POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Okullarda müfredat değişiyor: Yeni taslak açıklanacak
Okullarda müfredat değişiyor: Yeni taslak açıklanacak
Bakan Şimşek: Türkiye sahalara döndü!
Bakan Şimşek: Türkiye sahalara döndü!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
36 bin sözleşmeli sağlıkçı istihdam edilecek!
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
22 Mayıs 2019 Çarşamba - 14:42

CHP’de ‘kaybeden aday’ sessizliğini bozdu: Eski Başkan’a salvo ve ‘haciz’ çıkışı!

CHP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’ye kaybettiği ilçelerden biri olan Bergama’da, partinin adayı Dr. Yavuzyılmaz sessizliğini bozdu. Yavuzyılmaz, geçtiğimiz günlerde kendisini eleştiren eski belediye başkanı Gönenç’i hedef aldı. Yavuzyılmaz, seçim öncesi Bergama Belediyesi’nin ve İZSU’nun yaptığı haciz girişimini gündeme getirdi, “Zamanlama manidardı” dedi. Yavuzyılmaz yol haritasıyla ilgili de konuştu.

CHP’de ‘kaybeden aday’ sessizliğini bozdu: Eski Başkan’a salvo ve ‘haciz’ çıkışı!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir’de İYİ Parti’yle yaptığı ittifak sonrası aday çıkardığı 28 ilçenin 24’ünde kazanırken, kaybettiği ilçeler arasında elindeki Bergama ve Bayındır’da yer aldı.

2009’dan bu yana CHP’nin elinde olan Bergama’da seçimin kaybedilmesi beraberinde tartışmaları da getirdi.

İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kaybedilmesine en çok üzüldükleri ilçe olarak işaret ettikleri Bergama’da, 10 yıl belediye başkanlığı yapan ve sürpriz şekilde 31 Mart’ta aday olmama kararı alan Mehmet Gönenç sessizliğini bozmuş, Gönenç seçimin neden kaybedildiğine yönelik çarpıcı analizlere imza atarken, partinin aday gösterdiği Dr. İdris Yavuzyılmaz’ı işaret etmişti.

GÖNENÇ YAVUZYILMAZ’I İŞARET ETMİŞTİ
Gönenç açıklamasında, “Aday olan ağabeyimiz (İdris Yavuz Yılmaz) burada parti örgütü tarafından tanınan birisiydi. Bu tanınmak ve bilinmek seçim kazanmaya yetmiyor. Seçim çalışması sürecindeki çabası yeterli düzeyde değildi. Daha yoğun bir tempoda çalışılmalıydı. Özellikle daha kapsayıcı olmalıydı. Hem parti içi unsurlara karşı hem dışarıya karşı. Geçmişte oluşan parti içi karşıtlıklara takılmadan bir kampanya yönetilmeliydi. Bu maalesef yapılamadı. Bergama geniş bir bölge..Farklı bir demografik yapısı var. Bunu gözeterek bir takım temsil niteliği olan kişiler meclis listesine yazılmalıydı. Meclis listesinde yapılan tercihlerde eksikler yapıldı. Bunlar birleşince kaybedildi” ifadelerini kullanmıştı.

31 Mart’tan bu yana 50 günü aşkın süre geçerken, Bergama’da seçimi kaybeden CHP’nin adayı Dr. İdris Yavuzyılmaz sessizliğini Gerçekizmir’e bozdu. “Artık konuşma vakti”  başlığıyla Gerçekizmir’e özel yaptığı açıklamada Yavuzyılmaz, seçimin kaybedilmesinde kendisini işaret eden eski başkan Gönenç’i hedef aldı.

Yavuzyılmaz, seçim öncesi Bergama Belediyesi’nin ve İZSU’nun yaptığı haciz girişimini gündeme getirdi, “Zamanlama manidardı” dedi. 

YAVUZYILMAZ’DAN GÖNENÇ’E: ÇALIŞMALARIMIZDAN BİLGİ SAHİBİ OLMAMASI DOĞAL!
Yavuzyılmaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"On yılı ilçe başkanlığı olmak üzere yirmi yıldır aktif siyasetin içindeyim.Bergama ve İzmir’deki basın mensubu arkadaşlar bilirler, parti içi konuları medya ile paylaşmam. Ancak Bergama Belediye Başkanlığı seçimleri ile ilgili olarak şahsımı hedef alan açıklamalar nedeniyle bu ilkemin dışına çıkmak zorunda kaldım.

Belediye başkan adayı olarak şahsım,belediye meclis meclis üyesi adaylarımız, ilçe örgütümüz,gençlik kollarımız ve kadın kollarımız ile birlikte seçim sürecinde yoğun bir tempo ile ara vermeksizin çalıştık. 114 köy,5 belde ve 18 merkez mahallede ayak basmadık yer bırakmadık. Kendimize güvendik,çok çalıştık ve seçimi almaya odaklandık.

Bu süreç içinde hata yapmış olabiliriz.Tabii ki eleştirilere açığız.Ancak haksız eleştirilere karşı da suskun kalmamızı kimse beklemesin.

Önceki dönem belediye başkanımız Mehmet Gönenç basın aracılığı ile seçim sürecinde yeterli çalışma yapmadığımızı belirtmiş ve meclis grubumuzu eleştirmiştir.

Seçim sürecinde ne kadar çok çalıştığımıza, seçim çalışmalarına katılan parti örgütümüz ve Bergama kamuoyu tanıktır. Bu açıklama seçim için gecesini gündüzüne katarak çalışan parti örgütümüze saygısızlıktır. Kendisinin halkın içine karışmak ve halka dokunmak gibi bir davranış biçimi olmadığından çalışmalarımız hakkında yeterli bilgi sahibi olmaması doğaldır.

Gençlerin,kadınların ve yeni yüzlerin de bulunduğu teknik olarak nitelikli meclis grubumuzun da dimdik arkasında olduğumu ifade etmek isterim.

Seçim çalışmalarında çeşitli zorluklarla karşılaştık. Bunların içinde en çok sıkıntı çektiğimiz konulardan biriside belediye hizmetlerinin yetersizliği olmuştur. Bunun başında bütün ısrarlara rağmen yapılmayan ve tamir edilmeyen Bergama’nın yolları gelmiştir. Yollarla ilgili olarak inanılmaz boyutlarda şikayetler aldık. Diyebilirim ki kırsalda ve özellikle şehir merkezinde seçim sürecinde yollarla ilgili hep savunmada kaldık. Maalesef bu konuda fatura vatandaşların bir bölümü tarafından (hatta buna bazı partililerimiz dahildir) partimize çıkarıldı ve oyları etkiledi. Bu duruma bütün Bergama tanıktır.

Bu arada seçim süreci içinde, Mart ayında (zamanlama manidar) belediye alacakları için haciz tebligatları yapıldı. Hemen seçim öncesi bunun ne anlama geldiğini herkesin takdirine bırakıyorum.

Ayrıca İZSU yetkilileri de su alacakları için Mart ayında (zamanlama manidar) haciz tebligatları yaptı. Her iki haciz tebligatlarının sayı olarak binleri bulduğu ifade ediliyor.(Bir kısmının belgeleri elimizde mevcut).Seçim öncesi bu uygulama diyalog eksikliğinden midir, yoksa bazı diyaloglar sonucumudur Mehmet Gönenç kendisi aday olsaydı Mart ayında bu haciz tebligatları yapılır mıydı ? Takdir partililerimizindir. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.

Keşke Gönenç bu açıklamaları basında değil de partimizin ilgili platformlarında yapsaydı ve böyle bir yanıta gerek kalmasaydı.

Bu arada bazı bilgileri basınla paylaşmadığımı ifade etmek istiyorum.Bu bilgilerin neler olduğunu partililerimiz ve Bergama kamuoyundan öğrenmek mümkün!

Gelelim Bergama’nın siyasi yapısına... Bergama’da sağ ikiye bölündüğünde sol aradan sıyrılır ve seçim ancak bu şekilde alınır. Bunun 1950 ‘den beri istisnası yok.Daha eskiler kayıtlarda olmayabilir ama son otuz yıldır yapılan bütün seçimlerin sonuçlarına internet üzerinden ulaşılabilir.Kimseyi rakamlara boğmayayım.Merak eden araştırabilir.

31 Mart seçimlerinde ise Dr.İdris Yavuzyılmaz % 48 oy oranına ulaştı.(1950'den beri CHP’nin Bergama'da aldığı en yüksek oy oranı)... Fakat bütün çabalarımıza karşın 0.7 oy oranı ile seçimi kaybettik.
Ancak 2015 seçimlerine göre parti oylarına % 5 oranında, 2018 seçimlerine göre parti oylarına % 11 oranında ve Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’nin oylarına göre % 3 oranında ve Mehmet Gönenç’in 2014 seçimlerinde aldığı oylara göre % 13.5 oranında partimize daha fazla oy kazandırdığımız unutulmamalıdır.

Bundan sonra yapmamız gereken önümüzdeki seçime şimdiden hazırlanmak. Tabii ki yeni bir yüzle, yeni bir adayla.

Bir örgüt emekçisi olarak, bir parti neferi olarak bana verilecek  göreve hazır olduğumu da ifade etmek isterim."

 
Emniyet Müdürü Aşkın'dan 'güvenlik' konferansı
 
Çiğli'de çevreci resimlere ödül
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mert 25 Mayıs 2019 Cumartesi 20:34

Mehmet GÖNENÇ sonyna kadar haklı. Meclis üyelerini gösterirken 10000 nüfuslu kozak yaylası nı 6 bin kişilik çetmi (alevi) vatandaşlarını ve zeytindağ brldesini yok saymıştır.

Yorumu oyla      0      0  
Muhtesin Tunc 23 Mayıs 2019 Perşembe 19:33

Koy dugunlerinde maiyetinde calisanlarla raki kadehi tokusturarakmi calisti Karaveliler koyunde Genel baskan geldiginde kendisine yakin muhtarlari sahneye cagirip oburlerini dislamakmi Belediye Baska nligi kendisini kimlerin hangi guclerin baskan adayi yaptigini biliyoruz Sn İdris Yavuzyilmazi boyle basinda suclamasin madem basariliydida Chp niye secim kazanamadi dua etsin kendisi aday degildi fark daha fazla olurdu

Yorumu oyla      0      0  
Ibrahim aran. 23 Mayıs 2019 Perşembe 15:10

İdris bey size katılıyorum açıklamanız harika slm lar.

Yorumu oyla      0      0  
Sinan Girgin 22 Mayıs 2019 Çarşamba 23:00

Canın sağolsun,İdris kardeşim. Seni bilen bilir, nasıl adam olduğunu.!

Yorumu oyla      0      0  
Sait kahya 22 Mayıs 2019 Çarşamba 22:40

Tebrikler başkanım ağzına yüreğine sağlık,,,,,,

Yorumu oyla      0      0  
Mucteba 22 Mayıs 2019 Çarşamba 22:31

Acaba Mehmet bey parti için ne yaptı herkes kendini haklı çıkarıyor .seçim zamanı kendi kusurlarını zi sorunlarınızı bir kenara bırakıp çalışsaydın iz sonuç bu şekilde olmazdı .herkes kedini parti den üstün gördü. .şimdi kimse suçu almıyor herkes seçimi hakankostu aldı sanıyor ......şimdi herkes rahat ve mutlu.

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet Tayran 22 Mayıs 2019 Çarşamba 22:26

Mehmet Gönenç halktan her zaman uzak durmuştur. Yalnızdam köyünün 150 metrelik yol istek dilekçesi İzmir Büyükşehirden geleni 10 ay bekletmis fen işlerinden bir yetkiliyi gondermemisti.

Yorumu oyla      0      0  
gülten üze 22 Mayıs 2019 Çarşamba 21:04

30 yila yakin parti yoneticiliği meclis üyeliği yaptığım orgütün seçimi kaybetmesini gazatelerde tartişıldiğına ilk sahit oldum üzücü hep söyledim gene yazayım ortak akıl kullanilmazsa secim kazanilmaz pari için de olan da buydu bunu da il baskanliği cozebilirdi

Yorumu oyla      0      0  
İbrahim kara 22 Mayıs 2019 Çarşamba 20:28

Yola seçim kazanmak için çıkılmıştır ama gördüğüm kadarıyla parti içinde uyumlu bir çalışma olmadığından seçim malisef kaybedilmiştir acı ama gerçek keşke seçimden önce daha sıkı daha azimli daha uyumlu calisilabilirseydide böyle birbirilerimizi elestirmeseydik.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Beş ülke güya adalet dağıtıyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi'nin yapısını eleştirdi, "Beş ...
İzmir'de gündem Soyer'in yeni adresi: CHP'den ilk destek, AK Parti'den ilk tepki!
31 Mart'ta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve kent merkezinde ...
CHP'li Polat açıkladı: O sektörde büyük kriz!
CHP’li Mahir Polat’ın ayakkabı sektöründeki krizle ilgili soru önergesine ...
 
İYİ Parti İzmir’de bir ilçede daha başkan belli oldu
İYİ Parti Foça İlçe Başkanlığı görevine atama yapıldı.
İzmirli başkandan Başkent’te 2 kritik mesai!
Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Ekrem Oran, Başkent’e giderek CHP Genel ...
Bakan Akar anlattı: İşte yeni askerlik sistemi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile S-400 gerilimi, İdlib'deki gelişmeler ...
 
CHP'li Bakan 'avukatların kitlenmesi'ni sordu!
CHP İzmir Milletvekili Avukat Murat Bakan, hak ihlalleri ile anılan Harmandalı ...
Dışişlerinden Yunanistan'a 19 Mayıs tepkisi
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bu anlamlı günü gölgelemeye yeltenen ...
İzmirli başkan 'baba ocağı'nda babasıyla CHP için sahaya iniyor!
Denizli’nin Honaz ilçesinde tekrar yapılacak seçim için, CHP’nin adayı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri