POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
14 Ekim 2022 Cuma - 11:28

EÜ’de Dünya Anatomi Günü kutlandı

EÜ Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı ile Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği tarafından 15 Ekim Dünya Anatomi Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Anatomi bilimine katkıda bulunan beden bağışçısı ailelerin de katıldığı etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı.

EÜ’de Dünya Anatomi Günü kutlandı

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı ile Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği (TAKAD) iş birliğiyle “Dünya Anatomi Günü” dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Anatomi bilimine katkıda bulunan beden bağışçısı ailelerin de katıldığı ve EÜ Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi merhum Prof. Dr. Lokman Öztürk'ün anıldığı etkinlik, EÜ Tıp Fakültesi Recep Egemen Amfisi'nde gerçekleştirildi. 

UZMANLAR BEDEN BAĞIŞINI ANLATTI
Etkinlik kapsamında EÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün “Dünya Anatomi Günü Anlam ve Önemi”, Uluslararası Anatomist Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülgün Şengül “Dünya Anatomi Dernekleri Federasyonu Beden Bağışçı Çalışmaları”, Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği Başkanı Prof. Dr. Piraye Kervancıoğlu “Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği Beden Bağışçıları Çalışmaları” konularında sunumlar gerçekleştirdi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Ertürk de “Prof. Dr. Lokman Öztürk’ün Hayatı”, EÜ Tıp Fakültesi Öğrencisi Anıl Ateş Kondil ise “Beden Bağışı ve Kadavra Temini Farkındalık Düzeyi Sosyal Sorumluluk ve Araştırma Projesi” hakkında bilgilendirmede bulundu.

KALİTELİ SAĞLIK HİZMETİ OLARAK YANSIYOR
EÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Cemil Gürgün, “Tüm anatomi camiamızın 15 Ekim Dünya Anatomi Günü’nü kutluyorum. Bu amfi bizim anatomi derslerimizin yapıldığı bir amfi. Tıp fakültesine başladığımı ikinci sınıfta anatomi derslerine girdiğimde anlamıştım. Anatomi öğrencilerimiz için çok önemli. Anatominin gerçek bedenler üzerinde öğrenilebileceğini vurguluyor bugün bize. Bu eğitimler kaliteli sağlık hizmeti olarak ileride ülkemize ve vatandaşlarımıza yansıyor. Öğrencilerimiz ölüm gerçeğiyle tanışıyor ve bedene saygı duymayı öğreniyor. Psikolojik olarak da hekimliğe alıştıklarını düşünüyorum. Hocalarımızın çalışmalarından da gurur duyuyoruz. Fakültemiz ve üniversitemiz adına anatomi bilimini daha ileriye taşımak istiyoruz. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı, ülkemizin en donanımlı fakülteleri arasındadır. Eğitimin yanı sıra araştırmaya da çok önem vermekteyiz. Bugün Lokman Öztürk hocamızı da anmak için toplanmış bulunuyoruz. Hocamızı pandemi döneminde kaybettik. Çok öğrenciler ve hocalar yetiştirdi kendisi. Kovid-19 sebebiyle kaybettiğimiz tüm hocalarımızı buradan saygıyla anıyorum. Kendisinin beden bağışı konusunda çok büyük çalışmaları vardı. Bu yıl anabilim dalımıza 10 kadavra bağışı yapıldı bu Türkiye’de en yüksek sayı. Değerli bağışçılarımıza eğitime verdikleri katkıdan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bunlar Türk milletinin ilme ve insanlığa verdiği önemi göstermektedir” dedi.

KADAVRA EĞİTİMİNİN ALTERNATİFİ YOK
Kadavranın tıp eğitimindeki önemine vurgu yapan Uluslararası Anatomist Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülgün Şengül, “Kadavra eğitimi yüzlerce yıldır eğitimde kullanılıyor. Hala daha kadavra eğitiminin alternatifi bulunmuyor. Bu nedenle kadavra bağışı cerrahi eğitim ve tıp eğitimi için çok önemli. Bugün pek çok üniversitemizde maalesef kadavrasız tıp eğitimi yapmak durumunda kalıyor” ifadelerini kullandı. 

BAĞIŞ DÜŞÜKLÜĞÜNE DİKKAT ÇEKTİ
Etkinlikte yaptığı konuşmada Türkiye’deki beden bağışı sorununa değinen Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği Başkanı Prof. Dr. Piraye Kervancıoğlu, “Derneğimiz kadavranın önemini anlatmak ve beden bağışı konusunda farkındalık yaratmak için uzun yıllar birçok faaliyet yürütmüştür. İyi bir tıp eğitimi için kadavra vazgeçilmezdir ancak ülkemizde kadavra bağışı çok düşük seviyelerdedir. Bugünün önemi daha çok kişiye ulaşarak beden bağışını arttırmaktır. Yaşamın ardından tıp fakültelerinde bilgiye ve tecrübeye dönüşen bedenini bağışlayan tüm vatandaşlarımıza ve yakınlarına sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.



PROF. DR. LOKMAN ÖZTÜRK ANILDI
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Ertürk ise, “Bedenlerini bilime bağışlayan çok değerli bağışçılarımızı rahmetle anıyorum. Kendilerine ve ailelerine şükranlarımı sunuyorum” dedi. Ardından Ertürk, beden bağışı konusunda önemli çalışmalara imza atan ve 2020 yılında Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Lokman Öztürk’ün hayatını anlatan kısa bir sunum yaptı.
Konuşmaların ardından EÜ Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Servet Çelik, Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Ertürk’e merhum Prof. Dr. Lokman Öztürk’ün portre fotoğrafını takdim etti. Etkinliğin sonunda bağışçı ailelere “Teşekkür Plaketi” verildi.

 
Bakan Akar'dan 'mevkidaşıyla görüşme' mesajları!
 
İzmir'de konut satışları geri saydı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tabip Odası'ndan yönetmelik tepkisi!
Muayenehane hekimlerinin özel sağlık kuruluşlarında işlem yapabilmesine ...
Mesai sonrası hasta kabulü dönemi: İzmir'de hangi hastaneler hizmet verecek?
Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan 'Beyaz Reform' kapsamında mesai ...
Eczacıların Başkanı büyük eylemi ve Bakan Koca'yla o diyaloğu anlattı!
Yüksek enflasyon, İlaç Fiyat Kararnamesi, çok sayıda açılan fakülte ve ...
 
''Covid grip gibi geçiyor, korkmamız gerekmiyor!''
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki corona virüs vakalarına ilişkin ...
İzmir'de sağlıkçılardan darp maskeli şiddet isyanı!
İzmir'in Torbalı ilçesinde aile hekimi Ekin Hürel Günay'ın 7 Ekim'de mesai ...
Haftalık corona virüs tablosu açıklandı
19-25 Eylül 2022 dönemi haftalık corona virüs tablosu açıklandı. 19-25 ...
 
Anne kız aynı hastanede mesai arkadaşı
İzmir'de kızıyla aynı hastanede görev yapan 33 yıllık doktor Ayşen Özgürbüz, ...
Covid-19'dan sonra grip salgını uyarısı: Vücut ilk defa gibi tepki verecek!
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ...
DSÖ'den intihar raporu: Afrika zirvede!
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika'nın, dünyada en fazla intihar oranına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri