POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
11 Mart 2022 Cuma - 13:02

Davutoğlu'ndan İzmir'de il binası açılışı, kente ve Soyer'e övgü seli!

Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu 48 saatlik programın startını İzmir Platformu ile yapılan buluşmayla yaptı. Davutoğlu buluşmada İstanbul Sözleşmesi'nde hukuki mücadeleyi anlatırken, Montrö'nün önemine de vurgu yaptı. Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olan Gelecek Partisi Lideri, Başkan Soyer'i ve kurumun çalışmalarını överken, "Ben bir İzmir aşığıyım" ifadelerini kullandı. Davutoğlu kentte il binasının açılışına da imza attı.

Davutoğlu ndan İzmir de il binası açılışı, kente ve Soyer e övgü seli!

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 2 günlük yoğun bir mesai için İzmir’e geldi. 

Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu 48 saatlik programın startını Atlas Otel'de İzmir Platformu ile yapılan buluşmayla verdi. Toplantıya Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın yanı sıra Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, parti mensupları ve platform üyeleri katıldı. 



Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu burada yaptığı konuşmada "İzmir Platformu’nu yakından takip ettiğim ve en etkili platformlardan birisi. İzmir’e yönelik diplomatik ve siyasi hayatımda da özel bir ilgim oldu. İzmir, Akdeniz kültürünün, Asya, Avrupa, Rumeli kültürleriyle Anadolu’da buluştuğu kendine özgür bir şehir. İzmir medeniyetler tarihinin de buluştuğu yer. Akdeniz kültürü İzmir olmadan anlaşılamaz. Bizim tarihimiz de İzmir olmadan anlaşılamaz. Biz şehirleri de kültürleri de taşıyan bir milletiz. Her şehrin bir kültürü vardır ama İzmir nereden gelirseniz gelin sizi İzmirli yapan bir şehirdir. Modernleşmenin, demokrasinin doğduğu şehirdir İzmir. Tekrar gelmekten büyük mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VE MONTRÖ MESAJLARI 
Gelecek Partisi Lideri'nden İstanbul Sözleşmesi ve Montrö'ye ilişkin önemli mesajlar da geldi. Davutoğlu, “İstanbul Sözleşmesi’nin altında benim imzam vardır.  Kararın iptali için parti olarak dava açmıştık. Bu hafta savcı mütalaasında iptal davasını uygun gördüğünü ifade etti. Karar iptal edilene kadar mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu. Rusya-Ukrayna savaşına da değinen Davutoğlu, “Rusya gücünü konsolide ettikçe NATO da bu anlamda yayılma çabasını sürdürdükçe bu gerilim devam edecek. Bir müddet sonra ateşkes sağlanır ama Rusya, Donnbas, Nerson ve Odessa hattını elinde tutmaya çalışacak. Muhtemeldir ki bir ateşkes sağlansa bile Rusya’nın nüfus alanı içinde Osetya gibi bir bölge kalabilir. Maalesef orada Batılıların da yaptığı hatalar oldu. Rus ise güç kazandıkça eski emperyal limanlarına ulaşmaya çalışıyor. Çok dikkatli bir politika takip etmesi gerek Türkiye’nin. Montrö tartışılmaz bir konudur, bu konuda Tayyip Bey ile de geçmişte de tartıştım. Montrö bizim için bir anahtardır. Muhafaza edeceğiz. Rusya ile ilişkileri iyi tutarak, NATO’da da etkili olduğunuz zaman iki taraf nezdinde de itibarınız artar. Bizim düşünmemiz gereken bir de Kırım’da Tatar soydaşlarımızın durumudur” açıklamasında bulundu.



Gelecek Partisi Lideri'nin yoğun progrmada ikinci durağı Büyükşehir Belediyesi oldu. Davutoğlu beraberindeki heyetle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret etti. Yaklaşık 45 dakika süren buluşma sonunda ikili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 



SOYER: ŞEREF VERDİNİZ 
Buluşmada Davutoğlu'na zeytin fidesi armağan eden Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, "Bugün Sayın Başbakanımızı İzmir’de misafir etmenin büyük mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bize vakit ayırdıkları için kendisine minnettarım. Hepimize umut oldular, çok mutluyuz. Ve çok teşekkür ediyoruz. Hoş geldiniz şeref verdiniz" ifadelerini kullandı. 

İZMİR'E VE SOYER'E ÖVGÜ
Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu ise, "Zarif misafirperverlikleri için Neptün Hanım ile birlikte Başkanımıza ben de çok teşekkür ediyorum. Tebriklerim de bu güzel tarihi binada hizmet verme kararı almış olmaları için... Şehirlerin kültürlerini yansıtan en önemli mekanlardan birisi o şehrin belediye başkanlıklarıdır. Bu bütün Avrupa’da ve dünyada böyledir. Maalesef bizde daha büyük binalar meraki dolayısıyla son yıllarda tarihi binalarda hizmet ifa etmek biraz ihmal edilir oldu. Güzel İzmirimize yakışan 150 yıllık bir binada biz ağırlaması her türlü takdirle çok teşekkür ediyorum. İzmir ufuk şehrimizdir. Türk milletinin denizle buluşmasının bir kısrak başı gibi Akdeniz’e uzanan şehir diye ifade eden şairin  başladığı yerdir. Modernleşmemizin eksen şehridir. Cumhuriyetimizin kuruluş şehri, İstiklal Savaşı’mızın kurtuluş şehridir. Demokrasimizin doğduğu şehirdir. Önümüzdeki dönemlerde de ben İzmir’in hak ettiği yeri almasını hem ülke hem de İzmir’e büyük katkı yapacağı inancındayım. Başbakanlık ofisini de buraya açarken de İzmir’i siyasetin merkezi halne getirme yönünde bir irade düşünceyle yapmıştık. Önümüzdeki dönemde İzmir siyasetimizin yine yönlendirileceği ufuk şehir olacak. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın Kemeraltı başta olmak üzere biraz önce tarihi yerleri tek tek konuştuk. O mekanlarda yaptıkları düzenlemeler ve koruma faaliyetleri her türlü takdirin üzerinde... Ayrıca kırsal kesimde uyguladıkları projelerden bahsettiler. Küçükbaş hayvancılığı teşvik için süt fiyatlarında takip ettiğim politika başta olmak üzere kırsal kesimi kalkındırarak İzmir’in hinterlandını arka bahçesini güçlendirmesi gerçekten çok önemli güzel hizmetler ben tekrar çalışmalarında başarılar diliyorum misafirpervefrlikleri dolayısıyla teşekkür ediyorum" dedi. 



"BEN BİR İZMİR AŞIĞIYIM" 
Davutoğlu, "Türkiye’nin genel siyaseti ile ilgili de kendileri son dönemde yapılan görüşmelerden memnuniyetlerini ifade ettiler. Biz de Türkiye’de siyasette bir psikolojik değişim yaşanması gerekiyor. Bu psikolojik değişimin odağı merkezi de siyaseti liderlerin birbirine nezahatla güzel üslupla yaklaşmaları bütün bunları paylaştık ama siyaset sadece Ankara’da şekillenmiyor yerel siyaset ne kadar demokratik ve zarif bir nitelik kazanırsa siyasete de bu yansır. Tüm bunları paylaştık ama esas odağımız İzmir’di. Ben İzmir aşığıyım" ifadelerini kullandı. 

ÜMİT EDERİZ BU YANLIŞTAN DÖNÜLÜR! 
Gelecek Partisi Lideri ayrıca Başkan Soyer ile zeytinlik alanların madenlere açılmasını sağlayan yönetmelik hakkında da konuştuklarını ifade ederek, "Bu doğal ortamın korunması ve Türkiye’nin ekolojik zenginliklerinin korunması konusunu ele aldık konuştuk. Zeytinlikler bir arazi bir toprak bakıldığında kendilerinin de büyük rant görülen bir alan olarak görülmemesi gerekir aksine asırlarca bin yılı aşkın zeytin ağaçlarımız var bütün bunların korunması hele son dönemde yangın dolayısıyla geçen sene çok zeytinlik kaybettik  artık daha fazla zeytinlik kaybetmeye bu memleketin tahammülü yok, ümit ederiz bu yanlıştan dönülür ve o yasada gerekli düzenlemeler yapılır. Zeytinlikler bir ekolojik zenginliktir, sadece zeytin üreten bir ekonomik zenginlik değil temelde bunun korunması esastır" açıklamasını yaptı. 

ESNAF TURU, TABİP ODASI'NA ZİYARET 
Davutoğlu, Büyükşehir ziyareti sonrası kentte mesaisine İzmir Tabip Odası ziyaretiyle devam etti. Gelecek Partisi Lideri Oda Başkanı Lütfi Çamlı ile sorunları konusunda istişare etti. Önce Kemeraltı ardından Karşıyaka'da esnaf turu yapan Davutoğlu İzmir'de partisinin il binasının açılışına da imza attı. 

"ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN..."
Davutoğlu il binasından yaptığı konuşmada ''İzmir’de açtığımız bina ile Türkiye’nin geleceği için yeni bir başlangıca doğru ilerliyoruz. Şartlar ne olursa olsun, her gecenin karanlığından sonra parlak bir güneşin doğacağına inancımız tamdır” mesajını verdi. 

CUMARTESİ PROGRAMINDA NELER VAR?

12 Mart 2022 Cumartesi

09 : 00 / Atlas Otel'de basın toplantısı

10 : 30 / Kent Arşivi müze ziyareti

11 : 30 / Rumeli Kadınları Derneği ziyareti

13 : 00 / Burhan Özfatura ile buluşma (Anadolu Otizm Vakfı'nda) 

14 : 00 / Buca ilçe binası açılışı ve esnaf ziyareti

16 : 00 / Menderes ilçe binası açılışı ve esnaf ziyareti

18 : 00 / Bornova Esnaf Odası ziyareti - Bornova çarşı içi ziyaret 

19 : 30 / Bornova Esnaf Odası ile akşam yemeği 

 

 
'Mahallemizin kadınları' ABD'deki festivalde yarışacak
 
Sürekli'den Büyükşehir'e Opera Binası ve Karşıyaka Stadı salvosu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat'tan Orhanlı için yaşam çığlığı!
CHP İzmir Milletvekili Polat, Seferihisar Orhanlı Köyü’ndeki riske dikkat çekti. 
''Bir görüşmeden mucize beklenmemeli''
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Diplomasi Forumu'nda açıklamalarda ...
Erdoğan'dan barış için 5 günlük yoğun diplomasi trafiği
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 günün geride kaldığı Rusya-Ukrayna savaşında ...
 
AK Parti Konak'tan Batur'a proje çıkışı!
AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak Belediye Başkanı ...
CHP Lideri Diyarbakır'da: Huzur içinde yaşayacağız!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır ziyaretini sürdürüyor. Kılıçdaroğlu, ...
DEVA İl Başkanı Ösen'den kongre mesajları, teşkilatlanma raporu ve 'vekil adaylığı' sorusuna yanıt!
DEVA Partisi İl Başkanı Ösen, 20 Mart'ta Genel Başkan Babacan'ın katılımıyla ...
 
CHP'li Sındır'dan antep fıstığı soruları!
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Antep fıstığı ve ...
Purçu akaryakıt zamlarını Meclis'e taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, akaryakıt fiyatlarına sürekli zam ...
Antalya'daki kritik zirve sonrası kritik mesajlar!
Dünyanın gözü bugün Türkiye'de, Antalya'da yapılacak olan Rusya ve Ukrayna ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri