POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İsmail Kartal'dan Cengiz Ünder kararı
İsmail Kartal'dan Cengiz Ünder kararı
Sel sularının içerisinde oyuna devam ettiler!
Sel sularının içerisinde oyuna devam ettiler!
5 yaşındaki Edanur'un ölümüyle ilgili 1 tutuklama
5 yaşındaki Edanur'un ölümüyle ilgili 1 tutuklama
TFF'den seçim tarihi için flaş açıklama!
TFF'den seçim tarihi için flaş açıklama!
6 Şubat 2018 Salı - 12:00

Bornova yenilenebilir enerjide örnek oluyor!

Bornova Belediyesi’nin Erzene Mahallesi’ndeki 300 kilowattlık Fotovoltaik Güç Tesisi’nde üretilen elektrik önemli bir gelir kalemi oldu. Ayrıca Bornova Belediyesi ilçede güneş, jeotermal, su ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynağı kullanan binalardan yasa gereği aldığı tüm ücretlerden yüzde 25 oranında indirim yapıyor.

Bornova yenilenebilir enerjide örnek oluyor!

Bornova Belediyesi, başta inşaat çalışmaları devam eden projeler ile önümüzdeki süreçte yapımına başlayacağı Hayal Bornova, Karaçam Çocuk Köyü, Çocuk Dünyası, Yeşilova, İnönü ve Kızılay pazaryerleri ve çok amaçlı kültür merkezlerinde yenilenebilir enerji sistemleri kullanacak. Böylece hem enerji konusunda sağlanan tasarruf artarken karbon salımı azalacak.

Erzene Mahallesi’nde 2 bin 500 güneş panelinin yerleştirildiği 7 dönümlük arazide 2014 yılı sonunda çalışmaya başlayan Fotovoltaik Güç Sistemi, dağıtım şebekesine verilen elektriğin bedeliyle yatırım maliyetini karşıladıktan sonra kar etmeye başladı.  

İzmir Kalkınma Ajansı’ndan hibe desteği kazandığı 820 bin liralık proje bedelinin 234 bin lirasının Bornova Belediyesi tarafından karşılandığı tesiste, geçen üç yılda toplam 1 milyon 173 bin 808 kWh elektirik üretildi. Bu üretimin parasal karşılığı ise 482 bin 18 lira oldu. Böylece Bornova Belediyesi, proje için kullandığı parayı karşıladığı miktardan daha fazla kazanç elde etti.

İZKA’dan hibe kazanmıştı
Güneş enerjisini panelleri aracılığıyla elektrik enerjisine dönüştüren ‘Fotovoltaik Güç Sistemi’ İzmir Kalkınma Ajansı’nın Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı kapsamında hibe krediye hak kazanmış, 2014 yılı sonunda 7 dönüm alandaki güneş panelleri aracılığıyla üretilen elektrik enerji dağıtım şebekesine verilmeye başlanmıştı.

Yenilenebilir enerjiyi özendirme indirimi
Bu arada Bornova Belediyesi ilçede güneş, jeotermal, su ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynağı kullanan binalardan yasa gereği aldığı tüm ücretlerden yüzde 25 oranında indirim yapıyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik etmek amacını taşıyan karar, 2017 Ağustos ayında Bornova Belediye Meclisi’nce oy birliğiyle alınmıştı.

Yeni projlere yenilenebilir enerji sistemleri
Bornova Belediyesi, başta inşaat çalışmaları devam eden projeler ile önümüzdeki süreçte yapımına başlayacağı Hayal Bornova, Karaçam Çocuk Köyü, Çocuk Dünyası, Yeşilova, İnönü ve Kızılay pazaryerleri ve çok amaçlı kültür merkezlerinde yenilenebilir enerji sistemleri kullanacak. Böylece hem enerji konusunda sağlanan tasarruf artarken karbon salımı azalacak.

Çevreyi korurken, tasarruz sağlıyoruz
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sistem sayesinde bir yandan tasarruf sağlarken, bir yandan da karbon salımının önüne geçtiklerine dikkat çekerek, “Elektriği temiz ve yenilenebilir kaynaklardan elde etmek dünyamızın geleceği açısından büyük önem taşıyor. Hem de elektrik enerjisi için ödediğimiz faturalardan tasarruf ettiğimiz kaynaklar ilçemize yatırım olarak dönüyor. Proje sayesinde hizmet binalarımızın tamamında kullanılan elektrik enerjinin yüzde 25’ini güneşten elde ediyoruz. Sistem, her yıl çevre kirliliğine neden olan 250 ton karbon salımını engellemiş oluyor. Bu konuda vatandaşlarımızı özendirmek için indirim de uyguluyoruz. Ayrıca bundan sonra hayata geçireceğimiz tüm projelerde yenilenelibilir enerji sistemlerini kullanacağız” dedi.

 
Mehmetçik'in teçhizat analizi E.Ü.'de yapılıyor
 
Japon turistler zeytin rotasıyla İzmir'e gelecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarım fuarında Bornova markası rüzgarı
Bornova’ya özgü tarımsal ürünler, “Bornova” etiketiyle sektörün en önemli ...
Bayraklı kütüphanelerine üye akını: 15 bine ulaştı
Bayraklı Belediyesi tarafından 15 farklı mahallede hizmet veren kütüphanelerindeki ...
Balçova’da Şehit Çubukçu için Mevlid-i Şerif
Afrin’de düzenlenen Zeytindalı Operosyonu’nda önceki gün Şehit olan Tankçı ...
 
Konak'ın iki mahallesinde su kesintisi
Brançman hattı yenileme çalışmaları nedeniyle Konak ilçesi Ulubatlı ve ...
Büyükşehir'den 'Yüzülebilir Körfez' yolunda kritik hamle!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, körfezi “80 yıl öncesine” döndürecek ekolojik ...
Çeşme'ye 'parlayan yıldız' onuru
Alaçatı Ot Festivali ile geçtiğimiz sene iki ödül alan Çeşme Belediyesi, ...
 
Torbalı’ya yeni yaşam alanı!
Torbalı ilçe merkezindeki Çamlık Kafeterya 3000 metrekarelik sosyal ve sportif alana dönüştürülüyor.
Yarıyıl tatili Bornova’da bir başka güzel geçti
Bornova Belediyesi Çocuk Kulübü üyeleri, dopdolu bir yarıyıl tatili geçirdi. ...
Vekil Kaya ve Başkan Bakıcı'dan 'doğalgaz' ziyareti
Selçuk kamuoyunun uzun yıllardır beklediği doğal gaz kullanımı başladı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri