POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Mete Gazoz, Avrupa şampiyonu!
Mete Gazoz, Avrupa şampiyonu!
Yargıtay'da iki seçim birden yapılacak
Yargıtay'da iki seçim birden yapılacak
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Türkiye'de emekli kişi sayısı belli oldu
Türkiye'de emekli kişi sayısı belli oldu
12 Temmuz 2018 Perşembe - 14:33

CHP'de yerel seçimin yol haritası: Kritik ay Eylül, belediyeler 4 kategori, 3 seçenek masada!

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, katıldığı canlı yayında yerel seçimlerde aday belirlemeye yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Torun, Eylül ayıyla birlikte aday tespitine başlanacağını duyururken, aday belirlemede merkez yoklaması, ön seçim ve temayül gibi seçenekler saydı. Torun belediyeleri 4 kategoriye ayırdıklarını da açıkladı.

CHP de yerel seçimin yol haritası: Kritik ay Eylül, belediyeler 4 kategori, 3 seçenek masada!

GERÇEKİZMİR – 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi geride kaldı.

Partilerde yerel seçim hazırlıkları start alırken, ‘olağanüstü kurultay’ tartışması yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) adayların ne zaman açıklanacağı ve aday belirleme kriterlerinin ne olacağı da merak konusu...

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, katıldığı canlı yayında yerel seçimlerde aday belirlemeye yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

EYLÜL’Ü İŞARET ETTİ, BELEDİYELER 4 KATEGORİYE AYRILDI 
Torun, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim nedeniyle dondurdukları yerel seçim çalışmalarının startını yeniden verdiklerini belirtti. Torun, Eylül ayıyla birlikte aday tespitine başlanacağını duyururken, aday belirlemede merkez yoklaması, ön seçim ve temayül gibi seçenekleri saydı.

Torun şunları söyledi: Erken genel seçim gündemde yoktu. Bir çağrıda bulunmuştuk AKP belediye başkanlarını istifaya davet ettiği süreçte HDP’li belediyelere de kayyum atadığında biz ‘Halkın iradesi üzerine kendi iradeniz koymayın. Gelin erken yerel seçim yapın’ demiştik. O günlerde çağrımıza yanıt bulamamıştık. Ardından Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim gündeme geldi. Mart ayıyla birlikte 11 ayı yürütecek planlamayı yapmıştık. Akademik ve siyasi anlamda. Dondurmuştuk seçim nedeniyle. Yeniden başlattık.
Eylül ayında aday tespitine başlanabilir. 4 kategoriye ayırdık belediyeleri. Yoğun oy farkıyla aldığımız yoğun oy farkıyla kaybettiğimiz, az oyla aldığımız ve az oyla kaybettiğimiz diye... Hepsini mercek altına aldık.
Bir proje havuzu oluşturduk. Buradan bütün adaylarımız faydalanacak. Aday tespitinde bölgeye göre merkez yoklaması, öncecim, temayül gibi şıklar olacak. Çözümcü toplumcu halkçı belediyecilik hedefindeyiz.”

KURULTAY FAYDA GETİRMEZ! 
Torun yerel seçim sürecinde ‘olağanüstü kurultay’ın partiye fayda sağlamayacağını ifade etti. Torun, “İrade delegenin. Delegemiz olgun süreci iyi takip eden bilgi birikimi yüksek. Yerel seçim öncesi kurultayla partiyi uğraştırmayı doğru bulmuyorum. AKP bizim kurultay yapıp yapmayacağımızı bekliyor. Ona öre karar alacak. Şu aşamada kurultay fayda getirmez. Yerel seçime odaklanmalıyız. İstanbul Ankara oldukça iyiyiz. Bir çok şehirde anket çalışması yaptık. Oldukça iyiyiz” dedi.

 
İzmir Barosu: İdam ve hadım cezası çözüm değil
 
CHP'li Sertel'den sert 'Milli Kütüphane' çıkışı!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yorgun 13 Temmuz 2018 Cuma 06:42

Devlet memurluğunda emekli olmuş başkan adayları olmalı.genç siyasetçiler CHP siyasetinde olmamalı.çünkü emeklilerin partisi

Yorumu oyla      0      0  
Deniz 13 Temmuz 2018 Cuma 00:41

Aynı şeyler aynı şeyler Söylem var eylem ayrı hep

Yorumu oyla      0      0  
Umut 13 Temmuz 2018 Cuma 00:40

Biz bu filmi seyretmiştik

Yorumu oyla      0      0  
Selçuk 12 Temmuz 2018 Perşembe 20:41

Kaybeden 8 ilçeden biri olan Selçuk'tada yeni aday istiyoruz. eskisi olursa istifa dilekçelerimiz ceplerimizde il ve genel merkeze duyuruyoruz buradan.

Yorumu oyla      0      0  
izmirli 12 Temmuz 2018 Perşembe 17:33

iZMİR'DE KAYBEDİLEN 8 İLÇEDE DEĞİŞİM ŞART. ESKİ YÜZLER DEĞİŞMELİ BU İLÇELERİ KAZANMAK İSTİYORSANIZ YENİ İNSANLARI ADAY GÖSTERİ SONRA KAYBEDİNCE BUNUN FATURASI GENEL MERKEZE ÇIKAR O ZAMAN KURULTAY KAÇINILMAZ OLUR.

Yorumu oyla      0      0  
12 Temmuz 2018 Perşembe 16:16

Yerine getirilmeyen uygulamalarda siyasetçilerde çok inanmıyor.genel merkezin söylem ve uygulama bir birini tutmuyor.tıpkı milletvekilli mülakatlarında yaptıkları gibi yine örgüte görüş alıp kendi dediklerini yapacaklar.Bülent Tezcan güven vermiyor.

Yorumu oyla      0      0  
izmirli 12 Temmuz 2018 Perşembe 16:14

Kaybeden İlçelerde ön seçim riskli. Koltuk meraklısı arkadaşlar buna geeçen seçim kaybeden adaylarımız çoğunlukla dahil tüm sülale eş dost akraba üye yapmış. Oyu o ilçedeki tüm seçmenler verecek unutmayın sadece parti üyeleri değil!!!

Yorumu oyla      0      0  
Dikilili 12 Temmuz 2018 Perşembe 15:46

Sayın Seyit Torun Aday tespitinde 4 kategori demiş. 1.yoğun oy farkı ile aldığımız 2. Yoğun oy farkı ile kaybettiğimiz 3. Az oy ile aldığımız 4.Az oy farkı ile kaybettiğimiz. Başkanların yaptığı Hizmetten,çocuklara,gençlere olan yatırımdan,demokrasi ve kültürden uzaklaşan karanlığa büründürülmüş ilçelerin başkanlarını değerlendirmek gerekmiyor herhalde. Tabi sizin o koltuklarda oturmanız için oy lazım.Oralarda yaşayanlar size oy verenler ne yaparsa yapsın. Artık öyle olmayacak Sayın Seyit Dikili de istifa mektupları partililerimizin cebinde geziyor.Dikiliye bu kadar göz yummanız oy verenleri çileden çıkardı. Öyle seçim zamanları arabadan el sallamak ile olmuyor.Sizlere gelen mail,fax,dosyaları bir kez bile ciddiye alınmadığını dönüş yapmadığınızı bütün partililer biliyor.Neden biliyor sizler ile irtibat kurmak isteyen bir çok kişi dikkate alınmadıklarını kendi aralarındada her yerde telafuz ediyorlar.Herkes kızgın kol kırıksın yen içinde kalsın diye diye Dikili gelcek seçimlerde göreceksiniz ki cumhur ittifakına geçecek. Yazık oldu demokrasinin,özgürlüğün,emeğin barışın kenti Dikili’ye

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den 'konferans' tepkisi: O iki ismin İzmir'e gönderilmesi çok manidar!
15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle birçok etkinlik düzenlenecek. ...
AK Partili Doğan'dan Kocaoğlu'na 'zam' çıkışı!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti eski meclis üyesi Bilal Doğan, ...
CHP Srebrenitsa'da katliam kurbanlarını andı
Srebrenitsa’daki anmaya CHP’yi temsilen; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve ...
 
CHP’de o ilçede istifa fırtınası: Yönetim düştü mü?
CHP Bornova İlçe Eski Başkanı Kavalar ve ekibi mevcut yönetimi düşürmek ...
Tarihi zirvede 3 liderden samimi sohbet
NATO Zirvesi'ne katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan ...
Erdoğan: Genelkurmay MSB'ye bağlanabilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Bakanlığı'na ...
 
Başkan Demirağ'ın acı günü: Babaya veda...
Foça İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ'ın vefat eden babası ...
Kalın: NSU kararı tatmin edici olmaktan uzak
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Almanya'daki NSU davasındaki karara ilişkin ...
Ankara'dan NSU davası kararına ilk tepki
Dışişleri Bakanlığı NSU cinayetlerinin tüm boyutlarının açığa çıkartılmadığı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri