POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Damat ve kardeşleri dehşet saçtı
Damat ve kardeşleri dehşet saçtı
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
Ankara Emniyeti'nde 3 görevden uzaklaştırma
Tartıştığı karısını bıçaklayıp öldürdü
Tartıştığı karısını bıçaklayıp öldürdü
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
Fahiş fiyatın cezası ağırlaştırılıyor
8 Aralık 2020 Salı - 11:24

CHP'li Beko: Varlık Fonu kapatılsın!

CHP’li Beko, Katar’a daha önce ihalesiz satılan Digitürk ve Tank Palet Fabrikasını hatırlatarak, Sayıştay denetimi dışında olan Varlık Fonunun kapatılması çağrısında bulundu.

CHP li Beko: Varlık Fonu kapatılsın!

Borsa İstanbul satışını, ekonomik ve mali çöküşün bir sonucu olarak değerlendiren CHP’li Beko, Katar’a daha önce ihalesiz satılan Digitürk ve Tank Palet Fabrikasını hatırlatarak, Sayıştay denetimi dışında olan Varlık Fonunun kapatılması çağrısında bulundu.

Varlık fonuyla, Türkiye Cumhuriyeti’nin borsası, sanayisi, ticareti, ulaşımı, limanları, kentleri, turizmi, tersaneleri ve bankalar gibi bütün birikimlerini gözden çıkardığını ileri süren CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Tarımı, doğayı, çiftçiyi, işçiyi bitiren şahsın yönetimi, şimdi de gözünü ülkenin sermaye birikimlerini talana ve yağmaya açık hale getirmiştir” dedi.  

EKONOMİK ÇÖKÜŞÜN BİR SONUCU

Varlık Fonunun Sayıştay denetimi dışında tutan tek adam yönetiminin, pandemi ve ekonomik krizin ortaya çıkardığı sorunları çözmek yerine Varlık Fonu bünyesine aldığı Borsa İstanbul’un yüzde 10’luk hissesini Katar’a sattığını dile getiren Beko, durumu ekonomik ve mali çöküşün bir sonucu olarak değerlendirdi. Beko, iktidarı sert dille eleştirerek, “Ülkeyi yönetmekten aciz, şahsın yönetimi hem siyasi hem ekonomik olarak çökmekte ve kendisini kurtarmak için de ülkede ne var ne yok satışa çıkararak kendisini kurtarma derdine düşmüştür. Türkiye-Katar iş birliği anlaşmaları, Katar’dan Türkiye’ye 300 milyon dolarlık sermaye akışının gerçekleşeceğinin açıklanması ile Varlık Fonu'nun Sayıştay denetimi dışında tutulması ve fon kapsamındaki şirketlerin neredeyse tamamen vergi dışı bırakılmış olması düşünüldüğünde tehlikenin boyutlarını gözler önüne sermektedir” ifadelerini kullandı.

KATAR’A İHALESİZ SATIŞLARI HATIRLATTI

Kamu ihalelerini yandaş şirketlere peşkeş çekmeye devam eden iktidarın, Borsa İstanbul'un satış yöntemini halktan gizleyerek gerçekleştirdiğini söyleyen Beko, Katarlı şirketlere ihalesiz satılan Digitürk, Tank Palet Fabrikasını hatırlattı. Meclisi yok sayarak ülke birikimlerini fon üzerinden satışa çıkaran, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı bir yönetimin karar vermesinin kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Beko, “İstanbul Borsası'nın yüzde 10'u satış şartları ve fiyatı belli olmadan, kamuoyuna açıklanmadan Katar'a satılıyorsa… Digitürk ihalesiz ve uzun süre satış fiyatı açıklanmadan Katarlı Bein Group'a satılıyorsa… Kazancının büyük kısmı Türkiye liglerini seyretmek için abone olanlardan gelen Katarlı Bein parayı ödeyemediği zaman para Devlet'ten ödeniyorsa… BMC'yi almaya-işletmeye parası yetmeyen işadamı için Cumhurbaşkanı Katar Emir'ini arıyorsa… Tank Palet Fabrikası 50 milyon dolar için 25 yıllığına BMC'ye yani Türk-Katar ortaklığına kiralanıyorsa… Katar Emiri'nin annesi Şeyha Moza'nın, önce Kanal İstanbul güzergahında 44 dönüm tarla aldığı, ardından bu tarlanın imar planındaki değişiklikle turizm ve ticaret alanına dönüştüğü ortaya çıkıyorsa… Haliç'te yapılması planlanan Altın boynuz projesi için Katar ortaklardan biri oluyorsa… Tüm bu yaşananlar göstermektedir ki; Ülkemizin stratejik öneme sahip kuruluşları ve kurumları Türkiye Varlık Fonu’na devredilerek yabancı-yerli sermayeye ve devletlere peşkeş çekilmektedir” diye konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurum ve kuruluşlarını, kıyılarını, ormanlarını, kentlerini, meralarını, derelerini doğasını, yaylasını satışa çıkarılmasının önünü açan Varlık Fonunun kapatılması çağrısında bulunan CHP’li Beko, tek adam rejimiyle ülkenin geleceğinin olmayacağı uyarısında bulundu.

 
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir mesaisinde ilk mesajlar: Belediyelerimiz tarih yazdı!
 
'İzmir’in hayalet köyü' Lübbey turizme kazandırılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir mesaisinde ilk mesajlar: Belediyelerimiz tarih yazdı!
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, deprem sonrasında kentte merkezi ve yerel ...
DEVA İzmir'den Soyer'e ziyaret
DEVA İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen ve Yönetim Kurulu, İzmir Büyükşehir ...
AK Parti'den Soyer'e 'uyarı mektubu' çıkışı!
Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hızal, "Sayın Soyer’in ...
 
Kılıçdaroğlu, asgari ücret önerisini açıkladı
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''Asgari ücret 3 bin 100 TL olsun ve vergiden muaf olsun'' dedi.
"Türk ekonomisi toparlama sürecini başarıyla yürütüyor"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Covid-19 salgınında birçok ülke ekonomik bakımdan ...
CHP İzmir'de kritik disiplin dosyasında 9 isimle ilgili ne karar çıktı?
CHP İzmir İl Disiplin Kurulu,  İl Gençlik Kolları Kongresi sonrası yaşananlar ...
 
Başkanlık koltuğuna oturan Karakurt’tan flaş atama ve görevden alma hamlesi!
Menemen Belediyesi Başkan Vekili Karakurt, Serdar Aksoy’la birlikte CHP’den ...
AK Parti İzmir'de 'online zirveler'e dönüş: Ana gündem pandemi!
Vakaların artması sonrası AK Parti İzmir’de yeniden online toplantılara ...
'PTT çalışanlarına baskı' iddiası Meclis'e taşındı!
CHP İzmir Milletvekili Polat, Covid-19 testi pozitif çıkan çalışanlarla ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri