POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
17 Kasım 2021 Çarşamba - 12:50

Erdoğan: Faiz sebeptir, enflasyon neticedir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Helalleşme yolculuğuna çıkıyorum' açıklamasını eleştiren Erdoğan, 'Sen önce başörtülü kızlarımdan, bacılarımdan git helallik dile' dedi. Ekonomik gelişmelere de değinen Cumhurbaşkanı, 'Faiz sebeptir, enflasyon neticedir' diyerek faizle ve enflasyonla mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Erdoğan: Faiz sebeptir, enflasyon neticedir!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına 88 yaşında hayatını kaybeden yazar ve şair Sezai Karakoç'u rahmetle anarak başladı, ''Hepimiz için çok önemli bir kayıptır. Tüm insanlığın başı sağolsun'' dedi.

Cumhurbaşkanı, Karakoç'un Mosa Roza adlı şiirinden dizeler okudu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Başkanı seçilen Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz'a yeni görevinde başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''helalleşme'' açıklamasını değerlendirdi.

O çıkışa tepki gösteren Erdoğan, "Sen önce başörtülü bacılarımdan helallik iste" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin de önemli mesajlar verdi. Bir kez daha "Faiz sebeptir, enflasyon netice" diyen Erdoğan, "Faizi savunanlarla beraber olamam. Bu görevde olduğum sürece, faizle mücadelem sürecek" diye konuştu.

İYİ PARTİLİ LÜTFÜ TÜRKKAN VE MERAL AKŞENER'E TEPKİ

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

''Şehit yakınlarına hakaret edenlerin bizim de milletin gözünde de milletvekilliği sakıt olmuştur. Bu erdemsiz yüzsüz kişiliklere hak ettiği dersin gittikleri her platformda ve sandıkta verileceğine inanıyorum. Genel başkanı bir bayan olanın küfrü asla yenilir yutulur değil. Bir bayanın ağzından 'yavşak, yavşaklar' diye bir ifade çıkar mı? Bu çatının altı bunu da gördü. Milletim bu tür bir bayana gereken dersi cevabı 2023'ün Haziran'ında verecektir. Bu çatının altı bu tür kadınlara asla müsaade etmez. Şehitlerinin emanetlerine saygı göstermeyenden bu millete hayır gelmez.

''CHP'NİN TEZKERE OYLAMASINDAKİ TUTUMU TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALMAKTA''

CHP'nin tezkere oylamasındaki tutumu Türkiye'yi hedef almaktadır. Bu oylamadan sonra CHP'nin sırtını kimler sıvazlıyorsa ipini de onlar tutuyor demektir. CHP'yi yönlendirenler ülkemiz için zararlı bir oyun oynuyor. Başarırlarsa Türkiye kaosa sürüklenecek. CHP Genel Başkanı, kendisine verilen görevi başaramadığını görünce değerlerimizi istismar etmeye başladı. CHP'nin öncülüğünde hayata geçirilmeye çalışılan proje, eski Türkiye'yi hortlatma, demokrasimizi yıkma, ekonomimizi çökertme, insanımızı esir alma projesidir.

KILIÇDAROĞLU'NA: ÖNCE BAŞÖRTÜLÜ BACILARIMDAN HELALLİK DİLE

Kılıçdaroğlu son günlerde bir de 'helalleşelim' demeye başladı. Kılıçdaroğlu helalleşmeyi nasıl tanımlıyor? Sen önce benim başörtülü kızlarımdan, bacılarımdan git helallik dile. Utanmadan sıkılmadan hala 'Onların hukukunu biz koruduk' diyorsun. Hayatın yalan. Bu işin gerisindeki niyeti görmesek diyeceğiz ki olabilir, insan değişebilir. Ortada bir değişim de yok değişen kimse yok. Ülkemizi yabancılara şikayetle, yalan yanlış ifadelerle milletimizin gündemini fuzuli yere işgalle başlayan süreç milli çıkarlarımıza darbeler vurma safhasına geçmiştir. Milletimizle birlikte 15 Temmuzun ardından bu kirli kanalları kapatınca bu defa ekonomimiz doğrudan saldırı altına alındı.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

2022 ve 2023'ü herhangi bir kırılmaya meydan vermeden,geride bırakabilirsek önümüzde hakikaten çok parlak bir gelecek bizi bekliyor. Küresel düzeydeki fahiş artışlar sebebiyle birim maliyetleri 3-4 kat artan, doğalgaz, elektrik, akaryakıt gibi fiyatları kontrol altında tutuyoruz. Doğalgazı maliyetinin 4'te 1'i, elektriği maliyetinin yarısına konutlara ulaştırıyoruz. Akaryakıtı Avrupa'nın en ucuz fiyatları ile biz sunuyoruz. Yüksek oranlı zamlarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz. Asgari ücreti de benzer bir anlayışla tespit ederek, dar gelirlerinin üzerindeki yükü olabildiğince hafifleteceğiz.

''FAİZİ SAVUNANLA BERABER OLAMAM''

Faiz sebeptir enflasyon neticedir. Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Faize milletimizi ezdiremeyiz. Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Faizle enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Bizim arkadaşlarımıza ne oluyor ki onlar faizi savunur hale geliyor. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim.

''BUNLAR NASIL İŞ ADAMI?''

İş adamlarımıza diyoruz ki düşük faizle kredi istiyordun, haydi gel al, niye almıyorsun. TÜSİAD'ı vesairesi yüksek faizden bahsediyorlar. Yatırımdan yanaysan buyurun işte size kredi düşük faizle. Hadi alın krediyi de yatırım yapın. O zaman kaçıyorlar. Bunlar nasıl işadamı?

''SONDAJ FİLOMUZA DÖRDÜNCÜ GEMİMİZİ DE EKLEDİK''

Milletimizle bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum. Türkiye halen 3 derin deniz sondaj gemisi iki sismik araştırma gemisiyle Akdeniz ve Karadeniz'deki çalışmalarını sürdürüyor. Sondaj filomuza dördüncü gemimizi de ekledik. Bu gemi 7. nesil olarak adlandırlan en son teknoloji ile sıfır bir gemidir. Boyu 238 eni 42 metre olan yeni gemimizle denizin 3665 metre derinliğine kadar sondaj yapabileceğiz.''

YÜZDE 50+1 AÇIKLAMASI

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nın ardından Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Erdoğan, "Siyasette yüzde 50+1 tartışması var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde gerekli olan çoğunluk yüzde 50+1 sizce değişmeli mi?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Bunların hepsi maalesef yalan dolan, bu tür şeyler. Bu konularla, özellikle Anayasa değişikliğiyle ilgili karar merci parlamentodur. Parlamento bu konuda bir değişikliğe giderse parlamento değişikliğe gider, adımı da ona göre atılır. Parlamento daha önce Anayasa ile ilgili bu konuda bir karar verdi. Yeni bir karar verir mi vermez mi? Onu da görürüz." 

"BIRAKIN BAĞIMSIZ KARAR VERSİN"

"Bugünkü açıklamalarınız sonrasında Merkez Bankası'nın yarın faiz indirmeye devam edeceği sonucuna varabilir miyiz?" sorusuna Erdoğan, "Merkez Bankası bağımsız değil mi? Yani hem bağımsızlığını konuşuyorsunuz... Bırakın da bağımsız olarak kararını o versin" karşılığını verdi.

"Eleştirdiğiniz bazı isimler oldu, 'Birlikte yol yürümem' dediniz. Bununla işaret ettiğiniz somut taraflar var mı?" sorusu üzerine ise Erdoğan, "Anladığınıza göre..." ifadesini kullandı.

İSMİ HENÜZ BELLİ DEĞİL

Sondaj filosuna dördüncü geminin de eklendiği açıklaması hatırlatılarak "İsmi ne olacak?" sorusu üzerine Erdoğan, "İsmini henüz belirlemedik ama sıfır kilometre. İnşallah ayrı bir güç katacak" diye konuştu.

 
AIDS hastası hiçbir tedavi görmeden iyileşti!
 
Karşıyaka'nın tesellisi Abdülkadir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'nin yeni grup başkanı belli oldu
AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, AK Parti TBMM Grup Başkanı seçildi.
Flaş gelişme: CHP Konak’ta yeni başkan belli oldu!
CHP Konak’ta Gruşçu’nun istifasıyla sonlanan ses kaydı depreminin ardından ...
Cumhur İttifakı reddetti, Sertel isyan etti!
CHP'li Sertel’in infaz ve koruma memurlarının hizmet sınıfına dahil edilmesi ...
 
Akşener'den Erdoğan'a 'Ahlak yoksunu' tepkisi
İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ...
Sürekli'den mahalle başkanlarıyla buluşmada yerel idareye eleştiri seli!
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli; Bergama, Kınık, Dikili, Foça ve Aliağa ...
Ses kaydı depremi neler getirir, neler götürür?
Bir gün içinde Deniz Yücel/Abdül Batur ile Çağrı Gruşçu/ Şakir Başak ...
 
Cemil Çiçek'ten Devlet Bahçeli'ye yanıt!
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, MHP lideri ...
CHP'de 'ses kaydı' krizi istifayla sonlandı!
CHP Konak'ta 'ses kaydı' krizi istifayla sonlandı. Konak İlçe Başkanı ...
Bakan Akar'dan 'kimyasal silah' açıklaması
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'de kimyasal silah bulunduğu iddialarına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri