POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye Kupası'nda ilk finalist belli oldu
Türkiye Kupası'nda ilk finalist belli oldu
TBMM Genel Kurulu toplantısında bir ilk
TBMM Genel Kurulu toplantısında bir ilk
Sinan Ateş cinayetinde iddianame kabul edildi
Sinan Ateş cinayetinde iddianame kabul edildi
Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma ve devlet nişanı
Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma ve devlet nişanı
22 Temmuz 2020 Çarşamba - 18:05

CHP’li kadın başkanlardan 'kurultay' açıklaması

CHP'nin koronavirüs nedeniyle 25-26 Temmuz'a ertelenen 37. Olağan Kurultay'ına sayılı bir zaman kala, İzmir’den çok anlamlı bir birliktelik çağrısı yapıldı. Çağrıyı yapan 6 CHP’li kadın ilçe başkanı, bu dayanışmanın artarak devam edeceğini belirtti.

CHP’li kadın başkanlardan  kurultay  açıklaması

CHP İzmir İl Örgütü’nün kadın ilçe başkanları dayanışma buluşması gerçekleştirdi.  CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe’nin ev sahipliğinde, Buca da gerçekleşen buluşmada İzmir’de görev yapan CHP’li 6 ilçe başkanı, “Bu kurultay hem CHP’nin iktidarın kurultayıdır,  hem de kadınların sesinin daha da yükseleceği kurultay olacaktır” mesajını verdi. Daha önceden planlanan programı nedeniyle buluşmaya katılamayan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’da hemcinsi başkanlara tam destek verdi.

Kadın İlçe Başkanları Tek Yürek

37. Olağan Kurultay'ına sayılı bir zaman kala, CHP’nin kadın ilçe başkanları Pınar Susmuş, Gizem Ergün,  Senem Gürer Solak ve Ayla Yılmaz,  Binnur Akın, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe’nin ev sahipliğinde Buca’da bir araya geldi. gerçekleşen buluşmaya ilişkin konuşan CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, aynı yolu yürüyen, geleceği güzelleştirmek isteyen yoldaşların buluşmasını gerçekleştirdik. Bu öyle güzel bir buluşma oldu ki, kurultaya giderken gelişmeleri ve çalışmaları bir arada konuştuğumuz gibi, ülke gündemine dair gelişmeleri de değerlendirdik. CHP adım adım iktidara yürüyor. Bu onurlu yürüyüşün en büyük ve en öncü gücü biz kadınlarız. Her bir yoldaşım, mevkidaşımla da mücadele bayrağını büyütme kararlılığında olduğumuzu bir kez daha ifade dile getirdik” dedi.

 CHP’li 6 kadın ilçe başkanının yaptığı ortak açıklamada buluşmaya ilişkin şu görüşlere yer verildi:

“Çok uzun süredir istediğimiz, ancak pandemi nedeniyle kendi ilçelerimizde gerçekleştirdiğimiz yoğun çalışmalar nedeniyle, bir araya gelemediğimiz için, konuşup tartışacağımız bir çok konu birikmişti. Gerek Büyükşehir Belediyemizin, gerekse İlçe Belediye Başkanlarımızın pandemi süresince gerçekleştirdiği başarılı çalışmalardan bahsederek, tüm bu çalışmaların, bizlere ne kadar gurur verdiği ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında, çok daha iyi çalışmaların yapılacağı yönünde değerlendirmelerde bulunduk. Daha sık bir araya gelerek, kadın siyasetinin önünü açacak yol haritaları çizmek, günümüzde gittikçe daha da çok önem kazanan kadın dayanışmasını, birlik ve beraberliği arttırmak için, elimizden gelenin fazlasını gerçekleştirmek, gittikçe artan kadın cinayetleri ve kadına şiddete karşı farkındalığı arttırmak adına çalışmalar yapmak ve dayanışma halkasını genişletmekti. Tüm bu konularla ilgili olarak, bundan sonraki süreçte daha aktif rol almak ortak kararımızdı. Gerçekten çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Artan şiddet olayları ve kadın cinayetleri karşısında dayanışmanın, çok şeyi değiştireceği ve Türkiye'nin asıl ihtiyacı olan şeyin, mevcut iktidarın değişimiyle beraber, bir zihniyet değişimi olduğunu ifade ettik. Barış ve hoşgörüye dayalı, insan merkezli bir siyasetin yaratılabilmesi ve buna uygun dil ve üslubun geliştirilebilmesi adına, kadınların siyasetteki varlığının bir “fırsat” olduğunun bilincine varılması gerekliliğiyse, ortak düşüncemizdi. İstanbul Sözleşmesi, kadın cinayetleri, çocuk istismarı, kadınlar olarak yaşadığımız tüm diğer sıkıntılarla ilgili sohbetlerimizin yanı sıra, yerel ve genel siyaset, partimizin İktidar Kurultayı, üzerinde konuştuğumuz konulardı. Kadın ilçe başkanları olarak, İl Başkanımız Deniz Yücel’in önderliğinde, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na tam desteğimizi yineleyerek, listesine tam anlamıyla sahip çıkmamız gerekliliğini dile getirdik ve iktidar kurultayımızla ilgili değerlendirmelerimizi paylaştık”

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pınar Gültekin paylaşımı
 
Yeni vaka sayısı 44 gün sonra 900 sınırında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pınar Gültekin paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, katledilen Pınar Gültekin ile ilgili, "Acısı bizleri ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya paylaşımı
Cumhrubaşkanı Erdoğan, Twitter hesabı üzerinden cuma günü ibadete açılacak ...
CHP İzmir Kadın Kolları kurultayda o ismi destekleyecek!
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Uçar, İl Kadın Kollar Örgütü olarak ...
 
CHP’li Yıldız’dan kurultay analizi: Türkiye sözleşmesine giden bir süreç var!
Partisinin ‘Adalet Kurultayı’ başlığı altında hafta sonu gerçekleştireceği ...
Türkiye'den Yunanistan'a kıta sahanlığı tepkisi
Dışişleri Bakanlığı, "Yunanistan'ın maksimalist kıta sahanlığı iddiası ...
Son kurultayda liste delmişti... Yeniden aday mı?
PM Üyesi Erdal Aksünger, 37’nci kurultayda yine aday olacağını açıkladı. ...
 
AK Parti'den Büyükşehir'e 'spor alanı' çıkışı: İmar oyunları!
AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
CHP'de 2 İzmir Milletvekili 'PM için ben de varım' dedi!
CHP’de kurultaya günler kala İzmir’den 2 Milletvekili PM’ye aday olduğunu açıkladı.
CHP'li Yücel'den İzmir'deki o 'müdahaleye' tepki, Dağ'a gönderme!
İzmir'de kadın örgütlerinin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri