POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
DEM Parti’den CHP’ye kritik ziyaret
DEM Parti’den CHP’ye kritik ziyaret
Yeni müfredat taslağı için 45 bin 636 görüş bildirildi
Yeni müfredat taslağı için 45 bin 636 görüş bildirildi
Reçeteli uyuşturucu ticareti: 36 tutuklama
Reçeteli uyuşturucu ticareti: 36 tutuklama
Silahlı çatışmada yoldan geçerken göğsünden vuruldu
Silahlı çatışmada yoldan geçerken göğsünden vuruldu
2 Mart 2023 Perşembe - 10:55

CHP'li Arslan'dan 'turizm sezonu' soruları: Depremzedeler mağdur edilecek mi?

TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde CHP’li Arslan, "Turizm kenti İzmir, Muğla, Mersin ve Antalya gibi illerimize yerleştirilen depremzede vatandaşlarımızın turizm sezonu yaklaştığı göz önüne alınacak olursa, otellerden çıkarılarak mağdur edilmeleri söz konusu olacak mıdır? Buna dair planlamanız nedir?" diye sordu.

CHP li Arslan dan  turizm sezonu  soruları: Depremzedeler mağdur edilecek mi?

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan depremler nedeniyle ülkemizin dört bir yanına yerleştirilen depremzede vatandaşlarımız için duyduğu kaygıyı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sordu. 

TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde CHP’li Arslan, "Turizm kenti İzmir, Muğla, Mersin ve Antalya gibi illerimize yerleştirilen depremzede vatandaşlarımızın turizm sezonu yaklaştığı göz önüne alınacak olursa, otellerden çıkarılarak mağdur edilmeleri söz konusu olacak mıdır? Buna dair planlamanız nedir?" diye sordu.

CHP’li Arslan İçişleri Bakanı Soylu’dan İzmir’e gelen depremzede vatandaşların sayısını ve demografik bilgilerini istediği önergesinde önemli bir soruya da yanıt aradı.

CHP’li Arslan, "Depremzede vatandaşlarımızdan kaç kişi hangi otellere yerleştirildi? Özellikle turizm kenti İzmir, Muğla, Mersin, Antalya gibi illerimizdeki otellerin turizm sezonu da göz önüne alındığında vatandaşlarımızı ağırlama koşulları nedir? Bu illerimizdeki oteller depremzede vatandaşlarımızı belli bir takvim içerisinde çıkaracaklar mıdır? Vatandaşlarımızın ikinci bir mağduriyet yaşamalarını istemiyoruz" dedi. 

Söz konusu otellere ilişkin bir destek, teşvik, vergi muafiyeti ya da başkaca bir olanak sunulup sunulmadığını sorgulayan CHP’li Arslan, "İlgili bakanlıkların bu konuda aldıkları tedbirleri kamuoyuna paylaşmalarını bekliyoruz. Ülkemiz için önemli bir ekonomik kaynak sağlayan turizm sektörüne ilişkin bu dönemde hangi yatırımların yapıldığını, rezervasyon durumlarını ve iptallerin söz konusu olup olmadığını ayrıca sorguluyor; Bakanlığın bu konuda turizm sektör temsilcileri ile veya ilgili otellerle bir anlaşması var mıdır koşulları nedir açıklamalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yazılı olarak yanıtlamaları istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergeleri için CHP’li Arslan, "Kahramanmaraş’ta 6 Şubat tarihinde birincisi 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem sonucu Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis ve Elazığ’da binlerce bina yerle bir oldu. Yetkililerce 45 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği, yüz binin üzerinde kişinin de yaralandığı açıklandı. Ayrıca depremin yaşandığı illerimizden Türkiye’nin pek çok kentine depremzedelerimiz yerleştirildi. Bu kapsamda İzmir ilimize de söz konusu illerimizden depremzede vatandaşlarımız geldi. Başta belediyelerimiz olmak üzere, tüm kurum ve kuruluşlarımızla vatandaşlarımıza yardımcı olunmakta. Bu kapsamda deprem illerinden gelen mağdur vatandaşlarımız, KYK yurtlarına, kamu kurumlarına ait misafirhanelere, otellere yerleştirilmekteler. Yaşanan bu büyük acının ardından el birliği ile yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz" diye konuştu. 

 
Konak'tan afetin merkez üssünde çadır kent
 
CHP'li Özel'den kritik 'aday' açıklaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel'den Kınık'a istifa çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili Sertel, "Kerem Kınık’ı istafaya, Kızılay’ı ise ...
6'lı Masa toplanıyor: Aday belirlenecek!
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet ...
"Adayı belirleriz açıklamak için ileri tarih veririz"
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayını yarın, Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde ...
 
AK Parti'de İzmir vekiline önemli seçim görevi!
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı ...
Sındır'dan EYT çıkışı: Geç gelen adalet!
TBMM’deki görüşmelerinde konuşan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, ...
Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Bu millet gereğini yapacaktır
11 ili vuran depremin ardından seçimlerin hangi tarihte yapılacağı bir ...
 
CHP'li Serter'den depremzedeler için acil çağrı!
CHP'li Serter, Malatya Vergi Dairesi’nin, bir çadırda halka hizmet etmeye ...
Akşener: Kızılay çadır tüccarı olmuş!
İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Türk Kızılay'ı tümüyle yozlaşmış, çürümüş ...
Sercan Avcı'yla Politika Durağı 2 grup başkanvekilini ağırlıyor
Gazeteci Sercan Avcı'nın birbirinden önemli konu ve konuklarıyla yerel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri