POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Karamollaoğlu'ndan flaş genel başkanlık açıklaması!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Fenerbahçe Beko kaybetti: Maç sonu arbede!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'dan 5 gollü maç!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
Erzan hakkında iki yeni iddianame: Pazarcı çift detayı!
9 Temmuz 2018 Pazartesi - 19:23

Erdoğan: Çok daha büyük işlere imza atacağız

Beştepe'de düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün yeni bir başlangıç yapıyoruz" dedi. 'Her alanda çok büyük hamleler yapacaklarını' söyleyen Erdoğan, "Cumhuriyetimizi yeni bir yönetim anlayışıyla şanlandırmanın sözünü veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Çok daha büyük işlere imza atacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saat 16.43'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin etmesiyle Türkiye'nin yönetim sistemi değişti.

Yemin töreninin ardından Anıtkabir'i ziyaret eden Erdoğan, Beştepe'de gerçekleştirilen "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni" katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ülkemiz tarihinin bu en önemli gününde bizimle beraber olduğunuz için şükranlarımı sunuyorum. 24 Haziran'da oylarıyla şahsımı bu göreve layık gören vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Bugün burada bizzat bulunarak veya ekranları başından bizleri takip ederek sevincimizi paylaşan herkesi saygıyla selamlıyorum.

Bizleri bugünlere eriştiren Rabbime hamd-ü senalar olsun. Halka hizmet için güzel bir yolculuğa hazırlanıyoruz. Ya Rab bizi kibirden, hasatten, haksızlıktan muhafaza eyle. Bizi ailemizi yol arkadaşlarımızı tucaklardan koru. Bu milleti bir kez daha zaferle müjdele ya Rabbi. 

Bu defa Cumhurbaşkanlığı makamına değişen yönetim sisteminin gereği olarak yürütme organının tüm yetkileriyle geldik, Allah bizi milletimize mahcup etmesin. Milletimize hizmet etmek için yaptık.  Millete hizmetkar olmaya geldik. Türkiye olarak Türk milleti olarak burada sizlerin huzurunda bugün yeni bir başlangıç yapıyoruz. Cumhrbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yaşadığımız denemelerin çok ötesinde yeni bir yönetim modeline geçiyoruz.

Her türlü sıkıntıyı yaşamış bir siyasetçiyim. Girdiğimiz her mücadelede yanımızda olan 15 Temmuz'da canları pahasına istikbaline sahip çıkan milletime şükranlarımı sunuyorum. Bu tarihi reforma destek veren milletimin her bir ferdine teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti 2 bin 200 yılı aşkın bir devlet geleneğini temsil etmektedir. 

"ZORLAMA DEĞİL ÖZGÜR İRADE"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi zorlama değil, tarihin bizi yönlendirdiği isabetli bir tercihtir. Türkiye, Osmanlı'dan beri tarihinde ilk defa kritik bir yol ayrımında tercihini darbe veya benzeri zorlamalarla değil, milletimizin özgür iradesiyle gerçekleştirmiştir.

"ŞAHLANDIRMA SÖZÜ VERİYORUZ"

Geçmişte yol açtığı siyasi, sosyal, ekonomik kaoslar sebebiyle ülkemize çok büyük bedeller ödeten sistemi artık geride bırakıyoruz. Bugün yeni bir hükümet modeline geçiyoruz. "Bugün burada, milletimize 95 yıllık Cumhuriyetimizi yeni bir yönetim anlayışıyla şanlandırmanın sözünü veriyoruz. Vakit hedeflerimize  daha hızlı ilerleme vakti. Bundan sonra bize düşen, medeniyetimizin ihyası ve inşası, kaybettiğimiz zamanı geri kazanmak için çalışmaktır ama çok çalışmaktır.

Yarın devlet  geleneğimize uygun şekilde Azerbaycan ve KKTC'ye ziyarette bulunacağız. Cuma günü Hacıbayram Camii'nde kılacağımız cuma namazına müteakip kabinemizin ilk toplantısını gerçekleştireceğiz. 

"ZULÜMLER GERİDE KALDI"

Her türlü hak ve özgürlükler ülkemizin sahip olduğu zenginliklerdir. Her türlü hak ve özgürlükten, ülkemizin sahip olduğu tüm zenginliklerden, köken, inanç, meşrep, bölge, şehir farkı olmaksızın, vatandaşlarımızın tamamının yararlanmasını sağlayacağız. Bu ülkede, insanların herhangi bir sebepten ötürü dışlandığı, ötekileştirildiği, zulme maruz kaldığı dönemler inşallah bir daha gelmemek üzere geride kalmıştır.

"ÇOK DAHA BÜYÜK İŞLERE İMZA ATACAĞIZ"

Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek için makro ekonomik dengelerden yatırımlara kadar her alanda çok büyük hamleler yapacağız. Bugüne kadar tamamladığımız projeler en büyük referansımızdır. Çok daha büyük işlere imza atacağız. Yeni dönemde sosyal devlet niteliğini daha güçlü hale getireceğiz. Türkiye'yi güçlendirmenin çabası içerisinde olacağız.

TREN KAZASI NEDENİYLE KUTLAMALAR İPTAL

Elim tren kazası sebebiyle törenimizin halk oyunları, lazer ve ışık gösterileri gibi kutlama bölümlerini iptal ettik. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum."

 
İngiltere Dışişleri Bakanı istifa etti
 
İzmir'de 101 pare top atışı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de 17 il başkanından ortak açıklama!
CHP'de Doğu Anadolu ve İç Anadolu illerindeki CHP örgütleri yaptıkları ...
Erdoğan yemin etti, yeni sistem resmen başladı
Türkiye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...
Yeni KHK: Bakanlıkların adı değişti!
Yayımlanan yeni uyum kararnamesiyle bakanlıkların teşkilat yasaları lağvedildi. ...
 
İYİ Parti'den 'resmi yas ilanı' çağrısı!
İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü İzmir Milletvekili Çıray, ...
CHP İl Başkanı Yücel'den çarpıcı 'İnce ve Kocaoğlu' mesajı!
Muharrem İnce'nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na aile yemeğinde yaptığı ...
CHP İzmir Milletvekili Arslan'ın acı günü: Kardeşe veda...
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki ...
 
Kocaoğlu'nun 'değişim mesajı' yeniden masada: MYK mı işaret etti?
24 Haziran sonrası ‘değişim’ mesajlı ‘olağanüstü kurultay’ çağrısı gündeme ...
İYİ Partili Dervişoğlu'ndan Bahçeli ile tokalaşma açıklaması: Uzatılan eli...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile tokalaşma anı sosyal medyada tartışılan ...
AK Partili Çankırı: İzmirimizi gönül belediyeciliği parolasıyla kuşatıp...
Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kadın TBMM İdare Amiri Ceyda Bölünmez Çankırı, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri