POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
İYİ Parti yarın kurultaya gidiyor: 4 aday yarışacak
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
15 Temmuz 2018 Pazar - 13:28

Bakan Pakdemirli'den Ödemiş mesaisi: Zoru hemen yapacağız, imkansız...

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’in Ödemiş ilçesinde kaymakamlık ve belediye tarafından bir restoranda düzenlenen programa katıldı. Bakan Pakdemirli kendisini karşılayan vatandaşları selamladı. Çalışma prensiplerinin "Zoru hemen yapacağız, imkansız zaman alır" olduğuna değinen Pakdemirli, bu prensibi bürokratlara da ilettiğini aktardı.

Bakan Pakdemirli den Ödemiş mesaisi: Zoru hemen yapacağız, imkansız...

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçtiğini belirterek, Türkiye'nin dimdik ayakta, çok daha güçlü bir halde olduğunu bildirdi.

- PAKDEMİRLİ'DEN İZMİR'DE BABASI VE ABLASININ KABRİNE ZİYARET... 

Ödemiş ilçesinde kaymakamlık ve belediye tarafından bir restoranda düzenlenen programa katılan Bakan Pakdemirli, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Allah bir daha bu millete böyle illet, böyle zillet vermesin." dedi.

Pakdemirli, hain FETÖ darbe girişiminin ardından 2 sene geçtiğini hatırlatarak, "Allah'a şükürler olsun ki hain FETÖ darbe girişiminin ardından 2 sene geçtikten sonra Türkiye dimdik ayakta. Tüm bu travmalara rağmen yönetim sistemini değiştirmiş, çok daha güçlü bir halde. Tek vücut, yek vücut olarak yoluna devam etmektedir." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bakanlık görevini tevdi ettiği için teşekkür eden Pakdemirli, görevlerin gelip geçici olduğunu, bayrağın teslim alındığı günle teslim edildiği gün arasında yapılan hayırlı işlerin önem taşıdığını vurguladı.

"Yeni yönetimde karar almak daha kolay"
Pakdemirli, yeni yönetim sistemiyle karar almalarının daha kolay olacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Eskiden bir müdürü bir yerden alıp başka yere atarken problem oluyordu. Basit işlerde bile yasa çıkarmanız gerekiyordu. Almanya'da 3 bin kanun var, Türkiye'de 9 bin kanun var. Ne kadar fazla kanun çıkartırsanız ülkeyi o kadar iyi yöneteceksiniz diye bir şey yok."

Turgut Özal'ın, Süleyman Demirel'in de başkanlık sistemini gerekli gördüğünü anlatan Pakdemirli, "Dünyanın hiçbir ülkesinde böylesine büyük bir demokratik değişim, yönetim sistemi değişimi kansız, kavgasız olmaz. Bu da bizim milletimizin demokratik olgunluğunun göstergesi." ifadesini kullandı.

"Zoru hemen yapacağız, imkansız zaman alır"
Pakdemirli, sorunları çözmek için canla başla çalışacaklarını dile getirerek, yapısal sorunları çözmelerinin biraz zaman alabileceğini ancak kolay çözülecek soruları hemen çözeceklerini bildirdi. Çalışma prensiplerinin "Zoru hemen yapacağız, imkansız zaman alır" olduğuna değinen Pakdemirli, bu prensibi bürokratlara da ilettiğini aktardı.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar da tarımın içinden gelen birinin bakan olduğunu belirterek, verimli işler yapılacağını kaydetti.

"Allah İzmir'e verdikçe veriyor" diyen AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül de İzmir'in daha önce Ulaştırma Bakanı olduğunu, ulaştırmayla ilgili tarihi projeler yapıldığını, İzmir'in altyapısını tamamladıklarını belirtti. 

Programa İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ödemiş ve çevresindeki ilçelerin kaymakamları, belediye başkanları da katıldı.

Ödemiş programı kapsamında, oğlu vefat eden Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa'ya taziye ziyaretinde bulunan Bakan Pakdemirli, Ödemiş Belediyesini de ziyaret etti.

KOOPERATİFLEŞME VURGUSU, ÜRETİCİYE MESAJ! 
Programına AK Parti Ödemiş İlçe Başkanlığını ziyaret ederek devam eden Pakdemirli, partideki geçmişi nedeniyle teşkilatla uzun zaman birlikte olduğunu, çalıştığını belirtti.

Pakdemirli, kooperatifleşmenin önemine değinerek, birlikte, beraber bir şeyler yapmanın yolunu bulmak gerektiğini bildirdi. Birçok sektörde yöneticilik yaptığını, kendi işletmeleri bulunduğunu aktaran Pakdemirli, "Bizde kooperatiflerin örnekleri var ama sayıları iki elin parmaklarını geçmiyor. Ama yurt dışında kooperatif tam bir profesyonel bir firma gibi yürüyor. Bizim de kooperatifçilik konusunda birlikte iş yapmanın yolarını bulmamız lazım. Birlik olduğumuz zaman güç oluyor." ifadesini kullandı.

Bakan Pakdemirli, tarımda yaşanan sıkıntıları bildiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Ortak dert nedir, çok çok harcayıp az az kazanıyoruz. Az az harcayıp çok çok kazanmamız lazım. Bunun için yapısal değişikliğe ihtiyaç var. Kafalarımızın da değişmeye ihtiyacı var. Yapısal değişiklik gerektirmeyen problemleri hemen çözeceğiz. Zor diye bir şey yok diyorum bürokratlarıma, eğer milletin, memleketin, üreticinin, tüketicinin faydasınaysa. Biz üreticiyi üzmeyeceğiz, ezmeyeceğiz. Bunların yollarını arayacağız. Bu arada da gıda enflasyonuna dikkat edeceğiz. Üretici olmayan milyonlarca vatandaşımız var. Onlar da evlerine götürdükleri fileleri doldururken biraz daha rahat edecek, ateş pahası filelerle evlerine gitmeyecek. Bunları da çok ince ayrıntılı kontrol ediyor olacağız."

"Kiralamaya açmak istiyoruz"
Tarım ve ormanın ayrı bakanlıklarda olduğunu, şimdi ise su ve toprağı birleştireceklerini belirten Pakdemirli, "Devletin çok münbit toprakları var. Bunları ilerleyen dönemde kiralamaya açmak istiyoruz. Burada işte kooperatifleşmenin önemi ortaya çıkıyor. Tek kişinin, 3 - 5 kişinin yetmeyeceği güçlerde bu kiralamaları yapıp çok büyük arazilerde, ölçek ekonomisine uygun tarımı, hayvancılığı yapma imkanımız olacak." diye konuştu.

Pakdemirli, devletin çok büyük arazilerin üzerinde olmaması gerektiğine işaret ederek, bunların vatandaşa verilmesi gerektiğini bildirdi. Önemli olanın bunun adil dağıtımını sağlamak, düzgün kontratlarını yapmak ve amacından farklı kullanılmamasını önlemek olduğunu belirten Pakdemirli, "Güzel bir kira kontratı yapacağız. İyi kontratların üzerinde bunların halkımızla buluşmasını sağlayacağız. Hem üreticilerimize bir kazanç kapısı imkanı olacak hem de tüketici yerli ürünlerden dolayı gıda enflasyonun bir nebze de daha kurtulmuş olacak." ifadesini kullandı.

Bakan Pakdemirli, gazetecilerin domates fiyatlarına ilişkin sorusuna, "Patates, domates… Bunların hepsi günden güne artacak, azalacak. Bunları hep görüyor olacağız. Önemli olan bu ürünlerin bir kısmını sanayi ürününe çevirebiliyorsak ve ekstra katma değer yaratıp bir noktaya getirebiliyorsak sürdürülebilir bir gelir kaynağına üreticimizi ulaştırmış oluruz. Yoksa günlük hal fiyatlarıyla, bir indi bir çıktı, bunların zikzaklarıyla hayat boyu uğraşacağız demektir." yanıtını verdi.

24 Haziran seçimleri için Ödemiş teşkilatının çok iyi çalıştığını aktaran Pakdemirli, yerel seçimlerde 24 Haziran'dakinden daha fazla oy alınmasının önem taşıdığını, demokrasinin, başkanlık sisteminin oturması gerektiğini kaydetti.

Ziyarete AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ile AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül de katıldı.

Bakan Pakdemirli, daha sonra Yeşil Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret etti. 

Bademli fidancılık tarımsal kalkınma kooperatifi fidancılık eğitim merkezi tesislerinde incelemelerde bulunan Pakdemirli, yetkililerden bilgi aldı. (AA)

 
İzmir şehitlerini andı
 
Erdoğan şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızını CHP'ye üye yaptı, örgüte o mesajı verdi!
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım 18 yaşına giren kızı Gizem Yıldırım’ı ...
Yıldırım: Acılarımız tazeliğini koruyor!
15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Karşıyaka Şehitliği'ni ziyareti ...
Bakan Pakdemirli babası ve ablasının kabrini ziyaret etti
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çeşitli programlar kapsamında ...
 
7 yeni Cumhurbaşkanlığı kararnamesi, kritik kararlar!
7 yeni Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı. YAŞ'ın yapısı yeniden ...
Flaş karar: AK Parti İzmir Eski Milletvekili DEÜ'nün yeni rektörü oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla DEÜ'nün yeni rektörü ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz'u yazdı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci ...
 
Erdoğan ile Putin'den kritik telefon zirvesi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı ...
Bakan Soylu açıkladı: O terörist öldürüldü!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörden arananlar listesinde kırmızı ...
CHP'de flaş gelişme: Kurultay talep metni ortaya çıktı!
CHP’de olağanüstü kurultay çağrısının metni ortaya çıktı. Pazartesi günü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri