POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
8 yıl sonra ilk... Tarihi görüşmeden kareler!
8 yıl sonra ilk... Tarihi görüşmeden kareler!
TCMB açıkladı: Rezervlerde düşüş sürüyor
TCMB açıkladı: Rezervlerde düşüş sürüyor
Kaza öncesi 'su savaşı' yapıyorlarmış...
Kaza öncesi 'su savaşı' yapıyorlarmış...
9 Eylül 2019 Pazartesi - 14:56

CHP İzmir'den 'kurtuluş ve kuruluş' kutlaması, Yücel'den çarpıcı mesajlar!

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu ve CHP’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Bugün devleti yönetenler her fırsatta Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi’yle hesaplaşma içine giriyor. Onlara bu fırsatı asla vermeyeceğiz Atamızın bizlere emaneti olan Cumhuriyet’e de CHP’ye de sahip çıkacağız” dedi.

CHP İzmir den  kurtuluş ve kuruluş  kutlaması, Yücel den çarpıcı mesajlar!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü ve CHP’nin kuruluşunun 96. yıl dönümünü coşkulu bir törenle kutladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törene; İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP’li belediye başkanları, İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.



Törende İl Başkanı Yücel, İl Kadın Kolları Başkanı Balcı ve İl Gençlik Kolları Başkanı Uyan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirdi.

CUMHURİYET’E DE CHP’YE DE SAHİP ÇIKACAĞIZ!
Çelenk sunumunun ardından konuşma yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Her 9 Eylül’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin iki ayrı bayram kutladığını belirterek,“ Gençlerimiz okullarda üniversitelerde akıl ve bilimin rehberliğinde öğrenim görebiliyorsa bunu önce Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimize, ondan sonra da CHP’ye borçlu olduğumuzu unutmayacağız. CHP’nin kuruluşu sadece bir siyasi partinin kuruluşu değil aynı zamanda Cumhuriyetin kuruluşu ve ilanıdır. Partimizin kurucusu ve ilk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’e verdiği önem 9 Eylül’de ölümsüzleşmiştir. Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlık savaşını hem meydanlarda hem de diplomasi masalarında kazanmayı bilmiştir. Çağdaş Türkiye’nin biçimlendirilmesini sağlamıştır. Tek partinin tüm olanaklarına rağmen demokrasiye inancı yüzünden çok partili sistemin mücadelesini vermiştir. Atamızın bizlere emaneti olan Cumhuriyet’e de CHP’ye de sahip çıkacağız”  diye konuştu.

ONLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ!
Yücel, şöyle devam etti: CHP’yi koruyamazsak Cumhuriyeti koruyamayız. Bizler devrimleriyle yoktan var edilen ve dünyada eş benzeri bulunmayan CHP’nin birer neferi olmaktan gurur duyuyoruz. Saltanatı yıkarak, laikliği getirerek, toprak işleyenin su kullananın ilkesini benimseyen o anlayıştan gurur duyuyoruz. Bugün devleti yönetenler her fırsatta Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi’yle hesaplaşma içine giriyor. Onlara bu fırsatı asla vermeyeceğiz. Ülkemiz üzerinde oyun oynanmaya devam ediyor. Bizler, Cumhuriyeti kuran Kuva-i Milliyeciler’in, Sakarya’da Dumlupınar’da, Çanakkale’de ve İzmir’de şehit olanların torunlarıyız. Unutmayın ki CHP vatandır. Türkiye Cumhuriyeti’nin birleştirici gücü, harcıdır. Bu ülkede hiç bir çocuk yatağına aç girmeyeceğinin teminatıdır. Halktır, Cumhuriyettir, İzmir’dir, Türkiye’dir. Kuruluş ve kurtuluş ruhunun bir arada olduğu en özel gündür. Bu özel günde bizlere eşsiz bir zafer kazandıran başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, özlem ve minnetle anıyorum. Kuruluşumuzun 96’ncı yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, Atamızın açtığı yoldan dönmeyeceğimize söz veriyoruz.”

 
İzmir ‘Kuruluş Seferberliği’ni başlatan şehirdir
 
CHP heyetinden Anıtkabir'e ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Alternatif finansta cesur adımlar atacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde alternatif finans konusunda ...
CHP'li Polat 'Karaburun nergisi'ni Meclis'e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Polat, Karaburun'da nergis üretiminin her geçen ...
Sındır: 9 Eylül esaretin sona erdiği gündür
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir’in düşman işgalinden ...
 
"Bir kadın kurtulacaksa anayasayı bile değiştiririz"
Adalet Bakanı Gül, "Biz eğer bir in san, bir kadın kurtulacaksa değil ...
Erdoğan'dan İBB tepkisi: 28 Şubat'ı hatırlatan...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul Büyükşehir gibi el değiştiren bazı belediyelerde ...
AK Partili Kaya'dan CHP'ye 'Göztepe' salvosu!
Torbalı'daki tesisin tahsis kararının iptali, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Erdoğan: Eğitimde reformlara devam edeceğiz
Yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı ...
''İstanbul ve Ankara için kayyum söz konusu değil''
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eğer ABD Fırat'ın doğusundaki devriye ...
AK Partili Sürekli'den 9 Eylül mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri