POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'ABD'den İsrail'e 1 milyar dolarlık yeni sevkiyat' iddiası!
'ABD'den İsrail'e 1 milyar dolarlık yeni sevkiyat' iddiası!
Fenomen öğretmenlere ceza geliyor!
Fenomen öğretmenlere ceza geliyor!
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
17 Temmuz 2020 Cuma - 20:27

Büyükşehir Meclisi'nde gündem yatık binalar: CHP ve AK Parti karşı karşıya!

Karşıyaka’da bulunan yatık binalar olarak bilinen alanda planlama düzenlemesine AK Parti karşı çıktı. Rakamlar üzerinden tartışma çıkarken AK Partili Boztepe “Bu yapılan iş ayıplı iştir” çıkışında bulundu. CHP’li Uzunoğlu da, “Bu ayıplı değil hayırlı bir iştir” cevabını verdi. Karar oy çokluğuyla kabul edildi.

Büyükşehir Meclisi nde gündem yatık binalar: CHP ve AK Parti karşı karşıya!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleşti.

Toplantıda Karşıyaka ilçesi Bostanlı semtindeki 'yatık binalar' olarak bilinen bölgede yapılacak planlama gündeme geldi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun görüşüldüğü oturumda AK Parti olumsuz tavır sergilerken kararlar oy çokluğuyla alındı. Tartışmada AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grupları karşı karşıya geldi.

İzmir Valiliği'nin kararıyla tahliye edilen 13 apartmandan ilkinin yıkımına geçtiğimiz Mart ayında başlanmıştı. Riskli yapı olarak tespit edilen binalar için süreçte yıkım kararı çıkmıştı.

MAHKEMEDEN DÖNECEKTİR
İmar Komisyonu’nda görev alan AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Karşıyaka’da uzun yıllardan beri yatık olan iki binayla ilgili bir çalışma… 3 aydır komisyonda bekleyen konu bugün bize geldi ve 1-2 saat içinde çözüm üretmemizi istediler. Tabanı bin 959 metre olan bir alan ve bugünkü imar durumuna göre de 11 bin 752 metrekare gibi bir inşaat alanı çıkan bir bölge. Teklif ne? 3 bin 112 metrekare taban alanı 24 bin 928 metre inşaat alanı. Bu bölgeye büyük bir yoğunluk getirecektir. Emsal fazlalığı olacaktır. Burada haksız bir kazanç olacaktır. Yüzde 120 gibi bir imar fazlalığı gelmektedir. Burada kat sıkıştırması dedikleri şey vardır. Bazıları 6 bazıları 7 kat yapmışlar. Bugün Karşıyaka Belediyesi’ne gelen teklif hepsini 8 kat yapalım diyorlar. Mevcut binaların 500- bin lira gibi bir değeri var. Bitince 1 buçuk milyon, denize bakanlar ise 3 buçuk milyon gibi değere çıkacak. Orası Karşıyaka’nın en nadide bölgesidir. 11 bin 752 metreden 24 bin 928 metre artışa dikkat ediniz. Burada şu an 118 malik var. Bunların toplam oturdukları inşaat 17 bin 566 metrekare… O zaman bunu bölelim arkadaşlara dedik, arkadaşlar mağdur olmasın dedik. Reddedildi. Yamalı bohça gibi imar tadilatı olmaz. Bu mahkemeden dönecektir. Böyle bir imar rantı olmaz. Bugün evinizde bir tadilat yapsanız 150 bin lira harcıyoruz. Bırakın insanların cebinden para çıksın. Biz bunu böyle yaparsak bütün İzmir’e emsal olacaktır” açıklamasında bulundu.

AHMET AMCA TUNÇ SOYER’İN ÖNÜNDE KENDİNİ YAKSA BİR SANTİMETREKARE ARTTIRMAZLAR
AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, “Burada özel planlama alanı yatık bina. Bir aciliyeti var. Valilik yazı göndermiş, yıkılması gerekiyor. Can tehlikesi var. Burası bu gerekçelerle emsal artışına gidiyor. Bir rant elde edilmesi gerekiyor. Dün Urla’da olan 4.1 deprem 7.1 şiddetinde olsaydı başka bölgelerde aynı hakları vermediğimiz insanlara ne olacak? Biz bunu Konak’ta, Karabağlar’da uygulayacak mıyız? Cengizhan’da bir Ahmet Amca’ya yasadaki imarda neyse onu veriyoruz. Tunç Soyer’in önünde kendini yaksa bir santimetrekare arttırmazlar. Burada niye yapılıyor? Bu büyük bir haksızlıktır. Meseleyi topyekun değerlendireceksek buyurun değerlendirelim. Gelenek haline geldi, söz veriliyor sadece kalıyor” dedi.

BURADA KAT ADETİ YAZMIYOR
CHP’li Meclis Üyesi Nilüfer Bakoğlu Aşık ise, “Burası özel planlama alanı. Şu anda kat adeti yazmıyor. Burası 15 senedir özel planlama alanı… Jeolojik sakıncalı alan yazıyor. Özgür Bey’in söylediği planlama olmadan önceki hali. Bir planın üzerine bir plan yapıldığında alttaki plan hükümsüzdür. İzmir’de şu an özel planlama alanı olan başka bölge yok. Burada kat verildi demek geçerli değildir. Yıkılan binalardan biri geldiğinde biz ruhsat veremeyeceğiz ki” açıklamasına imza attı.

BUNU AK PARTİLİ ARKADAŞLAR SÖYLEMESELER BİLE TAKDİR EDİYORLAR
İmar Komisyonu Başkanı ve CHP’li Meclis Üyesi Erhan Uzunoğlu, “Burada polemik yaratma adına çok başarılı işler yapılıyor. Emsal artışları söz konusu değil. 17 bin 566 metrekare ruhsatlı alan var. Sadece bin 370 metrekarelik bir artış getiriyor. Bunu tartışamayalım. Artış bu kadar... Mevcut kitleleri koruyoruz. Bunu AK Partili arkadaşlar söylemeseler bile takdir ediyorlar. Ben bunu biliyorum. Karşıyaka Belediyesi gitsin binaları yıksın istiyorlar. Vatandaşlar dışarıda kalsın istiyorlar. Biz bunu yapamayız. Biz rant sağlamıyoruz. Rakamlar üzerinde oynayıp İzmir kamuoyunu yanıltmayın. Biz toplantıdan çıktığımızda bir haberde konuşulanları gördük. Rakamlarına kadar yazılmıştı. Bu niye yapıldı? Buradakilerin altlığı… O haberdeki rakamların hepsi yanlış” ifadelerini kullandı.  

BÜYÜKŞEHİR 40 YILLIK SORUNUN BİTMESİ ADINA SOMUT ADIM ATTI
CHP’li Meclis Üyesi Murat Aydın, “Bir çözüm üretmek çözümsüzlükten iyidir. İnsanların en temel hakkı olan sağlıklı konutta yaşama hakkını sağlamak adına İzmir Büyükşehir Belediyesi somut bir adım atmıştır. İrade gösteren herkese teşekkür ediyorum. Bu önerge Karşıyaka Belediyesi’nde oy birliğiyle geçti. Eksikleri görünce ben de kabul ediyorum. Ne yapıyorsak yapalım tam olmayacak. Karşıyaka’nın 40 yıldır devam eden sorununu çözmek isteyen herkese teşekkür ediyorum. Hiç değilse adım atıldı. İnsanlara ‘bu sizin sorununuz, ilgilenmiyoruz’ demedik” dedi.

AYIPLI İŞ DEĞİL HAYIRLI İŞTİR!
Tartışmaların son bölümünde AK Partili Boztepe bir kez daha söz aldı ve “Bu yapılan iş ayıplı iştir” çıkışında bulundu. CHP’li Uzunoğlu da, “Bu ayıplı değil hayırlı bir iştir” cevabını verdi. Karar oy çokluğuyla kabul edildi.

AK PARTİ KARŞIYAKA’DAKİ DÜZENLEME İÇİN TOKİ SATIŞINA TEPKİLERİ ÖRNEK GÖSTERDİ
Oturumda ayrıca Karşıyaka’da bulunan ve spor alanı olarak belirlenmiş olan bir arazinin kullanımının özel eğitim alanına çevrilmesiyle ilgili önerge tartışma yarattı. AK Parti düzenlemeye karşı çıktı. Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, geçtiğimiz hafta TOKİ tarafından gerçekleşen satışlara CHP’den tarafından karşı çıkılmasını hatırlattı. Samimiyet vurgusu yapan Hızal’a CHP’den cevaplar geldi. CHP Grubu’ndan üyeler TOKİ satışının denizin içi olduğunu vurgularken iki durumun kıyaslanamayacağını ifade etti. 

 
CHP'de kurultay öncesi İzmir'de son zirve!
 
Bakan Koca son 24 saatin verilerini açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Meclisi sonrası merak edilen soruya yanıt: Kaymakam Can'ın oy hakkı var mı?
Urla Belediye Başkanlığı’nı yürüttüğü sırada hapse giren ve başkanlığı ...
Başkan Sandal ilçe örgütüyle buluştu
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar ...
Cumhur İttifakı’nın başkanlarından Soyer'in sitemine yanıt!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, mecliste yaptığı konuşmada Aliağa Belediye ...
 
Başkan Gümrükçü’den kardeş belediyelere dayanışma mektubu
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli’nin yurt dışında bulunan kardeş ...
Batur'dan 'borç' isyanı: Bıçak kemiğe dayandı!
Belediyelerin kamu borçlarının had safhaya çıktığına dikkat çeken Konak ...
Narlıdere metrosunda son viraj: Raylara ilk kaynak Soyer'den!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi sürecine rağmen çalışmalarını ...
 
Kurban satış yerlerine ücretsiz servis
Bayraklı Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamladı. ...
Buca'nın bilim üssü Türkiye'yi temsil edecek
Buca Belediyesi’nin bilim üssü Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, ...
Bornova Belediyesi'nden istihdam köprüsü
Bornova Belediyesi, vizyon projesi Altın Bilezik ile istihdam sağlamaya ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri