POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Aydın'ı desteklemişti... İYİ Partili Erhan Usta istifa etti
Aydın'ı desteklemişti... İYİ Partili Erhan Usta istifa etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kentsel dönüşüm açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kentsel dönüşüm açıklaması
28 Şubat 2018 Çarşamba - 18:57

Demirtaş: Meclisin yüzde 70'i devam eder!

Seçime kısa bir süre kala son meclis toplantılarından birini yapan İzmir Ticaret Odası'nda üyeler veda konuşması yaparken, Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, meclisin yüzde 70'inin görevine devam edeceğine inandığını ifade etti.

Demirtaş: Meclisin yüzde 70 i devam eder!

Seçim heyacanı yaşanan İzmir Ticaret Odası'nda (İTO) seçimden önce sondan bir önceki meclis toplantısı gerçekleştirildi. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, meslek komitesi ve meclis üyesi seçimlerinin, 9 Nisan Pazartesi günü, Fuar İzmir A Holü'nde yapılacağını açıkladı.

Rahat ulaşım sağlanması adına Gaziemir'deki Fuarİzmir'i seçim alanı olarak tercih ettiklerini belirten Demirtaş, 14 Nisan'da da yönetim kurulu seçiminin yapılacağını ifade etti.

Demirtaş'ın ardından söz alan İTO Meclis Üyesi Necip Nasır ve Koç Ali Al'ın seçim sürecine girilmesi nedeniyle veda konuşması yapması ve helallik istemesi üzerine Başkan Demirtaş, meclisin yüzde 70'inin görevine devam edeceğine inandığını söyledi.

ZEYTİN DALI HAREKATI'NA DESTEK
Meclisteki konuşmasında, 20 Ocak'ta Afrin'e yönelik başlayan Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili bir değerlendirme yapan Demirtaş, 365 oda ve borsa olarak 8 Şubat'ta Ankara'ya giderek bu operasyona desteklerini ilettiklerini söyledi. Türkiye'nin sınır güvenliği sağlanana, terör koridoru ortadan kaldırılana kadar operasyonun devam etmesi gerektiğine inandıklarını ifade eden Demirtaş, operasyonun ardından Suriyeli göçmenlerin geri dönmelerini istediklerini kaydetti.

Ekonomi cephesine bakıldığında küresel ekonomide beklentilerin son derece olumlu olduğunu dile getiren Ekrem Demirtaş şöyle konuştu: "2018 yılı için küresel ekonominin büyüme tahmini yüzde 3.9. Türkiye için büyüme beklentisi yüzde 3.5. Ama Ekonomi Bakanı yüzde 7.1 diyor. IMF ayrıca, Türkiye'nin büyüme beklentisini geçebileceğini öngörüyor. Bizce de bu oran artabilir. Ancak Trump yönetiminin korumacı politikaları devam ediyor. Ekonomimizde 2018 yılı için olumsuz bir şey görülmüyor. Ancak belirsizliklerimiz var. Seçim olacak mı? İşsizlik, enflasyon ne olacak, kurlar küresel risk nedeniyle yükselecek mi? Sadece iç siyaset değil jeopolitik riskler de pek çok ülke ekonomisini olumsuz etkiliyor. Siyasetteki gerilimler finans piyasalarına doğrudan yansıyor."

SAVUNMA HARCAMALARINDA ARTIŞ
Dünya piyasalarını da korku sardığını savunan Demirtaş, faizlerin çıktığını, borsaların indiğini söyleyerek, "Batıda tahvil faizleri zıpladı. Hem de daha FED faiz arttırımına gitmemiş iken. 10 yıllık tahvil faizleri özellikle ABD'de yükselişte. Petrol fiyatları artmaya devam ediyor. Varil fiyatı 70 dolara kadar yükseldi. Terörle mücadele kapsamında savunma harcamalarımız artmış durumda. Bu durumun bütçe açığını tetiklememesi için dikkatli olunmalı. 2018 bütçemizde savunma ve güvenlik payı yüzde 41 arttırılmıştı. Buna rağmen başarılı ekonomi yönetimimizin de bir sonucu olarak Ocak ayında ise merkezi yönetim bütçesi 1.7 milyar TL fazla verdi. Mali disipline uyulması son derece sevindirici. Bütçe dengesinin bir nedeni de ithalatın artmasına bağlı olarak vergi gelirlerinin artması" dedi.

FİNANSMAN İHTİYACI
Konut satışlarının düşmeye başladığını belirten Başkan Demirtaş, vergi ve harç indirimleri ile konut kredi faizlerinde indirim yapılarak inşaat sektörünün desteklenmesini beklediklerini vurguladı. İşsizliği azaltmak için daha fazla üretmek gerektiğini anlatan Demirtaş, "Üretim arttırılmadan işsizlik sorununu çözemeyiz. Bu nedenle, iş ve yatırımın önündeki engeller kaldırılmalıdır. Yatırım yapmak, istihdam yaratmak isteyen üyelerimizin önündeki en büyük engel finansman. Odamıza başvurular da iyice arttı. Demek ki tüm üyelerimiz bu aralar zor bir süreçten geçiyor, herkesin finansmana ihtiyacı var" diye konuştu.

İzmir'de kruvaziyer turizmindeki rakamların önceki yıllara göre düşüş gösterdiğini ifade eden Başkan Demirtaş, "En yakın komşumuz Yunanistan ile olan ilişkilerimize yıllardan beridir verdiğimiz özel önemi herkes biliyor. Ama son günlerde Ege Denizi'nde yaşanan gerginlikler Türk-Yunan hepimizi üzüyor. Başbakanımız Çipras ile görüşerek bu gerginliklerle ilgili diyalog kurulması gerektiğini söyledi, iki başbakan da anlaştı. Oda olarak İzmir'i tanıtmak ve markalaştırmak amacıyla coğrafi işaret çalışmalarına özel önem veriyoruz" diye konuştu. (DHA)

 
Jet iddianame: Skandal sözlere ne ceza istendi?
 
CHP İzmir'den o muhtar hakkında suç duyurusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgener sanayicilere hedeflerini anlattı
İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, İzmir Sanayici ...
DTO'da Başkan Öztürk yeniden aday
DENİZ Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi, Şubat ayı olağan meclis toplantısına ...
33 yıllık KDV yasası değişiyor: İşte detaylar
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu'nda değişiklikler ...
 
İTO Başkan Adayı Özgener EGİAD'a projelerini anlattı
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkan Adayı Mahmut Özgener, ...
Bilim dünyası İzmir’de toplanacak!
Dünyanın dört bir yanından gelecek bilim adamları 30 Mayıs-2 Haziran tarihleri ...
Araç sahiplerine kötü haber: Yine zam geliyor!
Benzinin litre fiyatına gece yarısından itibaren 9-11 kuruş zam bekleniyor.
 
İzmir iş dünyası 'teknoloji üssü' bekliyor
Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Salih Esen, doların ateşinin yine ...
TÜRSAB yeni başkanını seçti
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) başkanlık seçimini Firuz Bağlıkaya kazandı.
Dede yadigarı zeytinler ödüllü marka oldu!
Dedesinin ismini taşıyan 'Ethem Bey Zeytinyağları' markasını dünyanın ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri