POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
26 Aralık 2023 Salı - 18:39

DTO'dan Yunan adalarına vize açıklaması

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Türk turistlere Yunan adalarında kapıdan 7 günlük vize uygulamasına ilişkin, "Ülkemiz turizmini ve esnafını koruyacak önlemler alınmasını, Ege Denizi'nin cazibesini artıracak projelerin geliştirilmesini ve her iki ülkenin kazanacağı adımların atılmasını arzu ediyoruz." dedi.

DTO dan Yunan adalarına vize açıklaması

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Türk turistlere Yunan adalarında kapıdan 7 günlük vize uygulamasına ilişkin, "Ülkemiz turizmini ve esnafını koruyacak önlemler alınmasını, Ege Denizi'nin cazibesini artıracak projelerin geliştirilmesini ve her iki ülkenin kazanacağı adımların atılmasını arzu ediyoruz." dedi.

DTO İzmir Şubesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı öncesinde Pençe-Kilit Harekatı Bölgesi'ndeki terör saldırısında şehit düşen askerler için saygı duruşunda bulunuldu.

Toplantıda, Türk turistlere Yunan adalarında kapıdan 7 günlük vize uygulaması kararını değerlendiren Öztürk, uygulamanın yeni turizm sezonunda Yunan adalarına talebi artıracağını ve feribot taşımacılığını daha verimli hale getireceğini anlattı.

"Kapıda vize olayı doğru olmuştur ama yine vize veriyor. Bence vize olmaması gerekiyor. Çünkü yine vize için belgeler hazırlamak gerekiyor." diyen Öztürk, bu yıl Çeşme-Sakız hattında yolcu sayısının 150 bine, Kuşadası-Samos hattında 85 bine, İzmir-Midilli hattında 7 bin 400'e ulaştığını kaydetti.

Öztürk, şöyle konuştu:

"Adalara seyahat eden Türk vatandaşının sayısının 1 milyonun üzerine çıktığını tahmin ediyoruz. Maalesef Türk vatandaşının yurt dışında harcadığı döviz, turistin ülkemize bıraktığı dövizden daha hızlı artıyor. Ülkemiz turizmini ve esnafını koruyacak önlemler alınmasını, Ege Denizi'nin cazibesini artıracak projelerin geliştirilmesini ve her iki ülkenin kazanacağı adımların atılmasını arzu ediyoruz."

"Konteyner trafiği yerinde saydı"
Gazze'deki saldırıların önce Doğu Akdeniz kruvaziyer turizmini, ardından da dünya deniz taşımacılığı sekteye uğrattığını ifade eden Öztürk, Kızıldeniz'de seyreden gemilere saldırılar nedeniyle özellikle konteyner gemilerinin rotalarını Süveyş Kanalı yerine Ümit Burnu'na çevirdiğine işaret etti.

Yusuf Öztürk, "Süveyş, global ticaretin yüzde 12'sinin, toplam konteyner trafiğinin yüzde 30'nun geçtiği bir su yolu olması nedeniyle çok kritik bir önemde. Gemilerin rota değişikliği, varış süresinin 10-14 gün uzamasına ve ortalama 1 milyon dolarlık ekstra yakıt maliyetine neden oluyor. Dünya Konteyner Endeksi, 21 Aralık'ta yüzde 9 yükselerek 1661 dolara çıktı." diye konuştu.

ABD öncülüğünde kurulan deniz gücü dolayısıyla bazı konteyner operatörlerinin rotalarını yeniden Kızıldeniz'e çevirdiğini ifade eden Öztürk, gecikme ve ekstra maliyetin ciddi sıkıntılara yol açmasının beklendiğini dile getirdi.

Türkiye ve ihracat pazarlarındaki zayıf talebin limanlara etkisini hissettirdiğini kaydeden Öztürk, sözlerini, "Limanlarımızda ilk 11 ayda 11,4 milyon TEU konteyner elleçlendi. Geçen yıla göre karşılaştırdığımızda konteyner trafiği yerinde saydı. Bölgemiz limanlarında elleçlenen toplam konteynerin 1 milyon 850 bin TEU'ya ulaşacağını tahmin ediyoruz." diye tamamladı. (AA)

 
Feci kaza: Taksinin çarptığı yaya öldü
 
İsveç'in NATO üyeliği Komisyon'dan geçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asgari ücrette sona viraj: Bakan Işıkhan'dan açıklama
Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni asgari ücret için süreç devam ediyor. ...
Meclis'te yılın son mesaisi: Çalışan emekliye ikramiye
Meclis'te yılın son mesaisinde, çalışan emeklilere 5 bin liralık ödemeyi ...
Yorgancılar'dan asgari ücret tahmini!
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, 2024'te uygulanacak asgari ücretin ...
 
Kirada yüzde 25 zam sınırı sona mı eriyor?
Fahiş kira artışlarının önüne geçmek için getirilen "yüzde 25 sınırı"nın ...
Çiçekçilerde 'kokina' bereketi!
Yılbaşının simgelerinden biri haline gelen, şans ve bereket getirdiğine ...
Bergama'da BASBAŞ heyecanı: 20 bin kişiye istihdam sağlayacak
20 bin kişinin istihdam olanağı bulacağı Batı Anadolu Serbest Bölgesi, ...
 
Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması’na başvurular devam ediyor
6. Uluslararası Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması’na başvurular, 28 ...
3 kamu kuruluşuna 1360 kişi alınacak
Gelir İdaresi Başkanlığı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ...
AK Partili Akbaşoğlu asgari ücret için tarih verdi
Yaklaşık 7 milyon işçi, asgari ücrete yapılacak zammı beklerken AK Parti ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri