POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den, Göztepe için tebrik!
Özgür Özel'den, Göztepe için tebrik!
Nijerya'da bombalı tuzak: 25 kişi öldü
Nijerya'da bombalı tuzak: 25 kişi öldü
'Enflasyon 2026'da tek haneye düşecek'
"Enflasyon 2026'da tek haneye düşecek"
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
31 Mart 2020 Salı - 15:19

DİSK'ten İzmir için 10 günlük sokağa çıkma yasağı çağrısı!

İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ardından DİSK'ten de korona virüs salgınına karşı önlem olarak 10 günlük sokağa çıkma yasağı çağrısı geldi. Türkiye'de sağlık çalışanlarıyla birlikte belediye personelinin de risk altında olduğunu vurgulayan Disk Ege Bölge Temsilcisi Sarı,"Eğer biz de virüse yakalanırsak hizmet üretecek kimse kalmayacak. Eğer hükümet bu işi ciddiye alıyorsa önümüzdeki süreçte 10 gün sokağa çıkma yasağı uygulamalı” dedi.

DİSK ten İzmir için 10 günlük sokağa çıkma yasağı çağrısı!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele süreci devam ediyor.

Geçtiğimiz gün İzmir Valiliği öncülüğünde yapılan İl Pandemi Kurulu toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, salgına mücadele için sokağa çıkma yasağı getirilmesini talep ettiğini açıklamıştı.

Başkan Soyer’in ardından İzmir’de sokağa çıkma yasağı konusunda ikinci çağrı DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’dan geldi.

ONLARA DA BULAŞIRSA…

Koronavirüs ile mücadelenin zorlu bir süreç olduğunu ifade eden Sarı, "Özellikle; birinci sırada sağlık çalışanları, ikinci sırada ise belediye çalışanları için süreç çok zorlu…” dedi.

Belediye çalışanlarının şuan dönüşümlü olarak görev yaptığını ifade eden Sarı,  “Acil olmayan birimlerde çalışanlar arkadaşlarımızdan destek alıyoruz. Arkadaşlarımız dönüşümlü çalışıyor. Ancak bizim buradaki asıl önemli talebimiz şu; herkes evinde ‘evde kal’ çağrısı yaparken, belediye işçileri, birlikte mücadele verdiğimiz sağlıkçılar başta olmak üzere, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının alanda görev yapan çalışanların bu salgına karşı genel güvenliğini almak, gerekli tedbirleri almak… Çünkü onlara da Covid-19 bulaşırsa o zaman bu hizmeti üretecek kimse kalmayacak. Birinci öncelik onların sağlığının ve güvenliğinin sağlanması! Bu sağlandıktan sonra hizmet kolay…” diye konuştu.

SOYER SÜRECİ ÇOK İYİ YÜRÜTÜYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin süreci çok iyi yürüttüğünü belirten Sarı, “Tunç Başkan zaten sosyal belediyeciliği iyi işleyen, hayata bu açıdan pozitif bakan, iyi bir belediye başkanı… Şuanda bütün yatırımları durdurdu. Doğal olarak şuan yapacağı iş; halkın sağlığını korumak, kimsesizlerin yaşlıların sağlık güvencesini sağlamak ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak…” açıklamasında bulundu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE NE ÖNERDİYSEK ÖNLEM ALDI!

Sarı şunları söyledi: “En büyük kapitalist ülkeler bile bu salgına karşı çok hazırlıksız yakalandı. Devlet kurumları hazırlıksız yakalandı. ABD, İspanya vb ülkeler 300-400 milyon Euro değerinde paketler açıkladı. Ama biz paket açıklamadık bile! Çünkü ekonomik durum çok kötü… Bir de Türkiye’de her şey karaborsaya çok çabuk düşüyor, devletin bunun önüne geçmesi gerekiyor. İçişleri Bakanlığı bu konuda çalışma yaptığını ifade ediyor ama belediye anında kendi tesislerinde kendi meslek okullarında maskeden eldivenine kadar üretimine başladı. Şuanda büyükşehir tarafından işçilerimizin bu konudaki koruyucu ekipman eksikleri tamamlandı. Hiçbir arkadaşımızın bu konuda sıkıntısı yok. Büyükşehir de bu salgına hazırlıksız yakalandı ama yaklaşık 1 hafta içerisinde gereken organizasyonu sağladı. Her insanın kendi iç korkusu vardır, öncelikle bunu yenmemiz gerekiyor. Ama Tunç Soyer, o korkuyu yenmek ve moral vermek açısından destek primlerini açıkladı. Motivasyonu sağlamak adına büyükşehir gerçekten her şeyi yapıyor. Bu konuda içimiz rahat! Büyükşehir Belediyesine ne önerdiysek, ne söylediysek alabildiği kadar önlem aldı. Biz sadece sendikacılık yapıp bir şey istemiyoruz, arkadaşlarımızın can güvenliği ile ilgili çalışmaları da yöneticilerle birlikte yapıyoruz. Bunlar güzel şeyler…”

HÜKÜMETE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI ÇAĞRISI

Hükümete salgınla mücadele noktasında eleştirilerde bulunan Sarı, sokağa çıkma yasağının uygulanması gerektiğini vurguladı. Salgın krizinin iyi yönetilmesi gerektiğinin altını çizen Disk Ege Bölgesi Temsilcisi, “10 Mart’ta 1 test, 12 Mart 1 test, 13 Mart’ta 1 test ile bu iş olmaz! Şimdi biraz testler fazlalaştı, gerçek sayı ortaya çıkmaya başladı. O nedenle; bundan önce sırf turizm ekonomisini kurtarmak adına 9-10 gün ülkeyi tatile sokan hükümet bu koronavirüs salgınında 10 günü göze alıp insanlara ‘evinde kal’ çağrısı yapmanın haricinde başka bir şey yapmıyor. 10 gün sokağa çıkma yasağı uygulansa biz belki de bu krizi çok rahat atlatacağız. Önümüzde bayram da var. Bu bayramda sadece zorunlu çalışanlar hariç, 10 gün sıkıyönetim ilan edilmeli! Bu süreç devam edecek tabi ki işi bırakamayız ama çalışanlar dönüşümlü olarak çalışabilir. Biz hizmet ettiğimiz kent insanına karşı sorumluluktan kaçamayız. Ama örneğin alanda 150 arkadaşımız çalışıyorsa 1 gün 75’i, diğer gün 75’i çalışabilir. Patronlar, durumu iyi olanlar, sanatçılar ‘evde kal’ çağrısı yapıyor ama evinde kalıp evine ekmek götürmesi gereken fabrikalardaki arkadaşlarımız sırt sırta çalışıyor. Eğer hükümet bu işi ciddiye alıyorsa önümüzdeki süreçte 10 gün sokağa çıkma yasağı uygulamalı. Çağrımız budur! Bir an önce bu krizden kurtulmak zorundayız. Eğer kurtulamazsak, ekonomi çöker diyorlar ya, asıl bu iş uzarsa o zaman ekonomi çöker. Bu krizi ne kadar çabuk ve sağ salim kontrol altına alırsak o zaman ekonomimizde bir canlanma olur. Bu krizin 1 ay 2 ayda biteceğine dair bir kesinlik yok. Doğal olarak bu krizi iyi yönetmek gerekiyor. Bunun için de sokağa çıkma yasağı uygulanması gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

 
CHP İzmir'den rektörün annesinin nefret sözlerine suç duyurusu!
 
Büyükşehir'den ihtiyaç sahiplerine bir önemli destek daha!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'den rektörün annesinin nefret sözlerine suç duyurusu!
CHP İzmir, İzmirlilere yönelik hakaret dolu ifadeler kullanan Anadolu ...
CHP'li Arslan, o huzurevindeki virüs iddialarını Meclis'e taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan Narlıdere Huzurevi Yaşlı Bakım ve ...
70 bin mahkuma evde virüs izni
TBMM'ye bu hafta sevk edilmesi beklenen infaz düzenlemesine geçici madde ...
 
İzmir sularında 50 hayat kurtaran iki operasyon!
İzmir'in Çeşme ve Dikili sahili açıklarında, lastik botla Yunanistan'a ...
Rektörün annesinden İzmirliler ile ilgili skandal sözler... Suç duyurusunda bulunulacak!
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'nın annesi ...
Erdoğan: Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Dayanışma Kampanyası başlatıldığını açıklayarak, ...
 
Tabip Odası’ndan virüs raporu: İzmir’deki rakamları açıkladılar!
İzmir Tabip Odası, kentteki koronavirüs raporunu açıkladı. Rapora göre; ...
Türkiye'de virüsten can kaybı 168'e yükseldi!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü ile ilgili son dakika bilgilerini ...
Nakliyeciler Sitesi'nde 'sosyal mesafe' hala uygulanmıyor
Nakliyeciler Sitesi'nde, geçen günlerde koronavirüs önlemleri kapsamında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri