POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs paylaşımı!
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs paylaşımı!
İYİ Parti'de istifa dalgası... İl yönetimi düştü
İYİ Parti'de istifa dalgası... İl yönetimi düştü
Köpeklerin saldırısına uğrayan kadın öldü
Köpeklerin saldırısına uğrayan kadın öldü
LPG'ye gece yarısından itibaren indirim geliyor
LPG'ye gece yarısından itibaren indirim geliyor
23 Nisan 2021 Cuma - 15:23

CHP İzmir Ata'nın huzurunda: Yücel, Soyer ve vekiller ne mesaj verdi?

CHP İzmir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını düzenlediği törenle kutladı. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören pandemi kısıtlamaları ve önlemlerine uygun olarak düzenlenirken, törende konuşma yapan isimler önemli mesajlar verdi.

CHP İzmir Ata nın huzurunda: Yücel, Soyer ve vekiller ne mesaj verdi?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını düzenlediği törenle kutladı. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören pandemi kısıtlamaları ve önlemlerine uygun olarak düzenlenirken, törende konuşma yapan isimler önemli mesajlar verdi.

CHP İzmir İl Başkanlığının düzenlediği törene, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Atila Sertel, CHP İlçe Örgüt Başkanları, CHP’li İlçe Belediye Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları İl Başkanları ile İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve İl Disiplin Kurulu Üyeleri katıldı.



Törende çelenk sunumunu gerçekleştiren Deniz Yücel, Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesinin ardından yaptığı konuşmada, TBMM’nin ve cumhuriyete kuruluşunu engellemek isteyen hainler, o tarihte hangi akıbete uğradıysa, bugün aynı hatalar içinde olanlarında akıbeti aynı olacaktır” dedi.



ENİNDE SONUNDA KAZANAN MİLLETİN MECLİSİ VE MİLLİ İRADE OLMUŞTUR
Yücel, konuşmasında şunları dile getirdi: Bugün bir kez daha, milli iradenin tek temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101’inci yılının ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, başta ülkemizin çocukları olmak üzere tüm dünya çocuklarına armağan ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın haklı gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Türkiye Millet Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla, milletin meşru haklarını koruyacak bir kurucu meclis oluşturulmuş Anadolu’da yeni bir hükümet ortaya çıkmıştır. Özellikle 1’inci İnönü savaşında Yunan ordusunun işgaline izin verilmemesi ve geri püskürtülmesi, bu meclisin gücüne güç katmış, hem tüm ülkede tanınmasını hem de dünya da kabul görmesini sağlamıştır. Milletin meclisi kurulurken ne büyük sıkıntılar yaşandığı, damat Ferit paşa denen hain başta olmak üzere büyük ihanetlerle ve ayaklanmalarla karşılaşıldığı hepimizin malumudur. Ancak bu ihanetleri gerçekleştiren hainler, Mustafa Kemal Paşa’nın meclisi yaşatmak, cumhuriyeti kurmak ve Türk milletine tam bağımsızlığını kazandırmak yolundaki kararlığı ve gücü karşısında, ne kadar aciz ve değersiz olduklarını eninde sonunda anlamışlardır.
Milletin Meclisi, kuruluşundan bugüne “Egemenliğin Kayıtsız Şartsız” millete ait olması ve milli iradenin tecellisi için; tek adam yönetimlerine, kendisini iktidarda tutmak için şer odaklarıyla iş birliği yapacak makam sevdalılarına karşı mücadele vermiştir. Ve bu mücadeleleri hem millet hem de devlet adına eninde sonunda kazanan Türkiye Millet Meclisi ve Türk Milleti olmuştur. Yaşadığımız bugünlerde de, Türkiye Büyük Millet Meclisini etkisiz kılmak, onun millet adına sahip çıktığı güçleri, kendi ikbali için kullanmak ve Milli iradeye darbe vurmak isteyen bazı saltanat sevdalıları bulunmaktadır. Milletin meclisine tarihi boyunca olduğu gibi, bugün de bazı saldırılarda bulunulmakta, değersizleştirilmeye ve işlevsizleştirilmeye çalışılmaktadır. Osmanlının sonunu getiren;  iktidardakilerin saltanat ve zenginleşme sevdasına kapılması, demokrasi, çağdaşlaşma ve adalet kavramlarından uzaklaştığı gibi, halktan da uzaklaşılması hataları, son 19 yılda da tekrarlanmaktadır. Bu hataları tekrarlayanların akıbeti de, Türkiye Büyük Millet Meclisini kurulduğu zamanlarda dağıtmak, itibarsızlaştırmak isteyenlerin uğradığı akıbetten farklı olmayacaktır. Yine milli irade devreye girecek, kendi iradesini hiçe sayanları, meclisi görmezden gelenleri ve kendi ikballeri peşinde koşanları, hak ettikleri şekilde iktidardan uzaklaştıracaktır.

BU ÜLKEYİ CUMHURİYETLE HESAPLAŞMAYA ÇALIŞANLARDAN KURTARACAĞIZ
Konuşmasında çocuklara da seslenen Yücel, Cumhuriyetin çocukların koruyucusu ve yol göstericisi olduğunu ifade ederek “Değerli İzmirliler, Kıymetli Yol Arkadaşlarım,23 Nisan 1920 yılında kurulan meclisimiz, kuruluşunu tüm dünyada başka örneği bulunmayan bir bayramla taçlandırmıştır. O bayram, aynı zamanda cumhuriyetin ve bağımsızlığın emanet edileceği yeni nesillere en büyük hediyedir.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı bu milletin evlatlarına Ata’sının hediyesi ve emanetidir. Kurtarıcımız ve cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyeti yaşatmanın ve korumanın en az kazanılması kadar zor olacağını biliyordu. İşte bunun için de onu en güvenilir ellere, onun yolundan ayrılmayacağını bildiği çocuklarımıza ve gençlerimize emanet etti. Bizlere düşense, dünün çocukları olarak cumhuriyet emanetine sahip çıkmak, korumak, yüceltmek ve onu emanet alacak olan yeni nesillere bu meşaleyi devretmektir.
Sevgili çocuklar, Sizler dünyanın en şanslı ve en çok sevilen çocuklarısınız. Sizi dünyaya getiren anne ve babalarınızın dışında, çok büyük bir koruyucunuz ve yol göstericiniz var. O koruyucu, sizlere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve sayısız şehidimizin hediyesi olan cumhuriyettir. Sizlere daha güçlü bir cumhuriyet, çağdaş ve güçlü bir Türkiye bırakmak için gece gündüz çalışıyor, ülkemiz sizlere ve cumhuriyete yakışan bir yönetime kavuşsun diye korkusuzca mücadele ediyoruz. Biliyoruz aydınlık ve güzel yarınları sizlere borçluyuz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramında, Ata’mızın huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. Ülkemizi adaletsizlikten, yoksulluktan ve cumhuriyetle hesaplaşmaya çalışanlardan kurtaracak, sizlere borcumuzu ödeyeceğiz. Sözlerime son verirken, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Eşsiz Lider Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasında büyük emek veren devlet adamlarımızı, cumhuriyetimizi korumak için can veren tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor; Tüm çocuklarımızın ve Türk Milletinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor ve sözlerimi ebedi başkomutanımızın sözleriyle bitiriyorum; “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz”. Bayramımız kutlu olsun" diye konuştu. 

KİMLER/NE MESAJ VERDİ?
Tören İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Atila Sertel’de bire konuşma yaparak 23 Nisan’a özel mesajlar verdi. 



TUNÇ SOYER:  Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı mirası kutlayama devam edeceklerini vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Tarih gerçekten kutlanamayan bu bayramları kaydediyor, bizlerde kaydediyoruz ancak bizler coşkuyla bunları geleceğe taşımanın gururunu yaşayarak atamızın bıraktığı mirası içimizde taşıyarak kutlayama devam ediyoruz. Hakimiyet kayıtsız şartın milletindir diyoruz

TACETTİN BAYIR: 23 Nisan’ın hükümet tarafından unutturulmaya çalışıldığını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır "Bilerek kasten unutturulmayan çalıştığını hep beraber biliyoruz. Ben biliyorum ki benim çocuklarım, torunlarımda, 23 Nisanı bir bayram olarak kutlayacaklar. Ben bir dede olarak onlara bunu aşılayacağım. Hepimiz yapmalıyız bunu. Onlar unutturmaya çalıştıkça biz hatırlatma görevimizi yapmak zorundayız. 23 Nisan'da parlamentomuzun 100 yılı geride bırakması ve100'nci yıldan itibaren devre dışı bırakılmak istendiğini hepimiz biliyoruz. İnşallah 2 yıl sonra parlamentoyu gerçek anlamda çalışan bir hale hep birlikte getireceğiz.

ATİLA SERTEL: Bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün bize çocuklara çok büyük bir bayramı. Dünyada eşi benzeri olmayan bir bayramı hediye ettiği gündür. Ayrıca 101 yıl önce Türkiye'de insanların ırkına mezhebine bakmaksızın kurulan TBMM'nin açıldığı gün. Bugün geçmiş dönemde  birçok devlet başkanı hastalanırdı. 19 Mayıs'ta hastaneye yatardı, 29 Ekim'de baygınlık geçirirdi… Yoktular. Bu günleri yok saydılar. İşte bugünde 23 Nisan’ı yok saymaya çalışan insanlara inat, sevgili İzmirliler evlerini bayraklarla donattılar, belediyelerimiz konvoyları ile bizlere o coşkuyu yaşattılar. Ne kadar çabalarlarsa çabalasınlar, bu ülkede yaşayan ve Atatürk sevgisi yüreğine işlemiş olan insanlar bu günü törenle kutluyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu meclisi örselemeye aşındırmaya çalışanlara inat ilk seçimde demokratik parlamenter sistemi kuracak olan CHP bütün milli bayramlarımızı kendilerine milli, yerliyim diyenlere inat coşkuyla aşkla anacaklar. Mustafa Kemal Atatürk'ün yolu ışığımızdır.

 
Çiğli'de çocuklara balon sürprizi
 
İzmir'de polisten 23 Nisan konvoyu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Çıray'dan tek kişilik alternatif tören!
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Çıray, 23 Nisan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için ...
TBMM’deki o komisyona İzmir’den tek vekil!
Kadına yönelik şiddetin tüm yönleriyle araştırılarak alınması gereken ...
 
AK Partili Sürekli'den 23 Nisan mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 olayları mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1915 olaylarına yönelik bir mesaj yayımladı. Erdoğan, ...
CHP'li Yücel'den çarpıcı 'Torbalı' mesajları: Aday çıkarırlarsa...
CHP İzmir İl Başkanı Yücel, Torbalı Belediye Başkanlığı’nı yürütürken ...
 
''İzmir’de meydanları dolduran çöp yığınları görüyoruz!''
CHP’nin belediyecilik çalışmalarını eleştiren Kırkpınar, “Bugün yeniden, ...
AK Parti Karşıyaka'dan Tugay'a 2 yıl salvosu!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli, yerel seçimlerin üstünden ...
Gündem Torbalı: CHP'de aday bolluğu ve kritik zirve, AK Parti'de aday netleşti!
CHP İl Başkanı Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Torbalı gündemiyle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri