POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Antalyaspor'dan Alex de Souza açıklaması!
Antalyaspor'dan Alex de Souza açıklaması!
İmamoğlu, Paris Belediye Başkanı ile bir arada
İmamoğlu, Paris Belediye Başkanı ile bir arada
Bir sigara grubuna daha zam geldi!
Bir sigara grubuna daha zam geldi!
Akaryakıt istasyonlarında tek fiyat dönemi
Akaryakıt istasyonlarında tek fiyat dönemi
31 Mayıs 2019 Cuma - 09:47

CHP'li Polat sordu, Bakan Kurum yanıtladı: 2B raporu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP’li Mahir Polat’ın 2/B arazileriyle ilgili soru önergesine yanıt verdi. 2/B arazilerinin satışı kapsamında 748 bin hak sahibine tapularının verildiğini ifade eden Bakan Kurum, “Satışı yapılan 531 bin taşınmazın toplam satış bedeli 11 milyar TL olup, bu tutarın bugüne kadar 7 milyar 800 milyon liralık bölümü tahsil edilmiştir” dedi.

CHP li Polat sordu, Bakan Kurum yanıtladı: 2B raporu!

TBMM Çevre Komisyonu Üyesi, CHP YDK Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın 2/B arazileriyle ilgili soru önergesine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan yanıt geldi. 2/B arazilerinin satışı kapsamında 748 bin hak sahibine tapularının verildiğini ifade eden Bakan Kurum, “Satışı yapılan 531 bin taşınmazın toplam satış bedeli 11 milyar TL olup, bu tutarın bugüne kadar 7 milyar 800 milyon liralık bölümü tahsil edilmiştir” açıklamasında bulundu. 

POLAT TBMM GÜNDEMİNE TAŞIMIŞTI
CHP’li Polat, İzmir’in Aliağa ilçesindeki Bozköy ve Helvacı Mahallelerindeki 2/B arazilerinin rayiç bedellerinin çok yüksek olduğu iddialarını TBMM gündemine taşımıştı. Söz konusu arazilerin bölgedeki demir-çelik fabrikalarına verilmesinin planlandığı, bu nedenle rayiç bedellerinin yüksek olduğu iddialarının doğru olup olmadığının açıklanmasını isteyen Polat, ülkemizdeki 2/B arazilerinin miktarının ve bu arazilerin satışından elde edilen gelirin ne kadar olduğunun açıklanmasını istemişti.

TOPLAM GELİR 11 MİLYAR TL
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Polat’ın soru önergesine verdiği yanıtta, 2/B arazilerinin satışı kapsamında 748 bin hak sahibine tapularının verildiğini belirterek, “Satışı yapılan 531 bin taşınmazın toplam satış bedeli 11 milyar TL olup, bu tutarın bugüne kadar 7 milyar 800 milyon liralık bölümü tahsil edilmiştir. Geri kalanı ise taksitler halinde ödenmektedir” dedi. Bu satış işlemleri sonucunda 6292 sayılı Kanunun 10’uncu maddesinin iki ve üçüncü fıkralarında ilgili düzenlemenin yapıldığını anımsatan Kurum, bu düzenlemeyi şöyle hatırlattı: “Bu Kanunun uygulanmasından elde edilen ve gelirlerin yüzde üçünü geçmemek üzere Bakanlar Kurulu’nca belirlenecek miktar, genel bütçe gelir ve gider hesaplarıyla ilişkilendirilmeksizin tahsilini takip eden ay sonuna kadar yatırım amacıyla kullanılmak üzere Vakıflar Genel Müdürlüğü muhasebe birimi hesabına ödenir. Kalan tutarın yüzde doksanını geçmemek üzere Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenen orana karşılık gelen bölümü, ilgili yıl genel bütçesinin (B) işaretli cetvelinde özel gelir, kalanı ise gelir olarak öngörülür ve gelir gerçekleşmesine bağlı olarak özel gelir veya gelir kaydedilir. İlgili yıl genel bütçesinin (B) işaretli cetvelinde özel gelir olarak tahmin edilen söz konusu tutarlar karşılığı, Bakanlığımız bütçesinde afet riski altındaki alanların dönüştürülmesinde kullanılmak üzere özel ödenek öngörülür. Genel bütçenin (B) işaretli cetveline gelir kaydedilecek tutarlar karşılığı, nakledilecek orman köylülerine ait taşınmazların kamulaştırılması, 2/A alanlarının ıslah, imar ve ihyası, iskanı, orman köylülerinin kalkınmalarının desteklenmesi, 2/A ve 2/B alanlarının en az iki katı verimsiz orman alanlarının ıslahı ve yeni orman alanlarının tesisi için kullanılmak üzere Orman Genel Müdürlüğü bütçesinde gerekli ödenek öngörülür.”

?Bakan Kurum, 8’inci maddenin dördüncü fıkrasına göre “Bakanlığımız tarafından proje alanı olarak belirlenen alanların değerlendirilmesinden elde edilen gelirler genel bütçeye gelir kaydedilir” hükmünün yer aldığını ve bu hüküm çerçevesinde işlem tesis edildiğini vurgulayarak, 6292 sayılı Kanunun 12’nci maddesi kapsamında İzmir ili Aliağa İlçesi Bozköy ve Helvacı Mahalleleri’nde kıymet takdiri yapılan ve satışa konu edilen tarım arazisi bulunmadığını bildirdi.

 
Tedbirler tamam... Bornova bayrama hazır!
 
Ramazandan sonra aşırı yemek uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan 'Çeşme Havalimanı'nı sordu!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile İdlib'i görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir ...
MGK'da gündem Pençe Harekatı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki MGK toplantısı sona erdi. Milli ...
 
Ev hapsindeki AK Parti İl Eski Başkan Yardımcısına silahlı saldırı!
Narlıdere ilçesinde, AK Parti eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet K., ...
AK Parti İzmir'de yürütme kurulu belli oldu... İşte Sürekli'nin A Takımı!
AK Parti İzmir'de il yürütme kurulu belli oldu. Başkan Sürekli İzmir Teşkilatı’nda ...
MHP İl Başkanı Şahin'den 'Lider'e özel hediye!
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ...
 
Erdoğan Yargı Reformu Stratejisi'ni açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargı Reformu Stratejisi'ni açıkladı.
CHP Buca'dan 'mutlu çocuklar' için örnek işbirliği
CHP yasa ile sorun yaşayan ya da risk altındaki  çocuklara yönelik hizmet ...
Erdoğan: Hesaplaşma 566 yıldır bitmedi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı'da İstanbul'un Fethi'nin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri