POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
26 Nisan 2022 Salı - 15:11

Çıray’dan Varank’a ‘mandacı’ tepkisi: Haddini bil!

İYİ Partili Çıray Bayraktar’ın insansız hava araçları ile ilgili yaptığı paylaşıma ‘’Bu mandacı zihniyetin anlamasını zaten kimse beklemiyor’’ sözleriyle yanıt veren Sanayi Teknoloji Bakanı Varank’a sert tepki gösterdi. Çıray, ‘Kurucularına iki ayyaş diyen saray zihniyetinin uzantısı Varank haddini bil!’’ sözlerini kullandı. 

Çıray’dan Varank’a ‘mandacı’ tepkisi: Haddini bil!

GERÇEKİZMİR - İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın insansız hava araçlarının mucidinin Bayraktar olmadığına dair attığı tweete Sanayi Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan tepki geldi. 

Çıray’ın Twitter’dan yaptığı, ‘’İlk İHA 1916'da yapıldı.Jet motoru olan ilk model 1955'de yapıldı.1980-90'larda küçültüldü. Türkiye’nin İlk Yerli İnsansız Hava Aracı TUSAŞ İHA-X1 Şahit'i yaptı.1995'de Keklik kullanıldı. Yani Bayraktar İHA SİHA'ların mucidi olduğu kuyruklu bir yalandır. Ah paşalar ah!’’ paylaşımını alıntılayarak, ‘’Otomobil de 140 sene önce icat edildi ama otomotiv endüstrisindeki devrimi geliştirdiği teknolojiyle Elon Musk yaptı. Bayraktar'ın geliştirdiği, sofistike otonom teknolojilere sahip, savaş konseptini değiştiren SİHA'ları bu mandacı zihniyetin anlamasını zaten kimse beklemiyor!’’ sözlerini kullanan Varank’a ise Çıray’dan detaylı yanıt geldi. 

Türkiye’nin silah sanayisi tarihine atıflar yaparak Varank’a yanıt veren Çıray ‘mandacı’ sözüne tepki göstererek ‘Tüm siyasi vizyon ve misyonunu Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucu değerleri ve bakışı üzerinde kurmuş olan bir insan olarak Aytun Çıray’ın üstüne bu tür gülünç çamurlar yapışmaz. Her sözü ‘şaka gibi’ aşağılamasıyla karşılanan bir saray uzantısının kuruculara ‘ayyaş’ diyen zihniyetini bir kere daha hatırlamanın vesilesi olur’’ sözlerini kullandı. 

Çıray’ın yaptığı açıklamanın tamamı şöyle: 

Aziz Milletimize saygıyla… 

Tarih şuurundan ve vefadan nasibini almamış ve Türk milletinin tarihinin kendileriyle başladığı izlenimini vermek isteyen Varank’a tarih ve gerçek dersi vermek şart oldu. 

İlk olarak 21 Nisan 1967 Kıbrıs krizini sonucunda Süleyman Demirel yerli silah sanayii içi devleti harekete geçirdi. 

Nitekim Türkiye, 20 Temmuz 1974’te Kıbrıslı soydaşlarının can ve mal güvenliklerini sağlamak ve Türkiye Cumhuriyetin Zürih ve Londra Antlaşmalarına dayanarak Türkiye’nin Kıbrıs’taki ve Doğu Akdeniz’de haklarını  korumak için Kıbrıs’a tarihi bir barış operasyonunu o yıllardan itibaren yapılan çalışmalarla başarıyla sonuçlandırdı.

TSK’nın Kıbrıs’ta yürüttüğü bu çok başarılı çıkartma harekatı, başta ABD olmak üzere, müttefiklerimiz tarafından hiç de sıcak karşılanmadı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin böylesine zorlu bir deniz operasyonundan kendi şanlı tarihine yakışır bir başarıyla çıkması bir dizi tepkiye sebep oldu. Neticesi de iktidarların Türk Silahlı Kuvvetlerinin yönlendiriciliğinde kendi silah sanayimizin gelişmesini sağlayacak girişimlere özel bir ağırlık vermesi oldu. 

ASELSAN, Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ), 28 Haziran 1973 tarihinde Türkiye'nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla kuruldularTürk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından 1975 yılında kuruldu. 1988’de ROKETSAN ve sonra da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bünyesindeki son derece stratejik kuruluşumuz 2005 Nisanında TAİ adı altında (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ) kuruldu. Bunlar tam bir entegrasyon içinde çalışan çok kritik bir kuruluş haline geldi.  Bu hayati milli kuruluşumuzun ana hissedarı kökleri yaklaşık yüz on yıl öncesine dayanan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfıdır ve bu vakfımız otuz yedi yıl önce kurulan Savunma Sanayii Başkanlığı ile birlikte milli savunma sanayimizin  gelişmesine olağanüstü katkılarda bulundu. Bütün bu çabalar AKP iktidara gelmesinden çok önce meyvelerini vermeye başladı.

TÜRK SAVUNMA SANAYİİNİN TARİHİ ORTADA 

Türk Savunma Sanayiinin gelişmesinin tarihi ve hikayesi bu kadar açık ve ortada iken, her şeyi kendileriyle başlatmayı ucuz bir beyin yıkama ve propaganda aracı haline getiren AKP zihniyeti, bu konuda da iyice fütursuzlaştı. Günümüzde özellikle insansız hava araçları konusunda aralarında TUSAŞ, VESTEL gibi teknoloji şirketlerimizin de bulunduğu kuruluşların aldıkları büyük mesafeyi görmezlikten geldi. Hatta bunları, sarayın öteki damadı Selçuk Bayraktar’ın Baykar Savunma A.Ş’nin insansız hava araçlarını özellikle öne çıkararak gölgede bırakılmalarına yol açtı. 

Bayraktar’ın insansız hava araçları konusundaki girişimleri elbette kıymetli ve önemlidir. Ancak onun saray otokratı ve çevresi tarafından mübalağalı bir şekilde AKP’nin siyasi propaganda aracına dönüştürülmesi sakıncalıdır. Bu alanda çalışan diğer müteşebbislerin ve kuruluşların motivasyonlarını kıracağı ve hatta sırf bunun için yapıldığı ortadadır.

İşte diğer müteşebbislerimizin ve kuruluşlarımızın çalışmalarına dikkat çekmek ve motivasyonlarını arttırmak için, insansız hava araçlarında sadece Selçuk Bayraktar’ın ve grubunun öne çıkarılmasını eleştiren bir tvit attım. 

MANDACI TEPKİSİ!

Bu tvit, sarayın ucuz bilim ve teknolojisi propagandacısı öte bir rolü ve işlevi olmayan Mustafa Varank tarafından şahsıma yapılmış ‘Mandacı’ çamuruyla karşılanması şaşırtıcı değildir. Hem tıynetlerine, hem de meşreplerine pek uygundur ve çok yakışmaktadır. 

GÜLÜNÇ ÇAMURLAR YAPIŞMAZ!

Ancak Varank bilmelidir ki, tüm siyasi vizyon ve misyonunu Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucu değerleri ve bakışı üzerinde kurmuş olan bir insan olarak Aytun Çıray’ın üstüne bu tür gülünç çamurlar yapışmaz. Her sözü ‘şaka gibi’ aşağılamasıyla karşılanan bir saray uzantısının kuruculara ‘ayyaş’ diyen zihniyetini bir kere daha hatırlamanın vesilesi olur. 

Aziz Milletime saygıyla duyururum.. 

 
İzmir'in büyük serbest bölge projesinde kritik gelişme: İmzalar tamam!
 
'Pençe-Kilit'ten acı haber: 1 şehit, 4 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Vatanı satanlarla kavga edeceğiz!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında tarihi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü
Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir ...
 
Kılıçdaroğlu'na: Türkiye'yi karanlığa boğamayacaksın!
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriğinin kesilmesiyle ilgili konuşan ...
CHP'li Yücel fatura dramına ışık tuttu: 15 metrekare evde engelli maaşıyla bir başına!
CHP İl Başkanı Deniz Yücel İzmir'in Konak ilçesi Eşrefpaşa semtinde ikamet ...
6'lı masada son zirvenin perde arkası!
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın ev sahipliğinde Pazar ...
 
AK Parti İzmir'de vefa iftarı
AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından partide geçmiş dönemlerde görev ...
Erdoğan, BM Genel Sekreteri'ni kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde BM Genel Sekreteri ...
CHP'li Yücel'den zehir zemberek 'Serdar Aksoy' mesajları: Ahlaki değerlerini yitirmiş birinin...
CHP İl Başkanı katıldığı yayında Serdar Aksoy'un iddialarına çarpıcı yanıtlar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri