POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Damat ve kardeşleri dehşet saçtı
Damat ve kardeşleri dehşet saçtı
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
Tartıştığı karısını bıçaklayıp öldürdü
Tartıştığı karısını bıçaklayıp öldürdü
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
7 Şubat 2018 Çarşamba - 08:45

CHP'de gözler 'A Takımı'nda: Kimlerin adı geçiyor?

CHP’nin kurultay maratonu sonrası 60 kişilik PM belli oldu. Gözler Kılıçdaroğlu’nun A Takımı’nda… İzmir’den PM'ye 4 isim girerken, MYK’yla ilgili Ankara’da Genel Merkez koridorları hareketli…

CHP de gözler  A Takımı nda: Kimlerin adı geçiyor?

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) hafta sonu iki güne yayılarak gerçekleştirilen 36.Olağan Kurultay'da Kemal Kılıçdaroğlu yeniden Genel Başkan seçilirken, 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) da çarşaf liste yöntemiyle yapılan seçimle belli oldu. 

CHP'de bu seçimlerin ardından gözler Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun 'A Takımı'na çevrildi. Kılıçdaroğlu, cumartesi günü yeni PM’sini toplayacak. CHP Lideri’nin PM toplantısından bir gün sonra da MYK’yı açıklaması bekleniyor.

MYK’da İzmir’den yer alan Kamil Okyay Sındır, Erdal Aksünger ve Zeynep Altıok üçlüsünden Sındır aday olmamış diğer ikisine de Kılıçdaroğlu anahtar listesinde yer vermemişti. Aksünger liste dışı kalmasına rağmen listeyi delmeyi başarmıştı.

Aksünger dışında İzmir’den liste delen isim Tuncay Özkan olmuştu. Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer alan Selin Sayek Böke ve Sevda Erdan Kılıç da İzmir’de PM’ye giren isimler olmuştu.

MYK kulisleri şimdiden hareketlendi. Geçtiğimiz dönem istifa eden İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ile birlikte dört ismin temsil edildiği İzmir’den bu kez MYK’ya girecek isim olup olmayacağı merak ediliyor... 

ANADOLU’NUN OYLARIYLA PM’DE!
Ankara koridorlarında Kılıçdaroğlu’nun İzmir noktasında zorlanacağı konuşuluyor. Bilişimden Sorumlu olan Aksünger’i liste dışı bırakıp yeni dönemde düşünmediğini gösteren Kılıçdaroğlu’nun, Aksünger’in özellikle Anadolu’nun oylarıyla listeyi delmeyi başarmasının ardından nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu... Genel Merkez’deki odasını boşalttığı iddia edilen ve liste dışı kalması nedeniyle kırgın olduğu öne sürülen Aksünger’in MYK şansının yüzde 50-50 olduğu ifade ediliyor.

BÖKE İSTEMİYOR
Kurultay öncesi İlhan Cihaner ile birlikte yayınladıkları bildiriyle ses getiren Selin Sayek Böke’nin de MYK şansının olmadığı konuşuluyor. Kılıçdaroğlu'nun sürpriz şekilde listesinde yer verdiği Böke’nin süreçte yaptığı açıklamalara bakılarak MYK’da yer almak istemeyeceği ifade ediliyor. Böke’nin geçtiğimiz yıllarda yaptığı Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini bu dönemde Faik Öztrak’ın yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.



ÖZKAN SÜRPRİZİ OLABİLİR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun il kongresinde hedefe koyduğu kurultay sürecinde de Genel Merkez’e sunduğu 'olmazlar listesi'nde yer alan Tuncay Özkan’ın MYK’da sürpriz şekilde yer alabileceği ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun listesindeyken Kocaoğlu’nun baskısıyla çıkarıldığı iddia edilen Özkan’ın liste delip gelmesi elini güçlendirdi. Türkiye geneline hitap eden bir siyasetçi olan  Özkan’ın medyatikliği ve  çalışkanlığı nedeniyle Kılıçdaroğlu tarafından 2019 dönemecinde MYK’da değerlendirilebileceği öne sürülüyor. Kılıçdaroğlu’nun Kocaoğlu’nu direkt karşısına almamak adına da Özkan’a yer vermeyeceğini savunanlar da fazla.

Kocaoğlu’nun Genel Merkez’e verdiği listeden PM’ye giren tek isim olan Sevda Erdan Kılıç’a MYK’da şans verilmiyor. Kılıç için Kocaoğlu’nun Genel Merkez nezdinde girişimde bulunup bulunmayacağı merakla bekleniyor.

TEZCAN-AĞBABA-TORUN-BİNGÖL YENİDEN
Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Veli Ağbaba, Seyit Torun ve Tekin Bingöl’ün yeniden MYK’da yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. 

GENEL SEKRETERLİK İÇİN OKAY ÖNE ÇIKTI
Kulislerde Sındır’dan boşalacak  genel sekreterlik için adı en çok öne çıkan isim Hakkı Süha Okay…Genel Sekreterlik için Erdoğan Toprak ve Tekin Bingöl isimleri de konuşuluyor.

Kurayla PM’ye giren Ünal Çeviköz’ün de MYK’da yer alabileceği ifade ediliyor.  

Bilim Yönetim ve Kültür Platformu’nda adını gösterdiği ve delegelerin birinci sırada soktuğu Prof. Dr. Lale Karabıyık’ın da yine MYK’de olacağı görüşü öne çıkarken, yeni isimlerden Akif Hamzaçebi ve Oğuz Kaan Salıcı, PM üyelerinden Yıldırım Kaya, eski MYK üyesi de olan Erdoğan Toprak, Onursal Adıgüzel ve Gülizar Biçer Karaca’nın da adı geçiyor.

 
İzmir'de 'darbe davası': O sanıklar ne savunma yaptı?
 
Ödemiş'te 61 park yeniden doğdu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AYM'den CHP'li vekillere 'Varlık Fonu' reddi!
Yüksek Mahkeme, CHP'nin, 'Türkiye Varlık Fonu'nun kurulmasına yaptığı itirazı reddetti.
AK Parti'den MHP'ye 'bayrak' yanıtı
Teşkilattan Sorumlu AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Abdurrahman Tosun, ...
CHP'de merakla beklenen kura çekildi: İşte kazanan!
CHP Parti Meclisi seçiminin resmi sonuçları belli oldu.
 
HDP Şırnak Milletvekili Encü'nün milletvekilliği düştü
HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün milletvekilliği düşürüldü.
CHP Kurultayı'ndaki kumanya zehirlenmesine soruşturma
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP'nin 36'ncı Olağan Kurultayı'nda ...
ABD'den Türkiye'ye iki kritik konuk geliyor
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster hafta sonu, ABD Dışişleri Bakanı ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Sen de yiğitsen...
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı ...
Erdoğan: Sonunda uyuyan devi uyandırdılar!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ...
Bahçeli: Gerekirse Afrin'e giderim!
Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri