POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
15 Mart 2021 Pazartesi - 13:08

CHP'de 'Menemen çatlağı'nda flaş gelişme: O 3 isim istifa etti!

CHP Menemen’de meclis toplantısında kredi oylamasında grup kararına aykırı hareket eden 3 meclis üyesi partiden istifa etti. İstifa eden meclis üyeleri Hasan Ünal, Ali Aydın ve Rasim Yiğit Özge ortak yazılı açıklama yaptı.

CHP de  Menemen çatlağı nda flaş gelişme: O 3 isim istifa etti!

GERÇEKİZMİR - Menemen Belediyesi’nin Mart ayı olağan meclis toplantısında AK Partili Başkan Vekili Aydın Pehlivan’a verilen 65 milyonluk borçlanma yetkisi Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) çatlak oluşmasına sebep oldu.

Meclis toplantısında yapılan oylamada 15’e karşı 16 oyla yetki verilmesi kararlaştırıldı. CHP'li meclis üyeleri Hasan Ünal, Ali Aydın ve Rasim Yiğit Özge meclis toplantısında Cumhur İttifakı Grubu’yla birlikte ‘evet’ oyu verdi.

CHP'li diğer meclis üyeleri ve İYİ Partili meclis üyeleri ise 'hayır' oyu verdi.  Menemen CHP İlçe Örgütü’nün meclis oturumu öncesinde yapılan grup toplantısında yetki verilmemesi konusunda karar aldığı öğrenildi.

Meclis toplantısını CHP'de Menemen Sorumlusu il yöneticisi Çetin Özdemir ve İlçe Başkanı Turan Erdoğan da takip ederken Ünal, Aydın ve Özge grup kararına uymayarak ‘evet’ oyu verdi.

CHP İlçe Başkanlığı 3 meclis üyesi hakkında disiplin işlemi başlatmış, Ünal, Aydın ve Özge savunmalarını ilçe başkanlığına vermişlerdi. Ünal, Aydın ve Özge’nin savunmalarında geçtiğimiz yıl faaliyet raporu oylamasında CHP’nin Başkanvekili oylamasında adayı olan Deniz Karakurt’un da aralarında olduğu 4 meclis üyesinin CHP grubunun tavrı dışında hareket etmesini, encümen ve komisyon seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın da oylarıyla seçilmelerini hatırlattıkları ve buna rağmen haklarında parti içi hiçbir disiplin soruşturması yapılmamasına dikkat çektikleri öğrenilmişti. 

YAZILI AÇIKLAMAYLA İSTİFAYI DUYURDULAR
Disiplin süreci işlerken flaş bir gelişme yaşandı ve 3 meclis üyesi CHP’den istifa ettiklerini duyurdu.Ortak olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

1 Mart 2021 tarihinde gerçekleşen Menemen Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısında,Menemen Belediyesi emekçilerinin ve Menemenli esnaflarımızın alacaklarına istinaden,Başkanvekiline verilecek borçlanma yetkisine kabul oyu vermemiz ve Grup kararına uymadığımız gerekçesiyle bizi disipline sevk eden, sayın Genel Başkanımızın uyguladığı parti politikasından habersiz, partinin iktidar yürüyüşünden bihaber; menfaatlerinin ve gelecek hesaplarının peşinden koşan; millete karşı siyaset yapılamayacağını anlamamış, hala ‘daha küçük olsun benim olsun’ zihniyetinden sıyrılamamış, şu anlık yetkili olan kişilere yönelik, istifa açıklamamızdır.

BİLİNİZ Kİ; BİZDEN BAĞIMSIZ OLAN GELİŞMELER  KARŞISINDA, BİZE BAŞKA ALTERNATİF  BIRAKILMAMIŞTIR

Değerli Kamuoyu, saygıdeğer Parti Büyüklerimiz.

Hizmetin en iyisine layık İzmirliler ve Menemenliler;

Biz genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘hak, hukuk, adalet’ diyerek, yazın sıcağında binlerce aynı duyguyu taşıyanyurttaşlarla başlattığı, 25 gün süren 420 kilometrelik ‘AdaletYürüyüşü’nü; günü kurtarmak adına değil, ülkemizde adaletin perçinleşmesi için yaptığına yürekten inanıyoruz.

Biz Genel Başkanımızın düzenlediği çalıştaylarda, üstüne basa basa, yüksek sesle, tüm belediye başkanlarına ve örgüt üyelerine;

“BELEDİYEYİ ADALETLE YÖNETİN, HAKKI HUKUKU HER ORTAMDA SAVUNUN VE GEREĞİNİ YAPIN. BELEDİYE ÇALIŞANLARININ ÖZLÜK HAKLARINI EKSİKSİZ KORUYUN. KİMSENİN İŞİYLE AŞIYLA UĞRAŞMAYIN. SİYASİ GÖRÜŞÜ NE OLURSA OLSUN HERKESİ KUCAKLAYIN VE EŞİT DAVRANIN” diye seslendiği sözlerini ifade ederken; yerel yönetim anlayışının temel ilkelerini hayata geçirmek için bizlere görev verdiğine inanıyoruz.

Biz genel başkanımızın, her ortamda işçiden emekçiden yana tavır koyduğuna; işçinin ve emekçinin haklarını savunduğuna ve bu anlayışını, yüksek bir inançla söylediğine inanıyoruz.

Değerli Kamuoyu, saygıdeğer Parti Büyüklerimiz.

Hizmetin en iyisine layık İzmirliler ve Menemenliler;

Sonuçta il ve ilçe örgütlerinin aldığı kararlar, uyguladıkları yöntem ve politikalar, partinin ruhuna, savunduğu ilkelere, Altı Ok’ a ve yüz yıllık gelenek,görenek ve değerlere, tezat oluşturmamalı.

İl ve ilçe örgütlerinin aldığı kararlar uyguladıkları yöntem ve politikalar Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanımızı, kamuoyu önünde küçük düşürüp, farklı algılara sevk edip, kötü bir duruma düşürmemeli.

İl ve ilçe örgütlerinde görev alan arkadaşların, birinci ve asli görevi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun belirlediği parti politikalarına uygun siyaset üretmek, bir sonraki seçimde ‘ben nerede, ne olurum’ u hesap etmek yerine, ‘partim nerede olacak, nasıl iktidar olur’ düşüncesine göre hareket etmektir.

Değerli Kamuoyu, saygıdeğer Parti Büyüklerimiz.

Hizmetin en iyisine layık İzmirliler ve Menemenliler;

Grup kararına uymadığımız gerekçesiyle bizi disipline sevk eden, sayın genel başkanımızın uyguladığı parti politikasından habersiz, partinin iktidar yürüyüşünden bihaber, sadece kendi menfaatlerinin ve gelecek hesaplarının peşinde koşan, millete karşı siyaset yapılmayacağını anlamamış, hala ‘daha küçük olsun benim olsun’ zihniyetinden sıyrılamamış, şu anlık yetkili olan kişilere soruyoruz. Bizi parti grup kararına uymadığımız için, disipline sevk edip, savunma yapmamızı istiyorsunuz.

Aylarca maaş alamayıp, evlilik yüzüklerini satma noktasına gelen, çarşıda pazarda boynu bükük dolaşan, bakkal-marketlerin bile veresiye vermekten imtina ettiği, kirasını ödeyemeyip evinden çıkarılan, aile düzeni bozulan, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamadığı için, yüzlerine bakamayan işçinin emekçinin, alın terini ödemek için istenen borçlanma talebine, onay vermek midir disiplin suçu.

Yaptığı hizmetlerin karşılığında, uzun aylar boyunca alacağını tahsil edemeyip, işleri batan ve bunun sonucunda psikolojik buhrana giren, 3 çocuğunu ve canından çok sevdiği eşini geride bırakarak, genç yaşta canına kıyan Ali Kaya kardeşimizin trajedisinde olduğu gibi; ve bir daha böyle benzeri acı veren olayların yaşanmaması için; esnafa ve firmalara olan gecikmiş ödemelerin zamanında yapılması için, istenen borçlanma talebine onay vermek midir disiplin suçu.

Biz Menemen’in meclis üyeleriyiz. Yani her biri birbirinden değerli olan yurttaşların oylarıyla seçilmiş, onların hak ve menfaatlerini korumakla mükellef ve Menemenliler’in lehine olan her kararda da ellerimizi korkusuzca, hesapsızca kaldırmakla sorumluyuz. Bu sorumluluklarımızı, bugünden sonra da hesapsızca, korkusuzca yerine getireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.

ŞİMDİ BİZİ

Seçime sayılı günler kala partiye üye olup gelecek hesapları yapanlar mı, yargılayacak?

ŞİMDİ BİZİ

Parti hiyerarşisine uymayıp, il ve ilçe başkanından habersiz, kapalı kapılar ardında meclis üyeleriyle özel görüşmeler yapıp, makam dağıtanlar mı yargılayacak?

ŞİMDİ BİZİ

Cumhuriyet Halk Partisi ve Menemen için hayati önem taşıyan başkanlık seçiminin yapılacağı ilk meclis toplantısına, tenezzül edip gelmeyen, hatta vekilini bile göndermeyenler mi yargılayacak?

ŞİMDİ BİZİ

İzmir’de ve Menemen’de, partinin güya akil adamları sayılan, fakat kapalı kapılar ardında kirli ve bir o kadar pis pazarlıklar yapıp, sonrasında hiçbir şey olmamış gibi davrananlar mı yargılayacak?

Temmuz 2020 Meclisi’nde faaliyet raporu oylanırken, grup kararına uymayıp red oyu verenler, üstelik AK Partinin desteğiyle encümen ve komisyonlara  seçilip görev alanlar, parti suçu işlemediler de, biz işçiden ve emekçiden yana tavır koyduğumuzda mı, parti suçu işlemiş oluyoruz.

BİZİM BİR TEK DERDİMİZ VAR

Dünya görüşümüz, hayata bakışımız, benimsediğimiz siyasi görüş hiçbir zaman değişmedi. Tarlayı yağmurun yağdığı yere hiç çekmedik. Bundan sonra koşul ve şartlar ne olursa olsun değerlerimizden çizgimizden, dünya görüşümüz ve hayata bakışımızdan, hiçbir sapma olmayacaktır. Çünkü biz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurduğu ve ‘Benim iki büyük eserim var, biri Cumhuriyet diğeri de Cumhuriyet Halk Partisi’ sözlerini şiar edinmiş ve hayat görüşü olarak benimsemişiz. İsminde HALK geçen partimizin, yereldeki siyasetçilerinin bir kısmı anlamasa da, ‘HALK’a karşı siyaset yapılamayacağını’ çok iyi biliyoruz. Bizi, sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun uyguladığı “HALK’la beraber siyaset yapmaktan” hiçbir güç alıkoyamayacaktır.

Bu yüzden dolayı Bırakın ayak oyunlarını, bırakın kirli pazarlıkları, bırakın sonraki hesaplarınızı, bırakın işinize geldiği gibi davranmayı. Siz Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi; ‘biz ne olacağız değil partimiz nasıl iktidar olacak’ derdine düşün.

Bu yüzden dolayı hayatımızın en önemli parçası olan Cumhuriyet Halk partisi üyeliğimizi, bugünden itibaren askıya alıp, İSTİFA ediyoruz.

Ama kalbimizdeki CHP üyeliği, sonsuza dek bakidir.

İktidar olacağımız güne çok az kaldığına inancımız tamdır. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, bütün yol arkadaşlarımızı, partiye gönül vermiş büyüklerimizi ve değerli İzmir ve Menemenlileri, saygıyla sevgiyle selamlıyoruz.

Hasan ÜNAL-İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Menemen Belediyesi Meclis Üyesi.

Rasim Yigit ÖZGE-Menemen Belediyesi Meclis Üyesi.

Ali AYDIN-Menemen Belediyesi Meclis Üyesi.

 
Kılıçdaroğlu aşının ikinci dozunu yaptırdı
 
Başkan Arda MHP'ye sordu: Aliağa’da evet, Gaziemir’de neden ret?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Kılıçdaroğlu'na hizmet, vatandaşa nispet"
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli, CHP Genel Başkanı ...
Erdoğan’dan Suriye iç savaşı için ‘Ankara’ vurgusu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki iç savaşın 10’ncu yıldönümünde ...
Çandarlı Limanı’na 10 yılda yaklaşık 700 milyon TL: Araştırma komisyonu kurulsun!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, 2011 yılında temeli atılan ...
 
CHP'li Sındır'dan Bergama çıkarması: Kimin malını kime satıyorsunuz!
Çitköy'de arazileri Bergama Belediyesi tarafından satışa çıkarılan yöre ...
O ilçede 'Love Erdoğan' krizi: AK Parti'den sert tepki, belediyeden jet açıklama!
AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, Amerika'da terör örgütü ...
Bakan Soylu'nun acı günü: Anneye veda...
Tedavi gördüğü hastanede 75 yaşında hayatını kaybeden İçişleri Bakanı ...
 
AK Gençlik İzmir'den büyük kongreye 100 otobüsle çıkarma!
İzmir teşkilatları ve parti gençliği; İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı ...
Yücel'den AK Parti'ye yanıt: Sıkı tutunun...
Kılıçdaroğlu'na İzmir'deki temasları sırasında esnaflardan gelen şikayet ...
AK Partili Kaya'dan Buca çıkarması ve yatırım müjdeleri!
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Kaya, Buca'da yapımı devam eden ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri