POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
Bakan Şimşek: Türkiye sahalara döndü!
Bakan Şimşek: Türkiye sahalara döndü!
Rutte Türkiye'ye geliyor: Erdoğan'dan destek isteyecek
Rutte Türkiye'ye geliyor: Erdoğan'dan destek isteyecek
20 Temmuz 2021 Salı - 08:38

CHP'li Yücel'den 'muhalefet' yorumu: Tunç Başkan da cevap vermiyor, doğrusunu yapıyor!

CHP İzmir İl Başkanı Yücel, kentteki muhalefete dair konuşurken, "İzmir kamuoyu yapılan hizmeti de yapılan muhalefetin seviyesini de görüyor" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in CHP örgütü tarafından yalnız bırakılıp bırakılmadığının sorulması üzerine açıklama yapan Yücel, "Bazı eleştirilere ya da saldırılara cevap vermemek o eleştiriyi ya da saldırıyı ciddiye almamak demektir. Dikkat ederseniz Tunç Başkan da her şeye cevap vermiyor. Bence doğrusunu yapıyor" diye konuştu.

CHP li Yücel den  muhalefet  yorumu: Tunç Başkan da cevap vermiyor, doğrusunu yapıyor!

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, önemli açıklamalarda bulundu. İzmir'de Cumhur İttifakı tarafından yürütülen muhalefeti değerlendiren İl Başkanı Yücel seviye noktasında ayrı bir parantez açarak düşüncelerini aktardı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in örgüt tarafından yalnız bırakılıp bırakılmadığının sorulması üzerine konuşan Başkan Yücel, "Büyükşehir ile örgüt arasında problemler mi var?" sorusunu da yanıtladı.
Milletvekili olma düşüncesinin sorulmasının ardından konuşan Yücel açık kapı bıraktı fakat net bir açıklamada bulunmadı.

İZMİR KAMUOYU HİZMETİ DE MUHALEFETİN SEVİYESİNİ DE GÖRÜYOR!
Kentte ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde sergilenen muhalefete dair yorumunu paylaşan Yücel, "Ben onun üzerine yorum yapmayı doğru bulmam. Neticede İzmir kamuoyu kimin ne yaptığını, hangi üslubu kullandığını, amaçlarının ne olduğunu görüyor, yapılan hizmeti de yapılan muhalefetin seviyesini de görüyor" dedi.

ARKADAŞLAR BELLİ KONULARDA SİYASET YAPMA GEREĞİ DUYUYOR!
Sözlerini sürdüren Yücel, "Yerelde iktidar partisi meclis üyesi olmasanız da muhalefet de olsanız meclis üyeliği kente hizmet için yapılan bir görev. Parti ayrımı olmaksızın bu göreve böyle bakılması gerekiyor. Elbette yürütme belediye başkanı ve iktidar partisindedir. Eksikler olabilir, hatalar, yanlışlar olabilir. Önemli olan eksiği ya da hatayı düzeltmek için çaba sarf etmektir. Neticede biz ülkenin de bu şekilde yönetilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Her şeyin konuşulabileceği, tartışılabileceği ve ortak kararla, ortak akılla o kapıdan çıkılabileceğini düşünüyorum. Birçok konuda önergeler oy birliğiyle geçiyor, bunu da biliyorum. Geçen dönem de böyleydi, bu dönem de böyle. Ama zaman zaman belli konularda tabii ki siyaset yapma gereği duyuyor arkadaşlar. Zaman zaman o siyaset yapma görevi ya da misyonu biraz ileriye gidiyor. Eleştiri küfür ve hakaret boyutunu alabiliyor. Algı yaratma, algı operasyonu yapma yoluna gidilebiliyor. Bizim tasvip etmediğimiz kısmı bu. Yoksa herkes eleştiriye açık. Herkesin eksiği, hatası olabilir ama eleştirirken de vicdanlı, adaletli, hakkaniyetli olmak lazım. Küfür ve hakaret dilini kullanmamak lazım. Eleştirinin kötüleme, karalama ya da çamur atma boyutuna gitmemesi lazım" diye konuştu.  

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZI HER MECRADA SAVUNURUZ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ve diğer belediye başkanların örgüt tarafından her mecrada savunulduğunu söyleyen Yücel, "Arada sıkıntı ve problemler mi var?" sorusuna cevap verirken, "Hiçbir sıkıntımız yok. Biz Büyükşehir Belediye Başkanımızı da, diğer belediye başkanlarımızı da her koşulda, her mecrada savunuruz. Bu konuda farklı bir algı yaratmak isteyenler bence başka bir amaçla hareket ediyorlar ya da bu söylemleri geliştiriyorlar. Bazı eleştirilere ya da saldırılara cevap vermemek o eleştiriyi ya da saldırıyı ciddiye almamak demektir. Bazen cevap vermemek en güzel cevaptır. Dikkat ederseniz Tunç Başkan da her şeye cevap vermiyor. Bence doğrusunu yapıyor. Zaman zaman gerekli üslupta gerekli karşılıklar, cevaplar veriliyor ama bir söylem, bir eleştiri, bir saldırı bazen karşınızdaki rakibi mindere çekmek için, tartışmanın içine çekmek için yapılır. Kasıtlı, bilinçli yapılır. Biz bu hamlelere, saldırılara prim vermiyoruz.  Bu kadar basit!" dedi.  

İDDİALARINI İSPATLASINLAR YA DA KONUŞMASINLAR!
Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal tarafından, "Bazı hukuk bürolarında İZBETON'un alacakları için pazarlık yapılıyor" şeklinde dillendirilen iddiayla ilgili konuşan Yücel, "Hukukun en temel kuralı; müddei (bir sav öne süren) iddiasını ispatla mükelleftir. Yani; iddia eden ispatlar. Böyle bir iddiaları varsa ispatlamalarını isteriz. Eğer ispatlayamıyorlarsa da konuşmamalarını bekleriz. Bildiğim kadarıyla Sayın Heval Savaş Kaya bu konuyla ilgili yargı yoluna başvurdu. Gerekli hukuki başvuruları yaptı. Bu yine her türlü yolsuzluğu yapan bir siyasi anlayışın çamur atma, karalama, kötüleme ya da fazla gürültü yaparak üste çıkma çabası dışında bir şey değil" ifadelerini kullandı.

SEÇİM ZAMANI GELDİĞİNDE DÜŞÜNÜRÜZ!
Milletvekilliği düşüncesinin olup olmamasıyla ilgili konuşan Yücel, "Şu anda seçim olmadığı için öyle bir düşüncem yok. Seçim zamanı geldiğinde düşünürüz. Ama o bugünün meselesi değil" dedi. 

 
Türkiye'de son 24 saatin verileri açıklandı
 
Büyükşehir kentin UNESCO alanlarını araştıracak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'de online bayramlaşma
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti İzmir İl Teşkilatı ile ...
CHP İzmir'de bayramlaşma mesaisi: Kim/ne mesaj verdi?
İzmir İl Örgütü'nün bayramlaşma töreninde önemli açıklamalarda bulunuldu. ...
Dışişleri'nden Avrupa'ya başörtüsü yasağı tepkisi
Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın Almanya'nın başörtüsü ...
 
CHP'li Sındır'dan torba kanuna sert tepki!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, OHAL uygulamalarını uzatan ...
Sertel, Ankara-İzmir YHT projesinin bitiş tarihi sordu!
CHP'li Sertel, TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun’a Ankara-İzmir YHT projesinin ...
YAŞ ağustosta toplanıyor: Kimler terfi edecek?
Yüksek Askeri Şura'nın ağustos başında toplanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı ...
 
Ve Torba yasa Meclis'ten geçti: O gözaltı süresi uzadı
Ekonomi ve terörle mücadele alanında düzenlemeler öngören torba yasa teklifi ...
Sındır'dan Osmanoğlu'na 'üslup' çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, MHP'li vekil Tamer Osmanağaoğlu’nun ...
AK Parti'den Soyer'e 'çöp' çıkışı!
İzmir'in içme suyunu besleyen Gediz Nehri'ni inceleme turuna çıkan  İzmir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri