POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
15 Şubat 2018 Perşembe - 09:10

CHP'de gündem 'yeni kurultay'... İzmir'den tüzük önerileri: Kim/ne dedi?

Olağan Kurultayı'nı geçtiğimiz günlerde yapan CHP, 9-10 Mart 2018'de bazı gündem maddelerini görüşmek ve karara bağlamak üzere Tüzük Kurultayı'na gidiyor. İzmir’den vekiller ve ilçe başkanları Tüzük konusunda düşüncelerini ve önerilerini Gerçekizmir aracılığıyla paylaştı.

CHP de gündem  yeni kurultay ... İzmir den tüzük önerileri: Kim/ne dedi?

GERÇEKİZMİR - Olağan Kurultay'da yeniden CHP Genel Başkanı seçilen Kemal Kılıçdaroğlu Tüzük Kurultayı için çağrıda bulundu. CHP’nin 19. Olağanüstü Kurultayı 09-10 Mart 2018 tarihleri arasında Cuma - Cumartesi günleri saat 10.00'da Tüzük değişikliği ve Kurultay Yönetmeliği değişikliğini görüşmek ve karara bağlamak için, Ankara'da Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde toplanacak.

İzmir’den vekiller ve ilçe başkanları Tüzük konusunda düşüncelerini ve önerilerini Gerçekizmir aracılığıyla paylaştı.


"BASİT VE ANLAŞILIR OLMASI GEREK"
İZMİR MİLLETVEKİLİ MURAT BAKAN:
2012 ve 2014’teki tüzük değişikliklerinde teknik komisyondaydım. Uzun yıllardır mevcut tüzükte değişiklikler yapılıyor ve bu nedenle parçalı hale geldi. Bazı hükümler birbiriyle çelişir hale geldi. Basit anlaşılır ihtiyaca cevap veren bir tüzük gerekirken, hukuk deyimiyle kazuistik bir tüzük oldu. Sorunlara çözüm üretmekten uzak bir tüzük haline geldi. Öncelikle tüzüğün baştan yazılması gerek. Değişiklik yapmak değil yeni bir tüzük lazım. Bu tüzük basit anlaşılır olması gerek. Tüzük çalışması CHP tarihinde önemli bir yer tutar. 1923’ten bugüne kadar ki tüzükleri incelediğinizde partinin tarihini de incelemiş olursunuz. O nedenle bu tüzük çalışması parti içindeki demokrasiyi güçlendirmesi gerek. Genel Başkanımız da o yaklaşımda. Tartışılan bir çok konu var. Selin Sayek Böke- İlhan Cihaner’in önerdiği hususlar vardı. İnce ve arkadaşların önerileri vardı. Tüm bu hususlar komisyonda değerlendirilecek. 1,5 yıl önce illerden gelen öneriler var. Onlar değerlendirilecektir. Tüm milletvekilleri tüzükle ilgili görüş ve önerilerini paylaşacak. Hepsi toplanacak partinin önünü açan tüm talepleri karşılayan parti içi demokrasinin güçlü olduğu tüzük oluşturulacaktır.


"DELEGE SİSTEMİ KALKSIN"
İZMİR MİLLETVEKİLİ TACETTİN BAYIR:
Delege sisteminin kaldırılmasına yönelik uzun süredir çıkışım oluyor. Artı kota meselesi yüzde 33-33-33 olmalı. Genel anlamda böyle bir kanı var. Yenilenmeye ihtiyaç var çünkü. Belediye meclis üyelerinin yönetimlerde yer almaması gerek. Yerel yönetimlerin örgüte müdahalesinin önünü kesmek adına ada adım atılabilir.

"ÖNSEÇİM MEKANİZMASI GÜÇLENDİRİLMELİ"
İZMİR MİLLETVEKİLİ MUSTAFA BALBAY:
Parti içi işleyişteki mekanizmalardaki bütün tıkanıkların giderilmesi gerek. Parti içi demokrasi diyoruz demokrasi dişleri sağlam olmalı. Tek kişiye bağlı olmayacak kurum olduğumuzu ortaya çıkaracak tüzük olmalı. Önseçim mekanizmasını güçlendirmek gerekiyor. Üye yazılımlarını netleştirmek gerek. Üye yazılımlarıyla ilgili tüm soru işaretlerinin giderilmesi gerek. Yenileme gerekiyor. Tüzük deyince akla kurultayların işleyişi geliyor. Aday olabilmek için alt sınır dışında üst sınırda olması lazım. Öyle bir tüzük olmalı ki hiçbir flu yanı kalmamalı.

"AKTİF PASİF ÜYE AYRIMI OLMALI"
KONAK İLÇE BAŞKANI ŞAKİR BAŞAK:
En önemli husus parti üyelerinin aktif ve pasif noktasında değişiklik gerek. Sıfırlamaya gerek yok. Bana göre o zaman önseçimde anlam ifade eder. Aktif üyeyle pasif üye arasında farkı koymak gerek. Pasif üyeye seçme seçilme hakkı verilmemeli. Diğer sorunlar kendi içinde hallolur. Genel başkanlığın 2 dönemin geçmemesi, kontenjan aday konusu değerlendirir. Tüzükte en çok önemsediğim aktif ve pasif üye noktası.

"ÖNSEÇİM DELEGELERİ SEÇİCİ OLMALI"
BORNOVA İLÇE BAŞKANI NEVZAT KAVALAR:
Tüzük kurultayı 2016’da olacaktı zaten. Her türlü çalışmayı yapmıştık. Raporları sunduk. Mutlak istediğimiz şeyler var. Önseçim en önemlisi… Delege ağalığını bitirecek yeni bir yöntem. Nedir sandık esasına göre örgütlenme…Önseçim delegesi seçmişiz ama üyelerle yapılır yazıyoruz. O zaman önseçim delegelerini seçmeyelim. Bu konu önemli. Sağlıklı bir üye yapısı olsa üyelerle yapalım. Bindirme üye hala devam ediyor. Birileri birilerini üye yapıyor. Partili olmayan bir sürü insan var. 13 bini aşkın üye var Bornova’da 6-7 binine ulaşamıyoruz. Aktif pasif üye durumu olmalı. Ya da önseçim delegeleri seçici olmalı.

"DELEGELİK SİSTEMİ MÜMKÜNSE KALDIRILSIN"
KARŞIYAKA İLÇE BAŞKANI UĞUR YILDIRIM:
Önceçim çok önemli partide... Önseçim öncelikli değerlendirilmeli. Delegelik sisteminin siyasi partililer kanununa uygunluk derecesinde mümkünse kaldırılması. Seçimlerin il bazlı yapılması gerektiğini düşünüyorum. Parti içi demokrasi noktasında bazı maddelerin değiştirilmesi gerek.

 
İYİ Parti'de 'Akşener' heyecanı: Saat saat İzmir programı!
 
Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı mesaj: Adayımızı açıklarsak...
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 15 Şubat 2018 Perşembe 15:42

Aktif ve pasif üyelik söylemi anti-demokratik bir bakış açısıdır. Üye, yöneticiye iteat etsin demektir. Devlet, vatandaşına aktif veya pasif vatandaş ayrımı yapabilirmi.

Yorumu oyla      0      0  
ali 15 Şubat 2018 Perşembe 13:39

1.Delegelik kaldırılmalıdır 2.Aktie üyelik getirilmeli ve tüm seçimler aktif üyelerle yapılmalıdır 3.Kadın ve Gençlik kolları kaldırılmalı tüm seçimlerde kadın erkek gençlik te eşit kota uygulanmalıdır. 4.İki seçim üst üste başarısız olan tüm yönetim birimleri görevden uzaklaştırılmalıdır. 5.Partide tüm görevlerde liyakat esası getirilmelidir 6.Üye kayıtları ve üyelikten çıkarılma bir kurala bağlanmalı partinin üye yapısı yeniden dizayn edilmelidir

Yorumu oyla      0      0  
Seniye Nazik Işık 15 Şubat 2018 Perşembe 09:42

Katıldığım ve konuştuğum ilçe kongrelerinde ve il kongresinde tüzükle ilgili konuşmalarımda söylediğim gibi; (1) aktif pasif üyelik ayrımı getirilmelidir. (2) kadınlar ve gençler yan kol olmaktan çıkarılmalı, ana örgütün içine dahil edilmelidir. (3) seçimle gelinen görevlerde iki veya üç dönemden fazla aday olamama getirilmelidir. (4) cinsiyet kotası, partinin herhangi bir çalışmada veya ziyarette görevlendirilecek heyetlerini oluşturmadan MYK’sına her alanda uygulanmalıdır. Görüşmek isteyen basın emekçileri arayanilir. Sevgiler

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de 'Akşener' heyecanı: Saat saat İzmir programı!
Akşener’in Cumartesi günü genel başkan sıfatıyla kente ilk kez gelecek. ...
Kocaoğlu'ndan 14 Şubat paylaşımı: İnsan başka ne ister ki...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu sosyal medyadan 14 Şubat Sevgililer ...
MHP’li başkanlardan Ankara çıkarması: Lider’e İzmir daveti
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, partinin İzmir’deki tek belediye başkanı ...
 
Büyükşehir Meclisi Afrin için tek yumruk!
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de sürdürdüğü operasyona, İzmir Büyükşehir ...
Balbay: Berberoğlu derhal serbest bırakılmalı
Balbay, TBMM Genel Kurulunda CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun ...
Başbakan: Afrin kent merkezi de operasyona dahil!
Başbakan Binali Yıldırım Erzincan'da İngiliz BBC televizyonunun sorularını ...
 
CHP'de vekiller zirvesinde 'Nazlıaka' gündemi: İzmir Milletvekili ne dedi?
Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun vekillerle yaptığı 'kurultay' zirvesinde ...
AK Parti'de flaş İzmir gelişmesi: O isim görüşme odasında!
AK Parti’de kongre takvimi netleşmeyen tek teşkilat olan İzmir için il ...
Bakan Özlü o zirve için İzmir'e geliyor
İki günlük program için İzmir'i ziyaret eden Bilim Sanayi ve Teknoloji ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri