POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
9 Temmuz 2019 Salı - 17:53

Emniyet müdürünün yaptı kaza kamerada!

İzmir’e gelen Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Volkan Parıldar'ın, dönüş yolunda kullandığı otomobille çarptığı taksinin şoförünün ölümüne yol açtığı kaza, güvenlik kamerasına yansıdı.

Emniyet müdürünün yaptı kaza kamerada!

Düğün için geçen 17 Haziran'da eşiyle birlikte İzmir’e gelen Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Volkan Parıldar'ın, dönüş yolunda kullandığı otomobille çarptığı taksinin şoförünün ölümüne yol açtığı kaza, güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Parıldar'ın kırmızı ışıkta geçtiği ve yolun karşısına geçen taksiye çarptığı görülüyor. Parıldar'ın avukatı Serhat Dabakoğlu, kazayla ilgili yaptığı açıklamada, sinyalizasyon sisteminde hata olduğunu, kırmızı ışığın faal olduğu yolun hemen arkasındaki kavşaklarda yeşil ışık yandığını ve bunun da sürücülerde göz yanılmasına yol açtığını belirtti.

Kaza, 17 Haziran'da saat 02.00 sıralarında İzmir'in Konak ilçesinde, Gaziosmanpaşa ile Fevzipaşa bulvarlarının kesişme noktasında meydana geldi. Bir yakınlarının düğün töreni için eşi Hale Parıldar ile İzmir’e gelen Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Volkan Parıldar, Turgutlu İlçe Sağlık Müdürü Bilgehan Hasyiğit ve eşi Yelda Hasyiğit ile birlikte, aynı otomobilde Manisa’ya dönmek için yola çıktı. Volkan Parıldar yönetimindeki 45 TB 530 plakalı otomobil, iddiaya göre kırmızı ışıkta geçerek, Mustafa Turhan’ın kullandığı 35 T 7561 plakalı taksiyle çarpıştı. Kazada, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Volkan Parıldar, eşi Hale Parıldar, Turgutlu İlçe Sağlık Müdürü Bilgehan Hasyiğit ve eşi Yelda Hasyiğit yaralandı. Üç çocuk babası taksi şoförü Mustafa Turhan da ağır yaralı olarak Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Turhan, 10 gün sonra hayatını kaybetti.

Müdür Volkan Parıldar’ın hastanedeki tedavisinin sürdüğü, diğer yaralıların ise taburcu edildiği öğrenildi.

Öte yandan, kaza çevredeki bir güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Parıldar’ın yönetimindeki otomobilin, yeşil ışıkta yolun karşısına geçmeye çalışan taksiye çaptığı görülüyor.

AVUKATTAN AÇIKLAMA

Ayrıca Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Volkan Parıldar'ın avukatı Serhat Dabakoğlu'ndan konuyla ilgili yazılı açıklama geldi. Dabakoğlu, kazanın meydana geldiği yoldaki sinyalizasyon sisteminde hata olduğunu belirterek, "Her ne kadar ilk bakışta olayın meydana gelmesinde müvekkilimiz Volkan Parıldar kusurlu gözüküyor ise de, müvekkilimin sevk ve idaresindeki araç hız limitini aşmamıştır. Kaza, tamamen trafik ışıklarındaki düzensizlikten meydana gelmiştir. Kazanın meydana geldiği kavşaktaki trafik ışığı kırmızıdayken hemen akabindeki çok sayıdaki ışığın yeşil yanması sebebiyle sürücülerde ciddi anlamda göz yanılması olmaktadır. Yani bir başka anlatımla sürücüler kendisine kırmızı ışık yanmasına rağmen diğer kavşaklardaki yeşil ışıkların yoğunluğu nedeniyle ışığı yeşil olarak algılamaktadırlar. Nitekim bu kavşakta aynı gün 6 ayrı daha trafik kazası meydana geldiğini haricen öğrendik" dedi.

Parıldar'ın alkollü olduğunu iddiasına ilişkin olarak, "Kazanın, alkol ile herhangi bir nedensellik bağı hukuken bulunmamaktadır" diyen Dabakoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu müessif olay sebebiyle tedavisi halen devam eden müvekkilim Volkan Parıldar had safhada üzgündür. Kendisi akciğer sönmesi riski altında yaralı eşi ile birlikte hastanede uzunca bir süre müşahede altında kalmış olmasına rağmen, rahmetli Mustafa Turhan’ın sağlık durumunu yakından takip etmiş, Turhan ailesinin bireyleri ile kazanın ilk gününden itibaren temas halinde olmuştur. Sinyalizasyon sistemindeki hatanın tespit edilerek, düzeltilmesi bu kavşakta bundan sonra meydana gelecek kazaları büyük ölçüde önleyecektir. Bu husus belki de bu kazanın tek tesellisi olacaktır. Merhuma cenabı Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerimizi yenileriz." (DHA)

 
Ve ilk harç döküldü: Ödemiş'e gerdanlık olacak!
 
'8 kurşun cinayeti'nin zanlısı yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Barosu'ndan can dostlara mamatik
İzmir Barosu'nun sokak hayvanları için aldığı mamatikler tespit edilen ...
Sendikadan belediyeye isyan: İnsanlık suçu!
Bergama Belediyesi’nde üyesi oldukları Genel-İş sendikasından baskı ile ...
Işılay Saygın'ın sağlık durumu ile ilgili yeni açıklama
İzmir'in yetiştirdiği duayen politikacı Sayın Işılay Saygın'ın sağlığı ...
 
Hakkari'de terör saldırısı: 2 asker şehit
Milli Savunma Bakanlığı, Hakkari'de teröristlerce askeri araca düzenlenen ...
İzmir Orman Bölge Müdürü'nden 'mangal' uyarısı
İzmir'in Seferihisar ilçesinde, mangal ateşinden çıkan ve 100 hektar ormanlık ...
Düşük not veren profesöre 5 ay hapis!
Öğrencisine bilerek düşük not verdiği iddiasıyla yargılanan profesör, ...
 
Süs havuzu dehşetinde son durum!
Kemalpaşa ilçesinde serinlemek için girdikleri süs havuzunda elektrik ...
Dehşeti yaşayan Tuğçe'nin hukuk mücadelesi
Tuğçe Aras A. (22), iki yıl önce kendisinden 23 yaş büyük eşi A.A. (45) ...
İzmir'de FETÖ operasyonu: Çok sayı gözaltı kararı
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 20'si ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri