POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yasaklanmıştı... CHP'den çağrı: 1 Mayıs'ta Taksim'e!
Yasaklanmıştı... CHP'den çağrı: 1 Mayıs'ta Taksim'e!
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
13 Aralık 2018 Perşembe - 13:57

CHP İzmir Milletvekilleri'nden ittifak bakışı: Kim/ne yorum yaptı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Bedri Serter ve Mahir Polat İYİ Parti ile yapılan sandık uzlaşısını değerlendirdi.

CHP İzmir Milletvekilleri nden ittifak bakışı: Kim/ne yorum yaptı?

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - Türkiye yüzünü 2019 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlere çevirirken, 24 Haziran’da yapılan Genel Seçimlerde olduğu gibi AK Parti ile MHP’nin ardından CHP ile İYİ Parti de sandık uzlaşısı sağladı. 

Alınan karar kapsamında İYİ Parti İzmir'de Büyükşehir için aday çıkarmayacak ve CHP'nin adayını destekleyecek. 

CHP ile İYİ Parti’nin ittifak kararının ardından İzmir cephesinde peş peşe değerlendirmeler geliyor. 

Son olarak  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Bedri Serter, Mahir Polat Gerçekİzmir’e değerlendirmede bulundu. 

İŞTE O AÇIKLAMALAR 

BU İTTİFAK BÜYÜK BİR GÜCÜN ORTAYA ÇIKIŞI
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: İttifakı çok iyi değerlendiriyorum. Türkiye’ye çok güzel bir gelecek ve umut dolu bir yarın getirmek noktasında çok büyük bir başarı… Bu ittifak Türkiye’nin sorunlarını çözebilecek enerjiyi ortaya çıkaracak. İzmir için de Türkiye için de çok önemli… Bunu iller, ilçeler bazında görmemek lazım. Bunu bir büyük gücün ortaya çıkışı olarak değerlendirmek lazım…

ADAYIMIZI İYİ PARTİ’NİN OYLARINI DA DEĞERLENDİREREK ÇIKARACAĞIMIZI UMUYORUM
İzmir Milletvekili Tacettin Bayır: İttifakın İzmir açısından iyi bir haber olduğunu düşünüyorum. Tabi bu İzmir’in büyükşehri ile ilgili yapılmış bir anlaşma olarak görülüyor. İlçeleri bazılarında bazı haklı talepleri olabilir. Onun detayını henüz bilemiyoruz. Zaten İYİ Parti’nin tabanı da CHP tabanı gibi demokratik, laik, çağdaş, Milliyetçilik ve Atatürkçülük konusunda da uzlaşı içinde olan bir taban… Birlikte olmalarının İzmir’e yakışır bir davranış olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla genel merkezimizin değerlendireceği büyükşehir belediye başkan adayını, İYİ Parti’nin oylarını da değerlendirerek bir büyükşehir adayı çıkaracağını umut ediyorum. Bu olursa İYİ Parti’nin tamamının oyunu alabilir. Uzun yıllar İzmir’de yaşamış, İzmir’in ilçelerini iyi tanıyan, İzmir’in sorunlarını bilen, İzmir’de sivil toplum örgütleri içerisinde birlikte çalışmış, hem ticaret dünyasında hem spor camiasında tanınan bir ismin sadece CHP ve İYİ Parti tabanından değil, AKP ve MHP tabanından da oy alacağını düşünüyorum. Çünkü yerel seçimlerle genel seçimler farklı olabiliyor. Yerel seçimlerde daha çok, kente yapılacak hizmet noktasında kararlı bir duruş sergileyen, yapacaklarında ve sözlerinde emin olan, kendisini kent yaşamında kanıtlamış kişilerden olduğu zaman vatandaş diyor ki; Bu adam kendini zaten kanıtlamış, tuttuğunu koparır, İzmir’e katkı koyar… Her ne kadar İzmir ile geneldeki iktidar farklı olsa bile İzmir’e yapılacak yatırım ve hizmetler konusunda AKP iktidarını da ikna edebilecek tarzda, uyumlu çalışacak biri olması lazım. İzmir aşığı, vatanına, bayrağına bağlı, hizmet aşkı olan bir insanın bu işi başaracağına da inanıyorum.

İZMİR’İN GELECEĞİNE UMUTLA BAKILMASINI SAĞLAYACAK
İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: İki siyasi parti dün itibariyle nihai bir karar varmış durumdalar. Büyükşehir düzeyinde adaylıklar konusunda alınmış olan karar uyarınca önümüzdeki seçimlerde e doğru adaylarla, sadece kendi seçmen tabanında değil tüm yurttaşlarımızın teveccühünü alacak adaylarla yola çıkacaklardır. İzmir’imize de diğer büyükşehirlerimize de umuyorum hayırlı olur, iyi sonuçlar alırız diye diliyorum. İki partinin İzmir’deki seçmen tabanı İzmir’in değerlerine bağlı, demokrasiyi içselleştirmiş bir taban… Dolayısıyla bu anlamda büyükşehre dair oylamada sandıktaki bu birliktelik İzmir’in geleceğine daha umutla bakılmasını sağlayacaktır. İzmir seçmeni de doğru, İzmir’e en iyi hizmeti verecek, ülkenin aydınlık geleceğine yakın olan aday üzerinde zaten tercihini yapacaktır.

31 MART TEK ADAMIN YIKILIŞININ MİHENK TAŞI OLACAK
İzmir Milletvekili Bedri Serter: Uzun süredir değerlendirilen bir ittifaktı ve finale ulaştı. Epeyce bir ilde CHP’liler İYİ Parti’yi destekleyeceği gözüküyor. Bu Türkiye’nin geleceği için, hem CHP’nin, hem İYİ Parti’nin hem demokrasiye dönüşte bu birlikteliğin uzun süreçte ciddi bir adım olarak görüyorum. İzmir’de de İYİ Parti’lilerin Cumhuriyetçi kesimi CHP ile diyaloğu zaten iyiydi, bu süreçte daha da iyi olacağını umut ediyorum. Adayın da İYİ Parti’li kesime de sıcak olacak bir kişi olacağına inanıyorum. Genel merkez mutlaka doğru kararı verecektir. Türkiye’de tek adam iktidarının yıkılışının 31 Mart bir mihenk taşı olması için umutluyum.

CUMHUR İTTİFAKINI SANDIĞA GÖMECEĞİZ
İzmir Milletvekili Mahir Polat: İttifakın tüm Türkiye’ye pozitif etki vereceğini düşünüyorum. Bu işte sen, ben yok… Sadece bizim olsun CHP’nin olsun gibi bir yaklaşımımız yok!Memleketimizi beka sorunu ile ilgili yapmış olduğumuz bir ittifak… İzmir’de de herhangi bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. İzmir’de CHP zaten güçlüydü, İYİ Parti’nin de İzmir’de bir gücü olduğunu inkar etmek doğru değil.  Onların gücüyle büyük bir çoğunlukla Cumhur İttifakı’nı sandıklara gömeceğiz.

 
Bayır'dan Erdoğan'a kumbaralı çağrı!
 
1912 TL'yi veren Karşıyaka'ya ortak olacak!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cengiz cansız 14 Aralık 2018 Cuma 11:08

Vekillerin yorumları olumlu buluyorum yanlız tacettin bayır adaylık konusunda adeta kendini tarif etmiş olurmu bence olmaz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayır'dan Erdoğan'a kumbaralı çağrı!
Meclis Bütçe görüşmelerinde konuşan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, ...
CHP'de İstanbul için sürpriz görüşme
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin İstanbul adaylığında ismi ...
Sertel: İzmir havadan da cezalandırılıyor!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Adnan ...
 
Çıray'dan ittifak mesajları: 'Rejim' çıkışı, ilçeler ve Büyükşehir adayı profili!
İYİ Parti ve CHP ülke genelinde yerel seçimler için ittifak yapma kararı ...
İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar'dan ittifak açıklaması: Kriter vurgusu ve ilçelerde de iş birliği mesajı!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’dan CHP ile ittifak noktasında ...
CHP İl Başkanı Yücel'den 2 kritik mesaj: Büyükşehir adayı ve 8 ilçe...
Ankara mesaisinin ardından basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı ...
 
TBMM'de kürsüden Nazım şiiriyle seslendi!
CHP’li Polat, Ticaret Bakanlığı’nın bütçesi üzerine TBMM’de bir konuşma ...
CHP'li Beko: Şehir hayatı 3.5 milyon köylüyü öldürdü!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, ekonomik krizin işsizliği artırarak ...
CHP'li Kaya'dan Karabağlar'a üreten kadın çatısı sözü!
Kadınların siyasal, kültürel, sosyal ve ekonomik hayattaki yerinin o toplumun ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri