POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bir ilde daha ekmeğe zam geldi
Bir ilde daha ekmeğe zam geldi
Dilan Polat'tan cezaevinde intihar girişimi!
Dilan Polat'tan cezaevinde intihar girişimi!
'Organ ticareti' şebekesi çökertildi
'Organ ticareti' şebekesi çökertildi
Nisan ayı enflasyonu belli oldu
Nisan ayı enflasyonu belli oldu
10 Temmuz 2018 Salı - 13:52

CHP'de sıra dışı karar: O ilçe kendi ön seçimini yapacak!

Yerel seçim hazırlıklarını kurultay tartışmalarının gölgesinde yürüten CHP'de gündeme İzmir'de alınan flaş bir karar damga vurdu. CHP Kınık İlçe Örgütü kendi adayını belirleyebilme adına 'gayriresmi ön seçim' kararı aldı. İlçede sandık kurulacak tarih de sandıkta yarışacak aday adayları da belli oldu.

CHP de sıra dışı karar: O ilçe kendi ön seçimini yapacak!

GERÇEKİZMİR / ÖZEL - 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27.Dönem Milletvekilliği seçimlerinin ardından en hareketli partilerin başında gelen Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) bir yandan kurultay tartışmaları devam ederken bir yandan da yerel seçim hazırlıkları sürüyor. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti kurmayları daha önce yaptıkları açıklamada yerel seçim sürecinde adayların erken açıklanacağını duyurmuştu. 

Partinin kalesi İzmir’de gözler son yerel seçimde kaybedilen 8 ilçede... Bu ilçelerin tamamında ‘ön seçim’ yapılması beklentisi yüksek... 

Genel Merkez'in bu yöndeki kararının ne olacağı merakla beklenirken CHP'nin 2014'teki yerel seçimlerde kaybettiği ilçelerden biri olan Kınık'ta flaş bir gelişme yaşandı. CHP Kınık İlçe Örgütü kendi adayını kendi belirleyebilme adına önemli bir karar aldı. 

Aday bolluğunun yaşandığı ilçede koltuğa talip olan isimler kendi aralarında toplantı yaptı. Toplantından 'gayriresmi ön seçim' yapma kararı çıktı. Adaylar aldıkları kararı CHP Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz ve ilçe yönetimiyle paylaştı. Bu karar doğrultusunda üyeler 30 Eylül’de kurulacak sandıkta belediye başkan adayı olmasını istediği isme oy verecek. Sandıktan birinci çıkan isim Genel Merkez’e adaylık başvurusu yapacak. Diğer isimler ise başvuru yapmayacak. 

CHP Kınık İlçe Örgütü, 'gayriresmi ön seçim’ ile hem geçtiğimiz yerel seçimde parti içi yarış nedeniyle yaşanan kırılmanın hem de Genel Merkez’in dışarıdan bir başka ismi atamasının önüne geçmeyi hedefliyor. 

TARİH BELLİ... O İSİMLER YARIŞACAK 
Öte yandan 30 Eylül'de sandıkta yarışacak isimler de netleşti. Buna göre 'gayriresmi ön seçim'de Eski İlçe Başkanları Mehmet Çetinkaya ve Ahmet Özkan ile iş adamı partili Ferruh Bodur aday olmak için yarışacak.

TAKDİR GENEL MERKEZ'İN! 
Kararla ilgili olarak Gerçekizmir'e konuşan CHP Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, "Belediye başkan aday adaylığı düşünen arkadaşlar kendi aralarında böyle bir karar aldılar. Bu kararı alırken bize de danıştılar. Gayriresmi bir ön seçim… Takdir Genel Merkez'in" ifadelerini kullandı. 

2014 yerel seçimlerinde CHP’den Belediye Başkanlığı görevini yürüten Süleyman Kaya aday gösterilmediği için istifa etmiş ve DP’den seçime girmiş, CHP’nin adayı Mehmet Çetinkaya ise AK Parti’nin adayı Sadık Doğruer’in arkasında kalarak yarışı kaybetmişti. 

 
Yeni ekonomi yönetiminin ilk durağı o dev zirve!
 
Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'da
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partili 11 Temmuz 2018 Çarşamba 14:15

Zamanlaması doğru değil bence,ya başka adaylar çıkarsa bu süreçten sonra.Takdir genel merkezin deniyor.Aziz Kocaoğlu aday olursa genel merkez mi takar.Kimseyi dinlemez,kendi adaylarını yazar geçer.

Yorumu oyla      0      0  
Yerel 11 Temmuz 2018 Çarşamba 12:55

Yerelde önseçim mi yapılır arkadaş. O ilçede sevilen sayılan liyakatlı insanlar aday yapılır.

Yorumu oyla      0      0  
partili 11 Temmuz 2018 Çarşamba 12:53

izmir il göreve boyle disiplinsiz bir hareket olmaz.Genelmerkez var,il var. sanki oyverenin hepsi partiye uye. biz partinin yapilanmasini delege ve ute sistemuni iyi biliyoruz.Sırf koltuk uğruna yapilmaz bukadar yanlış. Oyu oraya kayitli seçmenler verecek sandikta sadece partili vermeyecek.Gene ayrisma gene küskunluk dogacak.İl mudahale etmeli bu gayrı ciddi duruma.

Yorumu oyla      0      0  
Hakan sunay ksk 10 Temmuz 2018 Salı 22:38

Tebrik ediyoruz ve destekliyoruz

Yorumu oyla      0      0  
Necati Uzun 10 Temmuz 2018 Salı 20:11

Kımık ilçesinde alınan kararı çok yerinde bir uygulama olarak görüyorum .Genel merkezde beklediğimiz kararda böyle olmalı ön ön seçim genelde uygulanmalı herkese başarılar dilerim

Yorumu oyla      0      0  
k8nikli partili 10 Temmuz 2018 Salı 19:10

Delege a?aligi devam ettigi mùddetce herhangi bir sivil toplum orgutunde gùclu olan veya parasi olan bu sistemde isi gòtùrùr...Sa?likli sonuc delegede degil halktadir...halen halktan uzak bir yapi icinde còzum araniyor ise sonuc olumsuz olur..Demorkrasi adi altinda delegeye hakim sandikbazlar ilceleri kaybettirebilir..izmir il baskanligi bu turlu ikilem yaratacak hamlelere musade etmemeli..Genel merkez halkta kamuoyunyoklamasi yapacak ahmet cikacak delege mehmet diyecek...ya sonra...

Yorumu oyla      0      0  
yerelde onsecim 10 Temmuz 2018 Salı 18:53

yerelde delege agalarini esi dostun akrabani oylariyla biri secilecek halkta oy verecek. strateji cok yanlis. ilcede sevilen sayilan girisimci herkesimle barisik insanlar aday yapilmali artik ittifak stratejileri on planda boyle cok kaybedersiniz daha.

Yorumu oyla      0      0  
partili 10 Temmuz 2018 Salı 18:51

Önseçim mantiksiz. Genel Merkez karari almadan önseçim yapmak hiç etik değil. Yapilmamali genelmerkez bu haldeyken sen kalk onsecim yap hemde karar olmadan bu kafalarla izmirde 8 degil 18 ilce kaybedilir.

Yorumu oyla      0      0  
partili 10 Temmuz 2018 Salı 16:05

Siyaset yapan arkadaşlar Belediye başkanlarını Halk seçiyor 1000 yada 1500 parti üyesi değil neden hala anlamak istemiyorsunuz. Halka sormak lazım kimlere oy verirsiniz diye. Ön seçim yerelde çok mantıksız hala kaybetmek mi istiyorsunuz ilçeleri?

Yorumu oyla      0      0  
kınıklı 10 Temmuz 2018 Salı 16:00

Diğelim, gayrı resmiya: Sandıktan çıkmayan biri atandı ne olacak peki?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni kabineye İzmir bakışı: İş dünyası ve STK'lar ne yorum yaptı?
Yeni hükümet sisteminin ilk kabinesinin açıklanmasının ardından, İzmir'de ...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan ilk mesaj!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, devlet ve millet için bugüne kadar ...
MHP İzmir'de 'kadın aday' hareketi!
MHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Bakır, "Gerek yerel gerekse genel ...
 
3 ayrı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne dair üç ayrı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, ...
Yeni kabinede hangi isimler yer almadı?
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ...
Yeni kabinenin tek İzmirlisi Pakdemirli'den ilk mesajlar!
24 Haziran seçimlerinde AK Parti'den aday adayı olan ancak aday listesine ...
 
Orgeneral Akar Milli Savunma Bakanı oldu
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay ...
Yeni ekonomi yönetiminde kimler yer aldı?
Yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olarak Berat Albayrak görev yapacak. ...
Yeni kabinede tek İzmirli: Tarım ve Orman Bakanlığı O’na emanet!
Bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve 16 bakandan oluşan yeni kabinede tek İzmirli ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri