POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
16 Temmuz 2018 Pazartesi - 11:37

CHP’de muhalifler düğmeye bastı: İzmir’de ilk imzaları kimler attı?

Değişim isteyen partililer imza hareketini resmen başlattı. İzmir’de ilk imzalar Bornova ilçesindeki 4.Noter’de atıldı.

CHP’de muhalifler düğmeye bastı: İzmir’de ilk imzaları kimler attı?

GERÇEKİZMİR – 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27.Dönem Milletvekilliği seçimlerinin ardından en büyük hareketlilik Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yaşandı. 

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin partiden 8 puan fazla oy almasıyla fitili olağanüstü kurultay tartışması yine İnce'nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na aile yemeğinde yaptığı 'Ben genel başkan olayım, sen onursal başkan ol' teklifini kamuoyuyla paylaşmasıyla tavan yaptı. 

Süreçte Genel Merkez’den “Gündemimizde kurultay yok” açıklaması gelirken, İnce de örgütü işaret etmişti.

Bu gelişmelerin ardından partide değişimden yana tavır alanlar bugün noter kanalıyla imza vermeye başlayarak imza hareketini resmen başlattı. 

İzmir’de ilk imzalar Bornova ilçesindeki 4.Noter’de atıldı. Sürecin öncülerinden İl Eski Başkanı Asuman Güven ile Bornova İlçe Eski Başkanı Nevzat Kavalar’ın yanı sıra Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil ile Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hatice Tatlı da olağanüstü kurultay için imza verdi. 



İZMİR’DE 30’UN ÜZERİNDE TOPLAYACAĞIMIZA EMİNİZ! 
İmzaların verilmesinin ardından konuşan İl Eski Başkanı Asuman Ali Güven şu açıklamayı yaptı: 24 Haziran seçimleri sonucunda Cumhur İttifakı kazandı, Millet İttifakı kaybetti. Sonuçlar ekseninde partide tartışma yaşanması doğaldır. Partinin oyu yüzde 22’lere düşerken, Cumhurbaşkanı Adayımız yüzde 30’u geçti. Mitinglerde gördük ki halkın Muharrem İnce’ye ilgisi büyük… Seçim sonrası örgütte ve halkta değişim talebi oluştu. Değişim talebini bugün notere gelerek, imza vererek resmiyete döktük. İsterdik ki Genel Merkez kurultayı kendi toplasın… Bu maalesef olmadı. Bizler İzmir’de bu işin öncüsü olduk. Kurultay isteyen diğer arkadaşlarımız da 15 gün içerisinde imzalarını verecek. Değişim artık kaçınılmazdır. Genel Başkan olacak ismin bir sonraki seçimde Cumhurbaşkanı Adayı olması gerek… İzmir’de 30’un üzerinde imza toplayacağımıza eminiz. Mevcut Genel Başkan değerli bir isim ancak 9 seçimdir partiyi iktidara taşıyamadı. Kendisinin Onursal Genel Başkan olmasını istedik. Bu şekilde olsa daha iyi olurdu. 

700'LERE VARAN İMZA TOPLANACAK! 
Bornova İlçe eski Başkanı Kavalar ise, “Değişim halktan gelen bir talep. İyi bir devlet adamlığı yaptı. Bu konuda kendisinden farklı bir değerlendirme bekliyorduk. Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde bir kurultay toplanmasını bekliyorduk. Bu sadece kurultay delegelerinin talebi değil. Halktan gelen bir talep. Bunu göz ardı etiler. Bu göz ardı edilemeyecek bir talep çünkü önümüzde yerel seçimler var. 30’un üzerinde delege arkadaşımızın imzasını alacağız. 52 kurultay delegesi var. Bunların isimlerini açıklamak istemiyoruz. Kendilerine baskı yapılmasını istemiyoruz. Bir de imza verecek olan kurultay delegelerinin hepsini burada toplayarak şov yapmak gibi bir amacımız da yok. Partimiz zarar görsün istemiyoruz. Değişim tehdit değil partimizin yenilenmesi adına bir fırsattır. Biz bu fırsatı yaratmaya çalışacağız. En kısa sürede Türkiye genelinde 700’lere varan imza toplanacak ve bu kurultay gerçekleşecek. Bundan eminiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu’nun süreçte iki kez değişim vurgusu yapması üzerine konuşan Kavalar, “Aziz Başkanın yaptığı açıklamalardan onun da değişim istediğini ve bu değişimin gerçekleşmesi adına bir adım atılmasını istediğini biliyoruz. Hatta bizler açıklama yaptıktan sonra o da aynı şekilde genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun buna öncülük etmesini istedi. Ama bu talepler geri çevrildi. Sayın Kocaoğlu da bu açıklamayı yaptıktan sonra sürecin bir yerlerindedir diye düşünüyorum” açıklamalarda bulundu.

‘DEĞİŞİM YAPMAZSANIZ CHP’YE OY VERMEYECEĞİZ’ DİYORLAR 
Büyükşehir Meclis Üyesi Tatlı da, “Partimizde 50 yıldır varım. Yarım yüzyıllık CHP’nin geçmişini bilenlerdenim. Değişimin ne zaman olması gerekeni en iyi hissedenlerdeniz. Çünkü bizi dışarıda görenlerin ‘Değişim yapmazsanız CHP’ye oy vermeyeceğiz’ diyen büyük bir kitleyi karşımızda gördük. Değişime karşı direnç göstermemek gerektiğini düşünüyorum. Genel başkanımızı çok seviyoruz ve hak, hukuk, adalet diye o yaşta 435 kilometre yürümesini dünyada bir örnek. Ancak bir değişim gerekiyor, yeni bir soluk yeni bir yüz gerekiyor. Anladık ki değişimle biz yüzde 30’ların üzerine çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir'in 52 kurultay delegesi bulunuyor. Kurultayın toplanması için bugünden itibaren 15 gün içerisinde noter kanalıyla Genel Merkez’e iletilecek imzaların imzaların 634’ü bulması gerekiyor.

81 ilde kongre delegelerinin noter aracılığıyla imza verdği Beyanname’de, “Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı’nın (Büyük Kongresi’nin) Siyasi Partiler Kanunu’nun 14/6 maddesinin ve Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü’nün 48’inci Maddesinin 1-4 ve 5. fıkraları uyarınca GÜVENOYU ve SEÇİM Maddeleri konularak aşağıdaki yazılı gündem ve olağanüstü toplanmasını, NOTER onaylı imzalarımızla talep ediyoruz” denildi.

HEPSİ İÇİN GÜVENOYU
CHP’li muhaliflerin talep ettiği olağanüstü kurultay çağrısında partinin bütün yetkili organları için ‘güvenoyulaması’ talebinde bulunulması dikkat çekti.

İŞTE O OLAĞANÜSTÜ KURULTAY GÜNDEMİ
1-Açılış
2- Saygı duruşu ve İstiklal Marşı
3-Kurultay Başkanlık Kurulu Seçimi
4-Genel Başkanın açılış konuşması
5- Olağanüstü Kurultay çağrısı yapan delegeler adına bir konuşma yapılması
6-GÜVENOYU (Tüm organlar için)
7- Genel Başkan Seçimi
8- Parti Meclisi üyeleri (60) ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri seçimi
9- Kapanış

 
Ve CHP'de muhalifler düğmeye bastı!
 
Cilalı Taş Devri'nden esinlenip 'ilkel tekne' yapıyorlar
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yUSUF ÇINAR 25 Temmuz 2018 Çarşamba 15:39

Kurultay eksikliklerin tespiti yeni bir mücadele biçimi ve seçmenlerin.yönetim üzerinde denetim yapmasını sağlamalı bu eksende eleştiri özeleştiriye açık olmalı. Kadroların seçiminde üyelere yetki verilmeli kişisel önderlik yerine kollektif önderlik getirilmeli.yerel yönetimlerde adaylar önseçimle belirlenmeliMiletvekili adaylarının tamamı önseçimden geçmeli.2 dönem kuralı getirilmeli

Yorumu oyla      0      0  
Belgin 17 Temmuz 2018 Salı 00:07

Helal olsun değişim şart biz üyelerde üye olmayan larda değişim şart istiyoruz biz halkız halktan duyduğumuz ki bunu birebir yaşadık kemal bey olursa chp ye oy at mı ya cağız diyor lar yeter her seçimde ağlamaktan bıktık

Yorumu oyla      0      0  
Murat Arslan 16 Temmuz 2018 Pazartesi 17:21

Fotoğraf karesine bakınca hasbel kader(burada olmayan Kocaoğlu dahil)bir yerlere gelenleri görüyorum..Yazıklar olsun...Kendilerine saygısısı olmayanlar tarihi çınar partiye mi saygılı olacaklar???

Yorumu oyla      0      0  
PARTİLİ 16 Temmuz 2018 Pazartesi 16:34

MİLLETVEKİLİ OLSAYDINIZ KURULTAY İSTEYECEK MİYDİNİZ

Yorumu oyla      0      0  
Kaf kaf 16 Temmuz 2018 Pazartesi 14:57

Mahalle delege seçimlerinde neler yaptığınızı bilmeyenleri kandırın. Tıpış tıpış ince ye oy verin. İkisi de aynı.

Yorumu oyla      0      0  
PARTİLİ 16 Temmuz 2018 Pazartesi 14:54

Bu kişilermi CHP yi iktidar yapacak güldürmeyin allahaşkına. Önseçimden çıkamadılar. İl başkanlığından kaçan kişinin lafından dışarı çıkmıyorlar. güldürmeyin insanı bunlar partide söz sahibi olursa bu parti 20 yi zor görür.

Yorumu oyla      0      0  
Vatan mah 16 Temmuz 2018 Pazartesi 12:40

Diyecek hic bir şey bulamıyorum ??

Yorumu oyla      0      0  
dinazor 16 Temmuz 2018 Pazartesi 12:30

İki yanlıştan bir doğru çıkmaz.

Yorumu oyla      0      0  
partili 16 Temmuz 2018 Pazartesi 12:12

Yıllarca partide oturduğunuz yerden kalkmadınız.İnsanların önünü tıkadınız.Yaş ortalamanız kaç ? Utanmadan değişim mi istiyorsunuz ?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve CHP'de muhalifler düğmeye bastı!
CHP’de genel başkan değişimi isteyen partililer, olağanüstü kurultay toplanması ...
Pakdemirli: Kapısı herkese açık bir bakan profili çizeceğim!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Sorunları dinleyen, açık iletişime ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Menbiç' açıklaması
Menbiç Askeri Meclisi, terör örgütü PKK/YPG'nin son grubunun da kentten ...
 
CHP'de genç dernek başkanı o ilçede adaylık için sahaya indi!
Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe ...
11 ve 12 numaralı kararnameler yayınlandı
Resmi Gazete'de yayımlanan 11 ve 12 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerine ...
Erdoğan: FETÖ'nün arkasından gelenler bitmez!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu FETÖ'nün arkasından gelenler bitmez. Onların ...
 
CHP'li Beko'dan: 15 milyon işçi sendikalı olsa...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko, 15 Temmuz Darbe ...
Erdoğan şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Beştepe Millet Camii'nde, 15 Temmuz şehitleri ...
Bakan Pakdemirli'den Ödemiş mesaisi: Zoru hemen yapacağız, imkansız...
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’in Ödemiş ilçesinde kaymakamlık ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri