POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
Stokçuluk ve fahiş fiyata kapatma cezası!
Stokçuluk ve fahiş fiyata kapatma cezası!
3 Mayıs 2023 Çarşamba - 11:03

CHP'li Nalbantoğlu: Cenk değil seçim yapacağız!

Nalbantoğlu; “Her kritik süreçte kullandıkları öfkeli ayrıştırıcı dilin ayarı, bu seçimde tümden kaçtı. 14 Mayıs seçimlerini; darbe, işgal, terörist,  inançlar ve tercihler üzerinden bizi tehdit gibi göstermeye çalışıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı’ndan istirhamım bu konuda önlem alması. Cenk değil, seçim yapacağız. Sözde demokrasi havariliği yapmak kolay!  Halkın iradesine boyun eğmek niye bu kadar zor?” diye konuştu.

CHP li Nalbantoğlu: Cenk değil seçim yapacağız!

Cumhuriyet Halk Partisi 2. Bölge Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu, seçim çalışmaları için gittiği Dikili’den son dönemde bakanların ve da Cumhur İttifakı bileşenlerinin halkı kutuplaştıran siyaset dilini eleştirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi.

Nalbantoğlu; “Her kritik süreçte kullandıkları öfkeli ayrıştırıcı dilin ayarı, bu seçimde tümden kaçtı. 14 Mayıs seçimlerini; darbe, işgal, terörist,  inançlar ve tercihler üzerinden bizi tehdit gibi göstermeye çalışıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı’ndan istirhamım bu konuda önlem alması. Cenk değil, seçim yapacağız. Sözde demokrasi havariliği yapmak kolay!  Halkın iradesine boyun eğmek niye bu kadar zor?” diye konuştu.

"Dil ve ithamlar çığrından çıktı"
Seçim güvenliğinden sorumlu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kışkırtıcı söylemleri ile başlayan bu sürece; Cumhur İttifakı Ortakları, MHP Lideri Bahçeli ve BBP Lideri Destici’nin de katıldığını belirten CHP İzmir Milletvekili Adayı Nalbantoğlu; konuşmasında şu ifadeleri kullandı: Sandıkta, kendileri dışındaki seçenekler; darbeci, terör yanlısı, işgalci, bölücü.  Aslında, sadece bizi değil, bu ülkede yaşayan insanların büyük çoğunluğunu yaftalıyorlar. Seçim güvenliğinden sorumlu iki bakanın bunu tetiklemesi ise ayrıca manidar! Önceki dönemlerde ‘ iç savaş tehditleri” savuran da aynı iktidar ve uzantılarıydı. Hükümet ve Cumhur İttifakı bu çıkışlarıyla bir felaket tablosu çizerken, zaten halkta var olan endişe ve korkuyu körüklüyor. Çığrından çıkan, ayarı olmayan bir dil ve gerçek dışı ithamlarla karşı karşıyayız.  Yine bir özet yapacak olursak;  demokrasi ve ulusal egemenlik umurlarında değil.”

"Sanki İzmir, dinsiz imansız!"
CHP’li Nalbantoğlu; ayrıca şunları söyledi: Kedi, erişemediği ciğere mundar dermiş. 21 yıldır cendereye aldıkları yaşam biçimlerini, siyasi tercihini eviremedikleri kesimleri hedef göstermekle de amaçlarına ulaşamayacaklar. Darbeci, işgalci, içici diyerek 14 Mayıs sandığının sorumluluğunu hafifletemezler, zaaflarını örtemezler. AK Parti bunu hep yaptı. Yakın tarih, bu bakış açılarının, ayarsız çıkışlarının örnekleriyle dolu. Özellikle İzmir’e baktıkları yer ve kendi tabanlarını elde tutmak adına kullandıkları yöntem hep buydu. ‘Gavur İzmir’ çıkışı halen sıcaklığını koruyor. Bu muameleleri aralıksız sürdü. Bu şehre ‘sümüklü’ bile dediler. Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in ‘ İzmir’in maneviyatını din adamlarıyla ayağa kaldıracağız.’ sözleri hafızalarda. Sanki İzmir, dinsiz imansız! Sanki İzmir, manevi değerlerine sahip çıkmıyor! Oysa; işgal ve kurtuluşta bu şehirde salaların yankılandığını söyleyen kendileri ki öyle. İşlerine nasıl gelirse artık!

CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Nalbantoğlu; “Atatürk Türk’e benzemiyor; dediler.  İzmir ve Cumhuriyetine, tarihine bağlı, vatansever halkımız bunları unutur mu? Unutmaz.  İzmir, dünden unutmaz; belleği de duruşu da güçlüdür. Bu havzadan sesleniyorum, söz veriyorum… Bu ülke, ötekileştirme, değersizleştirme üstünden prim yapma siyasetinden, halkın hafızası ile dalga geçenden, değerlerini, çeşitliliğini yok sayan; bir seçimi cenk havasına sokan, gerçek derdi halk olmayan bu yönetim zihniyetinden 14 Mayıs’ta kurtuluyoruz” diye konuştu. 

 
Karar çıktı: Şarkıcı Gülşen'e hapis cezası!
 
CHP'li Polat'tan saha notları: 'Peynir alabilmek için arabamı sattım'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu Mevzular Açık Mikrofon'a katılmayacak!
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Youtube programı ...
Sürekli sahada tam gaz: AK Parti'de herkese yer var
Bornova ve Konak ilçelerindeki sanayi sitesinde oto tamirciyle kaporta ...
Erdoğan: Cudi Gabar'da petrol bulduk
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cudi Gabar’da günlük 100 bin varil ...
 
Oy ve Ötesi’nin İzmir hedefi 10 bin gönüllü: '3 ilçede zorlanıyoruz!'
Türkiye 14 Mayıs seçimlerine giderken ana gündem maddelerinden birisi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 hükümlüyü affetti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli suçlardan cezaevinde bulunan ...
Kılıçdaroğlu ve Babacan: Şampiyonlar Ligi hazır!
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
 
CHP'li Salıcı'dan İzmir mesaisi, '14 Mayıs' mesajları!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İzmir'de bir dizi ziyarette ...
AK Partili İnan ziyaret etti, 'mega proje' dedi, muhalefete gönderme yaptı
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili adayı Eyyüp ...
Kılıçdaroğlu’ndan yeni video: Sığınmacılar ve kaçaklar
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter'dan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri