POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Aydın'ı desteklemişti... İYİ Partili Erhan Usta istifa etti
Aydın'ı desteklemişti... İYİ Partili Erhan Usta istifa etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kentsel dönüşüm açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kentsel dönüşüm açıklaması
18 Şubat 2020 Salı - 14:51

Gezi davasında tüm sanıklara beraat

Gezi Parkı olaylarına ilişkin 16 sanıklı davada çıkan karar çıktı. Mahkeme heyeti tüm sanıkların beraatine karar verdi. Ayrıca mahkeme, davanın tek tutuklu sanığı Osman Kavala'nın da tahliyesine hükmetti. Kavala'yla birlikte Can Dündar, Mehmet Ali Alabora, Yiğit Aksakoğlu ve Ayşe Mücella Yapıcı da yargılanıyordu.

Gezi davasında tüm sanıklara beraat

Gezi Davası'nda Osman Kavala'ya tahliye kararı çıktı.

Gezi Parkı odaklı olaylara ilişkin, Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın tutuklu yargılandığı 7'si firari 16 sanıklı davanın yedinci duruşması başladı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada yapılan duruşmaya, tutuklu sanık Osman Kavala ile 7 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

İsveç, Kanada, İsviçre, Danimarka, Almanya ve Hollanda'nın başkonsolosları ile İngiltere, Lüksemburg, Belçika, İrlanda ile ABD'nin büyükelçileri veya büyükelçilik temsilcileri de duruşmaya izleyici olarak katıldı.

Duruşmada, CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Onursal Adıgüzel, Gamze Akkuş İlgezdi ve Muharrem Erkek, bazı CHP milletvekilleri ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da duruşmayı takip ediyor.

Bazı HDP milletvekillerinin yana sıra DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da duruşma salonunda hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Mehmet Galip Perk, celse arasında hazırlanan esas hakkındaki mütalaanın taraflara iletildiğini belirtti. Başkan Perk, mütalaaya karşı beyanda bulunması için tutuklu sanık Osman Kavala'ya söz verdi.

Bunun üzerine bazı sanık avukatları, yazılı olarak celse arasında sundukları taleplerinin değerlendirilmediğini söyleyerek, bu duruma itiraz etti.

Söz alan avukatlar, dinletmek istedikleri tanıkları duruşma salonunun dışında hazır ettiklerini belirterek, bu tanıkların dinlenilmesini istedi.

Duruşma, avukatların taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

Öte yandan, Jandarma tarafından duruşma salonunun ön ve arka tarafı ile duruşma salonu güzergahındaki yollarda sıkı güvenlik önlemi alındı. Duruşmaya katılmak isteyen kişilerin, tek tek kimlik kontrolü yapıldıktan sonra salona girişlerine izin verildi. Güvenlik önlemleri nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.

7 FİRARİ SANIK DOSYALARININ AYRILMASI TALEBİ

Davaya ilişkin açıklanan esas hakkındaki mütalaada, haklarında yakalama kararı bulunan aralarında Can Dündar ve Mehmet Ali Alabora'nın da bulunduğu 7 firari sanıkların dosyalarının ayrılması talep edildi.

Tutuklu sanık Mehmet Osman Kavala, sanıklar Yiğit Aksakoğlu ve Ayşe Mücella Yapıcı'nın halen firari olan sanıklarla fikir ve eylem birliği içerisinde hareket edip üzerilerine atılı ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs'' suçundan ayrı ayrı ag?ırlas?tırılmıs? mu?ebbet hapis cezalarına çarptırılmaları talep edilen mütalaada, Kavala’nın hükümle birlikte tutukluluğunun devamı istendi.

Mütalaada, sanıklar Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi'nin, ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüse yardım etmek'' suçundan ayrı ayrı 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi. (NTV)

 
Çelik'ten Moskova'daki İdlib görüşmesine ilişkin açıklama
 
İzmir'de korkunç son: Evinde canına kıydı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kahvehaneye silahlı saldırı dehşetinde kritik gelişme!
Ödemiş ilçesinde kahvehaneye silahlı saldırıda bulunarak kayınpederi ile ...
Tüm detaylarıyla o iddianame: FETÖ'nün sözde kadim abisine müebbet istemi!
Örgütte sözde "kadim abi, irşatçı" olarak nitelendirilen Yusuf Bekmezci ...
Polisten iki ailenin çatıştığı mahallede güvenlik önlemi
Karşıyaka ilçesinde, hurdacılık yapan husumetli iki aile arasında çıkan, ...
 
Huzurevinde bir 'unutulmaz' sevda!
İzmir'de, 88 yaşındaki Nazif Çakan, felç ve alzaymır nedeniyle huzurevine ...
DAEŞ'in istihbaratçısı Bursa'da yakalandı
Bursa İnegöl'de terör örgütü DAEŞ'in infazcısı olduğu kaydedilen Suriye ...
İzmir'de kumar baskını!
Torbalı ilçesinde düzenlenen kumar operasyonunda 75 kişiye işlem yapıldı.
 
Adalet Bakanlığı'nda FETÖ operasyonu!
Adalet Bakanlığındaki FETÖ mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli ...
Sahte e-Devlet sitesi ile vurgun!
Siber dolandırıcılar kariyer sitesi LinkedIn'i kullanarak binlerce kişiyi ...
Elazığ'da depremzede çadırında yangın!
Vücutlarındaki yanıklar nedeniyle yaralanan 2 kişi ile dumandan etkilenen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri