POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kamu İhale Kurulu atamaları Resmi Gazete'de
Kamu İhale Kurulu atamaları Resmi Gazete'de
Jeomanyetik fırtına! Potansiyel tehlikeleri neler?
Jeomanyetik fırtına! Potansiyel tehlikeleri neler?
Basketbola yeni yabancı kuralı ve play-in formatı!
Basketbola yeni yabancı kuralı ve play-in formatı!
Rusya'da yolcu otobüsü nehre düştü: 7 kişi öldü
Rusya'da yolcu otobüsü nehre düştü: 7 kişi öldü
29 Kasım 2018 Perşembe - 15:17

CHP'de YARSAV Eski Başkan Yardımcısı o ilçeye resmen talip!

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Eski Başkan Yardımcısı Murat Aydın, CHP Karşıyaka Belediye Başkan aday adaylığını dosyasını teslim ederek resmileştirdi.

CHP de YARSAV Eski Başkan Yardımcısı o ilçeye resmen talip!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - CHP’de yerel seçim hazırlıkları tam gaz devam ederken, partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’de de aday adaylığı hareketliliği sürüyor. 

Parti genel merkezinin açıkladığı yerel seçim takvimine göre belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği aday adayı olmak isteyenler için son başvuru tarihi 26 Kasım’dı... 

Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı yerel seçim takvimine göre de kamu görevinde olup aday adayı olmak isteyenlerin 1 Aralık tarihine kadar mevcut görevinden istifa edip adaylık başvurusunda bulunmaları gerekiyor.

Partinin İzmir cephesinde aday adaylığı noktasında sürpriz gelişmeler yaşanırken, flaş bir isim daha adaylık için yola çıktı. 

Cumhurbaşkanına hakaret suçunu düzenleyen TCK'nın 299. maddesini, anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne taşımasıyla gündeme gelen Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkan Yardımcısı Murat Aydın CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adaylığı için ilçe binasına giderek ilçe başkanı Uğur Yıldırım'a aday adaylığı dosyasını teslim etti.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)’nın 2016 kararnamesi ile İzmir Karşıyaka Hakimliğinden Trabzon’a atanan, geçtiğimiz günlerde de sosyal medyadan yayınladığı paylaşımla emekliliğini istediğini duyuran Aydın, emekliliğinin onaylanmasının ardından Karşıyaka’yı yönetmeye talip oldu.

SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK VURGUSU 
Aydın aday adaylığı noktasında Gerçekİzmir’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: Ülkenin içinde bulunduğu durum herkesin sorumluluk almasını gerektirir bir hale geldi. Hepimiz ne yapabileceksek, ne kadarını yapabileceksek laik, demokratik cumhuriyetin korunması için elimizden geleni yapmak zorundayız. Ben de bu kapsamda kamu alanında yapabileceğim bir şey kalmadığı için ayrıldım ve bu konudaki mücadelemi siyasal bir zeminde yapmaya karar verdim. Karşıyaka bu anlamda önemli ve sembol bir şehir, daha öncede görev yaptığım bir şehir. On yıldan fazla süredir burada yaşıyorum. Dolayısıyla Karşıyaka’da sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla yeni bir hizmet modeli oluşturmak amacıyla aday oldum. Sosyal demokrat belediyeciliğin gereği olarak dezavantajlı kesimlere, yoksullara hizmet etmek… Özellikle nitelikli eğitim alamamış kadınları toplumun içinde yer almasını sağlamak konusunda belediyenin öncü faaliyetler yapabileceğine inanıyorum. Mesleğimde de hep dezavantajlı kesimlerle çalıştım. Yerel yönetimlerin bu anlamda sorunlara çözümler üretip, farklı modeller oluşturabileceğini düşünüyorum. Klasik belediyecilik anlayışını aşan sosyal demokrat belediyeciliği doğrudan demokrasi ve halk ile sahaya geçirebilecek bir anlayışta olacağım… Bir model oluşturup bu model üzerinden ülkenin siyasal sisteminin tıkanmışlığına da bir örnek oluşturmaya çalışacağım. Bunun için yola çıktım. Amacım, savunduğum değerleri daha etkin ve yüksek sesle savunabilmek…

'SÜRGÜN İDDİASI'YLA GÜNDEME OTURMUŞTU 
Aydın, Cumhurbaşkanına hakaret suçunu düzenleyen TCK'nın 299. maddesini, anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne taşıması ve HSYK'nın kararnamesiyle İzmir Karşıyaka 7. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimiyken Trabzon Hakimliği'ne atanması ve atamayı ‘sürgün’ olarak değerlendirmesiyle gündeme oturmuştu.

1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Bölümü Mezunu olan Aydın, 1992 senesinde İzmir Adli Yargı Hakim Adayı ataması yapıldı. Farklı kentlerdeki görevi sonrası 2007 yılında Karşıyaka 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde göreve başlayan Aydın, 2016 yılında HSYK’nın kararnamesiyle Trabzon’a atanmıştı. Aydın geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından cübbeli fotoğrafını paylaşarak emekliliğini istediğini duyurmuştu.

 
İzmir'deki okulda dayak dehşeti!
 
Kılıçdaroğlu'na 'Man Adası'nda cezası: 190 bin TL
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu Alman Gazetesi'ne köşe yazdı
Alman gazetesinde köşe yazısı kaleme alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
CHP’li Kandemir’den Güzelbahçe için uzlaşı mesajı ve yüzde 70 iddiası!
CHP’den Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı olan Alpay Kandemir, Kafe ...
"İzmir ocakların kirlettiği havaya mahkum değil!"
TBMM Genel Kurulunda Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ...
 
Ankara'dan İngiltere'nin 'İpek kararı'na sert tepki!
Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'de FETÖ üyelerinin iade talebinin reddi ...
CHP'li Özer'den 'Zeybekci' ironisi!
Bayraklı Belediye Başkan adaylığı yola çıkan CHP'li Özer; AK Parti'nin ...
AK Parti'den 'kampanya tarihi' belli oldu
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal bir televizyon programında ...
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun İzmir adayını tarif etti!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun katıldığı bir TV programında İzmir ...
İYİ Parti'de takvim de tarifeler de belli oldu!
İYİ Parti’de yerel seçim takvimi ve tarifesi belli oldu. Genel Merkez'den ...
Erdoğan-Trump görüşmesi o saatte başlayacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın görüşme saati belli oldu.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri