POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Fenerbahçe'den Avrupa'ya veda
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Üniversitede onlarca eylemci gözaltına alındı
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
Sosyal medyada lokanta ve kafelere boykot çağrısı
7 Ağustos 2022 Pazar - 17:56

CHP'li Özel'den Çelebi'ye sert tepki: Şimdi çıksın İzmir'de bir dolaşsın bakalım...

CHP Grup Başkanvekili Özel, İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin mesajlar verirken, CHP'den geçtiği Memleket Partisi'nden de ayrıldıktan sonra Cumhur İttifakı'nı destekleyen mesajlar atan ve AK Parti'ye geçeceği ileri sürülen İzmir Milletvekili Çelebi hakkında da konuştu. Özel, "Şimdi çıksın İzmir'de bir dolaşsın bakalım. İzmir'de, İzmirlilerden AKP karşıtlığı üzerinden alınan oyları, götürüp AKP'ye vermek nasıl bir şeymiş, Çelebi anlatsın" dedi.

CHP li Özel den Çelebi ye sert tepki: Şimdi çıksın İzmir de bir dolaşsın bakalım...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin mesajlar verirken, CHP'den geçtiği Memleket Partisi'nden de ayrıldıktan sonra Cumhur İttifakı'nı destekleyen mesajlar atan ve gazeteciler Barış Yarkadaş ile İsmail Saymaz tarafından AK Parti'ye geçeceği ileri sürülen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi hakkında da konuştu. 

Çelebi'nin AK Parti'ye katılacağı iddiasına yönelik soruyu yanıtlayan CHP Grupbaşkanvekili Özel, çarpıcı mesajlar verdi.

"GİTTİĞİ GÜN SÖYLEDİM..."
CHP'li Özel, "Mehmet Ali Çelebi'nin Cumhur İttifakı'yla ilgili yaptığı açıklamalar gerçekten talihsiz açıklamalardır. Benim açımdan ayrıca şöyle bir sorunu var; biz Veli Ağbaba ve Nurettin Demir ile birlikte Mehmet Ali Çelebi'yi cezaevinde ziyaret etmiş, onun AKP ile ilgili yakınmalarını en yakından dinlemiş, onun nikah şahitliğini yapmak üzere Genel Başkanımıza onun talebini iletmiş, onun nikahına genel başkanımız katılmış ve şahitlik yapmasını sağlamış, onu herkes darbecilik yapmakla suçlarken ona sahip çıkmış 3 kişiden biriyiz.  AKP hakkında söyledikleri ortada. Benim Hulusi Akar ile tartışmamda, arkadan bana verdiği destek ortada. Hulusi Akar'a, 'Sen silah arkadaşlarının bedduasını alan adamsın. 234 silah arkadaşın sana hakkını helal etmeyerek öldü' dediğimde, beni mahkemeye verdiğinde 224 Hulusi Akar'ın silah arkadaşı, Mehmet Ali Çelebi'ye isimlerini yazdırarak 'Özgür Bey'e destek veriyoruz' demişlerdi çünkü onu bizim arkadaşımız olarak gördüler. Bugün sosyal medyaya yansıyan açıklamalar ortada. Silahlı Kuvvetler'den geçmişte Çelebi'ye sahip çıkanlar, onunla birlikte yargılanların tepkiğleri ortada... Ancak Çelebi, CHP'ye dünya kadar laf ederek giitti. Gittiği gün söyledim; 'Burası baba evi. Gidersin, kapıyı çarpar da gidersin ama baba evini yakıp gitmezsin.' Yapmaya çalıştığı oydu. Bu evinin tapusunda tek bir isim yazıyor. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk" diye konuştu. 

"BUNUN İZAHI YOK"
Özel açıklamalarını şöyle sürdürdü: Memleket Partisi'ne gitti oradan da ayrıldı. Gözümüzle gördük MHP ile temasları oldu. Bugün öğreniyoruz ki AKP'ye gidecekmiş, bunu da yalanlamıyor. Bunu ne için yapıyor? Şunun için yapıyor; Memleket Partisi'ne giderken orada büyük bir başarı yakalayacağını düşünüyortdu o olmayınca onu bıraktı. Sonra MHP'de de olmadı. Şimdi ise milletvekilliğini sürdürmek için AKP'ye gidiyor. Bunun izahı yok. Geçmişte milletvekili transferlerine ilişkin de Erdoğan'ın laflarını ben İzmir basının ortaya koymasını ve Çelebi'ye sormasını beklerim.

"ŞİMDİ ÇIKSIN İZMİR'DE BİR DOLAŞSIN BAKALIM..."
CHP Grup Başkanvekili, "Ancak AKP kendine bu kadar laf söyleyen birini, sırf elverişli olur CHP'ye karşı kullanırız diye bünyeye alıyorsa, bu kişi İzmir milletvekilidir. AKP onu İzmir'den kaçırıp başka bir yere koymasın ve ya İzmir'de kendi teşkilatlarından birilerinin hak ettiği sıralara koymasın da, sınıra koysun. Kararı İzmirliler versin bakalım. AKP, Mehmet Ali Çelebi'yi milletvekili yapma karşılığında aldığına göre, Çelebi'yi de bugün kaç milletvekili çıkardıysanız o sınıra koyun. Koyun da İzmirliler Çelebi'ye ne dediklerini bir göstersinler bakalım. Tutupta öyle kaçırıp başka yerlerde milletvekili yapma sözü vermeyin. İzmirliler Çelebi'ye ne diyorlar görelim. Şimdi çıksın İzmir'de bir dolaşsın bakalım. İzmir'de, İzmirlilerden AKP karşıtlığı üzerinden alınan oyları, götürüp AKP'ye vermek nasıl bir şeymiş, Çelebi anlatsın" diye konuştu. 

"ÇOK AĞIR ŞEYLER SÖYLEYEBİLİRİM"
Özel sözlerini şöyle tamamladı: Çok söyleyeceğim söz var kendiyle ilgili, çok ağır şeyler söyleyebilirim ama ben bu konudaki değerlendirmeyi İzmir'deki seçmene bırakıyorum. Cesaretleri varsa İzmir'deki sınır noktadan aday olsun bakalım. O zaman görelim milletin vekili miymiş Reis'in vekili miymiş."

 
Göztepe Isaac Atanga'yı transfer etti
 
Göztepe'den Ali Akman bombası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan 'Bir Togg hatırası' paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un direksiyonuna ...
Siyasetin gündemi o İzmir vekili: AK Parti iddiası ve çarpıcı mesajlar!
2018 yılında CHP'den milletvekili seçilen ardından Muharrem İnce'nin kurduğu ...
AK Partili Kaya'dan Karabağlar mesaisinde Soyer ve Selvitopu'na salvo!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar'da muhtarları ...
 
DP Milletvekili Enginyurt hakkında soruşturma!
Demokrat Parti Ordu Milletvekili Enginyurt ile gazeteci Şimşek arasında ...
Sürekli'den 'bölge meclis üyeleri' zirvesi: Hangi mesajları verdi?
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığı koordinesinde düzenlenen “Bölge ...
İYİ Partili Kırkpınar paylaştı: Dikkat çeken İzmir anketi
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Kırkpınar,  HBS Araştırma ve Danışmanlık Firması’nın ...
 
İYİ Partili Dervişoğlu o davaları geri çekti!
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Dervişoğlu, bugüne kadar ...
Soçi'de 4 saatlik Erdoğan-Putin zirvesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ...
CHP'li Purçu'dan isyan: Daha kaç bebek ölmeli!
CHP İzmir Milletvekili Purçu, Sağlık Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri