POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
6 Şubat 2021 Cumartesi - 13:43

Çiğli'de tarihi gün: Tramvay Kılıçdaroğlu'nun 'Buca Metrosu müjdesi'yle yola çıktı!

Çiğli tramvayı için düzenlenen temel atma törenine katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “CHP’li belediyeler tıkır tıkır çalışıyor” mesajını verirken önemli açıklamalar yaptı. Buca metrosu için ihalenin 15 Şubat’ta yapılacağını açıklayan Kılıçdaroğlu, “Uluslararası bir ihale yapılacak. Saydam olacak. Adamını bul sen de bize para ver dönemi yok. Bizim belediyelerde tüm ihaleler şeffaf, halka açık. Herkes biliyor” dedi. Kılıçdaroğlu belediye başkanlarını överken yer yer iktidara yüklendi.

Çiğli de tarihi gün: Tramvay Kılıçdaroğlu nun  Buca Metrosu müjdesi yle yola çıktı!

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de gerçekleştirdiği program devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu önceki gün İzmir’e gelerek Torbalı’da şehit, Buca’da da sel acılarına ortak oldu. Hakkari’de çığ düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Onur Özbent’in Torbalı’daki ailesine taziye ziyaretinde bulunan Genel Başkan Kılıçdaroğlu ardından Buca’ya geçti.

İzmir’deki sel felaketinde Menderes’te yaşamını yitiren ve Buca’da ikamet eden Kaan Soydan ve Hıdır Öztürk’ün Akıncılar Mahallesi’ndeki evini ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, Cumartesi mesaisini Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in tarımsal faaliyetlerle ilgili sunumunu dinlemekle başlattı. CHP Lideri daha sonra yapımı devam eden Narlıdere metrosuna indi. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer burada da Kılıçdaroğlu’na bir sunum yaptı. Kılıçdaroğlu Güzelyalı'da esnaf ziyareti de düzenledi ve gelen talepleri dinledi.

Programı kapsamında feribotla Karşıyaka’ya geçen Kılıçdaroğlu’nun adresi Çiğli oldu. Genel Başkan Kılıçdaroğlu Çiğli tramvay projesinin temel atma törenine katıldı ve açıklamalarda bulundu.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün ev sahipliği yaptığı programda CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve parti yöneticileri yer aldı.

İZMİR MİLLETVEKİLİ OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUM
“Bir İzmir milletvekili olarak sizlerle beraber olmanın onuru ve gururunu yaşıyorum” diyerek sözlerine başlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Mart’ın sonu bahar dedik ve oldu. Ama tüm Türkiye’ye getireceğiz. Türkiye’ye huzuru, birlikteliği getireceğiz. Bu konuda çok kararlıyım, azimliyim. Hiçbir güç beni inandığım yoldan döndüremeyecektir. Birlikte… Halkın tüm katmanlarıyla birlikte bu ülkeye demokrasiyi, sevgiyi, huzuru getireceğiz. Kaygıyı, tasayı uzaklaştıracağız. İzmir milletvekili olduğum için mutluyum. Böyle çağdaş bir kentin vekili olmak benim için ayrıcalık ve onurdur” dedi.

SEL MAĞDURLARI İÇİN 7 MİLYONLUK DESTEK MECLİSTE OYLANACAK
İzmir’deki temaslarına değinen Kılıçdaroğlu, “Sel felaketi dolayısıyla mağdur olan insanlarımızı, esnafımızı dinledik. Sorunları var. Ama bu konuda belediye başkanlarımız gerekeni yapıyor ve yapacak.2 bin 554 hane ve iş yerinde sorun var. Tespitler yapıldı. 7 milyon 31 bin liralık katkı esnafımıza yapılacak. Kendilerine bu söylendi. Pazartesi günü belediye meclisinde bu karar alınacak. Belediye başkanlarımızın mağdur olan tüm vatandaşlarımıza yetişecek. İzmir gibi güzel bir yerde, Türkiye için özlem duyduğum tabloyu tekrar görmek istiyoruz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye ve İzmir istiyoruz. İzmirli belediye başkanlarımız bu konuda çok istekli ve kararlı. Aynı azmi Türkiye’de de hayata geçireceğiz” diye konuştu.

BUCA METROSU İÇİN 15 ŞUBAT’TA İHALE YAPILACAK!
Buca Metrosu için de bir müjde veren Kılıçdaroğlu, “Çiğli tramvay hattı konusunda bilgiler verildi. 2 yıl içinde tamamlanacak. İnşallah gelip kurdeleyi beraber keseceğiz. Yapımı devam eden metro hattını da gezdik. O da kısa süre içinde tamamlanacak. En önemlisi Buca metrosu… Buca’yla ilgili önemli bir gelişme var. Türkiye Cumhuriyeti devletini düşünün. Hazinesini, bakanlığı düşünün. Bunlar uluslararası piyasalardan faiz ödüyor. En son aldıkları borç dolayısıyla ödedikler yüzde 5-6 civarında. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi 1 milyar 70 milyon euroluk borçlanmayı yüzde 3 ile yaptı. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ödediği faizin yarısı kadar bir faizle İzmir Büyükşehir Belediyesi borçlanma yapabiliyor. Bu ne demektir? Bizim belediyelerimizin uluslararası finans piyasalarının gücünde devletten daha güvenilir olduğunu gösteriyor. Bu bizim için gurur meselesidir. Dostlarımızla birlikte iktidara geldiğimizde Türkiye Cumhuriyeti’nin talihini değiştireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm uluslararası arenada güçlü kılacağız. Belediyelerimiz nasıl borçlanıyorsa bu çifte standardı kaldıracağız. Devletimizin hazinesi de güvenli olacak. Neden güvenli değil, sorusunu sormamız gerekiyor. Türkiye Varlık Fonu 3 kez borçlanmaya çıktı. Yüzde 5-6 faiz ödemek istemesine rağmen kimse borç vermedi. Ama İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız ‘metro hattı yapacağım’ dediğinde 1 milyar 70 bin eurolu borçlanmayı yüzde 3 ile kabul ettiler. Bu bize gurur veriyor. Yeni aldığımız bütün belediyelerde göreceksiniz mali gücü yüksek belediyeleri yeniden inşa edeceğiz. Buca metrosunun ihalesi 15 Şubat’ta yapılacak. Uluslararası bir ihale yapılacak. Saydam olacak. Adamını bul sen de bize para ver dönemi yok. Bizim belediyelerde tüm ihaleler şeffaf, halka açık. Herkes biliyor. Türkiye’de herkes şunu bilmeli. CHP’li belediyeler tıkır tıkır çalışıyor. 1 milyar 70 bin euroluk bir borç alındı ama 4 yılı ödemesiz. 12 yılda ödenecek. Çiğli tramvay hattı konusunda sözleşmeye koyduğu hüküm son derece önemli. İlk kez okuldan mezun olan mühendisleri projede çalıştıracaklar. Son derece değerli ve önemli” açıklamasına imza attı.

BELEDİYELER BİZİM KOÇBAŞIMIZDIR!
Kılıçdaroğlu sözlerine devam etti ve “Her büyük kentin ulaşım sorunu var, doğrudur. Ama belediye başkanlarının görevi sorunları çözmektir. Çaba harcarlar. Yaptıkları çaba ve harcamanın hesabını halka vermek zorundadırlar. Halka hesap vermeyen belediye başkanı sorunlu belediye başkanıdır. Halka hesap vermek hakka hesap vermektir. Her kuruşun hesabını veren belediye başkanı doğru ve dürüsttür. Yeni bir siyaset anlayışını hayata geçirmek istiyoruz. Halkına hesap veren siyaset anlayışı. Halkın sorunlarını görev ve çözüm üreten siyaset anlayışı. Bunu belediyelerimizde başlattık. İktidarda da bunu yapacağız. Her kuruşun hesabını vereceğiz. Hizmeti kendi halkımıza yapacağız. 19 yıllık iktidarları sonunda Londra’daki bir avuç tefeciye dünyanın faizini ödüyorlar. Ya faiz ya döviz yükseliyor. Döviz ve faiz endeksli bir politika ile ülkeyi yönetemezsiniz. Yatırım, istihdam ve üretim olmalıdır. Bunlar olursa sorunları çözersiniz. Bugün en temel problem işsizliktir. 10 milyonu aşkın işsizimiz var. Sarayda oturanlar işsizlik sorununu bilmiyor. Sarayda bir maaş yetmiyor, beş maaş alanlar var. Onların derdi yok, onların tuzu kuru. Biz 84 milyon kişiyi düşünüyoruz. Bir çocuk yatağa aç giriyorsa huzurlu olmayız. Huzurun temeli nedir? Herkesin ürettiği, kazandığı ve evine ekmek götürdüğü bir Türkiye… Bu Türkiye’yi belediyelerden başlayarak inşa etmek istiyoruz. Belediyelerimiz koçbaşıdır! Onlar çalışacak ve Türkiye görecek. Belediye bunları yapıyorsa CHP iktidarda olunca çok daha fazlasını hayata geçirecektir. 5 maskeyi dağıtamayan bir iktidar var. Ama bizim belediyelerimiz kendi bölgelerinde ve talep geldiğinde başka yerlere milyonlarca maske gönderdi. Parayla falan değil. Demek ki yapılabiliyor. Sarayda oturanlar bunu bilmiyor. Biz biliyoruz, çünkü halkın içindeyiz, biz halk partisiyiz. Bir kişi yoksulsa CHP oradadır. Bizim belediye başkanlarımız bu süreçte gerçekten tarih yazdı. Bunu herkes çok iyi biliyor. Milyonlarca kişiye maske dağıttık ama nakdi ve ayni yardımlar yapıldı. Esnafın sorunlarının giderilmesi için her türlü çaba ve emek gösterildi. Kahveciden tutun taksiciye kadar servisçiden kantinciye, sanatçıya kadar hepsine yardımlar götürüldü. On binlerce öğrenciye tablet dağıtıldı. Binlerce çocuğun internetten yararlanması için ortam hazırlandı. Hala birleştirilmiş sınıflar var” dedi.

BİZİM ONLARLA SİYAH VE BEYAZ KADAR FARKIMIZ VAR
Kılıçdaroğlu, “Biz şu çağrıyı yaptık. 11 büyükşehir beleiye başkanlarının olduğu yerlerde bize milli emlak arsasını gösterin size okul yapacağız dedik. Devletin yapamadığını 11 büyük kentte CHP olarak yapmaya talip olduk. Yine İzmir’den aynı çağrıyı tekrar yapıyorum. Biz yaparız. Biz her kuruşun hesabını veriyoruz. Biz siyaseti köşeyi dönmek için değil, halk için yaparız. Siyaseti zenginleşme aracı olarak görmeyiz. Bizim onlarla siyah ve beyaz kadar farkımız var. Biz herkesin hakkına hukukuna saygılıyız. Pandemi sürecinde CHP’li belediyelere halkın güveni vardı. Halk yardım yaptı ve siz halka ulaştırın dediler. Tahammül edemediler. Belediye hesaplarına yatırılan paralara el koydular. Niçin? CHP’li belediyeler başarısız olsun istediler. Ne oldu? Belediye başkanlarına şunu söyledim; önünüze engel çıkar, hiçbir belediye başkanın şikayet etmeye hakkı yok. Engelleri aşacaksınız dedim. Askıda fatura dedik. Fakirin fukaranın elektrik, doğalgaz borcu var. Herkes ödemeye başladı. On binlerce kişinin masrafları ödendi. Aracı belediye oldu. Hangi engel çıkarılırsa çıkarılsın hukuk içinde aşmasını bileceğiz. Çalışanlara, üretenlere, alın teri dökenlere saygılıyız. Onlar en değerli insanlardır. Bunlar havadan para kazanmıyorlar. 24 saat çalışıyorlar. Emekçilerimiz var. Bütçe konuşmasında dedim ve çağrı yaptım. Asgari ücreti vergisiz net 3 bin 100 lira yapın dedim. Bu devletin kaldırabileceği bir rakam. 2 bin 825 TL yaptılar. Tüm belediyelerimiz net 3 bin 100 lira yaptık. Çalışana destek veriyoruz. Ne kadar güzel değil mi? çalışana, üretene, alın terine destek veriyoruz. Devasa bir devlet var ve o bütçe asgari ücreti 2 bin 825 TL olarak gösteriyor. Bizim en küçük belediyemizde asgari ücret 3 bin 100 lira. Biz emeğe değer veriyoruz. Herkesin kendi ekonomik gücünü güçlendirmesine değer veriyoruz” dedi.

KONAK MECLİSİNDEKİ KAHVECİLERE YARDIM KONUSUNDA HÜKÜMETE SESLENDİ: ENGEL ÇIKARMAYIN!
Hükümete İzmir’den bir kez daha seslenen Kılıçdaroğlu, “Bizim belediye başkanlarımıza zorluk, engel çıkarmayın. Onlar yasal olarak halka hizmet için ellerinden gelen çabayı gösteriyor. İktidar engel çıkarınca sanıyor ki bunların hizmet yapmasını engelleyeceğim! Hiçbir koşulda siz CHP’li belediyelerin kendi beldesinde hizmet yapmasını engelleyemezsiniz. Bunu engelleme hakkınız da kapasiteniz de yok. Konak Belediyesi kahvecilere yardım yapmak istiyor. Belediye meclisinde AK Partililer karara karşı çıkıyor. AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’a sesleniyorum; Konak’ta belediye kahvecilere yardım yapmak istiyor, AK Partililer belediyeye karşı çıkıyor. AK Partililer buna hangi gerekçe ile karşı çıktı? Bütün kahveciler bunu dinlesin. Tahammül edemiyorlar. Neden CHP’liler başarılı? Bunun formülü basit. İhaleyi saydam yapacaksınız, israf yapmayacaksınız, her kuruşun hesabını vereceksiniz. İşsizlik diz boyu. 10 milyonu aşkın işsiz var. Bunlar birer siyasi tercihtir. Bunlar Türkiye’yi felakete götürüyor. Emin olun CHP’li belediyeler olmasa çok daha büyük olaylar çıkardı. CHP’li belediyeler ihtiyaç sahibi milyonlarca insana yardım yapıyor” diye konuştu.

İZMİR İÇİN TARİHİ BİR GÜN!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “İzmir için tarihi bir gün. Bugün sözleşmesini imzaladığım Çiğli tramvayının temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlk defa bir belediye yüklenici firmaya yeni mezun mühendis ve mimar çalıştırma zorunluluğu getirdi. Bu adımla gençlerimizin kariyerlerine adım atmalarını sağlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi bundan sonraki ihalelerin tamamında da bu uygulamayı hayata geçirecek. 2 yıl içinde tamamlanmasını öngördüğümüz tramvay 14 istasyon ve 11 kilometreden oluşuyor. Karşıyaka tramvay hattıyla bütünleşecek İZBAN ve Bostanlı vapur iskelesi bağlantılarıyla İzmir halkına ulaşım kolaylığı sağlamış olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak özel otomobili özendirmek yerine toplu ulaşıma yönlendirerek araçların değil insanların konforuna çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

SOYER’DEN RAKAMLARLA SUNUM!
Soyer ayrıca, “Sadece 1 buçuk yıl içinde 451 otobüs, 2 arabalı vapur aldık. Bunların maliyetleri bile Türkiye’deki ciddi büyükşehir belediyelerinin yaptıklarından yüksek. Geçen yıl en büyük alıma imza attık. Yüzde 12’si yapılmış olan Narlıdere metrosu için 25 milyon euro finansman sağladık. Çalışmalarımızı yüzde 72 seviyesine geldik. Yeraltında 11 kilometre tünel kazdık ve ışığı gördük. Şu an en ucuz ve inşaatı en hızlı ilerleyen Narlıdere metrosunu 2022 sonunda hizmete açacağız. EVKA 3’ten Narlıdere’ye kesintisiz hizmeti sağlamış olacağız. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında ise Çiğli tramvayını hayata geçirmiş olacağız. İlk 4 yılımızda yeni metro ve tramvay hatlarını İzmir’in raylı sistem ağına eklemiş olacağız. Bunun sevincini paylaşmak istiyorum. Karabağlar-Gaziemir metrosu için güzergah çalışmaları tamamlandı ve ön projeler onaylandı. İzmir halkına verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm bu ulaşımları öz kaynaklarımız ve uluslar arası finans dünyasındaki güvenilirlik sayesinde gerçekleştiriyoruz. Ülkemizdeki kamu bankalarından bile düşük kredi faizi buluyoruz” dedi.

CANLA, BAŞLA, AŞKLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ
Pandemi, deprem, sel ve ekonomik krize rağmen çalışmaları aksatmadıklarını vurgulayan Soyer, “Tüm yatırımlarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz ve devam edeceğiz. İzmir’de sosyal ve demokratik belediyecilik anlayışını yerine getirmeye devam ediyoruz. İzmir’in her yerinde konforlu toplu ulaşımı sağlayarak kentimizin yaşam kalitesini arttırmak için durmadan canla, başla, aşkla çalışmaya devam ediyoruz. Çiğli tramvayının da bu hedefleri gerçekleştirmemizde önemli bir kilometre taşı olduğunu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

ATATÜRK VE ARKADAŞLARI TÜRKİYE’Yİ DEMİR AĞLARLA ÖRDÜ, ŞİMDİ SOYER VE ARKADAŞLARI İZMİR’İ ÖRECEK
Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü ise, “Mart’ın sonu bahar diyerek Anadolu’ya baharı getiren Sayın genel başkanım bugün Çiğli’ye gelerek de baharı getirdiniz. Çiğli çok eski ve tarihi bir kent ve buluşma noktası özelliğini taşıyor. Bu özelliğini kazanmasında başka özelliği öne çıkıyor. O da bu kentin demiryolu kenti olmasıdır. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Türkiye’yi demir ağlarla örmüştü şimdi Tunç Soyer ve arkadaşları İzmir’i demir ağlarla örecekler. Pandemi, sel, deprem demeden bütün şartlar altında bu ihaleyi yapan herke başta Büyükşehir Belediye başkanımız ve çalışma arkadaşlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı olsun” dedi.

PROJEDE NELER VAR?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde yıllardır kentte toplu ulaşımı teşvik amacıyla gerçekleşen yatırımlara bir yenisi daha ekleniyor. Kent içi trafiğe nefes aldıracağı belirtilen ve Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet verecek olan 11 kilometrelik hat üzerinde 14 istasyon yer alacak. Temeli atılan tramvay hattının 2 yıllık sürede tamamlanması hedefleniyor.   

 
Sele evde ayağı kırık halde yakalandı, dehşet anlarını anlattı!
 
Ortaçağ'dan kalma 4 metrelik piton derisi!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Necla 7 Şubat 2021 Pazar 12:00

Çok güzel, başarılarınızı takdirle karşılıyoruz, yolunuz açık olsun.Sevgilerimle.

Yorumu oyla      0      0  
Şentürk arslan 7 Şubat 2021 Pazar 11:49

Emeğinize yüreğinize sağlık Başkan sizlerle gurur duyuyoruz selam sevgiler

Yorumu oyla      0      0  
Hüsnü Oral 7 Şubat 2021 Pazar 11:48

İzmir’imize gelen CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili sayın Kemal Kılıçtaroğlu ile Beraber konuşma yapan Belediye Başkanları kısa ve Öz konuşma yaparak İzmir Halkına Hizmet etmenin Mutluluğunu Dinleyicilerle paylaşmışlardır. Güzel bir etkinlik . Haber hizmeti için siz Gerçek Medya hizmetini kutlarım .

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KAYDEM personeline teşekkür töreni
Karşıyaka Apartman Yöneticilerini Destekleme Merkezi (KAYDEM) personellerine ...
O ilçede 21 mahallenin 'kırsal' talebine meclis onayı
Beydağ Belediyesi Meclisinde, daha önce köy statüsünde olan 21 mahallenin ...
Başkan Sandal selzedeleri yalnız bırakmadı
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, yaşanan sel felaketinden etkilenen ...
 
Beydağ'da kırsal mahalle düzenlemesine onay
İzmir Beydağ’da köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerine “kırsal mahalle” ...
Batur'dan 2024 mesajı: Halkın karşısına....
Konak Belediye Meclisinde, kahveci esnafına nakdi yardım yapılması oy ...
Sengel'den Başkent'e 'proje' çıkarması: 2 lider ve Bakan Ersoy'a ziyaret
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, bir dizi görüşmede ...
 
Aranan 600 yıllık kitap belediye kasasından çıktı!
Karaburun Belediyesi eski Başkanı Yasa döneminde satın alınan ve sonraki ...
Soyer’den şehit ailesine taziye ziyareti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hakkari’de çığ düşmesi sonucu ...
Bornova’da rekor ücretle TİS bayramı: En düşük maaş...
DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası ile Bornova Belediyesi arasında bin 535 ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri