POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
Stokçuluk ve fahiş fiyata kapatma cezası!
Stokçuluk ve fahiş fiyata kapatma cezası!
22 Mayıs 2018 Salı - 11:07

Buca'da muhteşem Ramazan eğlencesi

Mübarek Ramazan ayının bereketini kurduğu ortak iftar sofralarında Bucalılarla paylaşan Buca Belediyesi, Kasaplar Meydanı’nda düzenlediği “Hoş geldin Ramazan” eğlencesiyle de unutulmaz bir gece yaşattı. Şerbetçi ve macuncuların yöresel kıyafetlerle ikramlar sunduğu Ramazan eğlencesinde Türküğ Müzik ve Dans Topluluğu sahne alarak Bucalılara muhteşem bir konser verdi.

Buca da muhteşem Ramazan eğlencesi

Ramazan ayı Buca’da bereketli iftar sofralarıyla icra ediliyor. Ay boyunca ilçenin 47 mahallesinin 65 noktasında iftar sofraları organize eden Buca Belediyesi’nin dün akşamki ortak iftar sofrası Yenigün Mahallesi’nde kuruldu.

Her şeyin özenle hazırlandığı iftar sofrasına Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’da katılıp, Ramazanın bereketini Bucalılarla paylaştı.



Geniş katılımın olduğu iftarda ezanın okunmasının ardından dualar edildi, oruçlar açıldı. Vatandaşlarla iftar yapan Başkan Levent Piriştina, Ramazanın tüm ülkeye dostluk, kardeşlik ve barış getirmesi temennisinde bulundu. Mübarek ramazan ayı ruhu, neşesi ve coşkusunu birlik beraberlik içinde ortak sofrada yaşayan Bucalılar, tasavvuf müziği eşliğinde oruçlarını icra etmiş olmanın huzurunu yaşadı.

Gelenekler yaşatıldı
Ay boyunca kentin farklı noktalarında 20 bin kişiye iftar verecek olan Buca Belediyesi, Ramazan akşamlarının geleneksel eğlencelerini de Bucalılarla buluşturuyor. Yenigün Mahallesi’nde verilen iftarın ardından Kasaplar Meydanı’nda düzenlenen ‘Hoşgeldin Ramazan’ etkinliği kentliye iftar sonrası keyifli bir gece yaşattı. Ramazan geleneklerinin yaşatıldığı alanda yöresel kıyafetleriyle servis yapan şerbetçi ve macuncu da Bucalıların ağızlarını tatlandırdı.



Türküğ Topluluğundan muhteşem konser
Ramazan etkinlikleri kapsamında Türküğ Müzik ve Dans Topluluğu Kasaplar Meydanı’nda muhteşem bir konser verdi. Konseri İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Buca İlçe Emniyet Müdürü Hamdi Kaman, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile birlikte izledi. Türk dünyası ülkelerinin ayrılmaz bütünlüğünün türkülerle dile getirildiği konserde, Şef Mustafa Acar yönetimindeki koro, Özbekistan, Türkistan, Kerkük, Kırgızistan, Kazakistan, Kırım ve Türkmenistan türkülerini seslendirdi.



Üç kıtada kültürel bağlamda derin izler bırakmış Türk dünyası ülkelerinin kendi dili ve lehçesinde ürettiği geleneksel müzik ve dansların sahnelendiği konser izleyicileri derinden etkiledi.

Hep bir ağızdan İzmir Marşı
Sanatçıların muhteşem dans ve müzik yorumlarını Bucalılarla birlikte keyifle izleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, konser sonunda sanatçılara ve bu özel gecenin huzur ve güven içinde yaşanmasını sağlayan emniyet teşkilatına İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın şahsında teşekkür etti. 

Türk dünyasına ait yöresel sazların da renk kattığı konser Türküğ Müzik ve Dans Topluluğu’nun yüzlerce Bucalıyla birlikte İzmir Marşı’nı söylemesiyle son buldu.

 
Belgem’de kurs kayıtları başladı
 
İZBAN hattında kahreden son: Mezuniyetine 2 gün kala...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belgem’de kurs kayıtları başladı
Bornova Belediyesi BELGEM Dost Bilimevi 2018-2019 Kurs Dönemi ön kayıtları ...
Gaziemir’de ilk sokak sahuru!
Ramazan Ayı’nda “Bereketli Ramazan Akşamları” adıyla kentin farklı noktalarında ...
Bornovalı şehidin adı o parkta ölümsüzleşti
Bornova Belediyesi tarafından Şehit Jandarma Er Onur Sünnüoğlu’nun isminin ...
 
Karşıyaka'daki festival üreticinin yüzünü güldürdü
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 17’nci kez düzenlenen Karşıyaka ...
İZSU'dan 'boru arızası krizi'ne jet müdahale!
İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziler Caddesi’nden geçen 1400 milimetre çapındaki ...
İzmir'in dağlarında gençlik ateşi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisini düzenlenen 'Ata’yı ...
 
Başkan Pekdaş: Dayanışmayı yükseltelim
İftar programında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, hem Türkiye’de hem ...
Büyükşehir'den bir ilk: Sokaklarda gönül sofrası
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk kez bu yıl "sokak iftarı" etkinliği başlattı. ...
İzmir Metrosu 18 yaşında!
Fahrettin Altay-Evka 3 Metro hattı ile Konak ve Karşıyaka tramvaylarını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri