POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
13 Kasım 2018 Salı - 09:34

CHP'li Özreçber hedeflerini ve projelerini anlattı: Sonuna kadar risk alırız, Buca'ya aşığız!

CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Barış Özreçber, hedeflerini ve projelerini Gerçek İzmir’e anlattı. Aday gösterildiği takdirde "yüzde 58 oyla ipi göğüslerim" diyen Özreçber, “Biz daha iyisini yapabileceğimizi düşünerek yola çıktık. Ulaşılabilir, sokakta olan bir başkan olacağız. Projelerimiz sıradanlık içermiyor, birebir Bucamız’ın sorunlarını gözlemleyerek, üzerlerinde emek harcayarak oluşturduk. Bucamız’ın faydasına olacak tüm çalışmalar için sonuna kadar risk alırız. Buca’ya aşığız” dedi.

CHP li Özreçber hedeflerini ve projelerini anlattı: Sonuna kadar risk alırız, Buca ya aşığız!

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR –  CHP’de yerel seçim hareketliliği devam ederken, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olmak isteyen aday adayları da projelerini bir bir açıklıyor. Partinin İzmir cephesinde önemli yer tutan Buca içi yola çıkan isimlerden biri de Barış Özreçber...

Özreçber, aday adayı olmaya nasıl karar verdiğini, hedeflerini, yol haritasını ve projelerini anlattı. Ailesinin Buca’nın köklü ailelerinden olduğunu söyleyen ve 1978 Buca doğumlu olan Özreçber, Celal Bayar İnşaat Bölümü’nden mezun olduktan sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nü tamamladı.  Evli ve 1 çocuk babası olan Özreçber, siyaset hayatına ise 2008 yılında CHP’ye üye olarak başladı. Zamanında Buca Spor’da altyapıda futbol oynadığını da belirten Özreçber, özel ve iş hayatının yanı sıra Buca’da ki tarlasında organik tarım ile uğraşıyor. İş hayatını inşaat ve reklam sektöründe sürdüren Özreçber, “Ekmeğimi inşaattan kazanmama rağmen, yönetim anlayışım asla müteahhit belediye başkanı şeklinde olmayacak, kültür sanat ve eğitim ağırlıklı olacak” dedi.  

KURUMSALLIĞA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ
Buca’yı yönetmek için oluşturduğu ekibin birçok farklı sektörden, alanında uzman ve Bucalı kişilerden oluştuğunu belirten Özreçber, “Kurumsallığa çok önem veriyoruz. Liyakat esasında, Buca Sevdalısı arkadaşlarımıza görevlendirmeler yapıyoruz, yapacağız. Projelerimiz Bucamız için nokta atışı projeler olacak. Her bir projemize ait detaylı çalışmalarımız mevcut. Çalışmalarımızı yakın zamanda kamuoyumuzla paylaştığımızda iddiamızı göreceksiniz." diye konuştu. 

HEDEFİMİZ İNSANLARA DOKUNMAK
Partide ilk defa görev talep ettiğini söyleyen Özreçber, “Kendimizi bildik bileli bugünlerin hayali ile yaşıyoruz. Yaklaşık 6 ay önce somut olarak yola çıktık. Çevremden, ailemden, iş ve spor dünyasındaki arkadaşlarımdan ve örgütümüzden yola çıkmamız konusunda ciddi bir baskı vardı.  Özreçber, “Bucamız’da ki birikmiş sorunlarımızı çözmeye odaklıyız. Bizim esas hedefimiz, insanlara birebir dokunacak projeler hayata geçirmek…” dedi.

HALKI ARKAMIZA ALIRSAK HER İŞİ BAŞARABİLİRİZ
Buca için hazırladığı projeleri anlatan Özreçber, “Öncelikli hedeflerimizden birisinin cezaevini bulunduğu yerden kaldırmak olduğunu söyleyebilirim. Bu hedef merkezi hükümetin yetki alanında, izin verilmeyebilir ancak, buranın kaldırılması için düzenli olarak eylemler düzenleyecek, kamuoyunda algı oluşturacak ve sesimizi mutlaka duyuracağız. Cezaevini kaldırmayı başarırsak, o bölgeye rantsal bir çözümleme değil, trafiği rahatlatmaya ve Bucamız’a, merkezinde geniş bir alan kazandırmaya yönelik kapsamlı bir proje düşünüyoruz. Halkımızın desteğini arkamıza alırsak başaramayacağımız iş yok, bunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

TARIMSAL ÜRETİM ve ARAŞTIRMA MERKEZİ & KOOPERATİF
Tarımsal kalkınma ile ilgili önemli projeleri olduğunun altını çizen Özreçber, “Özellikle köyler bölgemizde tarım ve hayvancılık faaliyetlerini teşvik etmek istiyoruz. O bölgede tarımsal üretim ve araştırma merkezi kurmak en öncelikli hedeflerimizden. Üniversitemizde 60 bin civarında öğrencimiz eğitim görüyor ve günümüze kadar öğrencilerimizle entegre olamadığımızı düşünüyorum. Öğrencilerimizin hem para kazanması, hem de kazandığı parayı Buca’da harcamasına yönelik Topraksız Tarım Projemiz ile seralar oluşturacağız. Öğrenciler bu seralarda yarı zamanlı çalışarak kazanç elde edebilecekler. Beş tane köyümüz var, bu köylerimizin birbiriyle entegre olduğu kooperatif düşüncemiz var. Buca’da tarımsal üretimle alakalı mutlaka marka yaratacağız” diye konuştu. 

BİLİM VE EĞİTİM KÖYÜ
Buca’nın kültürünü yaşatmaya yönelik “Gelenekten Geleceğe” sloganıyla yola çıkan Özreçber özellikle eğitimle ilgili projeleriyle fark yaratacaklarını düşündüklerini, öncelikle köyler bölgesinde, geniş bir alanda bir Eğitim Kampüsü hedeflerinin olduğunu belirtti : “Eğitimde fırsat eşitsizliğine maruz kalan, ilköğretim çağında ki çocuklarımızı önceleyerek planladığımız bu projemizde, yaz tatili döneminde binlerce öğrencimize yazılım-kodlama ve matematik, yabancı dil, sanat, uzay bilimleri vb. birçok eğitimler vermek hedefindeyiz. Buca’da bize miras kalan ciddi bir Levanten kültürü var. Bu eğitim kampüsü projemizde mevcuttaki Levanten evlerimizin prototiplerini eğitim binalarımız olarak yapmayı planlamaktayız. Alan içi ulaşımı da Şirinyer ve Buca tren istasyonlarının prototipi ile hafif raylı sistemle alan içerisinde gezinerek çözümleyeceğiz. Maliyet hesaplarımızda yapıldı. Gerçekleştirebilir olduğunu detaylı bilgilendirmeleri yaptığımızda tüm halkımız görecek. Buca içerisindeki tescilli ya da tescilsiz tüm yapıları kayıt altına alıp dijital ortamda çok dilli bir şekilde dünyanın her noktasından incelenebilecek bir veri tabanı oluşturacağız, bunun yazılımı da hazır. Kentin kimliğini kazanması noktasında bu projemiz de çok önemli…” ifadelerini kullandı.

KÜLTÜR, SANAT ve SOSYAL HAYAT
Kültür, sanat ve sosyal hayata dair önemli projeler tasarladıklarını belirten Özreçber, “Bir film platosu projemiz var. Bucamız’ı bu anlamda çekim merkezi haline getirmek düşüncesindeyiz. 40 yaş ve üzeri kentlilerimiz için “olgun gençler” ismini verdiğimiz bir projemiz var. Onlarla ilgili sanatsal ve sosyal etkinlik alanları oluşturacağız. Ayrıca gençlik festivallerine de ağırlık vermeyi düşünüyoruz. Örneğin sokak basketbolu festivali, günümüzün yükselen trendi E-Spor festivalleri. Buca bianeli projemiz var. Sanatçıların, yazarların gelip kitaplarını bağışlayabileceği kalitede, 24 saat açık ve tamamen bilimsel tabanlı, eşsiz olacak mimari yapısıyla bir kütüphane projemiz var. Çok uzun yıllardır ilçemizde katma değer yaratan ancak, yatırımlardan hiç pay alamayan Şirinyer Hipodromu çalışanları arkadaşlarımız için bir sosyal projemiz var” dedi.

TRAFİK ve OTOPARK
Trafik sorunları ile ilgili dokunuşlarının ilçeye her anlamda soluk katacağına değinen Özreçber, “Trafik ile ilgili ilçemiz içerisinde birçok noktada battı çıktılar yapmayı planlıyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyemizle koordineli olarak mutlaka çözümler üreteceğimize inanıyoruz. Alternatif bisiklet yolları ve istasyonları, sürdürülebilir kaldırım projemiz var. Çok ilgi çekeceğine inandığımız Teleferik projemiz var. Ayrıca Bucamız’da birçok mahallemizde yeraltı otoparkları yapmayı planlıyoruz" diye konuştu. 



BUCA’YA YANLIŞ YAPMAM
Aday olamadığı takdirde ise kim aday gösterilirse gösterilsin “omzumda taşırım” diyen Özreçber, “Ben aday gösterilirsem de tüm aday adayı arkadaşlarımızı mutlaka etrafımda toplarım” dedi. Özreçber “Biz daha iyisini yapabileceğimizi düşünerek yola çıktık. Ulaşılabilir, sokakta olan bir başkan olacağız. Buca’da doğdum, büyüdüm ve Buca’da yaşıyorum. Bu kente yanlış yapmam. Ben sokağa çıktığımda yine aynı insanları göreceğim, bu görevi istediysek, yola çıktıysak en iyi şekilde yapacağız. Kültür, sanat, eğitim ve kentimizin birikmiş sorunlarını önceleyen bir yönetim anlayışımız olacak” dedi.

SANDIKTAN YÜZDE 58 İLE ÇIKARIM
Aday gösterildiği takdirde Buca’da yüzde 58 oyla ipi göğüslemeyi hedeflediğini söyleyen Özreçber, İmar revize planlarını mutlaka gözden geçireceklerini, imar birimi ve hatta belediyemizde ki birçok birimle alakalı yazılımsal iş yönetim altyapıları tasarladıklarını da sözlerine ekledi.  Özreçber, “Kent konseyine ve sivil toplum kuruluşlarına daha çok destek olacağız. 24 saat ulaşılabilecek bir belediye başkanı olduğumuzda kentin dinamikleri de bize çok rahat taleplerini ve eleştirilerini iletecekler. Kentimizle ilgili düşüncelerimizi hayata geçirirken sivil toplum örgütlerimizin desteğini de mutlaka almamız lazım. Belediye başkanlarının elinde gerçekten önemli imkanlar var. Bu imkanları homojen şekilde kullanarak, kentte ciddi iyileştirmeler yapılabilir, halkın istekleri doğrultusunda projeler geliştirilebilirler. Bir belediye başkanı yeter ki yapmak istesin" diye konuştu.

 
En güzel ders: Çocuklara 'topluluk bahçesi'
 
İzmir'de FETÖ'nün TSK'daki mahrem yapılanmasına operasyon!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Güler Erçay 14 Kasım 2018 Çarşamba 00:24

Hayırlı olsun

Yorumu oyla      0      0  
Adem BİLGİN 13 Kasım 2018 Salı 17:00

GENÇ, DİNAMİK, BİLGİLI ve KÜLTÜ?LÜ Tam bir BUCA SEVDALISI BUCA''lılar için çok büyük ŞANS

Yorumu oyla      0      0  
Bahriye Şen 13 Kasım 2018 Salı 15:09

Ülkemizin her köşesinde aydınlık ve çağdaş düşünceli, halkın sesi olabilecek, Atatürk İlke ve İnkılaplarına sahip çıkabilecek, üstlendiği görevi layıkıyla yerine getirebilecek yol arkadaşlarına ihtiyaç duyulan şu dönemde yolunuz açık olsun Barış Özreçber.

Yorumu oyla      0      0  
Hülya sertkaya 13 Kasım 2018 Salı 12:05

Genc dinamik ve çağdaş yeniliklere açık fikri hür aydın fikirlere açık bir kişi. ülkemizde durustlugu ozledigimiz bir dönem de gerçekçi ve dürüst gençlere ihtiyacimiz var Ata sına bağlı ailesine bağlı gurur duyduğum bir kişilik hayirlisiysa yolu açık olsun

Yorumu oyla      0      0  
Bucalı 13 Kasım 2018 Salı 11:54

Yaşanan olumsuzluklardan sonra iyi bir yönetimle Bucaya güzel ve dürüst hizmeti getireceğine inanıyorum.Hayırlısı olsun.

Yorumu oyla      0      0  
Çağatay Özer 13 Kasım 2018 Salı 10:20

Buca için hayali olan bir aday gibi duruyor. Hayırlısı bakalım.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'den Alevi açılımı, Şengül'den birlik mesajları!
Alevi kurumlarının 40’a yakın temsilcisiyle kahvaltıda bir araya gelen ...
''Üç dönem başkanlık yapanlar istirahat edecek''
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa dönüşü uçakta Kaşıkçı cinayeti, Trump ile ...
CHP'de flaş gelişme: Kocaoğlu hakkında 'disiplin' hamlesi!
CHP İzmir’de flaş bir gelişme yaşanıyor. CHP Konak İlçe Yönetimi, 10 Kasım'da ...
 
Kılıçdaroğlu Akşener'i ziyaret edecek
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yarın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret edecek.
Selvitopu'nun yardımcısı o ilçeden adaylık için yola çıktı!
Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Kayhan belediye başkan aday adaylığı ...
Bornova Belediye Başkanı Atila'dan Z raporu, 2. dönem mesajı ve iddialı sandık çıkışı!
Bornova Belediye Başkanı Atila, Kafe Siyaset programına konuk oldu. Atila, ...
 
Cumhurbaşkanlığı'ndan Fransız Bakan'a tepki
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, 'Fransa Dışişleri Bakanı'nın, ...
CHP İzmir’de o ilçede 'sürpriz' aday adayı: Herkes tek başvuru zannediyordu...
CHP İzmir’de tek aday adayı başvurusunun yapıldığı bilinen Kınık’ta sürpriz ...
AK Parti İzmir'de Doğan o ilçe için resmen yola çıktı
AK Parti’de aday adayı başvuruları sürerken, Karabağlar’da beklenen oldu. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri