POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
8 Ekim 2021 Cuma - 12:45

Bornova'ya dev bütçe, İduğ'dan çarpıcı mesaj: Sert bir yıl olacak!

Bornova’da 2022 yılı gider bütçesi 600 Milyon, gelir bütçesi ise 557 Milyon 500 bin TL olarak belirlendi. Meclis toplantısında konuşan Başkan İduğ, 2022 ile ilgili “sert bir yıl olacak” uyarısında bulundu.

Bornova ya dev bütçe, İduğ dan çarpıcı mesaj: Sert bir yıl olacak!

GERÇEKİZMİR - Bornova Belediyesi Ekim ayı ikinci olağan oturumu Belediye Başkanı Mustafa İduğ, başkanlığında  gerçekleşti.  2022 yılı gider bütçesi 600 Milyon,  gelir bütçesi ise 557 Milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Bornova Nikah Dairesi’nde yaklaşık olarak 3 saat süren meclis oturumunda  2022 yılı bütçesi kabul edildi.

GELİR DE GİDER DE 100 DE 100 GERÇEKLEŞTİ

Bütçe rakamlarının okutulması sonrası söz alan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ konuşmasında şunları söyledi;

Rakamlara baktığımız zaman alışılmadık bir bütçe. 300 milyonluk bütçelerin 600 milyon olması alışılmadık bir şey. Umarım bu meclis bütçeyi  1 milyar olarak belirleyecektir ilerleyen süreçte. Bu süreçte rakamların yanı sıra işlerin gerçekleşmesi de çok önemlidir. Bornova belediyesinde gider de gelir de yüzde 100 gerçekleştirmiştir.

Öyle bir mali tablo izledik ki 2021 Eylül ayına kadar mevzuatların toplam 5,5 milyon faiz elde ettik. Yüzde 40'ını mevduatlardaki getiri ile karşılamış olduk. Bu konuda çok verimli bir dönem geçirdik.

GELİRLER YATIRIMA DÖNÜŞÜYOR

Birçok belediyenin İller Bankası’na olan borcundan kaynaklı çok ciddi kesintiler oluyor. Bizim borcumuz olmamasından dolayı buradan gelen para bizim kasamıza geliyor. Bu gelirler yatırıma dönüşüyor. Buradaki rakamları olabildiğince yatırıma dönüşmesi için tasarruf kaçınılmaz. Bizim 1 milyarlık bütçeye geldiğimizde burada yüzde 25 tasarruf yapmamız çok önemli. Personel gideri belediyelerde yüzde 65'e dayanmış durumda. Bizde yüzde 62'lerde. Emlak vergileri ve İller Bankası’ndan gelen para yüzde 65'lik bir dilim ediyor. Tasarruf burada ön plana çıkıyor.

Fen İşleri ve Park Bahçelerin iş yapması adına araçlar alındı ve bunlar Bornova’nın kalkınması için çok büyük önem taşıyor. Ben gittiğim yerlerde şunu gördüm çoğu yerde araçlar kiralık ama birçok belediye bizim gibi araç, makine, tecizat alımına geçiyor. Biz bunu hizmette hız kazanmak adına yapıyoruz. Umuyorum ki Türkiye’de birçok belediye bu sisteme geçecektir

Basın ile ilgili 18 milyondan bütçemizin 19 milyona  gelmesinin nedeni bir iletişim merkezi açtık 60 arkadaşımız orada görev yapıyor. Ayrıca bilgi işlem geliştikçe bilgisayar ya da programların alım maliyeti artıyor. 2.5 milyonluk yeni bir yatırım yapıyoruz. Bürokratın işini hızlandıracak program yok ve programın hemen satın alınmasını sağladım, bugüne kadar farklı programlar alınmış ama entegre değil kasım ayında da faaliyete geçecek. Türkiye’de enflasyon yüzde 19 ama Türkiye’de üretim yapanın maliyetinin de yüzde 50  arttığını herkes biliyor. Yaptığımız yatırımların açılışını kasım ayında yapacağız ve geriye kalanı da inşallah bir pandemi gibi bir durum söz konusu olmazsa yapmaya da devam edeceğiz."

2022 yılı performans programı, mali bütçe ve ücret tarifelerinin görüşüldüğü oturumda AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında tartışmalar da yaşandı.

2022 UYARISI: SERT BİR YIL OLACAK

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Başkan İduğ, artan gider maliyetlerinden dolayı endişesini dile getirdi ve “Bu bütçelerin denk bütçe olması ve yatırımları gerçekleştirmek çok kolay olmayacak. 2022 yılında döviz artışı bizi olumsuz etkileyecek. İhalelerde maliyet artışı nedeniyle firmaların artan işi yarıda bırakması söz konusu olabilir.  Böyle olunca zaman kaybı oluyor bu en büyük kaygım. Biz Toplu Sözleşmede yüksek bir zam verdik ama satın almada zorlanmalar yaşanıyor. KDV, ÖTV yükü de üstümüzde 5 ay önce cebimize girenle çıkan aynı olmuyor. 2022 yılı sert bir yıl olacak. Tasarruf konusuna herkesten çok önem veren bir belediye başkanı olduğumu da belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

 
2021 Nobel Barış Ödülü sahiplerini buldu
 
Bilimden korkutan 'Helen Fayı' uyarısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da Maruflu'nun anısını yaşatacak yarışma
Karşıyaka Belediyesi, “kent, kent ve kentlilik kültürü” temalı öykü ve ...
Büyükşehir geleceğin yıldızlarını keşfediyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin çocuklarına sporda fırsat eşitliği ...
Dikili'de esnaf zirvesi, Başkan Kırgöz'den güvence!
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ilçenin ana damarlarından Sanayi Sitesi’nde ...
 
ESHOT'ta temsilcilerle 'engelsiz' zirve!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Erişilebilirlik Komisyonu’nun çalışmaları ...
Seferihisar'da belediyeden üniversiteli gençlere destek
Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi ile 2009 yılından beri devam eden "Üniversiteli ...
Yerel Eşitlik Eylem Planı mesaisi tam gaz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Kadın Dostu Kent" anlayışıyla çalışmalarını ...
 
Konak Belediyesi Sosyal Destek Merkezi hizmete başladı
Konak Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışının en güzel yansımalarından ...
Buca'nın camileri pırıl pırıl oldu
Buca Belediyesi, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeniyle camilerde ...
Bornova'dan örnek belediyecilik uygulamalarına inceleme
Beylikdüzü Belediye ve Sarıyer Belediye'sini ziyaret eden Bornova Belediye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri