POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ali Koç bir kez daha aday, Sadettin Saran çekildi
Ali Koç bir kez daha aday, Sadettin Saran çekildi
7 yıllık sır perdesi aralandı: Aile meclisi kararıyla infaz!
7 yıllık sır perdesi aralandı: Aile meclisi kararıyla infaz!
Eurovision finali öncesi diskalifiye edildi!
Eurovision finali öncesi diskalifiye edildi!
Kızılcık Şerbeti'ne damga vuran Atatürk sahnesi
Kızılcık Şerbeti'ne damga vuran Atatürk sahnesi
26 Temmuz 2022 Salı - 11:21

CHP'li Serter'den 'Kemeraltı' masası ve önemli mesajlar!

CHP İzmir Milletvekili Serter, tarihi çarşı esnafının sıkıntılarını dile getirdiği toplantıda ülke ekonomisinin fotoğrafını da çekerken, iktidara da eleştirilerde bulundu. 

CHP li Serter den  Kemeraltı  masası ve önemli mesajlar!

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, esnafın nabzını tutacağı 'Tepeden tırnağa Kemeraltı buluşması' öncesinde Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin’in de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. 

CHP İzmir Milletvekili Serter, tarihi çarşı esnafının sıkıntılarını dile getirdiği toplantıda ülke ekonomisinin fotoğrafını da çekerken, iktidara da eleştirilerde bulundu. 

"AVM'LER MAHVETTİ"
CHP İzmir Milletvekili Serter konuşmasına, "Kemeraltı dünyanın en büyük açık alışveriş merkezi... 2500 yıllık bir çarşıya sahip... Buradaki ekonomi bizim gençlik yıllarımızda Türkiye’ye emsal bir sirkülasyondu. Ama şimdi maalesef AVM’ler de Kemeraltı’nı mahvetti. Bu tablonun değişmesi için senelerdir İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği, İzmir Ticaret Odası, Konak Belediyesi ciddi destekler de bulunmakta..." dedi. 

CHP'li Serter sözlerini şöyle sürdürdü: Pandemi döneminde esnafımızı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşturduk. Genel başkanımız bu zoom toplantısında ilk kez Esnaf Bakanlığı sözünü verdi. Süreç ekonomik olarak çok zor. İktidara gittiğimiz sorunları tek tek ele almaktayız. TÜİK’in verilerine göre enflasyon yüzde 79 ama hepimiz marketlere gidiyoruz, alışveriş yapıyoruz. Maalesef ki yüzde 79 değil... 'Günaydın' der gibi doların yükseldiği haberini her sabah almaktayız. Bu tabi herkesi etkiliyor. Bugün yeni doğan bir bebek 25 bin TL kredi faiz borcu ile doğuyor. 20 yıllık AKP iktidarının getirdiği nokta bu! Hükümetler insanına hizmet etmek mecburiyetindeler, ama insanını aç bırakma mecburiyetinde hiçbir zaman değillerdir. Yılbaşında asgari ücret 4 bin 550 lira oldu. Alım gücü düştükçe maaşımızın artmasının hiçbir anlamı yok...

"SEÇİMİ KAZANDIĞIMIZ AN İTİBARİYLE..."
İzmir'in tarihi sokağından örnekler veren Serter, "Havra Sokağı esnafının hepsi kan ağlıyor. Havra Sokağı’nda orta derecedeki bir tereyağı fiyatı 100 lira... ‘Siz konuşuyorsunuz da ne yapacaksınız?' diyorlar... Çok güzel şeyler yapacağız. Türkiye bir tarım ülkesi... Hayvancılığa ve denizlere sahip çıkacağız. 8033 kilometre deniz sınırımız var. İzmir’de Körfez’i görmemiş çok insanımız var. Seçimi kazandığımız an itibariyle ülkede ciddi bir güven hasıl olacak" dedi.

"BEN BEDRİ SERTER OLARAK KILIÇDAROĞLU'NUN ARKASINDAYIM"
İstanbul'daki tahıl koridoru zirvesi üzerinden eleştirilerde bulunan CHP İzmir Milletvekili ayrıca, "Geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri, suratıbeş karış olan bir Rus Savunma Bakanı ve Ukrayna Savunma Bakanı masaya oturdu. Sanki turşu satılıyordu! 24 saat kadar mutluluk serüveni yaşandı. Sabahında duyduk ki Rusya Odessa'yı bombalamış. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Borç alabilmek için topraklarımızı satmaya kadar gidiyoruz. 1923’ten önce yaşadık bunu biz ama Büyük Atatürk ülkeyi o kadar güzel teslim etti ki ama biz o günleri arar hale geldik. Mücadele seçimlere kadar devam edecek. Yarın seçim olsa her şeyimiz hazır. Her parti genel başkanını Cumhurbaşkanı görmek ister, ben Bedri Serter olarak Kemal Kılıdçaroğlu’nun arkasındayım, onun mücadelesini sürdüreceğiz" diye konuştu. 

SORU&CEVAP

ESNAF BAKANLIĞI VE YOL HARİTASI MESAJLARI 
Esnafın yaşadığı sorunlar ekseninde partisinin Esnaf Bakanlığı programına yönelik soruya yanıt veren Serter, "Pandemi döneminde tüm iş yerleri kapandı. Esnafımız 'Devletim bana 40 kuruş destek olamadı' dedi. Herkes kan ağlamakta... Ne yapacağını şaşırmış vaziyette. 'Kira stopajını kaldırın' dedik. Bağ-Kur'lu esnafın maaşlarını minimum asgari ücret seviyesine çekmek zorundayız. Prim borcu olan esnafımızın sağlık hizmetlerinden faydalanmasının önünü açmak zorundayız. Esnafımızın banka borçları var. Bu banka borçlarını faizlerini sıfırlayaraktan maksimum 3 senede rahatlıkla ödeyebileceği bir düzenleme yapacağız. Son 1 yılda 109 bin esnafımız kepenk kapatmış durumda. Herkes bitmiş vaziyette esnaf olaraktan. Esnaf Bakanlığı kurulacak, genel merkezde gerekli işlemler yapılmakta" dedi.  

GİRGİN: BİZ KENDİMİZİ GÜNCELLEYEMEDİK! 
Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin de Kemeraltı'nın yeniden ayağa kalkması için esnafın neler yapması gerektiği yönündeki soruyu, "18 yıl önce derneği kurduğumuzda akıllı telefonlar en büyük düşmanımız. AVM’lere düşman değiliz. Kemeraltı hep vardı ve hep var olacağız. İtiraf ediyorum ki Kemeraltı’nı kaybeden biz esnaflarız. Biz kendimizi güncelleyemedik. Otopark sorunu, altyapı, çığırtkanlık her şey bizim için bir sorun... Bu sorunların çözümü için bir belediyemiz var. 4 gün önce milat olan 3 yıl sürecek bir projeye başladık. Ayıplarımız örtmemizin bir başlangıcı... Ekonomik olarak zordayız. Devletin sahiplenmesini görmedik. Biz devletçiyiz isyankar değiliz ama hak etmediğim şartlarda yaşıyoruz. UNESCO sürecinin takip edildiğini biliyoruz" sözleriyle yanıtladı. 

CHP İzmir Milletvekili Serter basın açıklamasının ardından alana inerek tarihi çarşıda esnafın nabzını tuttu. 

 
Bayraklı'da imzalar tamam: Sağlıklı iş birliği!
 
Balçovalı çocuklar bu yaz da çok mutlu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den 'olağanüstü' toplantı çağrısı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti görüşmek ...
AK Partili Dağ'dan genç esnaf buluşması
İzmir’de, Genç Esnaf Buluşmaları’na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
ÖTV değiştirme yetkisi Cumhurbaşkanı'nda!
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla ÖTV tebliğinde 'Bakanlar Kurulu' ibaresi ...
 
DEVA İzmir'den 11 Eylem Planı raporu!
Gündeme dair açıklamalarda bulunan DEVA Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı ...
CHP’de İzmir anketinin metropol raporu: Başkanlar görüşme odasına!
CHP İzmir’de İl Başkanı Yücel, ilçe başkanlarına il başkanlığının yaptırdığı ...
Kılıçdaroğlu: 'Birkaç ay araç almayın...'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu akşam 22.00'de buluşalım" çağrısında ...
 
CHP'de başkanlar zirvesi, Yücel'den çarpıcı anket mesajları!
CHP İl Başkanı Deniz Yücel, il başkanlığında düzenlenen zirvede ilçe başkanlarıyla ...
AK Partili Dağ'dan Bornova mesaisi!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Bornova’da ...
CHP İzmir'de yeni hamle: 16 başkan sahaya iniyor!
CHP İl Başkanlığı önemli bir saha çalışmasının startını veriyor. Buna ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri