POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
6 Kasım 2018 Salı - 08:41

CHP'li Kaya rotasını, vizyonunu ve projelerini anlattı: Karabağlar'ı hep birlikte yöneteceğiz!

CHP Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı avukat ve işadamı Heval Savaş Kaya, siyasetteki geçmişinden, rotasının neden belediye başkanlığı olduğuna, nasıl bir belediyecilik hayal ettiğinden Karabağlar için projelerine kadar Gerçekizmir’e konuştu.

CHP li Kaya rotasını, vizyonunu ve projelerini anlattı: Karabağlar ı hep birlikte yöneteceğiz!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) MYK Yardımcısı görevinden partinin genelgesi doğrultusunda istifa eden ve Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı olan avukat ve işadamı Heval Savaş Kaya, Gerçekizmir’e konuştu.

Kaya, siyasetteki geçmişinden rotasının neden belediye başkanlığı olduğuna, nasıl bir belediyecilik hayal ettiğinden Karabağlar için projelerine kadar önemli açıklamalarda bulundu.

GERÇEKİZMİR: Avukatlık ve iş adamlığının yanında, Heval Savaş Kaya  siyasetin ne kadar içinde içinde oldu?

HEVAL SAVAŞ KAYA: Ben kendimi bildim bileli siyasetin içindeyim, babam 1980 darbesinden önce Ecevit CHP’sinde il sekreterliği yapmış, darbeden sonra siyasi partiler yeniden kurulunca hem SHP’de hem de CHP’de görevler almış il Başkanlığı yapmış. Bu nedenle çok küçük yaşlarda siyasete aşina oldum, evimizde Ecevit tabakları vardı, eskiler hatırlar.

Tabi insanın içine siyaset işleyince söküp atmak kolay değil. Üniversitede siyasetle ilgilendim, üniversite bitince aktif olarak siyasetin içine girdim. Gençlik kollarında çalıştım, ana kademede il başkanlığı yaptım, il bilim kurulu üyeliği görevinde bulundum, bütün seçimlerde aktif görev aldım, seçim koordinasyon kurullarında çalıştım.

En son CHP’de Hukuk Politikaları’ndan sorumlu MYK üyesi Sayın Muharrem Erkek’in yardımcılığı görevini sürdürürken Karabağlar Belediye Başkanlığı’na Aday Adaylığı için bu görevimden ayrıldım.

GERÇEKİZMİR: Neden belediye başkanlığı?

HEVAL SAVAŞ KAYA: Siyasetin bir iddia meselesi olduğuna inanıyorum ve bence siyasette en temel iddia, inandığın değerler ve sahip olduğun fikirler çerçevesinde insanların ve toplumun hayatını iyileştirmek ve daha iyi bir toplum yaratmaktır. Genelde ülkemizde ve özelde Karabağlar’da çok ciddi sorunlar var, tabii ki işsizliği veya ekonomik krizi çözmek bir belediye başkanının tek başına yapabileceği bir şey olmamakla birlikte, belediyeler bölgelerinde yatırım yapılmasına olanak sağlayacak, iş olanaklarını artıracak yatırımcıların bölgesine gelmesini sağlayacak kolaylıklar sağlayabilirler.  Bütçe doğru yönetilebilirse ve belediye yatırımlarına bütçeden daha çok pay ayrılabilirse ekonomik canlılığa ve dolaylı olarak istihdama da katkı sunulabilir.   Pek çok sosyal nitelikli çalışma ile dar gelirli vatandaşların hayatına önemli katkılar sağlanabilir...

Keza insanların daha temiz ve düzenli bir çevrede yaşaması, boş zamanlarında sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunacak mekânlar yaratılması, temel ihtiyaçların düzenli karşılandığı hizmet ağının oluşturulması bir belediye başkanının temel görevidir.

Siyasal iddia olarak milletvekilliği de çok önemlidir ancak bir vekil, belediye başkanının etki ettiği boyutta insanların hayatına doğrudan etki edemez ve yaptığı etkinin sonuçlarını ilk elden göremez, hissedemez kanaatindeyim. Siyaseten belediye başkanlığı çok anlamlı, özel ve heyecan verici bir sorumluluk. Bu sorumluluğun hakkını yerine getirebilmek ise muazzam bir başarı ve onurdur.

GERÇEKİZMİR: Süreçte farklı ilçelerle de isminiz anıldı... Rotanız neden Karabağlar oldu?

HEVAL SAVAŞ KAYA: Belirttiğim üzere  yıllardır siyasetin içindeyim ve özellikle siyasetin mutfağında çok çalıştım. Uzun zamandır birinci bölgede siyaset yapıyorum, Konak’ta, Buca’da, Narlıdere’de, Karabağlar’da siyaset yapan insanların çoğunu tanırım, onlar da beni bilirler. Bu nedenle ismimin Karabağlar dışında birkaç ilçe için daha geçmiş olması doğal. Ancak hayatta olduğu gibi siyasette de hazırlık yapmak çok önemli ve ben uzun süredir Karabağlar belediye başkanlığı için hazırlanıyorum. Çünkü kişisel özelliklerimin Karabağlar’a uygun olduğunu düşünüyorum. Nüfusu oldukça genç, lise ve üzeri eğitim seviyesi % 45’in üstünde, başta doğu ve güneydoğu illerinden olmak üzere en çok göç alan ilçelerden biri. Öte yandan İzmir aldığı göçü biraz da kendine benzetir; yüksek lisans yapmış, iki yabancı dil bilen, birçok sivil toplum kuruluşunda başkanlık yapmış ve görev almış, genç ve doğu kökenli biri olmam Karabağlar’da iddialı bir aday haline getiriyor beni. Keza 2008’den beri Karabağlar’da evim var, 16 yıldır ofisim Alsancak’ta, Karabağlar ADD üyesiyim, Karabağlar’ın en köklüspor kulübü olan İzmirspor’un iki dönem yönetim kurulu üyeliğini yaptım, yani anlayacağınız Karabağlarlıyım.

GERÇEKİZMİR: Nasıl bir belediyecilik hayaliniz var?

HEVAL SAVAŞ KAYA: Öncelikle başkanlık sisteminin katı bir şekilde uygulandığı idareler olan belediyelerde başarılı olmak ve toplumun tamamına ulaşıp her kesimi kazanmak istiyorsanız, en başta belediye meclisiniz olmak üzere, belediye çalışanlarıyla, parti örgütünüzle, STK’larla, spor kulüpleriyle ve muhtarlar ile sürekli iletişim halinde olmak, onların fikirlerinden ve enerjilerinden faydalanmak gerekir diye düşünüyorum. Bu nedenle herkesi temsil eden, liyakat ve emek ekseninde bir belediye meclis yapısı oluşturmaya çalışacağım. Belediye meclis üyelerinin daha çok sorumluluk aldığı, daha çok çalıştığı ve buna paralel olarak daha güçlü olduğu bir işleyiş oluşturacağız. Herkese kapımız açık olacak ancak örgütümüzle, STK ve muhtarlar ile periyodik toplantılar yapacağız. Bu toplantılarda sorunları ve çözümleri en iyi bilen muhtarlar ile STK’ların fikirlerini, önerilerini ve desteklerini alacağız. Örgütümüz ile her ay düzenli toplantı yapıp talep ve şikâyetleri birlikte değerlendireceğiz. Yani Karabağlar’ı hep birlikte yöneteceğiz.

GERÇEKİZMİR: Karabağlar için nasıl projeleriniz var?

HEVAL SAVAŞ KAYA: Sosyal demokrat belediyeciliğin gereği olarak kooperatifler kurmak ve yaygınlaştırmak istiyoruz. Özellikle ilçedeki mobilyacıların sorunlarının çözümüne yönelik  önemli hazırlıklarımız var.    Tabi kadınlara, çocuklara ve engellilere yönelik  projelerimiz Karabağlar’in sosyal gelişimi için çok önemli. Karabağlar İzmir’de en çok derneğin olduğu ilçe durumunda, ancak derneklerimiz ve STK’lar özellikle yer ve aktivite yapacak alan konusunda ciddi zorluklar çekiyorlar. Yaptığımız tüm ziyaretlerde bunları duyuyoruz, konuşuyoruz. Bu nedenle mutlaka STK’lar için toplantı yapabilecekleri, kültürel ve sosyal faaliyetlerini yürütebilecekleri bir ortak kullanım alanı yaratacağız.

Karabağlar’ın %13’ü engelli... Bu kardeşlerimizin hayatın içinde kendilerini engelli hissetmeyecekleri çalışmalar yapacağız. Aileleriyle ve engelli olmayan insanlarla birlikte sosyalleşebilecekleri, birlikte kültürel faaliyetler gerçekleştirebilecekleri, kendilerine ve hayata değer katabilecekleri alanlar oluşturacağız.

Kadınlar, gençler, yaşlılar ve engelliler için yaşam ve üretim merkezleri yapacağız. Burada üretilenleri kooperatifler eliyle destekleyeceğiz. Kendini geliştirmek ve üretmek isteyen kadınlara bu imkanı yaratabilmeleri için çocuklarını  gönül rahatlığıyla bırakabildikleri kreşler kuracağız.

Karabağlar’da kent merkezleri yaratacağız. Ne yazık ki Karabağlar’da aidiyet yaratacak alanlar mevcut değil. Karabağlar’da insanların daha çok vakit geçireceği alanlar yaratacağız. İnsanların sosyalleşeceği, kültürel, sanatsal ve eğlenceye dönük faaliyetleri ve faaliyet alanları çoğaltacağız, bu faaliyetleri süreklileştireceğiz.

Karabağlar diğer taraftan bir sağlık kenti, İzmir’in en büyük hastanelerinden ikisi Karabağlar’da. Çağdaş bir kent olarak hasta konuk evleri oluşturacağız.

Karabağlar’da 10  fakültesi olan İzmir Demokrasi Üniversitesi bulunuyor.  Geleceğimiz olan gençlerin eğitim hayatını kolaylaştıracak ve onların Karabağlar’da vakit geçirmesini sağlayacak projelerimiz var. Mutlaka yurt sayısını artıracak girişimlerde bulunacağız.

Pek çok projemiz var. Zaman içinde detayları ile birlikte Karabağlarlı hemşerilerimizle paylaşacağız.

Belediye hizmetlerinde teknolojiden daha çok faydalanacağız. Belediye hizmetleri daha hızlı ve kaliteli bir şekilde yürütülecek.Ülkemizde ve dünyada belediyecilik anlamında gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Akıllı kent uygulamalarıyla örnek olacak işler yapacağız.

Bizim açımızdan sürdürülebilirlik çok önemli. Yapacağımız her proje insanların hayatını ve Karabağlar’ı değiştirecek ve iyileştirecek. Değişimin kalıcı olabilmesi için de sistemler kuracak ve geliştireceğiz.  

GERÇEKİZMİR: Genel merkez adayların belirlenmesi noktasında önseçim, anket çalışması, eğilim yoklaması gibi yöntemler uygulanacağını açıkladı. Sizce Karabağlar’da aday belirleme sürecinde hangi yöntem uygulanmalı?

HEVAL SAVAŞ KAYA: Görece genç sayılabilir bir yaşta olmama rağmen uzun zamandır Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapmış biri olarak en doğru yöntemin ön seçim olduğuna inanıyorum. Ancak zaman kısıtlılığı nedeniyle artık bu yöntem mümkün değil. Eğilim yoklaması bu aşamada en uygun yöntem olabilir. Ama partinin yetkili organlarının da titiz bir şekilde ve hassasiyetle aday belirleyebileceğine güvenmeliyiz. Her halükarda ben çalışkan ve siyaseten mücadele azmi yüksek biriyim, bu yöntemlerin hepsinde en doğru şekilde kendimi ifade edip sonuç alacağıma inanıyorum.

GERÇEKİZMİR: Ekip siyaseti mi, örgüt siyaseti mi?

HEVAL SAVAŞ KAYA: Siyasette kimse yalnız değildir. Herkesin daha yakın olduğu dostları veya yoldaşları olabilir. Ama önemli olan ortak aklın, hakkaniyetin, bilimin ve inandığın değerlerin peşinden gitmektir. Olumlu ya da olumsuz anlamda önyargılı olmak çok sakıncalıdır. Bu yüzden ben doğrunun ve haklının yanında olmak gerektiğine inanıyorum. Birlikte yürüdüğüm arkadaşlarımla, örgütümle ikna mekanizmasını çalıştırarak ama haksızlığa prim vermeden siyaset yapmayı en sonuç alıcı yönetme biçimi olarak görüyorum. Yorucu olabilir ama en güçlü yöntem bu. Önemli olan kimseyi dışlamadan, kapını herkese açık tutabilmektir.

 
Ünlü çiftten sürpriz karar!
 
Kadına şiddet çizgilerle anlatıldı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yasin Akdağ 12 Kasım 2018 Pazartesi 21:43

Hizmet için Heval savaş Kaya . Doğru tercih ...

Yorumu oyla      0      0  
Koray 6 Kasım 2018 Salı 19:36

Adam gibi adam heval savaş kaya

Yorumu oyla      0      0  
Karabağlarlı 6 Kasım 2018 Salı 16:30

Karabağlar için en doğru aday kesinlikle Heval Savaş KAYA'dır. Çok düzgün, akıllı, üretken biridir. İnanıyorum ki kendisini başkan olarak göreceğiz...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Turhan'a Wikipedia ve WhatsApp soruları
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'a, 2019 Yılı Bütçesi Plan ve ...
Karşıyaka'daki 'haciz' tartışmasında AK Parti'ye 'Yıldırım' tepki: Siyaset cahili!
Özel bir şirketin alacaklarını tahsil edemediği için belediyeye 3.6 milyonluk ...
CHP'li Kadınlardan öğrenciler için kermes
Ödemiş ilçesinde, CHP Kadın Kolları Başkanlığı tarafından öğrenciler yararına kermes düzenlendi.
 
Şengül’den kritik süreç mesajları: ‘Aday olmak isteyen başkanlar’ ve temayül açıklaması
AK Parti’de aday adaylığı başvuruları başlarken, gözler ilçe başkanlarının ...
Erdoğan: Kazanırsak hep birlikte kazanacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Kazanırsak hep birlikte kazanacak, kaybedersek ...
AK Parti Buca'dan 'Forbes' tepkisi!
AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Kocaoğlu'ndan '30 ilçe listesi' tepkisi!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, 2019 yerel seçimlerinde "aday olmama" ...
Karabağlar'da gençler Manduz için sahada!
CHP Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Polat Manduz, alan çalışmalarına ...
CHP Karaburun Aday Adayı Çumçum’dan iddialı oy hedefi
CHP Karaburun Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Çumçum, ilçede ‘doğru ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri