POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
9 Temmuz 2019 Salı - 16:24

İzmir Barosu'ndan can dostlara mamatik

İzmir Barosu'nun sokak hayvanları için aldığı mamatikler tespit edilen noktalara bırakıldı. Baro üyeleri Türkiye'de hayvanlara verilen zararın önlenemediğini dile getirerek cezaların şiddeti önlemekte yetersiz kaldığını savundu.

İzmir Barosu ndan can dostlara mamatik

İzmir Barosu'nun sokak hayvanları için yaptırdığı mamatiklerden ilki, İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, Yardımcısı Özgür Yılmazer ve birçok baro üyesi avukatın katılımıyla Bölge Adliye Mahkemesi arkasına konuldu. Diğer mamatiklerin Alsancak'ta bulunan baro binası, Bayraklı ve Karşıyaka adliyelerinin çevresine bırakılacağı bildirildi. Bölge Adliye Mahkemesi yakınlarına yerleştirdikleri mamatiğin yanında açıklama yapan Baro Başkan Yardımcısı ve Hayvan Hakları Komisyonu Üyesi Özgür Yılmazer, yaşam mücadelesi veren hayvan dostlarının her daim yanlarında olduklarını hatırlatarak, günlerinin geçtiği adliye ve baro çevresine onlar için beslenme noktaları yerleştirmek istediklerini dile getirdi. Hayvanların yaşama şartlarını iyileştirmenin önemli bir adım olduğunu ifade eden Yılmazer, bunun küçük bir adım olduğuna dikkat çekerek, "Yaşadığımız bu doğaya hükmetmeye çalışan insanoğlu, hayvan dostlarımızın da en az bizler kadar hatta belki de bizlerden daha çok doğanın bir parçası olduğunu unutuyor. Yaşadığımız bu tabiat insanlara tahsis edilmiş bir eşya değil, içerisinde var olan bütün canlılarla birlikte varlığını sürdürebilen, kendini yenileyebilen bir varlıktır" dedi.

Türkiye'de hayvan hakları konusundaki yasal çalışmalarının bugüne kadar bir seçim vaadi olmaktan öteye geçemediğini söyleyen Yılmazer, sahipli sahipsiz tüm hayvanların yaşam koşullarının günden güne kötüleşerek hayvanlara şiddet haberlerinin arttığını ifade etti. Hayvan Hakları Yasası’nın seçim kazanma kapısı olarak görüldüğünü öne süren Özgür Yılmazer, sözlerine şöyle devam etti:

"Verilen verilemeyen cezalar, insanlara bile şiddeti önlemekte yetersiz kalmakta. Öte yandan, modern bir hukuk sistemine yakışmayacak şekilde, hayvanlar ülkemizde mal olarak görülmekte ve savunmasız bu canlılara verilen her türlü zarar, gösterilen her türlü şiddet kabahat olarak değerlendirilmekte olup, yapanlara karşı ancak para cezasına hükmedilmekte. Sahipli sahipsiz hayvan ayrımı yapılmaksızın yaşayan her canlının aynı haklara sahip olması için çalışıyoruz. İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu olarak barınak ziyaretlerinde çeşitli sorunlarla karşılaşıyoruz. Tüm hayvanların haklarını koruyacak ister memur, ister vatandaş kim olursa olsun, görevini yapmayan herkesin cezalandırılmasını sağlayacak bir yasanın bir an önce yürürlüğe girmesi çok önemli. Hayvan Hakları Komisyonu olarak bir yandan mevcut yasaların elverdiği ölçüde hayvanları korumak için elimizden geleni yaparken, bir yandan da yasa ve çalıştay çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kurmuş olduğumuz beslenme noktalarının mamasız kalmaması için öncelikle meslektaşlarımızın adliye personelinin ve vatandaşlarımızın baromuzu yalnız bırakmamasını temenni ediyoruz." (DHA)

 
Büyükşehir'den kritik 'Harmandalı' açıklaması!
 
CHP Karşıyaka Yücel'e gitti... Yıldırım'dan istifa mesajları ve 'adaylık' sorusuna yanıt!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sendikadan belediyeye isyan: İnsanlık suçu!
Bergama Belediyesi’nde üyesi oldukları Genel-İş sendikasından baskı ile ...
Işılay Saygın'ın sağlık durumu ile ilgili yeni açıklama
İzmir'in yetiştirdiği duayen politikacı Sayın Işılay Saygın'ın sağlığı ...
Hakkari'de terör saldırısı: 2 asker şehit
Milli Savunma Bakanlığı, Hakkari'de teröristlerce askeri araca düzenlenen ...
 
İzmir Orman Bölge Müdürü'nden 'mangal' uyarısı
İzmir'in Seferihisar ilçesinde, mangal ateşinden çıkan ve 100 hektar ormanlık ...
Düşük not veren profesöre 5 ay hapis!
Öğrencisine bilerek düşük not verdiği iddiasıyla yargılanan profesör, ...
Süs havuzu dehşetinde son durum!
Kemalpaşa ilçesinde serinlemek için girdikleri süs havuzunda elektrik ...
 
Dehşeti yaşayan Tuğçe'nin hukuk mücadelesi
Tuğçe Aras A. (22), iki yıl önce kendisinden 23 yaş büyük eşi A.A. (45) ...
İzmir'de FETÖ operasyonu: Çok sayı gözaltı kararı
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 20'si ...
ÖSYM'nin zorlu siyam ikizleri sınavı!
Üniversite hayallerini gerçekleştirmek için 15 Haziran'da düzenlenen Yükseköğretim ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri