POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'ye şampiyonluk yarışında ağır darbe!
Fenerbahçe'ye şampiyonluk yarışında ağır darbe!
Kabine sonrası kritik başlıklarda önemli mesajlar!
Kabine sonrası kritik başlıklarda önemli mesajlar!
Siyasette yumuşama dönemi: Özel'den Bahçeli ziyareti
Siyasette yumuşama dönemi: Özel'den Bahçeli ziyareti
UEFA'dan Halil Umut Meler'e yarı final görevi
UEFA'dan Halil Umut Meler'e yarı final görevi
25 Temmuz 2022 Pazartesi - 16:25

CHP'de başkanlar zirvesi, Yücel'den çarpıcı anket mesajları!

CHP İl Başkanı Deniz Yücel, il başkanlığında düzenlenen zirvede ilçe başkanlarıyla bir araya gelirken, toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer de katıldı. Yaklaşık 1.5 saat süren toplantının odak noktası CHP İl Başkanlığı tarafından İzmir genelinde yaptırılan anket çalışmasının sonuçları ve ilçelere yansımaları oldu. Toplantı sonunda konuşan CHP İl Başkanı Yücel, anketin demografik sonuçlarına yönelik dikkat çeken mesajlar verdi.

CHP de başkanlar zirvesi, Yücel den çarpıcı anket mesajları!

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde yeni hafta da önemli bir toplantıyla başladı. 

CHP İl Başkanı Deniz Yücel, il başkanlığında düzenlenen zirvede ilçe başkanlarıyla bir araya gelirken, toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. 

GÜNDEM ANKET 
Yaklaşık 1.5 saat süren toplantının odak noktası CHP İl Başkanlığı tarafından İzmir genelinde yaptırılan anket çalışmasının sonuçları ve ilçelere yansımaları oldu. CHP İl Başkanı Yücel’in toplantıda başkanlara anket çalışmasıyla ilgili ilçe ilçe bilgi verdiği ifade edildi. CHP İl Başkanı’nın başkanlara ilçeleri için oran vermeden artış, düşüş ya da sabit kalma yönünde bilgilendirmede bulunduğu öğrenildi. 

SOYER NE MESAJ VERDİ? 
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ise 9 aya yayılacak İzmir'in 100.yılı kutlamaları programı hakkında bilgilendirme yaptığı, Buca Metrosu ile ilgili de “Önümüzde hiçbir engel kalmadı” mesajı verdiği bildirildi. 

Toplantı sonunda açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Yücel konuşulanlar hakkında bilgi verirken, gündeme dair soruları da yanıtladı. CHP İl Başkanı, “Toplantıda genel olarak istişarede bulunduk. İlçelerde yapılan çalışmalar, belediyelerin ve Büyükşehir’in çalışmaları… Bir de yakın zamanda yaptırdığımız bir anket vardı. Bu anketle ilgili ilçe başkanlarımızı bilgilendirdik” diye konuştu. 

ANKET RAPORU VE ÇARPICI DETAY!
Yücel, saha çalışmalarında yol haritasına yönelik soruyu da şöyle yanıtladı: Saha çalışmalarımız hava koşullarının elverdiği ölçüde yazın da devam edecek. Temmuz sonunda da, ağustos ayında da… Ama malum bugünlerde havanın çok ısınması bekleniyor. O yüzden günün erken saatlerinde ve akşam saatlerinde mümkün olduğu kadar milletvekillerinin de katılımıyla saha çalışmalarına devam edeceğiz. Bu dönemde biraz metropol çalışmalarına ağırlık vereceğiz çünkü son dönemde genelde dış ilçelerde çalışma yaptık. AK Parti’nin oylarında, MHP’nin oylarında ciddi bir düşüş var. Partimizin oylarında artış var ve yine İYİ Parti’nin oylarında artış var. Bunun dışında ağırlık vermeyi düşündüğümüz kitle ev kadınları… Bir de şöyle bir detay var, yoksul kesim dediğimiz en düşük gelirli kesimde CHP birinci çıkıyor. Bunun ardında tabi ki pandemi döneminde ve ağır bir şekilde yaşadığımız ekonomik kriz döneminde belediyelerimizin her türlü engellemelere rağmen yaptıkları sosyal yardım ve hizmetler var. Bunun yanı sıra birebir halka dokunan, temas eden proje ve çalışmalar… Şöyle de bir tespit var, İzmir’de yüksek gelir seviyesindeki seçmende AK Parti birinci parti çıkıyor. Bu iyi bir şey mi, kötü bir şey mi, hem onların kendi pencerelerinden incelemelerinde fayda var. Biz de kendi penceremizden inceliyoruz. Tabi ki CHP’nin önceliği gelir dağılımındaki adaletsizliği önlemek. Ezilen kesimlerin bu ülkenin kaynaklarından daha fazla pay almasını sağlamak... Bunu da biz İzmir’de CHP’li yerel yönetimlerle çoğunlukla başarıyoruz, iktidara geldiğimizde de ülke geneline yayacağız. 

URLA, MENDERES, MENEMEN YANITI 
CHP İl Başkanı, AK Partili 11 Grup Başkanvekilinin yaptığı toplantıda Menemen, Menderes ve Urla ilçeleri için aday belirleme sürecine yapılan eleştiri ve “CHP İzmir halkına hesap vermeli” çıkışı için ise, “Menemen’i de Urla’yı da ilk yerel seçimde geri alacağız, bundan hiç şüpheleri olmasın. Menderes’te zaten belediye başkanımızla ilgili hukuki süreç devam ediyor. Seçilmiş biriyle ilgili dava açılması mümkün ama bir belediye başkanının bu tip iddialarla görevden alınması, hem de karşı mahallede tutuklanması beklenirken soruşturmayı yürüten savcının bile tutuklamayı uygun görmediği ortamda… Ben 20 yıldır hukukçu olarak ve özellikle ceza hukukuyla ilgili biri olarak şunu söyleyebilirim, eğer sabit olan bir suç olsaydı belediye başkanımız şuanda tutuklanmış olurdu. Diğer taraftan Urla’da seçilmiş bir belediye başkanı soruşturma kapsamında görevden alındı ve kayyum atandı. Eskiden bizim sistemimizde böyle bir şey yoktu. Aynı Menderes ve Menemen’de olduğu gibi belediye meclisinde bir başkan seçilirdi. Ama 15 Temmuz hain darbe girişimi süreci ve sonradan çıkarılan kararnamelerle bunu bizim hukuk sistemimize soktular. Bir terör iddiasını ortaya koyup, mahkumiyet kararına gerek duymadan bir soruşturmayla bile belediye başkanı görevden alınıp yerine kayyum atanabiliyor. Bunun doğuda ve güneydoğuda çok fazla örneği var. Belediye başkanları dokunulmaz değildir ama mahkum olmadan birini görevden almak, hele hele görevden aldıktan sonra meclisten birinin seçilmesi gerekirken kayyum atamak... Bu demokrasi de değil, hukuk da değil! Bu hukukun birilerin iradesine göre silah olarak kullanılması. Sandıkta alamadıkları sonucu bu tip ayak oyunları ya da siyasi kararlarla, yasal olarak bir dayanağı olsa da demokrasiyle bağdaşmayan yöntemler… Sonuç ne olursa olsun bu tip yöntemlere kimse tenezzül etmemeli…” yorumunu yaptı. 

 
Bolu'da zehirlenme vakaları artıyor!
 
İzmir'de zabıtadan orman nöbeti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ'dan Bornova mesaisi!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Bornova’da ...
CHP İzmir'de yeni hamle: 16 başkan sahaya iniyor!
CHP İl Başkanlığı önemli bir saha çalışmasının startını veriyor. Buna ...
2'si üst düzey 15 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyindeki harekat bölgelerinde 15 ...
 
AK Partili 11 grup başkanvekilinden İzmir masası: CHP'li başkanlara eleştiri seli!
AK Partili 11 grup başkanvekili İzmir'de yapılan açıklamada CHP'li başkanlara ...
CHP'li Serter'den asbestli gemi çıkışı!
İzmir Milletvekili Bedri Serter, ilk kez Nisan 2021’de gündeme gelen asbest ...
Kılıçdaroğlu, Twitter profiline 'Bay Kemal' ifadesini ekledi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter profilindeki bio kısmına, ...
 
Balıkesir mitingine damga vuran pankart İzmir’den!
CHP'nin üçüncü "Milletin Sesi" Mitingi Balıkesir’de gerçekleşirken, meydanda ...
'Bizim görevimiz devleti yeniden inşa etmektir'
Balıkesir'deki Milletin Sesi mitinginde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ...
Karakayalı CHP heyetini ağırladı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Cumhuriyet Halk Partisi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri