POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 1 gözaltı daha!
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 1 gözaltı daha!
AK Parti 31 Mayıs'ta kampa giriyor
AK Parti 31 Mayıs'ta kampa giriyor
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
28 Eylül 2018 Cuma - 13:53

Büyükşehir'de 'tropik fırtına' teyakkuzu ve flaş açıklama: İzmir'de en yoğun olacak bölge...

İzmir'de tropik fırtına alarmı sürerken açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, "İki gündür yoğun teyakkuz halindeyiz. Belediyenin tüm birimleri aktif hizmette... Sahada 4-5 bin personel olacak... Fırtınanın İzmir'de en yoğun olacak kısmı Çeşme yarımadası ve güneyi. Buna ilişkin hazırlık yapıyoruz. Bu bölgelerde ekipmanlarımızı çoğaltıyoruz" dedi.

Büyükşehir de  tropik fırtına  teyakkuzu ve flaş açıklama: İzmir de en yoğun olacak bölge...

Orta Akdeniz'de oluşması beklenen tropik fırtınanın Ege Bölgesi'ni etkileme ihtimaline karşı kentte hazırlıklar sürerken Büyükşehir Belediyesinin tüm ekipleri teyakkuza geçti.

- İZMİR'DE BALIKÇILAR DA TEYAKKUZA GEÇTİ!... 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün bölgede saatteki hızı 100-120 kilometreyi bulan rüzgarın etkili olacağını, metrekareye 75 kilogram yağış düşeceğini açıkladığını, bunun çok yüksek bir etki olduğunu ve yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı bütün birimlerle 2 gündür kriz masası oluşturduklarını anlattı.

Doğa olayını kameralardan takip ettiklerini, böylesi yüksek hızlı rüzgarı engellemenin mümkün olmadığını ifade eden Gökçe, kentte yaşanabilecek hasarları minimize etme üzerine çalıştıklarını aktardı.

Bütün birimlerde izinleri kaldırdıklarını, itfaiyenin su ve sel baskınları, arama kurtarma çalışmalarına karşı hazır olduğunu, bütün pompalar, vidanjörler ve su çekme araçlarının hazır tutulduğunu, İZSU'nun yoğun yağışa müdahale anlamında tüm kanal bakım araçları, tonajlı araçlar ve iş makinalarını hazır tuttuğunu, Park ve Bahçeler Müdürlüğünün ağaç devrilmesi ihtimaline karşı riskli bölgelerde 2 gündür budama çalışması yaptığını dile getiren Gökçe, bazı ağaçlı bölgelerde de çeliklerle sağlamlaştırma çalışması yürütüldüğünü, riskli bölgelerde ise ağaçların kaldırıldığını söyledi.

Fen İşleri Müdürlüğünün çatı uçmalarına karşı ekipmanlarıyla sahada olduğunu, vapur seferlerinin rüzgarın şiddetine göre iptal edilebileceğini belirten Gökçe, "İki gündür yoğun teyakkuz halindeyiz. Belediyenin tüm birimleri aktif hizmette. İtfaiye bin 260 personeliyle hazır. Sahada 4-5 bin personel olacak. Fırtınanın İzmir'de en yoğun olacak kısmı Çeşme yarımadası ve güneyi. Buna ilişkin hazırlık yapıyoruz. Bu bölgelerde ekipmanlarımızı çoğaltıyoruz." diye konuştu.

Pazar gününe dikkat
Tropik fırtınanın pazar günü öğle saatlerinde etkili olmasının beklendiğine dikkati çeken Gökçe, vatandaşların da buna karşı önlem almasının önemine vurgu yaptı.

Fırtınada balkonlardaki saksı ve sabitlenmesi gereken elemanların uçabileceğine işaret eden Gökçe, bunların içeriye alınması, çok fazla dışarıya çıkılmaması gerektiği uyarısında bulundu.

Gökçe, "Umarım aktif görev icap edecek bir durum olmaz. Fırtına açık denizde sönümlenerek gelir. Çok büyük hasara yol açmadan, insanların burnu kanamadan sönümlenir diye umut ediyoruz." dedi.

İTFAİYE ALT GEÇİTLERDE POMPALARI YERLEŞTİRDİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Yunanistan üzerinden gelecek tropikal fırtınaya dair, tüm birimleri ile çalışmalarına hız verdi. İtfaiye Daire Başkanlığı, su baskını riski nedeniyle, kimi alt geçitlere, su çekme pompalarını yerleştirdi. Yine su baskınlarının risk oluşturacağı bölgelerde de itfaiye araçları önlemlerini aldı.

ÇEŞME'DE VATANDAŞLAR SMS'LE UYARILDI
Çeşme Belediyesi de fırtınaya karşı önlem aldı. Tüm personelin izinleri iptal edildi. Belediyenin sosyal medya hesaplarından ve SMS'lerle vatandaşlar uyarıldı. Özellikle tabelaların ve tentelerin bağlantı noktalarından sağlamlaştırılmaları istendi. Önlemler hakkında bilgi veren Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, "Bütün birimlerimizde çalışan arkadaşlarımız, sahip olduğumuz tüm araçlarla birlikte hazır olarak bekliyoruz. Biz zaten günler öncesinden kış hazırlıklarımızı yapmıştık, mazgalları giderleri temizlemiştik. Ben ve ekibim iki gün boyunca belediyede olacağız" dedi. (AA, DHA)

 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın acı günü
 
İzmir'de balıkçılar da teyakkuza geçti!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir 28 Eylül 2018 Cuma 16:44

Geçmiş olsun izmire Allah yardımcısı olsun insanların

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da fırtına teyakkuzu!
Bornova Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamalarına göre ...
‘Sayenizde’ Karşıyaka’da başlıyor: Akpınar bateri çalacak, şarkı söyleyecek!
Karşıyaka Belediyesi ve 1900 Academy; sanatı, sosyal sorumluluk bilinciyle ...
İzmir 'yüzen kütüphane'yi çok sevdi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ahmet Piriştina Arabalı Vapuru’nda kurduğu ...
 
İEKKK'da 'İzmir Modeli' günü: Kim/ne mesaj verdi?
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun gündeminde, 26 akademisyenin ...
Konak'ta yeni nesil sporla yetişiyor!
Konak Belediyesi, okullara yaptığı spor malzemesi yardımını yeni eğitim-öğretim ...
Karabağlar 'Edebiyatın dev çınarı'nı andı
Karabağlar Belediyesi ile Dil Derneği İzmir Temsilciliği’nin birlikte ...
 
Bayraklı'da hurda araçlara geçit yok!
Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri çevre ve görüntü kirliliği ...
Başkan Bakıcı 2019 kararını açıkladı!
Bakıcı; “Selçuklular’dan bir beş yıl daha istiyorum. Ben 2019 AK Parti ...
Çiğli’de aşure kazanı kaynadı
Çiğli Belediyesi tarafından Muharrem ayı nedeniyle Kasaplar Meydanı ve ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri