POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bir ilde daha ekmeğe zam geldi
Bir ilde daha ekmeğe zam geldi
Dilan Polat'tan cezaevinde intihar girişimi!
Dilan Polat'tan cezaevinde intihar girişimi!
'Organ ticareti' şebekesi çökertildi
'Organ ticareti' şebekesi çökertildi
Nisan ayı enflasyonu belli oldu
Nisan ayı enflasyonu belli oldu
17 Mayıs 2019 Cuma - 14:56

CHP'de Yücel'den önemli açıklamalar: O raporlar Genel Merkez'e gidecek!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, belediye başkanlarından işçi çıkarımları ile ilgili istediği raporların genel merkeze ileteceğini kaydetti. Yücel, başkanlardan neden işten çıkarmalarla ilgili bilgilendirme istediklerini açıklarken, " Bizim görevimiz yanlış anlaşılmaların, bilgi kirliliklerinin, farklı algılar yaratılmasının hem önüne geçmek hem de mağduriyet varsa gecikmeden düzeltmektir” dedi.

CHP de Yücel den önemli açıklamalar: O raporlar Genel Merkez e gidecek!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR -  İzmir'de bazı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediye başkanlarının göreve gelmelerinin ardından yaptığı işçi çıkarımlarının kamuoyunda ve örgütte tepkilere neden olması sonrası CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel harekete geçmiş ve partisinin ilçe belediye başkanlarına yazı göndermişti.

Başkanlara, işçi çıkarımları ile ilgili uyarıda bulunan Yücel, çıkarılan işçiler hakkında başkanların il başkanlığına rapor vermelerini istemişti. Yücel, konu hakkında özel açıklamalarda bulundu.

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZLA GÖRÜŞTÜM
Belediye başkanları ile görüştüğünü söyleyen Yücel, “Bazı belediyelerimizde yeni göreve başlayan belediye başkanlarımızın personelin bir kısmını işten çıkardığını görüyoruz. Ben bu konuda belediye başkanlarımızla görüştüm. Karşılık bir fikir alışverişinde bulunduk. Tabi ki bu işten çıkarmalarla ilgili yeteri kadar bilgilendirilme yapılmayınca  toplumda ve kamuoyunda farklı bir algıya neden oluyor. Yeni gelen belediye başkanlarının haksız yere veya herhangi bir hukuki temeli olmadan personelin işten çıkardığı veya geçmiş dönemde işe alınanların işten çıkarılması gibi bir takım farklı ve yanlış algılara neden olabiliyor. Belediye çalışanlarının işten çıkarılması veya sürgüne gönderilmesi yönünde bilgi alıyorum ama bu konunun daha kurumsal bir düzeyde ele alınması gerektiğini düşündüm... Bunu belediye başkanlarımızla ve genel merkezle de paylaştım. Son dönemde yapılan işten çıkarmalar nedeniyle belediye başkanlarına yazı gönderdim ve yazılı bir rapor istedim" dedi.

"Bazılarının düzenli olarak işe gelmediği yönünde bir takım iddia eden personeller, arkadaşlar var. Bu konuda yapılması gereken bu arkadaşları çağırıp uyarmaktır" diyen Yücel şöyle devam etti:

"Neticede yeni bir döneme başlanıyor. Eğer böyle bir şey varsa, vardır demiyorum. Böyle bir iddia var. Böyle bir şey söz konusuyla düzenli olarak çalışma konusunda bir ihtar verilmesi gerekir. Ancak bu işten çıkarılmalar konusunda güvenlik soruşturması yapılmadan işe alındığı görüşüyoruz o yüzden güvenlik soruşturmaları yapıldıktan sonra işten çıkarılan arkadaşların bir kısmının mülakata tutularak yeniden işe alım yapacaklar. Bunun dışında son dönemde seçimlere çok kısa bir süre kala bir, iki ay kala, aday değiştikten sonra alındığı iddia edilen ve bu yüzden işten çıkarılan personel var, bunlarla ilgili belediye başkanlarından ayrıntılı bir rapor istedik. Bu rapor gün içerisinde tarafımıza ulaştırılacaktır. Bunları değerlendireceğiz."

RAPORLARI GENEL MERKEZE DE İLETECEĞİZ
‘Bu raporları dosya halinde genel merkeze iletecek misiniz?’ sorusuna cevap veren Yücel, “Tabi ki, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Seyit Torun’un da bu yönde bir talebi var. Biz bu yazdığımız yazıyı da genel başkan yardımcımızla istişare ederek yazdık. Böyle bir ihtiyaç var. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi hiçbir personelin ekmeğiyle oynamayacak, ne olursa olsun AKP’den de veya CHP’den devralınsa da geçmiş dönemin yönetimiyle ilgili kesinlikle bir hesaplaşmaya girilmeyecek. Ben bu konuyla ilgili başkanlarımızın dikkat ettiğini düşünüyorum. Ancak kamuoyu ve örgüt yeteri kadar bilgilendirmediğinde bir takım sıkıntılar olabiliyor, farklı algılar yaratılabiliniyor. İş bir emek karşılığı verilir, ücret emek karşılığı verilir, aldığı görevi yerine getirmeyen yani işe düzenli şekilde gelmeyen iş hukukunun çizdiği işçi işveren ilişkisini sarsacak belediye de olsa çalışma ve huzurunu ve barışını bozacak olanlar varsa bunlara bir takım yaptırımları yapılabilir. Bunlar işten çıkarılmaya kadar da gidebilir. Bu konuda bir tereddüdümüz yok. Geçtiğimiz dönemlerde çok fazla personel alımı yapılmış olabilir, buna belediyenin ihtiyacı da olabilir ancak neticede yeni bir belediye başkanı ve yeni bir yönetimin 5 yıl görev alacağını unutmamak gerekiyor. O yüzden hem işçiyi personeli mağdur etmeden hem de yeni yönetimin yapacağı tasarrufları iş alanı istihdam yaratma konusunda belki de zamana ihtiyaç olabilir. Bu yüzden yeni göreve gelen belediye başkanlarını bu konuda mağdur etmemek gerekiyor. Ama kesinlikle ve kesinlikle bu işten çıkarılmalarının geçmiş dönem hesaplaşma veya siyasi nedenlerle yapıldığına ben inanmıyorum. Zaten bu raporu istememizin sebebi de bunu biz kurumsal düzeyde inceleyebilmek ve denetleyebilmek ve genel merkezin bizden istediği bilgiyi sağlayabilmektir" dedi.

3,4 SENE ELEMAN ALMAYIP SEÇİME 10 GÜN KALA ELEMAN ALIMI OLDUYSA…
Seçime kısa bir süre kala işe alınan işçilerin çıkarılmasıyla ilgili yaşanan tartışmaların sorulması üzerine Yücel, “Her şeyden önce adaletli olmak lazım. Üç sene, 4 sene eleman almayıp da seçimden bir, iki ay önce, 10 gün önce toplu bir eleman alımı olduysa bu konuda da yeni göreve gelen belediye başkanlarımızın penceresinden bakmak lazım. Eleman alınmış olabilir ancak böyle bir ihtiyaç var mı yok mu ona bakmak lazım. Ben açıkçası bu konunun kamuoyuna yansıdığı gibi olmadığını düşünüyorum. Hem belediye başkanlarımızla hem işten çıkarılan personelle hem de genel merkezimizle görüşüp süreci sancısız geçirecek güçteyiz. Bu konuda inisiyatif almamızın temel sebeplerimizden biri de budur” açıklamasında bulundu.  

TUNÇ BAŞKAN'LA BU KONUYU GÖRÜŞTÜK
Konuya ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer ile görüştüklerini söyleyen Yücel, “Tunç başkanla bu konuyu görüştük paylaştık. Tunç Başkan göreve geldikten sonra Büyükşehir’den işçi çıkarımı olmadı ancak bazı ilçelerimizde olduğunu, bu yüzden belediye başkanlarımıza böyle bir yazı gönderdiğimizi ifade ettik. Ancak bugünden sonra işten çıkarılması halinde öncesinde bize haber verilmesini, bunların sebeplerinin şeffaf şekilde anlatılıp önümüze konulmasını ve işlemlerin bundan sonra başlatılmasını belediye başkanlarımızdan istedik” dedi.

GENEL BAŞKANIMIZIN VERDİĞİ SÖZLER BELEDİYE BAŞKANLARIMIZI DA BAĞLAR
CHP’li belediye başkanlarının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim öncesi gündeme getirdiği vaatlere uyması gerektiğini belirten Yücel, “Belediye başkanlarının görevi kamu görevidir. Belediye başkanlarının görevi ayrıdır. Bizim örgütlerimizin görevleri ayrıdır ancak belediye başkanlarımız Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarımızdır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir tüzüğü vardır. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımızın seçim öncesi söylemiş olduğu sözler, taahhütler belediye başkanlarımızı da bağlar. Dolayısıyla belediye başkanlarımızın buna uyması gerekir. Bizim belediye başkanlarımıza talimat verme gibi bir yetki ve amacımız yoktur. Böyle bir şey asla olamaz. Ancak yapılan bir takım eylemlerin ve ilkelerin Cumhuriyet Halk Partisi’ne uygun olup olmadığı konusunda gerekli yerlerde biz inisiyatif alıp bir müdahale edebiliriz, yönlendirebiliriz. Burada özellikle örgüt içerisinde bir rahatsızlık oluştuğu malumumuzdur. Bizim görevimiz yanlış anlaşılmaların, bilgi kirliliklerinin, farklı algılar yaratılmasının hem önüne geçmek hem de mağduriyet varsa gecikmeden düzeltmektir” ifadelerini kullandı.

 
İstanbul'da taksi durağında akılalmaz olay!
 
Göztepe'ye kader maçı için coşkulu uğurlama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yazık 17 Mayıs 2019 Cuma 16:56

Ne farklısı bildiginiz insanlar ekmeklerinden oluyor. Genel baskan demedimi hiçbir işci cıkarılmayacak diye. Buyurun izleyin vıdeoları. Yazık ki ne cok yazık Her birinin colugu cocugu var cok uzulıyorum cok

Yorumu oyla      0      0  
Chp 17 Mayıs 2019 Cuma 16:25

Chp genel başkanı son 10 gün alınanlar işten atılabilir deemedi net konuştu CHP''li belediyelerde görüşü ne olursa olsun mazbatalar alındıktan sonra işçi çıkışı yapılmayacak dedi açık ve net.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Emre'den çarpıcı "Türkiye'de Gençlik" raporu!
CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre ...
CHP'de Yücel'den başkanlara 'işten çıkarma' uyarısı!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den belediye başkanlarına 'işten çıkarma' ...
CHP'li Sertel vahim iddiayı Meclis'e taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, çok sayıda hastanede kalp pili bulunmadığı ...
 
CHP İzmir’in 23 Haziran ajandası: Başkanlar ve vekiller sahaya!
CHP İzmir İl Örgütü’nün 23 Haziran’da yeniden yapılacak İstanbul seçimleri ...
"Kılıçdaroğlu'nun korumasının koruma kursu yok"
TBMM’de yakalanan DHCKP-C’lilerl ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TÜSİAD'a tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da iç güvenlik güçleriyle ...
 
Demokrat Parti'den 23 Haziran kararı
Demokrat Parti 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul seçimlerine katılmama kararı aldı.
Kılıçdaroğlu 19 Mayıs'ta Samsun'da olacak
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 19 Mayıs'ta Samsun'da düzenlenecek resmi törene katılacağı bildirildi.
Soyer 'CHP İzmir'i ağırladı.... 23 Haziran mesajı: Biz hazırız!
CHP İzmir İl Başkanı Yücel ve il yönetimi, 31 Mart’ta CHP’den Büyükşehir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri