POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
8 yıl sonra ilk... Tarihi görüşmeden kareler!
8 yıl sonra ilk... Tarihi görüşmeden kareler!
TCMB açıkladı: Rezervlerde düşüş sürüyor
TCMB açıkladı: Rezervlerde düşüş sürüyor
Kaza öncesi 'su savaşı' yapıyorlarmış...
Kaza öncesi 'su savaşı' yapıyorlarmış...
Kurtulmuş'tan Meclis'te yeni anayasa turu
Kurtulmuş'tan Meclis'te yeni anayasa turu
16 Temmuz 2018 Pazartesi - 13:46

CHP'de Yücel'den 'imza hareketi' yorumu: Zamanlama ve yöntem vurgusu, 'söylem' uyarısı!

CHP'de muhalifler düğmeye bastı ve imza hareketi resmen başladı. CHP İl Başkanı Yücel muhalif hareketi ve süreci Gerçekizmir'e değerlendirdi. 'Zamanlama ve yöntem' vurgusu yapan Yücel, partiyi tartışmaya açacak söylemlerden de kaçınılma uyarısında bulundu.

CHP de Yücel den  imza hareketi  yorumu: Zamanlama ve yöntem vurgusu,  söylem  uyarısı!

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27.Dönem Milletvekilliği seçimlerinin ardından patlak veren olağanüstü kurultay tartışmaları sonrası muhalifler düğmeye bastı. 

Yönetimde değişim isteyen ve CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’den yana tavır alan partililer imza hareketini resmen başlattı. 

İnce'ye yakın isimlerden CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, TBMM’de yaptığı toplantıda şu ana kadar toplanan imzaların 100’ü geçtiğini ifade ederken, İzmir’de de sürecin öncü isimlerinden CHP İl Eski Başkanı Asuman Ali Güven ve Bornova İlçe Eski Başkanı Nevzat Kavalar’ın yanı sıra Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil ve Büyükşehir Meclis Üyesi Hatice Tatlı noterin yolunu tutarak imza veren ilk kurultay delegeleri oldu. 

İmza hareketinin resmen başlamasının ardından Gerçekizmir’e konuşan CHP İl Başkanı Deniz Yücel süreci değerlendirdi. 

ÖNCE SEÇİM SONUÇLARININ MASAYA YATIRILMASI LAZIM 
CHP İl Başkanı Yücel, “İl Başkanı olarak bu konudaki görüşümü seçim sonrası olağanüstü kurultay tartışması çıktığında söylemiştim. Seçim sonuçlarının iyi şekilde analiz edilmeden, masaya yatırılmadan ‘tu kaka yapmak’ doğru değil… Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce ile parti arasında 8 puan fark var ama bunun çeşitli sebepleri var. Buradan Muharrem İnce lehine bir başarı ya da CHP aleyhine bir başarısızlık çıkartmak doğru değil… Başarı varsa da ortak başarısızlık varsa da ortak… Öncelikle seçim sonuçlarının masaya yatırılması lazım… Tabi imza toplamak demokratik bir hak… Eğer bu çalışma bir karşılık görürse kurultay toplanır” dedi. 

ZAMANLAMA VE YÖNTEM DOĞRU DEĞİL 
Yücel ayrıca, “Seçim sonuçlarında Muharrem İnce ile CHP arasındaki farkı görmezden gelmek, bunu konuşup tartışmamak da kesinlikle doğru değil… Biz böyle bir şey söylemiyoruz. Ama zamanlama ve yöntem doğru değil diyoruz. Zaten önümüzdeki günlerde danışma kurullarımızı yapacağız. İlçelerden gelen raporları, milletvekilleri ve belediye başkanlarımızdan gelen raporları İl Başkanlığı olarak toplayarak Genel Merkez’e ileteceğiz. Yani bizim imza çalışması yapan arkadaşlara söyleyecek bir sözümüz yok. Tekrar tekrar konuşmanın da bir anlamı yok. Saygı duyarız” diye konuştu. 

O SÖYLEMLERDEN KAÇINILMALI 
CHP İl Başkanı seçimden iki hafta sonra tüm örgütlere çağrı niteliğinde olan bir açıklama yaptığını ve soğukkanlılık, sağduyu ve itidal çağrısında bulunduğunu hatırlatarak, “İmza toplamak yasal ve demokratik bir haktır ama bunu yaparken basın ve kamuoyu önünde partimizi tartıştıracak, partimizi küçük düşürecek söylemlerden, polemik doğuracak açıklamalardan kaçınılması gerektiğinin bir kez daha altını çiziyorum” ifadelerini kullandı.

30 İMZA İDDİASI'NA YANIT 
Yücel İzmir’deki muhalif cepheden gelen ‘30 imzayı bulacağız’ mesajlarını da yorumladı ve "Sayı vermek doğru değil… Bu delegelerin iradesini ipotek koymak ve haksızlık yapmaktır. Herkesin kendi iradesi vardır. Düşünür, tartar ona göre kararını verir” dedi. 

 
MHP'den Akşener hakkında suç duyurusu!
 
Göztepe'de rota Cikaleshi'ye döndü!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat Arslan 16 Temmuz 2018 Pazartesi 20:11

İmzacılar’a bakınca Çoğu Milletvekili aday adayları,biri de bu dönem Büyükşehir’e tekrar aday yapılmayacağı kesin olan Kocaoğlu..Kurultay’ın adını da”değişim”koymuşlar Seni milletvekili adayı veya Belediye Başkan adayı yapmadılar diye mi? Milletvekili adayı,Belediye Başkanlığı adayı olamayanlar üzerinden değişim ve yenilenme olmaz (Bunun latincesini de eski bir Belediye başkanı Karşıyaka da “Rönesans “adını koymuş:)))))) Yazılsalardı veya genel merkez Aziz Bey’e yüz verseydi hiç birinin sesi çıkmazdı!!!!!!!Niye? Seni milletvekili adayı yapmadılar diye mi? Milletvekili adayı olamayanlar üzerinden değişim ve yenilenme olmaz(Karşıyaka’dakini de isimler belli olunca takip edin) Yazılsalardı hiç birinin sesi çıkmazdı

Yorumu oyla      0      0  
Deniz 16 Temmuz 2018 Pazartesi 16:07

Partinin degerlerini en iyi partililer ölçebilir..Delegeler gelecek hesabiyla oy kullan mamalı...partiye oy veren veya verecekleri düşüncesini almalı...Birbirimizi iterek degil yakınlaşarak..tartışarak..eller birleşmeli yürekler bütünleşmeli... Parti Kılıçtaroğlu..İnce tartışması yaşamadan sorunu çözmeli..Tersi durum hepimizi üzecektir.Örgüt belediye seçimlerini düşünerek oylarını değerlendirmeli..kim başkan olacaktan çok kimler..nasıl..hangi ilke ve tüzüğe uygun değişimi ve büyümeyi kolaylaştırır ın yanıtını aramalıdır...

Yorumu oyla      0      0  
İZMİRLİ 16 Temmuz 2018 Pazartesi 14:52

Bakın bu imzacılar kendi iradelerine ipotek koydurdular, Bakın bu imzacılara Vekil olmak istediler olamadılar, yani çıkarları ters düştü genel merkezle. yani parti menfaati değil kendi menfaatleri ön plada

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'den Akşener hakkında suç duyurusu!
MHP, Genel Başkan Bahçeli'ye yönelik ithamları ve hakaret ettiği iddiasıyla ...
İzmir Milletvekilleri'nden kim/hangi komisyonda görev aldı?
TBMM çatısı altındaki komisyonlarda görev alacak İzmir Milletvekilleri belli oldu.
CHP'li Beko'dan 'Asgari Ücret Tespit Komisyonu' tepkisi
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda yaptığı ...
 
CHP'li Polat'a TBMM'de önemli görev
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, TBMM Çevre Komisyonu üyeliğine seçildi. ...
CHP’de muhalifler düğmeye bastı: İzmir’de ilk imzaları kimler attı?
Değişim isteyen partililer imza hareketini resmen başlattı. İzmir’de ilk ...
Ve CHP'de muhalifler düğmeye bastı!
CHP’de genel başkan değişimi isteyen partililer, olağanüstü kurultay toplanması ...
 
Pakdemirli: Kapısı herkese açık bir bakan profili çizeceğim!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Sorunları dinleyen, açık iletişime ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Menbiç' açıklaması
Menbiç Askeri Meclisi, terör örgütü PKK/YPG'nin son grubunun da kentten ...
CHP'de genç dernek başkanı o ilçede adaylık için sahaya indi!
Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri