POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kurtulmuş'tan Meclis'te yeni anayasa turu
Kurtulmuş'tan Meclis'te yeni anayasa turu
Kılıçdaroğlu'na 2 yıl 4 ay hapis talebi
Kılıçdaroğlu'na 2 yıl 4 ay hapis talebi
Sahte taksi plakası ilanıyla cinayet tuzağı
Sahte taksi plakası ilanıyla cinayet tuzağı
Süper Lig'de 35. haftanın hakemleri belli oldu!
Süper Lig'de 35. haftanın hakemleri belli oldu!
16 Ocak 2019 Çarşamba - 20:16

CHP İl Başkanı Yücel'den 'Kocaoğlu' ve '4 ilçe' açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin  İzmir'de  Aliağa, Kemalpaşa, Kınık ve Ödemiş ilçe belediye başkan adaylarını açıklanması ve daha önce aday olmama kararı alan Kocaoğlu'nun yaptığı açıklamayla  adaylığa yeşil ışık yakması üzerine bir değerlendirmede bulundu.

CHP İl Başkanı Yücel den  Kocaoğlu  ve  4 ilçe  açıklaması!

Yücel, açıklanan İsimlerin İzmir'e yakışan,   İzmir'de ve aday oldukları ilçelerde tanınan, sevilen isimler olduğunu ifade ettiği değerlendirmesinde "Adaylarımız aslında CHP'nin değil İzmirlinin adayıdır. 31 Mart'ta sadece partimizin değil, İzmir'in adayları kazanacak" sözlerine yer verdi. Yücel, açıklamasını şöyle sürdürdü..

İTHAL VE TEPEDEN İNME DEĞİL

Tüm İzmir'e söz vermiştik.  CHP'de ithal aday olmayacak, İzmirlinin karşısına İzmir ile ilgisi olmayan, İzmir'i tanımayan, bilmeyen   belediye başkan adayları ile çıkmayacağız diye. Açıkladığımız ilçe belediye başkan adaylarımıza bakıldığında  sözümüzü tutmanın ve İlçelerinin taşını, toprağını, sokaklarını, köylerini, beklentilerini bilen, İzmir kültürüyle yoğrulmuş, İzmir duruşuna sahip    adaylar  açıklamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçe belediye başkan adaylarımızın  her biri birbirinden değerli, ilçelerine hakim çok kıymetli isimler.  

MAKAMLARIN ASIL SAHİBİ İZMİRLİLERDİR

Açıklanan ilçe belediye başkan adaylarının önemli ve örgütün içinden gelen isimler olduğunu belirten CHP İzmir il başkanı Yücel, isimlerden daha önemli olan şeyin ise gerçekte İzmirlinin sahibi olduğu bu makamların, cumhuriyete, demokrasiye, hukuka  ve Atatürk'e yürekten bağlı, ranta değil halka hizmet edecek bir sosyal belediyecilik anlayışıyla yönetilmesi olduğunu vurguladı. Yücel "İzmir için kılı kırk yararak adaylarımızı belirliyoruz. Çünkü İzmir bizim için, ne  AKP'nin yaratmaya çalıştığı algı gibi çanta da keklik görülen, ne de tek adamın kararıyla tepeden inme bir adayın belirlenebileceği sıradan bir kent değil.  İzmir bizim evimiz, gururumuz, derdini dert edindiğimiz yuvamız. İzmir Türkiye'nin kurtuluşunun umudu, bu ülkenin geleceği, cumhuriyetin ve demokrasinin kalesi.  İzmirlilerle el ele, omuz omuza 31 Mart 2019'da da İzmir'e sahip çıkmaya devam edecek, İzmir'i yandaşlarına pazarlamaya çalışanlara izin vermeyeceğiz " dedi.       

YÜCEL'DEN KOCAOĞLU DEĞERLENDİRMESİ

Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının bir sonraki parti meclisi toplantısında açıklanmasını beklediklerini dile getirerek, İzmir büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu' nun sürpriz aday adaylığı açıklaması hakkında da şunları ifade etti.

Sayın Aziz Kocaoğlu bizim üç dönemdir göğsümüzü kabartan hizmetlere imza atmış büyükşehir belediye başkanımızdır. Daha önce aday adayı olmayacağını açıklamıştı ama fikrini değiştirerek, aday adayı olabileceği yönünde bir açıklamada bulundu. Partimizin yetkili kurumları da elbette bu durumu değerlendirecektir. Sayın Kocaoğlu' nun bu durumu son dakika açıklamış olması biraz sürpriz gibi algılansa da, Aziz bey çok iyi bir belediye başkanı ve iyi bir CHP'lidir. Aday adayı olma hakkı elbette vardır. Büyükşehir ve İlçe belediyelerimize aday adayı olan çok kıymetli isimlere sahibiz. Başta da söylediğimiz gibi kılı kırk yararak bu işi sürdürüyoruz. İzmir'e yakışan adayları açıklamaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Özellikle AKP'lilerin adaylık açıklama sürecimizle ilgili asılsız ve komik açıklamaları oluyor.  Ama hala anlamıyorlar ki, biz diktayla, tek adam sultasıyla yönetilen bir parti değil, demokrasinin işlediği, herkesin hakkına sahip çıkılan ve İzmir için en iyisini arayan partiyiz. Bizim İzmir için en iyisini arayışımızdan bir polemik, bir rant çıkarmaya çalışan AKP'lilere kulak asacak veya bunca işimiz arasında açıklamalarını ciddiye alacak değiliz. 

AÇIKLANAN ADAYLAR KİMLER?

CHP'de yapılan Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu toplantıları sonrasında açıklanan İlçe Belediye Başkan Adaylarının isimleri şöyle;

Aliağa belediye başkan adayı Özcan Durmaz, Kemalpaşa belediye başkan adayı Rıdvan Karakayalı, Kınık belediye başkan adayı Ahmet Özkan, Ödemiş belediye başkan adayı Cumhur Şenel.

 

 
CHP'de 70 belediye başkan adayı daha belli oldu
 
Zeybekci canlı yayında konuştu: İzmir'de 'suda indirim' vaadi!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Misafir 19 Ocak 2019 Cumartesi 08:39

Büyükşehir bld Bşk,halkın sevgisini kazanmış KAMİL OKYAY SINDIR olmalıdır.

Yorumu oyla      0      0  
Adnan Hocaoğlu 17 Ocak 2019 Perşembe 16:30

Büyükşehir bld Bşk,halkın sevgisini kazanmış KAMİL OKYAY SINDIR olmalıdır.

Yorumu oyla      0      0  
Kiraz 16 Ocak 2019 Çarşamba 22:09

İnşallah Kiraz içinde hayırlı haberler alırız

Yorumu oyla      0      0  
Sade vatandaş 16 Ocak 2019 Çarşamba 21:18

Evet o halde hem kadın aday adayı hemde izmirli ne ital ne tepeden inme biri yıllardır partiye emek veren partinin verdiği her görevi layığıyla yerine getiren bir işin varsa oda Nazik Işık kadın erkek eşitliliğine inanan ve benimseyense parti her kesimden oy alacağına inanıyorum #NazikIşıkİzmireBaşkanOlsun yeter artık eril düşüncesi partinin

Yorumu oyla      0      0  
Menderes2 16 Ocak 2019 Çarşamba 20:30

Hukukçu bir il başkanı. Bu partinin mutfağı yok diyen bir üyenin disipline gideceğini bilir. Tabii seni il başkanı birileri yaptı.... tüzük konuşulmaz...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de 70 belediye başkan adayı daha belli oldu
CHP'nin 70 belediye başkan adayı daha belli oldu.
CHP'de açıklanan İzmir adaylarından ilk mesajlar!
CHP 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Aliağa'da Özcan Durmaz, Kemalpaşa'da ...
Adaylık sinyaline Genel Merkez'den ilk tepki: Torun Kocaoğlu sorusuna ne yanıt verdi?
Kocaoğlu'nun yeniden adaylığa yeşil ışık yaktığı açıklamaya yönelik Genel ...
 
Kocaoğlu'nun adaylık sinyaline AK Parti'den ilk tepki: Şengül ne yorum yaptı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun adaylığa yeniden yeşil ...
Kocaoğlu'nun adaylık sinyaline CHP'den ilk tepkiler
İzmir Milletvekilleri ve belediye başkanları Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ...
MHP'de flaş karar: O milletvekili ihraç edildi
Samsun Milletvekili Erhan Usta, disiplin kurulu kararıyla MHP'den ihraç edildi.
 
İYİ Parti'den flaş İzmir açıklaması: Şu veya bu adayı...
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Çıray, İzmir’de ...
Kocaoğlu'ndan bomba açıklama: Adaylığa yeşil ışık!
Kocaoğlu: Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarını sürdürdüğü en büyük kent ...
Başkan Gönenç'ten o soruya yanıt: Geri dönüş ihtimali var mı?
Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için ‘aday olmama’ kararı alan Bergama ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri