POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
25 Aralık 2023 Pazartesi - 11:06

Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması’na başvurular devam ediyor

6. Uluslararası Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması’na başvurular, 28 Ocak 2024’e kadar devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yarışmaya, 15 ülkeden genç tasarımcı adayları toplam bin 72 özgün projeyle katılmıştı. Doğal taş sektörünün uluslararası piyasada rekabet gücünü artırarak genç ve yaratıcı tasarımcıları teşvik etmeyi hedeflenen yarışmaya, üniversitelerin ilgili bölümlerinden öğrenciler, doğal taş ya da doğal taş artıklarından üretilecek dekoratif ev eşyası tasarımlarıyla katılabiliyor.

Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması’na başvurular devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İzfaş tarafından 17-20 Nisan 2024 tarihleri arasında 29. kez düzenlenecek Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı,  sektöre katkı sağlamaya, Türk doğal taşının dünyaya açılan kapısı olmaya devam edecek. Fuar kapsamında düzenlenen 6. Uluslararası Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması’yla da sektörün tasarım ve mimariyle desteklenerek katma değeri yüksek ürünler ortaya çıkarılarak doğal taş ihracatının artması, Türk doğal taşının pazarda yenilikçi yüzünün ortaya konulması hedefleniyor. Serüvenine ulusal katılımla başlayan yarışma, geçtiğimiz yıl yurt dışı başvurularının da yapılmasıyla uluslararası bir boyut kazandı. Yarışmada geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da firma özel ödülleri de yer alıyor. Böylece tasarımcılar ile genç yetenekleri destekleyen firmaların buluşması amaçlanıyor. Yarışma ile ayrıca, çevre dostu ve sürdürülebilir projeler geliştirmek, sektörün gelişimine ve rekabet gücünü katkı sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak da amaçlanıyor. 

Ödüller sahiplerini bekliyor

Yarışma, üniversitelerin, mimarlık, mühendislik, mimarlık ve tasarım, sanat ve tasarım, güzel sanatlar ve tasarım fakültelerinin lisans bölümlerine, üniversitelerin tasarımla ilgili diğer lisans ve ön lisans programı öğrencilerinin katılımına açık. Yüksek lisans ve doktora eğitimi gören adaylar da yarışmaya başvurabiliyor. Akademisyenlerden tasarımcılara ve sektör profesyonellerine kadar birçok önemli ismin jüride yer aldığı yarışmaya 28 Ocak 2024 tarihine kadar başvuru yapılabiliyor. Yarışmayla ilgili çeşitli üniversitelerin ilgili bölümlerindeki öğrencileri için düzenli aralıklarla tanıtım toplantıları da gerçekleştiriliyor. 

Toplam ödül miktarının 540 bin TL olduğu yarışmada; ilk üç projenin ödüllendirilmesinin yanı sıra Ege İhracatçılar Birliği Yurt Dışı Fuar Katılım Ödülü, firma özel ödülleri, tasarımların tescili ödülü, tasarımların üretimi ödülü, staj ödülü, tatil ödülü gibi çeşitli ödüller de verilecek. Yarışmaya en çok öğrencinin başvuru yaptığı üniversiteye de 3D yazıcı hediye edilecek. Yarışmayla ilgili detaylı bilgilere www.degisiktasarimyarismasi.com/tr adresinden ulaşılabilir.

Yarışmada, jüri toplantısı 12 Şubat 2024 günü yapılırken 16 Şubat 2024’te eleme sonuçları açıklanacak. Firma ve tasarımcı buluşma toplantısı 20 Şubat, final ve ödül töreni ise 17 Nisan 2024’te Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı açılış gününde gerçekleştirilecek. 

Akademisyen, tasarımcı ve sektör temsilcileri jüride

Yarışmanın jürisinde ise İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Dr. A. Can Özcan, Endüstriyel Tasarımcı Adnan Serbest, Endüstriyel Tasarımcı Ahmet Toplu,  İç mimar Atilla Kuzu, Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ayşem G. Başar, İzmir Akdeniz Akademisi Tasarım Koordinatörü Dünya Tasarım Örgütü Türkiye İrtibatı İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Elif Kocabıyık, İç Mimar Esra Kazmirci, Sektör Temsilcisi Danışman Prof. Dr. Faruk Çalapkulu, Mimar Gökhan Karakuş, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gelmez, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Lütfi Hidayetoğlu, Endüstriyel Tasarımcı Meltem Parlak, Varşova Güzel Sanatlar Akademisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Michal Stefanowski, Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Önder Küçükerman, Mimar Öznur Turan Eke, Çizgi Mermer Kurucusu Remzi Boncuk, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. S. Meltem Şen, Ege Antik Mermer Kurucusu S. Sabri Bora, Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Güneş ve Endüstriyel Tasarımcı Şule Koç yer alıyor. 

 
100. Yıl Kitap Kulübü ilk konuklarını ağırladı
 
Bergama'da BASBAŞ heyecanı: 20 bin kişiye istihdam sağlayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 kamu kuruluşuna 1360 kişi alınacak
Gelir İdaresi Başkanlığı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ...
AK Partili Akbaşoğlu asgari ücret için tarih verdi
Yaklaşık 7 milyon işçi, asgari ücrete yapılacak zammı beklerken AK Parti ...
İzQ İnovasyon Merkezi'ne Arkitera onuru!
Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Arkitera ...
 
Egeli ihracatçılar fuardan fuara koşacak!
Ege İhracatçı Birlikleri 2024 yılında 13 fuara milli katılım, 13 sektörel ...
Bakan Şimşek: Borsa oyun alanı değildir
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son aylarda hemen hemen her alanda ...
BDDK Başkanı Kavcıoğlu'ndan kredi çağrısı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, ...
 
Asgari ücret için 3. toplantı tarihi belli oldu
Asgari ücret tespit komisyonu, 2024 asgari ücret zammı için toplantılarını ...
Merkez Bankası'ndan 17 yıl sonra ilk depo alım ihalesi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 17 yıl sonra ilk kez Türk Lirası ...
TOBB 11 aylık verileri açıkladı: İzmir’de kaç şirket kuruldu, kaç şirket kapısına kilit vurdu?
TOBB Kasım ayı ve 2023’ün ilk 11 ayına ait kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri