POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Stokçuluk ve fahiş fiyata kapatma cezası!
Stokçuluk ve fahiş fiyata kapatma cezası!
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
3 Mayıs 2023 Çarşamba - 12:51

CHP’li Taşkın’dan eleştirilere en detaylı yanıt: Anlaşılan çok çaresiz kalmışlar!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Adayı Taşkın'dan Cumhur İttifakı cephesinin kendisi üzerinden sert eleştirileri ve propaganda dili hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Taşkın, “Algı operasyonları sanki ben böyle paraşütle gelmişim, pat diye milletvekili adayı olmuşum üzerinden kuruluyor. Bir de 15 yıl önceki bir söyleşim, 22 yıl önceki bir makaleden hakikata kolajlanarak, dolaştırılarak, her dolaştırıldığında içeriği çarpıtılarak birşey yapılıyor. Anlaşılan çok çaresiz kalmışlar” dedi.

CHP’li Taşkın’dan eleştirilere en detaylı yanıt: Anlaşılan çok çaresiz kalmışlar!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) İzmir'den İkinci Bölge Birinci Sıra Milletvekili Adayı olan Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın'dan Cumhur İttifakı cephesinin kendisi üzerinden sert eleştirileri ve propaganda dili hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Karar TV’ye konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Adayı Taşkın, “Hemen hemen her seçimde istismar siyaseti yapılır. Bu sistemden kurtulmak için fedakarlık yapmamız gerekiyor. Algı operasyonları sanki ben böyle paraşütle gelmişim, pat diye milletvekili adayı olmuşum üzerinden kuruluyor. Bir de 15 yıl önceki bir söyleşim, 22 yıl önceki bir makaleden hakikata kolajlanarak, dolaştırılarak, her dolaştırıldığında içeriği çarpıtılarak birşey yapılıyor. Anlaşılan çok çaresiz kalmışlar” mesajını verdi. 

"SİYASAL REKABETİ ÖĞRENMEK ZORUNDAYIZ"
Sahadaki çalışmalara değinen CHP'li Yüksel Taşkın, "Örgütlerimiz çok canlı, birbiriyle yol arkadaşlığı yapıyorlar. Siyasetin sınırlarını genişletmek her zaman bir mücadele alanıdır. Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak sahadaki çalışmalarımız çok çok iyi gidiyor. Mücadeleyi 11 gün kala sahadaki çalışmalarımızla devam ettiriyoruz. Siyasal düşmanlık değil, siyasal rekabeti öğrenmek zorundayız." ifadelerine yer verdi.

"TOPLUM BU KUTUPLAŞTIRICI DİLDEN BIKTI"
Seçmenlerin ekonomik koşuldan rahatsız olduklarını dile getiren Taşkın, 'Türkiye artık bunu istemiyor' mesajını verdi. Yüksel Taşkın sözlerine şöyle devam etti: 2019'da yaşananlardan ders almamışlar. Bin 200 sayfalık içerik ürettik, biz ne yaptığımızı ve ne yapacağımızı gösteriyoruz. Toplum bu kutuplaştırıcı dilden bıktı. Türkiye artık bunu istemiyor. Toplum bu sistemin kendilerini fakirleştirdiğini görüyor. Siyasetçilerin neden bu kadar çok bağırdıklarını anlayamıyorlar. Bağıran, çağıran kişiler etkileyici değil. İkinci tura seçimin kalıp kalmayacağını bilmiyorum ancak birinci turda bitireyim diyebilirler. İlk turda bitirme şansımız var. Ekrem İmamoğlu'nun verdiği dersi unutmasınlar. Her durumda demokrasi kazansın... 

“ANLAŞILAN ÇOK ÇARESİZ KALMIŞLAR”
Taşkın kendisi üzerinden yapılan, Cumhur İttifakı’na zaman zaman Memleket Partisi ve Zafer Partisi’nin de katıldığı eleştirileri ise şu sözlerle yanıtladı: 
Çok ciddi farklı kanallar özellikle iktidara yakın kanallar bu kez çok abartarak Kemalizm, Atatürkçülük ve Cumhuriyet üzerinden bir algı oluşturmaya başladılar. Bu duruma düşmemeli insanlar. İnsan rakiplerinde de belli bir etik seviye istiyor. Çok enterasandır ki Memleket Partisi, Zafer Partisi ve iktidar cephesi aynı şey üzerinden üzerime yüklendiler. Ve ben sahada her gün görev yerime gitti ve enterasan bir şeyi tekrar deneyimledim. Toplumla, sokaktaki hayatla sosyal medyada beğeni siyasi arasında büyük bir uçurum var. Söz konusu partilerin sahada tek elemanını göremedim, sosyal medyaya para vererek algoritmalar yaratarak algı oluşturmayı oya dönüştürecek sandılar. Hiç olmuyor, dokunup kaçan bir seçmen kitlesi oluşuyor. Bir partiden diğerine geçiyor ama bir aidiyeti var mı? Bu seçimde bunu göreceğiz. Hemen hemen her seçimde bu tarz istismar seçimi yapılır. Örneğin bir belediye başkanı adayımıza tırnak içinde söylüyorum PKK’lı denir, bir bakarsınız oy neticelerine çok yüksek teveccüh görmüştür. Toplum aslında bu istismar siyasetini 2019 yılında boşa çıkardı. Benim üzerimden de yapılan çok açıktır. Ben 2011 yılından beri CHP’ye destek veriyorum. 2014 yerel seçimlerine katkı verdim. 2016 kurultayını 14 oyla kaçırdım, 2018 kurultayında parti meclisine girdim, 2020’de tekrar girdim, MYK oldum. Algı operasyonları sanki ben böyle paraşütle gelmişim, pat diye milletvekili adayı olmuşum üzerinden kuruluyor. Bir de 15 yıl önceki bir söyleşim, 22 yıl önceki bir makaleden hakikata kolajlanarak, dolaştırılarak, her dolaştırıldığında içeriği çarpıtılarak birşey yapılıyor. Başka da bir malzeme yok ellerinde. Ben sivri dilli bir insan değilim. Çok boyutlu analiz yapmaya çalışan bir insanım. Akademisyenlikte zaten hayatınız boyunca her analiziniz doğru diye birşey olmaz ama bana ait olmayan bir uslüpla içerikler dolaştırıyorlar. Anlaşılan çok çaresiz kalmışlar. Bir de buradaki hedef CHP seçmeninin kafasını karıştırmak. 

"DÜŞMANIZA VERECEĞİNİZ EN BÜYÜK CEZA ADALET"
Taşkın açıklamasını şu sözlerle tamamladı: Ben Barış Akademisyenleri bildirisini imzaladığım için üniversiteden atıldım. Ben siyaset yapmayacağım da ne yapacağım? Bu sisteme karşı bir mağdur olarak dikleniyorum ama hiç kimseyi düşmanlaştırmadan. Ali İzzet Begovic’in dediği gibi “Düşmanımıza vereceğimiz en büyük ceza adalet”... Ben siyaset yapıyorum, CHP üyeleri beni tanır, örgüt tanır. İzmir’de tabiki bu liste hazırlanma sürecinde çok candan, gayretli çalışan arkadaşımızı dışarıda bırakmak zorunda kaldı. Çünkü bu sistemden kurtulmak için fedakarlık yapmaya çalışıyoruz. Ve insanlar bunu çok iyi kavrıyor. Yaşananlardan, sokaktan baktığımızda örgütlerimiz çok canlı ve diriler. Diğer partilerle, DEVA ile, SP ile karşılaştıklarında birbirleriyle yol arkadaşlığı için ciddi samimiyet kuruyorlar. Bir de birileri siyasetin meşru sınırlarını tanımlama cüretinde bulunuyor. ‘Şu olacak, bu olmayacak’ diye... Siyasetin sınırlarını genişletmek her zaman bir mücadele alanıdır. Ben de bu partiye emek veren birisi olarak, MYK’sına gelmiş birisi olarak, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı sürecinde 12 kez İzmir’e gelmiş birisi olarak çalışmalarımı yürütüyorum. Sahadaki çalışmalar da çok da iyi gidiyor. Bana yüklenenlerin söyleyeceği başka birşey yok ki! Şunu söyleyeyim, bu reaksiyonal siyaset dediğimiz bir siyaset tarzı var. Kendileri ahlaken kemale erdiklerini düşünerek başkalarının zaafları üzerinden konuşurlar. Bazı siyasi liderlerinin grup konuşmalarına bakın, yüzde 85’i Kılıçdaroğlu ile ilgili. Eskiden sınıf arkadaşım diye övdüğünüz kişiyi şimdi yermek zorundasınız çünkü ittifak değiştirdiniz. Bence siyasal düşmanlığı değil siyasal rakebeti öğrenmek zorundayız. Bu seçim siyasal düşmanlık üzerinden ağustos böceği siyaseti yaparak, hiç birşey üretmeden oy alacağını düşünenler için bir hüsrana dönüşecek. Böyle olursa siyaset bir seviye atlar. Hiç bir şey önermeyen partiler yüksek oy alabilir mi? Ne zaman alabilir? Kutuplaştırma ve kimlik siyaseti abartıldığı zaman. Peki biz 6 parti ne yapıyoruz? Soğuk savaşın, 90’ların farklı renkleri yan yana geliyoruz, seccadesiyle de ilgilenen var, içkisini içen insan da var. Öbür tarafın ezberleri bozuldu. Özellikle AK Parti ile ilgili şunu düşünüyorum. Yaptığı bazı yaftalamalara kendileri de inanmıyor. Mesela ABD elçisi randevu alır partileri gezer, CHP’ye geldiğinde darbe yapmaya çalışıyor olur, AKP geldiğinde sessiz sedasız görüşme yapılıyor. Bunlar bence çok fena sıkıştığını gösteriyor. 14 Mayıs’ta seçim yapıyoruz, 14 Mayıs’ın tarihi anlamını biz sahiplendik. 

 
İzmir trafiğine nefes aldıracak dev projede önemli adım: 2.2 kilometrelik viyadük açılıyor
 
İtalyan Büyükelçi'den Soyer'e ziyaret
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Huseyin 3 Mayıs 2023 Çarşamba 13:18

Siyasal rekabet sahada,orgutte,halkta,demokrasi ile olur.Onsecim vardıda rekabetmi oldu.Yukaridan atamayla gelip siyasi rekabetten nasil bahsedersin ki.komik bir aciklama olmus

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sandal'dan o tartışmada çarpıcı mesaj: Milliyetçilik yetimin, yoksulun hakkını korumaktır!
Bayraklı Meclisi’nin Mayıs ayı ilk oturumunda Belediye Başkanı Sandal ...
CHP'li Polat'tan saha notları: 'Peynir alabilmek için arabamı sattım'
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili ve adayı Mahir Polat, İzmir 2. Bölgede ...
CHP'li Nalbantoğlu: Cenk değil seçim yapacağız!
Nalbantoğlu; “Her kritik süreçte kullandıkları öfkeli ayrıştırıcı dilin ...
 
Kılıçdaroğlu Mevzular Açık Mikrofon'a katılmayacak!
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Youtube programı ...
Sürekli sahada tam gaz: AK Parti'de herkese yer var
Bornova ve Konak ilçelerindeki sanayi sitesinde oto tamirciyle kaporta ...
Erdoğan: Cudi Gabar'da petrol bulduk
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cudi Gabar’da günlük 100 bin varil ...
 
Oy ve Ötesi’nin İzmir hedefi 10 bin gönüllü: '3 ilçede zorlanıyoruz!'
Türkiye 14 Mayıs seçimlerine giderken ana gündem maddelerinden birisi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 hükümlüyü affetti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli suçlardan cezaevinde bulunan ...
Kılıçdaroğlu ve Babacan: Şampiyonlar Ligi hazır!
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri