POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Teleferik kazasında flaş gelişme!
Teleferik kazasında flaş gelişme!
Bakanlık: 469 organize suç örgütü çökertildi
Bakanlık: 469 organize suç örgütü çökertildi
Baba ve oğluna kurşun yağmuru
Baba ve oğluna kurşun yağmuru
İsmail Kartal'dan Cengiz Ünder kararı
İsmail Kartal'dan Cengiz Ünder kararı
15 Ocak 2020 Çarşamba - 20:06

Büyükşehir Meclisi'nde Koçer'e saldırıya ortak kınama!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun idaresinde gerçekleşti. AK Parti Grubu, geçen oturumda Boztepe ve Soyer arasında yaşanan tartışmayı gündeme getirirken CHP Grubu da eleştirilere yanıt verdi. Öte yandan Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’e yapılan silahlı saldırıyı dört siyasi parti, ortak metinle kınadı.

Büyükşehir Meclisi nde Koçer e saldırıya ortak kınama!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı olağan ikinci oturumu gerçekleşti. Toplantı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yokluğunda Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun idaresinde gerçekleşti.

Pazartesi Günü gerçekleşen meclis oturumunda Başkan Tunç Soyer ve AK Partili Hüsnü Boztepe arasında dilek ve temenniler ile üslup tartışması yaşanmıştı. Bugün gerçekleşen oturumda AK Parti Grubu Başkan Soyer’e bu noktada eleştirilerde bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu da uzlaşmacı bir yaklaşımla eleştirileri yanıtladı.

KOÇER’E SALDIRI KINANDI!
Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’e yapılan silahlı saldırıyı dört siyasi parti, ortak metinle kınadı. AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın okuduğu kınama metni şu şekilde;

ZORLAMA ŞEKLİNDE BİR TARZ BENİMSENMEMELİ!

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, geçen meclis oturumunda AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer arasında yaşanan tartışmaya değindi.

Hızal şöyle konuştu: “Toplantımızın şuan dilek ve temenniler kısmındayız. Pazartesi yapılan birleşimde istenmeyen bazı hadiseler yaşandı. Çünkü Sayın Soyer meclis üyesi arkadaşlarımıza şöyle bir ifade kullandı; ‘öneriniz ya da dileğiniz nedir.’ Burada ‘öneriniz dileğiniz nedir’den ziyade gündem dışı konuların konuşulması ki doğru yöntem budur. Buradaki arkadaşlarımız farklı konulardan bahsetti, şiir okuyanlar oldu. Bundan sonraki süreçte de arkadaşlarımıza özellikle toplantının bu kısmında ‘dileğiniz nedir temenniniz nedir’ gibi cümlenin sonuna bu gibi ifadelerin konulmamasını, zorlama şeklinde bir tarz benimsenmemesinin çok daha doğru olacağını düşünüyorum.”

ÖRNEK TEŞKİL EDECEK YÖNETİM BİÇİMİNİ GETİREBİLİRİZ

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, Hızal’ın açıklamalarına yanıt olarak şunları söyledi: “Sayın başkanımız sonuçta mevcut gündemle ilgili bir yönetim tarzı izlediği için, çok uzun zamandır dilek ve temenniler bu şekilde devam ettiği için, adı üzerinde dilek ve temenniler… Sonuçta her konuşmada dilek ve temenni beklemek zorunda kalıyoruz. Ama uyarınız önemli bir uyarı… Belki bundan sonraki süreçte burada bulunan 4 siyasi partinin temsilcileri bir araya gelerek başkanımızla ve hukukçu arkadaşlarımızla da bir araya gelerek meclis yönetiminin yönetmeliklere birebir uygun olarak yönetilmesi,  usul ve kuralların doğru bir şekilde uygulanması konusunda hep beraber bir konsensüs yaratabiliriz. İzmir’in diğer tüm meclislerden farklı oluğunu, Türkiye’deki diğer belediye meclislerine örnek teşkil edecek bir yönetim biçimini de getirebiliriz. O açıdan bunu yapmalıyız. Çok haklısınız. Ancak sayın başkanımız, herkesin sözünü söyleyip, derdini anlatabildiği, eleştiri yapabildiği bir meclisi yaşatıyor. Kendisine bu açıdan teşekkür ediyorum. Ben de o demokratik tavrı sürdürüyorum. Dikkat ediyoruz.”

ÜSLUP ÖNEMLİ

CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç da, “Belediye başkanımız bir hukukçu. Meclis çalışma yönetmeliğinin metodik bir noktası var; dilek ve temennilerde dilek ve temennilerden bahsedilir. Çoğu zaman üslup da önemli. Bu konuda başkanımıza haksızlık yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Başkana saygı gösterilmesi gerekiyor. Sorguya çekmek, üslupta saygı sınırlarını aşmak gerginliklere sebebiyet veriyor. Belediye meclisi çalışma yönetmeliğinin değişmesi gerekiyor, çok eskiden yapıldığı için ihtiyacı karşılamıyor. Bir çalışma hazırlayıp İçişleri Bakanlığı’na sunarsak hem hızlı hem de gerekli bir şekilde çalışabilir” dedi.

SOYER’E ZATEN BİR SAYGIMIZ VAR!

Üslup konusunda yeterince hassas davrandıklarının altını çizen AK Parti Grup Başkanvekili Hızal,” Belediye başkanından öte meclis başkanı olmasından ötürü Sayın Soyer’e zaten bir saygımız vardır. Bu sadece iyi niyetli bir şekilde söylenmiş bir cümleydi. Demokrasiden bahsediyorsak bir kısıtlama olmaması yönündedir. Dileğimiz nemidir. Dileğimiz bundan sonra da dileğiniz nedir öneriniz nedir gibi bir sınırlamanın olmamasıdır. Üslup ve saygı konusunda da bir sıkıntımız olmadığını düşünüyorum. Dönem dönem elbet karşılıklı tartışmamız ve ses yükselmelerimiz oldu, ancak üslup ve saygı konusunda bir sorunumuz olmadığını düşünüyoruz” diye konuştu.

BOZTEPE:ESPRİYLE RENK KATIYORUM

AK Partili Hüsnü Boztepe de şöyle konuştu: "Mecliste nasıl konuşulacağını en iyi bilenlerden biriyim. Meclise 100 madde geldi, grubumuz hepsi hakkında konuşur. Grubumuz 200 kere söz alır. Böyle bir şey yapmayacağız tabii ki Aiama meclis üyeleri konular hakkında söz alıyor. Kimseyi yargılamak gibi bir niyetim olmaz. Kimsenin de beni yargılamak gibi niyeti olmamalı. Biz belediye başkanımıza, meclis başkanımıza bir şey söylemezsek meclis üyesi olmamızın anlamı olmaz. WhatsApp gurubu kuralım, kabul edenler etmeyenler diyelim! Belediye başkanımız, ‘3 yıl sonra denize gireceğiz’ diyorsa, ‘3 yıl ne zaman başlıyor?’ diye sormak benim hakkım değil mi? Üslup konusunda konuşmak istiyorum. Ben bazen espriyle renk katıyorum. Yoksa yüzlerimizi asarız. Öyle bir niyetim asla olmadı. ” 

ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN!

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Özuslu da, “Burada 9 aylık sürece baktığımızda Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in hoşgörülü demokratik son derece uzlaşmacı bir meclis yönettiği konusunda kimsenin şüphesi olduğunu sanmıyorum. Samimiyetinden de kimsenin şüphesi olmadığını biliyorum ve bilmek de istiyorum.Burada 4 farklı siyasi parti olarak konuları tartışıyoruz. Hepimizin hakkı var sınırları da var. Ancak Sayın Soyer’in meclisimizi yönetmeye başladığı günden bu yana olan  tutanaklara bakın, elinizi vicdanınıza koyun öyle karar verin” açıklamasını yaptı.

 

 

 
İzmir'de hastanede dehşet: Tuvalette ölü bebek bulundu!
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de can dostlara rehabilite merkezi
Menemen’de yaşanan sokak hayvanları sorunu hakkında açıklama yapan Menemen ...
Bornova Belediyesi’nden Girit Anı Evi
Bornova Belediyesi ilçedeki tarihi zenginliklere bir yenisini ekleyecek. ...
Bergama'ya yeni temizlik filosu!
Bergama’da 2020 yılında ilçe temizliğinin daha sağlıklı ve düzenli yapılması ...
 
Kozak Yaylası Doğal Yaşam Parkı geliyor
İzmir Büyükşehir Belediye Kozak Yaylası Doğal Yaşam Parkı’nı kurmak için ...
Küçük Menderes’te içme suyu altyapısı harekatı!
İZSU Ödemiş, Beydağ ve Kiraz’ın içme suyu şebekesi ve iletim hatlarındaki ...
Başkan Gürbüz'den Kılıçdaroğlu'na 'Foça' raporu ve anlamlı hediye
Foça Belediye Başkanı Gürbüz, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ...
 
Bornova’ya 'Mıntıka Sistemi' geliyor!
Başkan İduğ, mahallelerde yaşanan sorunları daha şikayet gelmeden çözen ...
'Narlıdere’nin tarihi'ne büyük ilgi!
Narlıdere’de yaşayan Tahtacı Türkmen Alevileri’nin gelenek ve göreneklerini ...
Gümrükçü’den ‘havalimanı’ açıklaması: Tüm Bakırçay'ın talebi!
İzmir’de 3 il başkanının gerçekleştirdiği zirvede Çiğli Kaklıç havalimanının ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri