POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
2. Lig'de bir garip maç! Şut dahi atılmadı
2. Lig'de bir garip maç! Şut dahi atılmadı
Kurallara uymayan oto galerilere rekabet cezası
Kurallara uymayan oto galerilere rekabet cezası
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması!
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması!
MHP'den anayasa önerisi: Halk oylaması vurgusu!
MHP'den anayasa önerisi: Halk oylaması vurgusu!
12 Aralık 2019 Perşembe - 16:20

CHP'de o ilçede flaş gelişme: 'Beyaz'dan seçildiler, 'mavi' dediler, istifa ettiler!

Beyaz-mavi yarışının yaşandığı Gaziemir’de flaş bir gelişme yaşandı. İlçe kadın kolları yönetiminden 6 asil 1 yedek yönetici istifa etti. İstifa eden isimler, beyaz listelerden delege seçildiklerini, kongrede mavi listenin adayı Ali Rıza Türkmen’e destek verme kararı aldıkları için ‘etik’ olarak istifa ettiklerini duyurdu.

CHP de o ilçede flaş gelişme:  Beyaz dan seçildiler,  mavi  dediler, istifa ettiler!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) delege seçimleri mesaisi bitti, kongre maratonu başlıyor.

14 Aralık Cumartesi günü başlayacak olan kongreler öncesi aday trafiği hızlanırken, Gaziemir’de flaş bir gelişme yaşandı.

Delege seçimlerinde mevcut ilçe yönetiminin desteklediği beyaz listelerle muhalefetin yer aldığı mavi listelerin yarışına sahne olan Gaziemir’de beyaz listelerden delege seçilen 6 asil 1 yedek ilçe kadın kolları yöneticisi istifa etti. 7 partili istifalarını il başkanlığına teslim etti.

Yaşanan istifaların ardından Salı günü yapılacak yönetim kurulu toplantısına kadar 7 üyeden herhangi biri geri adım atmazsa ilçe kadın kolları yönetimi düşecek. 

İSTİFA ETTİLER, TÜRKMEN’E DESTEK AÇIKLAMASI YAPTILAR
İstifa eden Safinur Dilsiz, Hülya Demirtaş, Hülya Ceylan, Selma Aygündüz, Derya Kılıçoğlu, Hayriye Mutlutürk ve Züleyha Kayıkçı’nın, beyaz listelerden delege seçildikleri ancak kongreye mavi listenin adayı olarak girecek olan Ali Rıza Türkmen’e destek verme kararı almaları nedeniyle görevde kalmalarının etik olmadığı gerekçesiyle istifa ettikleri öğrenildi.

İstifa eden partililer şu açıklamayı yaptı: 
Bizler Cumhuriyet Halk partisi Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri olarak, yerelde ve genelde partimizin başarısı için, gece-gündüz çalışan emektar üyeleriz. Yaklaşan kongre süreci için yaptığımız değerlendirmede mavi listeyi ve Ali Rıza Türkmen’i destekleme kararı aldık.  Bunun için yönetim kurulu üyeliklerinde bulunmamızın etik olmayacağını düşündüğümüzden istifalarımızı sunduk... 

 
Ceren'in katili mahkemede olmayacak!
 
13 yaşındaki çocuk okul yolunda öldürüldü!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emekçi izmirli 14 Aralık 2019 Cumartesi 00:59

Delege sisteminde, güç ilçe yöneticilerinin elinde oluyor.Ne yazıkki bu ilçe yöneticilerinin baskıcı tutumu ile adaylar ve delegenin üzerinde ki baskı zorbalık oluyor.Yönetim kurulundan istifa etme cesareti gösteren kadın arkadaşları kutluyorum.Demekki gördükleri şeyleri, ilçe yönetiminin çalışmalarını onaylamamışlar.Her aday, emek veren ve yönetimde aktif olan bireylerle çalışmak isteyebilir, bu da adayların en doğal hakkıdır.Aday kişi ben kazanınca sizinle çalışmak istiyorum diye istediğini delege yazabilir. Ki takip ettiğim kadarıyla Gaziemir ilçe örgütünün yani beyaz listenin adayı henüz açıklanmadı. Niçin beyaz listeye delege yazılmış kişiler, kiminle çalışacağını yada hangi ismin dayatılacağını bilmesin hakkı değilmi? Dayatılan adaya biat etmek zorundamı? İtaat et rahat et kültürüyle bu işler yürümez.Yöneticilerin bu istifalar üzerine düşünüp nerde hata yaptık diye düşünmeleri umuduyla.

Yorumu oyla      0      0  
Partili 13 Aralık 2019 Cuma 19:16

Sayın bir çift mavi göz. Birincisi, istifa eden hanımefendiler gerçekleri gördükleri için istifa etmediler. Çünkü gerçekleri görselerdi mavi listeye destek vermezlerdi. Mavi listede kimler var hatırlayalım mı? Halil Arda''nın en yakınındakiler var. Küskünler var. Halil İbrahim Şenol''un ekibi var. Uzun süre boyunca beyaz listedeki dava arkadaşlarıyla omuz omuza mücadele edip daha sonradan baskılara boyun eğerek maviye geçenler var. Kısacası beyaz listeye karşı olanlar, birilerinin hizmetkarı olanlar var. Ancak mevcut belediye başkanı yok. Hatırlayalım tekrardan. Halil Arda, kendisine seçim kazandıran, gece gündüz kadın ve gençlik kolları ile kapı kapı çalışan ilçe başkanlığı yönetimini vizyonsuz olarak tanımladı. Şu aralar söylenenlere göre mavi listeye de destek vermeyeceği, meclis üyelerinden bir arkadaşı aday çıkaracağı kulislerde duyulmaktadır. Mavi listeye destek veren arkadaşları ve adayı da vizyonsuz bulmuş demek ki. Seçime girerken vizyonlu, seçimden sonra vizyonsuz olunmaz. Vizyonsuzsa en başından vizyonsuzdur. Köprüyü geçene kadar meselesi olmaz. O zaman başkan keşke bağımsız aday olsaydı da dimdik çarşıda meydanda gezseydi. Ayrıca, beyaz listedeki arkadaşlar kırıcı paylaşımlar yapmazken, mavi listeyi destekleyen arkadaşlar sosyal medyadaki paylaşımlarından vazgeçmiyorlar. Tabloya dışarıdan bakınca aslında çok korkunç. İste böyle davranışlarla başkalarının diline düşülüyor. Ayrıca vu işin mavisi beyazı yoktur. Katkısını koyacak olan partili renk ayrımı yapmaz gelir "partime daha çok oy nasıl kazandırabilirim" diye düşünür. Yaşananları üzülerek izliyorum ve her kim yanlış yapıyorsa yapılan yanlışlardan dönülmesini temenni ediyorum. Birbirimize nasıl vururuz diye düşünmek yerine birleşe birleşe kazanacağız dememiz gerekir.

Yorumu oyla      0      0  
bir çift mavi göz 13 Aralık 2019 Cuma 09:38

sayın taban diyorki istifa edn hanfendiler partinin en emekçi kadınları demekk oluyorki orgüt gereken karşılığı verememiş.şuanda beyadan sedelege seçilip mavi liste adayına oy verecek 75 kişi var bu sayı 100 ü geçicek kongreye kadar gerçekleri gördükleri için bu hanfendileri tebrik ediyorum.

Yorumu oyla      0      0  
Bir kadın olarak söylüyorum 13 Aralık 2019 Cuma 07:37

bir kadın olarak söylüyorum kadın kolları başkanının ve belediye başkanının sekreterinin kibri olmasa daha çok oy alırlar.

Yorumu oyla      0      0  
taban diyor ki 12 Aralık 2019 Perşembe 20:24

1-Yapılan istifaların ne kadar yanlış olduğunu aslında gerekçelerinin düzgün ama olduğu ancak delege seçimlerinin ardından sadece delege yazılmak için parti etiğine uygun olamayan her iki listede yazılıpda sonrada çıkıp biz başka bir adayı desteklemek istiyoruz diyip istifa etmeleri ,birlikte görev aldıkları Sayın Kaıdın Kolları başkanı Bengü Saysöke'yi ve ilçe örgütünü yıpratmaktan öteye gitmemektedir.2-Mağdem mavi listenin adayını destekleyecektiniz de niye delege seçimlerinden önce yapmadınız kongreye 10 gün kala yapıyorsunuz? sayın delegasyonun kafasını karıştırmak manipüle etmek mi istiyorsunuz.Özgür iradeye saygımız sonsuz herkes içine sinen bir adayı destekleyecektir ancak istifalarınız delege seçimlerinde her ki listeyede yazıldıktan sonra olması soru işareti bırakmaktadır.3-Herkes istediği kişiyi desteklemekte özgürdür.Ancak partiyi yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur.4-sosyal medyada desteklediği listelerle ilgili birçok paylaşım yaptıktan sonrada beğendiğim için yazıldı v.s gibi sözler söylemek doğru değildir.5-ilçe örgütünün havasının solumuş partili bunu yapmamalıdır.çünkü iki listenin yarıştığı bu dönemde kimse kimseyi kırmamamsı adına şu süreçte ayrıştırıcı olabilir mi acaba diye paylaşımlarda temkinli olmalıdır.6-mevcut yönetimi sev yada sevme ancak adamcı olma. adamcılık yapanları da gördü bu parti.7-Sosyal medyada ayrıştırıcı paylaşımlarda bulunup daha sonrasında düşüncelerini inkar etmek ne kadar dik bir duruş olur?(istifa etmeyi etik gereği bulanlar bunu yapmadılar mı?)

Yorumu oyla      0      0  
Emekli 12 Aralık 2019 Perşembe 19:51

Bu cesaretli kadın partililerimizi yürekten kutluyorum. Çünkü son zamanda uygulanan yöntemler, herzanan eleştirdiğimiz diğer partinin uygulamalarına yaklaştı. Dilerim bu istifalar yönetim kademesine küçük bir ikaz olur. Bu dost uyarısını dikkate almazsanız partiye zarar vermiş olursunuz. Çünkü CHP tek adamlılıkla yürütülen değil, fertlerin kendi düşüncelerini özgürce söyleyebildigi bir partidir ve her zaman öyle kalacaktır.

Yorumu oyla      0      0  
Seydiköylü 12 Aralık 2019 Perşembe 17:34

Sayın Kasım Özkan otur ve defterini yokla o kadar partili arkadaşımız işinden aşından oldu mobing uygulandı siz ne yaptınız üç maymunu oynadınız e bununda bir bedeli olacak...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye Libya anlaşmasını BM'ye bildirdi
Türkiye, Libya ile imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına ...
Erdoğan'dan 'Kadifekale' çıkışı: Rezillik üzerine rezillik!
Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını sağlayacak "Her Yıl 100 Bin ...
Erdoğan 100 bin sosyal konut projesini anlattı
Erdoğan, ''Yüzde 10 peşinatın ardından kalanın tamamı için aylık 894 liradan ...
 
AK Partili Dağ'dan 'asansör' çıkışı: CHP'li belediyelere talimat iddiası!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP ...
Sındır'dan 'polis devleti' çıkışı: Soylu'nun yanıtı itiraf gibi!
Soylu’nun cevabı sonrasında yazılı açıklamada bulunan Sındır, “Sayın bakandan ...
CHP İzmir'de adaylıklarda 'eski' patlaması!
CHP İzmir’de ilçelerde adaylıklar için ‘eski patlaması' yaşanıyor. Kongre ...
 
CHP Konak'ta o isimden Batur'a 'adaylık' ziyareti!
Konak’ta Yalı Grubu ile Rıfat Nalbantoğlu ittifakının ilçe başkan adayı ...
AK Parti'li Yavuz'dan 'arabuluculuk sınavı' yanıtı!
Adalet Bakanlığı'nın Arabuluculuk Sınavı sonuçlarına ilişkin bazı basın ...
Ankara'dan ABD'deki yaptırım hazırlığına tepki!
Dışişleri Bakanlığı, ABD Senatosu’nun Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri