POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenomen Yağmur Taktaş'ın ölümünde cinayet şüphesi…
Fenomen Yağmur Taktaş'ın ölümünde cinayet şüphesi…
Benzin ve motorine zam, otogaza indirim!
Benzin ve motorine zam, otogaza indirim!
Bursa’da ‘Evlat’ dehşeti... Ailesini rehin aldı!
Bursa’da ‘Evlat’ dehşeti... Ailesini rehin aldı!
İYİ Parti’de başkanlık divanı belirleniyor
İYİ Parti’de başkanlık divanı belirleniyor
18 Şubat 2021 Perşembe - 12:40

CHP'li Yücel Menemen'de yeni yol haritasını açıkladı!

Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçimi için mahkemeden iptal kararı çıkmasını yorumlayan ve yeni sürece dair yol haritasını açıklayan CHP İzmir İl Başkanı Yücel, “İstinaf yoluna başvuracağız. İstinaf bölge idare mahkemesinin kararını onaylarsa Danıştay süreci ve temyiz var. Anayasa Mahkemesi, ardından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi var. Olağan ve olağanüstü tüm yargı yollarına başvurulacak. Ortada hukuka aykırı bir karar var” dedi.

CHP li Yücel Menemen de yeni yol haritasını açıkladı!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kentte son yıllarda yaşanan yangın, deprem, pandemi, tsunami, sel ve hortum felaketlerine değinen CHP İl Başkanı Yücel, belediyelerin çalışmalarından övgüyle söz etti.

Başkan Yücel, özellikle deprem ve sonrasındaki sürece ilişkin mesajlar verdi. Yücel ayrıca Menemen Belediyesi’ni AK Parti’ye geçmesi sürecini tüm detaylarıyla anlatırken mahkemeden gelen kararları da yorumladı. Yeni süreçte uygulanacak yol haritasını anlatan Yücel net ifadeler kullandı.

BELEDİYELERİMİZ BU SÜREÇTEN ALNININ AKIYLA ÇIKTI!
Yangınla birlikte felaketlerin başladığını söyleyen Başkan Yücel, 30 Ekim’de gerçekleşen 6.9 şiddetindeki depreme ayrı bir parantez açtı. Yücel, “Bunu bir fırsata çevirmek lazım… Kenti dönüştürmek ve insanların güvenli bir şekilde yaşayacağı binalar inşa etmek gerekiyor. Çok binada az ve orta hasar var, yıkılan ve yıkılmayı bekleyen binalar var. Toplumda travma yarattı. Merkezi hükümetin hem de yerel yönetimin birlikte hareket etmesi gerekiyor. İnsanların huzurla yaşacağı binaları inşa etmek gerekiyor. Biz elimizden geleni yapıyoruz. İlçe belediyelerimiz ve başta Büyükşehir Belediyemiz yapıyor. Yerel yönetimlerimiz olası depremlere karşı önlemleri alıyorlar. Bu konuda bir sonuç almak istiyorsak merkezi yönetim, yerel yönetim ve İzmir’deki hemşerilerimizle ortak hareket etmek durumundayız. Çok daha ağır sonuçlarla karşılaşabilirdik. İzmir’de bu depremde belediyelerimiz başarılı bir sınav verdiler. Felakete, afete, krize anında müdahale ettiler. Can kaybını en aza indirdiler. Sonrasında barınma ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda İzmir Büyükşehir Belediyemiz tarafından Türkiye’ye örnek olan bir dayanışma kampanyası başlatıldı. Belediyelerimiz bu süreçten alnının akıyla çıktı” dedi.

İKTİDAR PARTİSİ DAVUL ZURNAYLA KONGRE YAPIYOR, LOKANTALAR KAPALI
Pandeminin ülke ekonomisini olumsuz yönde etkilemesine değinen Yücel, “İktidar partisi güle oynaya, davul ve zurnayla kongrelerini yapıyor ama bir lokanta sahibi gerekli hijyen önlemlerini alarak da iş yerini açamıyor. Bu bir yerde insanlara, ‘siz yaşamayın’ demek gibi bir şey. Yapılan bazı yardımlar günü bile kurtarmıyor. Dostlar alışverişte görsün mantığıyla yapılan yardımlar. Tahribatın en aza indirilmesi için üzerimize düşeni yapıyoruz ama artık denetim yapılarak bu iş yerlerinin açılması gerekiyor. Uçaklarda kısıtlamayla yolcu alınıyordu, şu anda o da yok. Çünkü o uçuşun bir maliyeti var ve onun karşılanması gerekiyor” açıklamasına imza attı.

OLAĞAN VE OLAĞANÜSTÜ TÜM YARGI YOLLARINA BAŞVURULACAK!
Menemen Belediyesi’nde iktidarın AK Parti’ye geçme sürecini detaylarıyla anlatan Yücel, “Menemen’de istemediğimiz bir noktaya geldik. Belediye başkanımız disipline verildi, istifa etti, arkasından tutuklandı ve görevden el çektirildi. Sandık konuldu ve başkan vekili seçildi. Mecliste çoğunlukta olmamıza rağmen 3 arkadaşımız partimizin adayına oy vermedi. Kura çekimi yapıldı. Deniz Karakurt tamamen belediye kanununa uygun, şaibeden uzak gerçekleştirilen kura çekiminde seçilmesine rağmen yargı süreci başlatıldı ve iptal edildi, ikinci kurada AK Partili Aydın Pehlivan çıktı. Yürütmeyi durdurma kararıyla birlikte kura çekilmesi yanlıştı, iptal kararı olması gerekiyordu. İdari işlem bütündür, bölüp, parçalayamazsınız. Seçim iptal edilseydi yine sandık konulacaktı ama kura iptal edilince karşı tarafın yüzde 50 şansı olduğu için böyle bir karar verildi ve yanlış oldu. İstinaf yoluna başvuracağız. İstinaf bölge idare mahkemesinin kararını onaylarsa Danıştay süreci ve temyiz var. Anayasa Mahkemesi, ardından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi var. Olağan ve olağanüstü tüm yargı yollarına başvurulacak. Ortada hukuka aykırı bir karar var. Yönetmeliğin bir hükmüne istinaden kuranın torbadan çekileceği gerekçesiyle kura iptal edildi. İlk çekilen kura şeffaf, hileden uzak, iki tarafın mutabakatıyla gerçekleşti. Önemli olan kurayı çekecek kişinin isimleri görerek etkilenmemesiydi. Cam bir fanus olsa da isimler görünmedi ve kurayı çekecek arkadaş dışarıdan geldi. Toplar herkese gösterildi ve başından sonuna kadar kayıt altına alındı. Buna rağmen itirazda bulunuldu ve dava açıldı. Aslında bu itiraz uygun olup olmamasına değil kuranın sonucuna yapıldı. Yönetmelik torbadan çekilir diyor, torbanın nasıl olduğu belli değil. Yasanın, yönetmeliğin yorumlanırken bir lafzına bakarsınız, ruhuna bakarsınız. O hükmün konulmasının amacı isimlerin dışarıdan görülmemesidir, kurayı çekenin etki altında kalmadan isimleri çekmesidir. Deniz Karakurt’un çıktığı kura bu şekilde yapılmıştı. Kuranın sonucu istedikleri gibi çıkmadığı için dava konusu yaptılar. Bir haksızlık yapıldı” ifadelerini kullandı.

DENİZ KARAKURT ORAYA GÖKTEN ZEMBİLLE İNMEDİ
Şirket yetkileri üzerinden yaşanan tartışmalara dair de konuşan Yücel, “Şirketlerin kendilerine devredilmesini istiyorlar. Deniz Karakurt oraya gökten zembille inmedi, meclis kararıyla görevlendirildi. Yerel seçimlerden sonra AK Parti iktidarı şirketlerin yönetim kurulu başkanlarını belirleme yetkisini meclislere verdi. İstanbul’da da Ankara’da da bu böyle! Bu görevler hizmet anlamında yapıldığında bu şekilde sürdürülebilir. Niyetler farklı olursa bugün Menemen’de yaşanan gibi durumlar söz konusu olur. Belediye çalışanları işine gücüne giden, kanunun yükledikleri sorumlulukları yerine getiren kişiler olmasına rağmen iş yerlerine alınmıyorlar. İşçinin, emekçinin sonuna kadar yanındayız” dedi. 

 
'Dönercide koca dehşet' hakim karşısında!
 
CHP Konak’tan hükümete: Ülkeyi kim yönetiyor?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin ekinci 21 Şubat 2021 Pazar 14:41

Menemende yapılan hukuksuzluğu kınıyorum Parti''nin gurup kararına uymayan ihanetler o bld.mcls.üyeleri disipline sevk edildiği ve bu mecs.üyl.toplumun içinde ne yüzle geziyor? Bu ihanetleri CHP tarihine kara leke olarak yazıldı. Bu ihanetlerle yaşasalar da ölseler de lanetle anılacaklar. İyi ki güçlü,kültürlü, ideolojisi sağlam hukukçu bir il başkanımız var, bu hukuk tanımaz, her türlü hileye müsait olanların üstesinden geleceğine inanıyorum. Sayın il başkanım saygılar.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta esnaf zirvesi: Yücel, Batur, Gruşçu ve Mutlu ne mesaj verdi?
Pandemi sürecinde ekonomik anlamda en çok kayba uğrayan, birçoğu kepenk ...
Uzman erbaşların emeklilik yaş haddi değişti
TSK personeline ilişkin kanun teklifinin ilk 8 maddesi TBMM Genel Kurulu'nda ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert Gara tepkisi!
AK Parti Ankara Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gara katliamıyla ...
 
CHP İzmir'den Medeni Kanun mesajı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolu Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, ...
Buca’nın CHP’li kadınları kolları 8 Mart için sıvadı!
CHP Buca Kadın Kolları İlçe Başkanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ...
CHP’li Beko: Her tezgah bir aile kurtarır
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, seyyar satıcıların sorunlarını bu kez ...
 
CHP'li Sındır'dan 'lisanslı depoculuk' uyarısı!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, lisanlı depoculuk uygulamasını Meclis gündemine taşıdı.
MHP'den Büyükşehir'e Basmane için önlem çağrısı!
MHP'li Meclis üyeleri yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek semtte çevre ...
Balçova'nın kadın başkanlarından 'Lider'e ziyaret ve rapor!
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve CHP Balçova İlçe Başkanı Binnur ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri