POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
BM: Gazze'deki enkaz Ukrayna'dan fazla!
BM: Gazze'deki enkaz Ukrayna'dan fazla!
Gözler bu görüşmede... 8 yıl sonra ilk!
Gözler bu görüşmede... 8 yıl sonra ilk!
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
12 Mart 2019 Salı - 12:47

CHP'de spor zirvesi: Soyer'den iki somut hedef vurgusu, Kaya ve Yücel'den iktidara salvo!

CHP Genel Merkezi’nin yerel yönetimlerde spor politikaları toplantısının İzmir programında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Büyükşehir Adayı Tunç Soyer ve İl Başkanı Yücel önemli mesajlar verdi.

CHP de spor zirvesi: Soyer den iki somut hedef vurgusu, Kaya ve Yücel den iktidara salvo!

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından 81 ilde düzenlenen Yerel Yönetimlerde Spor Politikaları’nın İzmir toplantısı, Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Spor Kurulu Başkanı Yıldırım Kaya, Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, bazı belediye başkan ve belediye meclis üyeleri adayları, il yöneticileri, ilçe başkanları , il ve ilçe spor kurulları, Spor STK’ları ve partililer katıldı. CHP Spor Politikaları ve Belediyelerde Uygulanabilir Projeler başlığı altında düzenlenen programın sonunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Spor Kurulu Başkanı Yıldırım Kaya, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz’ın spor konulu video konuşmalarının salonda yer alan LED ekranda gösterimi yapıldı. Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Büyükşehir Adayı Soyer ve İl  Başkanı Deniz Yüceli konuşmalarında önemli mesajla verdi.

SOYER’DEN İKİ SOMUT HEDEF VURGUSU
Spor konusuda iki  hedef ortaya koyan Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, “İki somut hedefimiz var; Bir tanesi uluslararası ve ulusal tüm spor organizasyonlarına ev sahibi olmak için talip olacağız. Çok iddialı gözüküyor ama böyle yapacağız. İkincisi, İzmir Türkiye’nin spor başkenti olacak. Bu da iddialı gözüküyor olabilir ama bunu da yapacağız. Biz gerçekten bu topraklarda derya içinde olup deryayı bilmeden yaşayan balık misaliyiz. İzmir, amatör sporların başkenti olacak. Zaten büyükşehir belediyemiz uzun yıllardır çeşitli branşlarda  sporculara olağanüstü destek veriyordu. Biz de bunu sürdüreceğiz ve çıtayı yükselteceğiz” ifadelerini kullandı.

İZMİR’İ DÜNYA KENTİ YAPACAĞIZ AMA...
İzmir’i dünya kenti yapacaklarının belirten Soyer, “Biz İzmir’i dünya kenti yapacağız. Dünyanın en güçlü 100 marka kentinden biri yapacağız. Ama o kentin sokaklarında uyuşturucu kullanımı 8-9 yaşlarına kadar düşmüşse oradan dünya markası çıkmaz. Oradan hepimizin huzurlu olacağı bir kent çıkmaz. Mutlaka ama mutlaka İzmir’in arkalarındaki sokaklarda yaşayan çocuklarımızı kültür, sanat, müzik ve sporla buluşturacağız. Onların ayakkabılarını eşofmanlarını giydireceğiz ve sahayla, başarı azmiyle buluşturacağız. Çok daha güzel bir İzmir, çok daha güzel bir Türkiye, sporda çok daha başarılara imza atan bir İzmir bizi bekliyor” diye konuştu.

KAYA: İZMİR’İ KISKANMAYALIM DA NE YAPALIM?
Konuşmasına İzmir’e övgü dolu sözlerle başlayan Genel Başkan Yardımcısı Kaya, “İzmir’i niye kıskanıyorsunuz diyorlar, “İzmir’i neden Türkiye seviyor” diyorlar İzmir’i kıskanmayalım da ne yapalım?Bu çalışmaları 81 ilde yapıyoruz ama ama buradaki coşku bambaşka... Zannetmeyin ki sadece İzmir’de Mart’ın sonu bahar olacak,  Türkiye’nin her yerinde çiçekler açmış” dedi.

CUMHURBAŞKANI’NA AKŞENER GÖNDERMESİ
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i dava etmesini eleştiren Kaya, “Recep Tayyip Erdoğan kendisinin de siyasi parti genel başkanı olduğunu unutarak başka bir siyasi partininin genel başkanına” seni hapse attıracağım” diyor. Sen kimsin savcı mısın hakim mi”ifadelerini kullandı.

LİDERİN ÇAĞRISINI HATIRLATTI
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun “kin ve nefretten uzak durun” çağrısını hatırlatan Kaya, “Biz 20 gün sabırla ve inatla sahada hallkımızın yanında olacağız. Her yerde yapacaklarımızı anlatacağız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, kin ve nefretten uzak durun çağrısında bulundu. Biz asla kin gütmeyeceğiz. Çünkü biz çocuklarımıza spor yapmayı öğreteceğiz.1 Nisandan itibaren tüm İzmir’de spor ile ilgili hazırladığımız projeleri hayata geçireceğiz” diye kaydetti.

GİDİN YOGA YAPIN
Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün spora verdiği öneme vurgu yapan Kaya, “Bizim aşkımız İzmir, işimiz, gücümüz İzmir! Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silahını bırakıp 2 alanda hizmet etmiştir. Birisi spor, birisi eğitimdir. Atatürk’ün devrimlerine sahip çıkacaksak, Atatürk’ün en zor zamanda bile sporu bırakmadığını unutmayacağız. Seçim ofislerinize saldırı mı olduğunda tahammül edemiyor musunuz? Gidin yoga yapın. 10 dakikada sinirlerinizden arınırsınız” diye konuştu. Sporcu sayısı bakımından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin , İstanbul Belediyesi’nin önünde olduğunu vurgulayarak Kaya,” İstanbul’da sporcu aktivasyonu yüzde 4.3 iken İzmir’de yüzde 5...” dedi.

YÜCEL’DEN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ BOMBARDIMANI
Merkezi hükümeti eleştiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, spor politikalarının önemine dikkat çekti. Yücel, “Yücel, CHP olarak biz bu cennet ülke ve bu ülkenin en iyisini hakeden insanları için büyük umutlarımız ve hayallerimiz var. Buları gerçekleştirmek için çalışan, iyi eğitimli, sağlıklı idealist gençlere ihtiyacımız var. Gençliği kindar ya da dindar yetiştirmek için çaba sarfeden bir iktidar var. Tüm dertleri, saltanata dayalı iktidarlarını sürdürmek. Kendilerinden başka herkesi vatan haini, terörist, düşman ilan eden bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu anlayıştan kurtulmak için gençlere ihtiyacımız var. Ülkemizin bize göre en önemli sorunlarından bir sürüdürülebilir bir spor politikası olmaması. Bu kadar yetenekli gençlerimiz varken bireysel ve takım sporlarında dünyada önde gelen ülkelerde yer almamamız yönetimsel bir başarısızlıktan kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

CHP’NİN SPOR POLİTİKASINI AÇIKLADI
Yücel konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Büyük modern stadlar, futbola yatırım önemli ama spor deyince sadece futbolun akla gelmesi, aslan payını  futbolun alması en büyük yanlışlıklardan birtanesi. Hiçbir spor dalında alt yapı oluşturmadan, alt yapıdaki eğitimcileri yetiştirmeden kalıcı başarılara imza atmamız mümkün değil. CHP olarak bizler altyapıdan başlayarak tüm sportif alanlarda tutarlı ve uygulanabilir bir spor politikası oluşturmayı hedefliyoruz. Bu iş eğer gönülden yapılırsa, bu ülkenin geleceği olan çocuklarımız ve gençlerimiz için yapılırsa başarıya ulaşmak hiç de zor değil. Bizler  bunu yerel yönetimlerimizde en iyi şekilde gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizde altyapılarımıza çok ciddi destekler sağlıyoruz.  CHP olarak spora ve sporcuya destek veren, sahip çıkan bir aşkla çalışıyoruz. “

 
CHP'li Bankoğlu'na terör soruşturması!
 
Soylu'dan İzmir'de CHP'ye sert çıkış: Kim PKK adına haraç toplarken gelip burada...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bankoğlu'na terör soruşturması!
CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu hakkında, bir televizyon programında ...
CHP'li Batur'dan amatöre tam destek hep destek sözü
CHP Konak Adayı Batur, Konak’ın Amatör Spor kulüp yöneticileri ile bir ...
CHP Foça Adayı Gürbüz seçim bildirgesini açıkladı
Gürbüz, 31 Mart yerel seçimleri için hazırladığı bildirgeyi açıkladı.
 
Kılıçdaroğlu'na Bakan Soylu'ya hakaretten fezleke
Ankara Cumhuriyet Ba?savcılığınca, CHP Genel Ba?kanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
CHP'li Polat ve İduğ'dan Bornovalı esnafa 'AVM' sözü!
Polat, birbiri ardına açılan alışveriş merkezleri ve büyük mağazalar nedeniyle ...
CHP'nin Ankara Adayı Yavaş'tan iddialara yanıt
''Millet İttifakı''nın Ankara adayı Mansur Yavaş hakkındaki "sahte senet" ...
 
CHP'li Engin'den iş dünyası mesaisi
Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası ile İzmir Esnaf ve Sanatkârlar ...
CHP'de o ilçede belediye amirine kesin ihraç istemi!
Menemen Belediyesi'nde Temizlik İşleri Amiri olarak görev yapan Göksel ...
Zeybekci'den çifte miting ve EGİAD mesaisi: Vizyonunu anlattı
Bayraklı ve Kadifekale’de vatandaşlarla buluşan Zeybekci, EGİAD ziyaretinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri