POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Netanyahu'dan dünya liderlerine çağrı
Netanyahu'dan dünya liderlerine çağrı
Askeri araç devrildi: 2 şehit, 2 yaralı
Askeri araç devrildi: 2 şehit, 2 yaralı
Erdoğan: Taksim meydanının mitinge uygun değil
Erdoğan: Taksim meydanının mitinge uygun değil
Erdoğan-Özel görüşmesinin yeri ve saati belli oldu
Erdoğan-Özel görüşmesinin yeri ve saati belli oldu
18 Ekim 2019 Cuma - 19:52

Büyükşehir Meclisi'nde logo tartışması

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun logosu tartışmalara neden oldu. AK Parti cephesinden eleştiriler gelirken CHP grubu sert yanıt verdi.

Büyükşehir Meclisi nde logo tartışması

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan üçüncü birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda önemli kararlar alınırken, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun logosu AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu arasında tartışma yarattı.

SOYER’DEN TAKIMA PLAKET

Meclis toplantısı öncesinde Büyükşehir Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı üyelerine, Türkiye Şampiyonasında ikinci olmaları dolayısıyla Başkan Tunç Soyer tarafından plaket verildi. Başkan Soyer takım üyelerini tek tek tebrik etti.

YURT DIŞINA İLK SEFERLER MAYIS 2020’DE

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZDENİZ A.Ş.’nin yurtdışı seferleri kapsamında harekete geçerek muhtemel başlangıç noktaları olan Alsancak Liman, Foça Limanı ve Seferihisar Teos Marina’da gerekli altyapı incelemelerini gerçekleştirdi.  Yetkililer şimdi de Sisam, Midilli ve Sakız Adaları'nda,  gemilerin söz konusu adalardaki limanlarda yanaşabileceği alanların uygunluğunu inceleyecek. Gerekli incelemelerin ardından yurt dışına ilk seferlerin Mayıs 2020’de başlaması hedefleniyor.

29 EKİM’DE ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK MI?

Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yılında Cumhuriyet Bayramı kutlama ve etkinliklerine İzmirlilerin katılımını kolaylaştırmak amacıyla, Büyükşehir Belediyesine ait toplu ulaşım araçlarında Cumhuriyet Bayramı günü ücretsiz tarife uygulanacak. Gerekli onayın alınamaması halinde ise İzmir Büyükşehir Belediyesine ait toplu ulaşım araçlarında yalnız Cumhuriyet Bayramı günü için ulaşım ücreti 1 kuruş olacak.

İZULAŞ’A 14 MİLYON TL KREDİ

İZULAŞ A.Ş. otobüs alımıyla ilgili olarak kullanmak üzere 14 milyon TL'lik banka kredisi alınması ve krediyle ilgili her türlü işlem için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yetki verilmesi hakkındaki önerge oy birliğiyle kabul edildi.

AK PARTİLİ HIZAL: İKİ AY DEDİNİZ 120 GÜN GEÇTİ

AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, Torbalı’da Göztepe Spor Kulübü’ne tahsis edilecek olan arazinin imar planlarının değişmesi hakkındaki önergeyle ilgili söz aldı. Söz konusu arazinin imar planlarının geciktiğini vurgulayan Hızal şunları söyledi: AK Parti Belediye başkanımız tarafından verilmiş bir hak ve şehrimiz için önemli bir marka olan Göztepe Spor Kulübü’nün çok daha iyi noktalara gelmesi için yapılmış bir şey, iptal edildi. Gerek Torbalı belediye başkanınızın gerek sizin ifadelerinizde camianın kaybedeceği iki ay var denildi. Ancak aradan 120 gün gibi bir süre geçti. Bu tesisin burada kurulması için bir süre verebilecek misiniz? Büyükşehir Belediyesi ve Torbalı Belediyesi olarak hangi adımları atacaksınız?”

BAŞKAN SOYER’DEN GÖZTEPE MESAJI: SONUNA KADAR DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ

Başkan Soyer ise, “Bundan sonrasıyla ilgili süreçler en hızlı şekilde ilerleyecek. Gün vermek mümkün değil. Bizim irademizde olmayan zaman kullanımlarıyla karşılaşılıyor. Ancak irademiz çok nettir, sonuna kadar destekçisi olacağız” dedi.

CHP VE AK PARTİ ARASINDA LOGO TARTIŞMASI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun logosu mecliste tartışma yarattı. AK Parti Grubu’ndan logoya tepkiler geldi. CHP kanadı ise eleştirilere sert yanıt verdi.

Logo çalışması hakkında, toplumsal cinsiyet eşitliği komisyon üyesi olarak kendisiyle istişare edilmediğini ileri süren AK Partili Meclis Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ, “Bu bizi son derecede üzdü. Kaygılarımızı da haklı çıkardı. Amaç kadınların ve erkeklerin toplumsal yaşamın her alanına eşit katılımı denilirken yapılan logo çalışması maalesef farklı grupların logosuyla aynıdır. Bu yüzden logo çalışmasının gözden geçirilmesini diliyorum” diye konuştu.

“İZMİRLİLERE SAYGISIZLIK OLARAK GÖRÜYORUM”

AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe de, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği logosu ile ilgili ben o zamanda söylemiştim; Siz direkt LGBTİ altı olan renkleri koyacaksınız demiştim. Burada da bu rengi görüyorum. Bunu İzmirlilere saygısızlık olarak görüyorum” dedi.

ÖZUSLU’DAN ELEŞTİRİLE YANIT

AK Parti cephesinin ‘logo’ eleştirilerine yanıt veren CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Her birimiz bu toplumda yaşayan bireyler olarak farklı farklı çözüm önerileri getirebiliriz. Bu siyasi partilerin mensupları için de geçerli. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusu konuşulduğunda siyasi partiler kendi ideolojilerinden bağımsız yorum yapmaz. Özgürlükçü, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı bir bakış açısına sahipsek, toplumdaki tüm görüşlere hoşgörülü yaklaşmak zorundayız. Elbette çocuklarımızı ve gençlerimizi alkolizm ve madde bağımlılığından koruyacağız. Renge çok takılmamak gerek o renk toplumsal çeşitliliği de gösterir” açıklamasında bulundu.

"MUHALEFET YAPMAK İÇİN HAVADAN NEM KAPILMAMALI"

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Üyesi ve CHP’li Meclis Üyesi Gamze Gül Çamur, eleştirilerin canını sıkmaya başladığını ifade etti. Çamur, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği komisyonu ile ilgili; önce isim değişikliği ve sonrasında logomuzla ilgili yapılan eleştiriler benim canımı sıkmaya başladı. Siyasette muhalefet yapmak için havadan nem kapılmamalı. Logomuz çok güzel, özellikle İzmir’de cinsiyet ayrımcılığının ortadan kalkması için çalışmalar yapıyoruz. Başkanım, sizin seçim kampanyasında kullandığınız ‘Çok ses, çok renk, çok nefes’ sloganıyla örtüştüğünü düşünüyorum. Biz komisyon olarak arkadaşlarımızla çok verimli bir şekilde çalışıyoruz. Bir şeyleri söylerken katılalım katılmayalım, biz her şeyden önce saygı duymayı öğrenmeliyiz. Bu konuda artık uzamazsa ve arkadaşlarda iyi niyetle bakmaya çalışırsa çok sevineceğiz” dedi.

BAŞKAN SOYER: KOMİSYON ÜYELERİ BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ

Logo tartışmalarına değinen Başkan Soyer, “Toplumsal cinsiyet eşitliği komisyonu bizim için çok kıymetli, komisyon üyeleri gözbebeğimiz, özellikle kadın arkadaşlarımız için söylüyorum. Komisyon üyelerimizin aralarındaki iletişimi güçlendirmelerini ve birbirlerini daha iyi anlamalarını diliyorum. Çünkü siz bizim gözbebeğimizsiniz. Bize siz rehberlik edeceksiniz” dedi.

BUCA’YA AVM TALEBİ

AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Solmaz,  dilek ve temenniler kısmında söz alarak “Buca’da kadınlar hafta sonu ya Balçova’ya ya da Gaziemir’e gidiyor Mümkün olursa Buca’da da AVM olsun” dedi

 
Foça'da zeytin sıkımı başladı
 
İzmir'de yük treni devrildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir-Almanya işbirliği: İmzalar tarımda istihdam için!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Alman Federal Ekonomi İşbirliği ve Kalkınma ...
Bayraklı akıllı kent olacak
Siemens Turkei Başkan Vekili  Hakan Özdemir, Bayraklı Belediye Başkanı ...
Ödemiş'te süs bitkileri şöleni
Ödemiş ilçesinde, bu yıl 15'incisi düzenlenen Süs Bitkileri Üreticileri Sergisi açıldı.
 
Çiğli yeni logosunu yarışmayla seçecek
Çiğli Belediyesi başlattığı ödüllü “Logo Yarışması” ile vatandaşlardan ...
‘İzmir’in Bisiklet Festivali’ Karşıyaka’da başladı
Karşıyaka Belediyesi tarafından, bisiklet kullanımını teşvik etmek ve ...
"Bergama için Ankara'dan düğmeye bastık"
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, şehrin yıllarıdır çözüm bekleyen ...
 
Narlıdere'de vatandaş istedi, yol sorunu çözüldü!
Narlıdere Belediyesi, yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu bölgelerden ...
Fuar İzmir'de keyifler yerinde!
Yaş almış bireylerin etkinliklerle keyifli zaman geçirmelerini ve sağlıklı ...
Gaziemir Belediyesi'nden 'pazaryeri' açıklaması
Pazarcıların protestosu sonrası Gaziemir Belediyesi'nden detaylı açıklama ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri